icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

dianka3
19. okt 2011

@leslyelee tak to je obre,ale nebojkaj cim bude starsia tak bude sat lepsie, viem to podla mojich krpcov, len zial ked oni uz zacali riadne pit ako normylny kojenci tak ja som uz nemala mlieko ☹ pri oboch som ledva ledva do 3 mesiaca kojila,aj to som ich raz za den dokrmovala sunarom,ci bebou ☹ .Neboj hlavne si ju stale prikladaj,musis aby sa ti tvorilo mliecko a aby si mala zvykala na prsnik a nie na flasu.Ale ja som kupila pri malych avent a to su super flasky,maju taku malu dierku ze si sami musia tahat jak z prsnika a nie ako v nemocniciach maju diery v tych flasoch jak hrom a deti sa chudak az dusia a jedine co robia len preglgaju a vobec netahaju, tak co je to za sistem 🙄 typicke slovensko. A preco by mala mat tranfuzku? 😕 ☹

lenica81
19. okt 2011

@mackoxxx mam tiez kamosku, co miluje zehlenie... mozem posielat... 😀

leslyelee
19. okt 2011

@mackoxxx No jasné snažím sa .. Len najviac ma trápi to že to mliečko pomaly strácam, dokážem odsávať tak maximalne na jednú dávku... Proste si malú nakrmim, popripade dokrmim a potom odstiekam a iba na dalsiu davku.. Uz sa mi dva krat stalo že som jej naozaj nemala čo dať tak som musela bežať k doktorke ktorá mi predpísala nutrilon ten nenatal pre nedonosene deti. Strašne mi to bolo lúto ale ani sa nečudujem lebo však stresujem stále.. Naozaj ako všetko prišlo tak nečakane, a kedže malinká je moja prvá tak som na to nebola niako pripravená a vôbec to nikto nečakal.. A potom to ubytovanie v nemocnici a sestričky niektoré naozaj radšej mali robit v niakom hypermarkete, lebo robili tu pracu sestričky jak za trest.. Ale zas niektoré až veľmi zlaté 🙂 A predtým som mala toľko mlieka že by som mohla rozdávať ☹ a teraz proste nič. úplne minimum a ešte to že malinká si nedokáže tolko vytiahnuť ja ju musim tym odstriekanym dokrmovat flaskou ☹ A zas som rada že aspoň priberá a pekné papká a zatiaľ negrckala 🙂

mackoxxx
19. okt 2011

@lenica81 🙂 🙂 🙂 Kľudne.

monia_
19. okt 2011

@hori nie, to nepotrebujes k epiduralke, ale ak mas vysledky na streptokoka pozitivne (teda ze ho mas), tak treba,aby to vedeli doktori v porodnici pri porode. Pre teba nie je vobec nebezpecny, ma ho vela zien, ale pre dietatko moze byt, preto sa babatkam davaju hned po porode antibiotika, resp. tebe pred porodom, ale to je uz na doktoroch, ze kedy komu ale musis to porodnikovi dat vediet ze ho mas. Urcite aj tu na konikovi su o tom temy, tak mozes kuknut.

lenica81
19. okt 2011

@karap bohovska ta tvoja dcera... opri Simi o stenu a daj jej rybicku... 😀 😉 😵 deti su proste bozske v tych ich malych hlavickach sa vselico melie...
@hori to v akej porodnici si bola boze, ved to je uz teraz pomaly standard na dopyt, taka epi... 😨 a na gynekologii a anesteziologii by o tom cosi vediet predsa mali...
@luppita mm to zmakne, neboj, som zvedava ale, ci ti prizna, ze je to narocne, byt s krpcom cely den a bavit ho a popri tom vsetko bezne zariadit... 😅

leslyelee
19. okt 2011

@dianka3 Hej hej, presne jak píšeš.. 🙂 No praveže neviem o tej transfúzií nič, iba som počula že ak bude nadmerné priberať tak podla krvneho obrazu jej zistia ci potrebuje alebo nie .. Ale preco a kedy tak to neviem.. Preto neviem ci mam byt rada ze tak priberá alebo nie... Lebo mám strach.. ☹ Ale tak snáď nie však Larisska je veľká malá bojovníčka moja ... 🙂

lenica81
19. okt 2011

@leslyelee neskusala si homeo na mliecko... mne pri prvom velmi pomohli... a jedine prikladat a odsavat co najcastejsie, je to sice ubijajuce, ale vzdy lepsie materske mliecko ako kupovane... viem, lahko sa mi hovori, ked mala je predcasniatko...... skus mozno na mamila.sk nejaku laktacnu poradkynu kontaktovat, urcite rady pomozu... 😉 mne aj cez maily pomohli pri prvom... a drzte sa... 😵

lenica81
19. okt 2011

@hori @monia_ ma pravdu... treba ti antibiotika pocas porodu... aby sa streptokok na dietatko nepreniesol, ked pojde porodnymi cestami... imunitu maju slabunku, tak nech sa nemusia este aj s tym trapit... 😉 vyzaduj ten ster urcite...

