icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

majoslava
27. okt 2011

@danka89 myslela som že je to na tom zázname ale nie je ☹

karap
27. okt 2011

baby bavite sa tu o ozvoch,zlych ci dobrych,o polohe babatka.....ja som od 36tt uplne bez lekarskeho dozoru a poradnu mam az za vyse 2 tyzdnov!Ten moj lekar je asi ozaj de.il.Zajtra rano nabehnem k nemu a budem ziadat vysvetlenie,preco ma zanedbava!Nie som nad.zana chodit po lekaroch,no byt mesiac bez akejkolvek kontroly 😲 ?

majoslava
27. okt 2011

@karap od 36tt by si mala mať kontroly každý týžden!! však je to aj v knižke...

danka89
27. okt 2011

@veronika1417
@majoslava
no tak ja už som uplne pomýlená s tohto...rano mi povedala sestrička aby som sa poriadne najedla a citujem povedala " daj si aj niečo sladké, nejaký keksík " tak ja som po ceste v aute este zjedla horalku....a boli vraj kusok lepšie tie ozvy ako ráno...
mm sa už na mna hneva, že sa už nemám stresovať...rano sa uvidí...ved oni lepšie vedia či ma tam nechaju alebo nebude treba...
@karap to je sila..kokos... tak ja tu stresujem že to a hento a ty chudatko ani nevieš ako si na tom... čo to máš za dr. ?????? a maš už poriadne bruško..krásne...len kto to ma nosiť že? ja mam podobne a veru ma už dosť ťaží...hlavne v noci ked sa potrebujem otočiť alebo podvýhať na wc...

majoslava
27. okt 2011

@danka89 @karapsa opýtaj ako to je... ja ked si dám sladké tak má toľko energie 🙂 kope, krúti sa a vystrája 🙂
ja mám tiež problém vstať s postele... a inač madrac mám taký vyležaný... spávam na gauči v obyvačke lebo už nezvládam chodiť po schodoch ked mi večer treba isť cikať...

veronika1417
27. okt 2011

@danka89 ja som na tom bola prvykrat takze neviem co a ako funguje navyse ta co mi to robila mi k tomu ani nic nepovedala iba ze mamicka prejdite si ked videla, ze tam stojim ako tela 😠 a ja ze aha a kam? a co sa mam vyzliect? lebo co? ved mi povedzte ja som tu prvykrat a ona ze to fakt? prepacte som nevedela a potom ma priputala a odisla o chvilu prisla dala to zo mna dole a strcila mi papier aby som odovzdala doktorke. Ked som bola zaniest vysledky doktorka odchadzala a sestricka mi to len v cakarni zobrala z ruky a to bolo vsetko doteraz som ani nevedela ze to mam take dobre vysledky

majoslava
27. okt 2011

@veronika1417 ja som na tom bola podobne 🙂 nikto mi nevysvetlil čo znamenajú tie krivky... viem iba to že jedna ukazuje kontrakcie a druhá srdiečko drobca...do ruky mi dá také tlačítko ked sa malý hábe tak to mám stlačiť... to je celé... na sone mi to doki pozrie podpíše ... v poradni to tiež pozrie povie že je to OK...

harper
27. okt 2011

len na pobavenie, dnes u nas otvarali nove tesco a kaufland mal dost zvlastny napad - otvorili vecer o jedenastej a zatvarali rano o tretej, takto to tam vyzeralo okolo jedenastej vecer, asi som mala ist, tam by malu zo mna urcite niekto vytlacil 😀

https://www.youtube.com/watch?v=RBF1236lYAc
lady511
27. okt 2011

@karap tak vyskušam všetko,,,lebo s tými krížami už nespravím ani krok, 😒 neviem čo robit nič nepomáha...a mala chce íst von neviem ako to bolo u teba ale aj ju cítim strašne nízko doki povedal že už chce íst von...

danka89
27. okt 2011