slimme
19. okt 2011

@lenica81 no 7 dni pred porodom Arnica montana 9 CH (5 granuli 2x denne), potom pri zaciat.porodu Caulophylum 5 CH a Actaca racemosa 5 CH (kazdych 30 minut 5 granuli) a este pri odteceni plodovej vody kazdych 10-15 minut 5 granuli. Vravela mi ze je dobre ak budem mat manzela pri porode, aby mi on sledoval cas, lebo ja na to cas mat nebudem🙂 Su to take malinke granulky a davaju sa pod jazyk...

lenica81
19. okt 2011

@slimme fuha, je toho dost... 😅 a sedem dni pred porodom je kedy... 😀 😉

slavocka144
19. okt 2011

@slimme ...taak my sme dnes boli konečne pozrieť v pôrodnici v Topoľčanoch. Pán primár tam nanešťastie nebol, musel odísť na rokovanie do BA od rána, ale vrchná sestra sa nás "ujala" a všetko nám pekne ukázala, porozprávala nám, veľmi príjemná sestra. Veľmi dobrý pocit som tam z toho mala 🙂 pozdáva sa nám to tam, VIP-ku majú veľmi peknú ak rozmýšlate. Po ďalšej poradni u mojho dr, máme prísť už na poradňu do Topolčan, aby si ma pán primár prezrel a taaak 🙂)

slimme
19. okt 2011

@lenica81 7 dni pred porodom sa mysli 7 dni pred terminom porodu 🙂 Je to samozrejme priblizne. Je to normalne davkovanie podla vyrobcu. Tiez je diskusia na koniku, tam som nasla to iste davkovanie.

slimme
19. okt 2011

@slavocka144 No super, ja som si dneska volala do ambulancie v nemocke, tak na bud. tyzden sa tam chystam aj ja 🙂 Nad VIP rozmyslam aj ja, uvidim, aj podla toho s kym budem na izbe 🙂

luppita
19. okt 2011

@tasiko podla mna bude mala uplne vporiadku, bude malinka, ale nie nedonosena, aj organy bude mat vyvynute, plucka a tak, podl mna nebude dovod ju davat do inkubatora, vaha 2,5kg je uplne vpohode a uprimne ani sa nedivim , ze nepribrala, tu stravu co tam dostavas, no amen tma a aj stresy a nervy z toho , ze musis byt v nemocke a ze musis z nich zdimat info..... vobec nie dobre prostredie pre teba a tym padom ani malinka nemoze byt v brusku happy. Tesim sa ako nam napises, ze je mala uplne Ok, ze sa mylili a ma neviem 2,8kg.... tie utz su take cca.... Moc sa na malu sarinku tesim 🙂 inak aj mi budeme mat sarinku a tiez to bude taky drobcek 🙂

@leslyelee strasne sa tesim, ze mala krasne pribera, to je najdolezitesie. kedze je malinka, asi nema tolko sily si to mliecko vytiahnut, ale bud v klude, oddychuj, vela papaj, vytiesaj sa z nej a mliecko bude a ak by aj nie nahodou tak UM su vpohode, ked nie je ina moznost 🙂 drzim palce aby bolo kojenie dostacujuce a hlavne prijemne pre vas obe, uzivaj si malinku 🙂

tasiko
19. okt 2011

@luppita dakujem za pidporu 🙂 aj vsetkym dufam ze budes mat pravdu. 🙂 vsetky budeme mat nakoniec krasne zdrave babatka verim v to 😉

leslyelee
19. okt 2011

@lenica81 No mohla by som skúsiť, ale určite sa predtým poradím... Niečo by mi snáď mohlo pomôcť 🙂 A tebe ďakujem za radu moc 🙂 Naozaj skúsim snáď pomôže...

leslyelee
19. okt 2011

@luppita No jasne však budeme sa snažiť obe to niako zvládnuť 🙂 Ďakujeme velmi pekne teda ...Ja vám držím tak isto palčeky..držte sa :-*

woman04
19. okt 2011

@kukina79 ja som mala len Aktifferin comp.,roky som bola anemická,ale teraz sa nedalo..vraj mám skúsiť,ale potom mi gynekológ dal ten Ferretab comp a zatiaľ klop klop,v pohode...ale dávam si už pár mesiacov aj http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/col... ,je to na tehotenskú zápchu a hemoroidy,homeopatikum...

woman04
20. okt 2011

@harper ...ja som minule kúpila v IKEA citrónovú soľ na varenie,ale nechutila mi,tak som si dala kúpeľ na nohy a také super,mäkučké..tak som si pár balíkov kúpila,keď boli v akcii 🙂

trinka
20. okt 2011

@leslyelee len hlavne klud, je to asi len laktačná kríza. Veľa pi, var si zapražene polievočky a ak mas v okolí laktacnu poradkiňu, tak jej zavolaj. Určite Ti ochotne poradí, aby si nestratila mliečko. Držím veľmi palceky!!!

trinka
20. okt 2011

Bre ráno kočky- tak ako? Ja som konečne dnes objednala kočiarik... 😉 dnes v noci sa mi aj celkom dobre spalo. Inak som sa chcela opýtať opýtať aj vám sa drobci v brušku ešte pretáčajú? Pri Lilinke si to nepätám 😕 a Isabelka ma posledne týždne takú mániu, že sa mi krúti zľava do prava a naopak... A ked sa pretočí tak, že ma kope do pravého boku tak je strasne spokojná až kým sa jej nepodarí pretočiť naopak... 😖

lianka7
20. okt 2011

@zvedava17p Aj tebe to povedali?A nebojis sa,ze sa narodi velky?Ja som vcera chytila z toho riadnu paniku,ani spat som nemohla...on mi ho nevazil,ale z priemeru hlavicky a stehennej kosti povedal,ze sme v 37.tt. Inac som len v 35.tt 😖
@lenica81 Drzim prsty,aby si dopadla lepsie...ja sice drobnejsia som,ale mm je velky a narodil sa 4,5 kilový,takže genetika tam je ☹

atima
20. okt 2011

@lucka33 s tým čo bude doma s drobcom vkuse zapasim aj ja zatial sme tak dlho bez seba ešte nikdy neboli ☹ no ja by som tto do 15.11. mala mať za sebou. Zatial je predpoklad že mi urobia sekciu 9.11. alebo 11.11. ak to nebude potrebne skor.

atima
20. okt 2011

@leslyelee ja som mala podobnyy problem pri malom rodila som cisarsky a mlieko som nemala viac ako desať dni odsavala som a bol tam vzduch ani kvapka, ale stale som ho prikladala on niečo poťahala no asi malo tak chcel papať každu hodinu. no ked som chcela odsať a zistiť či tam mam mlieko odsala som niekolko kvapiek. takto to bolo asi mesiac potom vdaka toomu že som ho vkuse prikladala sa to po mesiaci tak rozbehlo že som mohla mlieko predavať a kojila som do 23 mesiacov až ked som to sama nestopla. Dovtedy som mala naozaj mlieka nadbytok. Počas toho mesiaca som však brala homeopatika na podporu tvorby mlieka a za každým kojenim som vypila aspon deco tekutiny. Viem čo preživaš ja som každu hodinu plakala s malým lebo som vedela že na vine som ja a on chudačik je hladny, ale naozaj trvalo to len mesiac potom sa to rozbehlo. Chce to vela trpezlivosti tak držim prsty 😉

harper
20. okt 2011

Dobre ranko, u nas dnes noc nebola velmi dobra. Mala v noci raz vracala a celu noc sme riesili sople. Tak zase je chora. Musim ist teraz do lekarne a potom pred 10 vyrazime s mm na kramare.

stefie
20. okt 2011

@leslyelee ja nemam skusenost s nematim mliecka, nastastie, ale mam kamaratku.. ona sice rodila prirodzene, ale tiez bolo tak, ze zo zaciatku mala malo mliecka, aj slabe, az do modra slo, co bolo take riedke, ale pediatricka ju prosila nech skusa, ze len ked bude zle, dokrmovat maleho nutrilonom.. trapila sa mesiac, potom ho zacala dokrmovat, vtedy dostala zapal do prsnikov zacala brat antibiotika a potom sa to rozbehlo...zrazu bolo mliecko dobre, silne a aj malemu stacilo...takze pol skatule nutrilonu slo do kosa a kojila vyse dvoch rokov... uz bola uplne vyziabnuta, oslabena z toho kojenia, takze musela opat do laktacnej poradne ale pre zmenu s tym, ako odstavit maleho, lebo ked mu na noc cicik nedala, vystrajal jej celu noc..proste bol zvyknuty zaspavat a nej.. ale podaril sa, a preto veri, ze sa to podari aj tebe... len si musis verit, nezufat si a nevzdavat sa 😉 😉 drzim paste 😉

dominika_sk
20. okt 2011

Všetkym kočkam ktore mi držali palec patri DIKY 😉 som doma 😉 klop klop klop @eviinka, @slimme @ veronika1417, mam papier ku psychiatrovi, tak buduci tyždeň tam zajdem a uvidim 😕

anicka87
20. okt 2011

jooooj kocky, dalsia na prd noc. mna uz to brucho boli nonstop, take ako ked som mala menzes bolesti. to az do porodu bude takto? 😒

lianka7
20. okt 2011

@anicka87 Ja citim to iste,cely den nic a v noci citim bolesti ako pri menzese.. 😒 ale dokazem zaspat-jedine stastie 😉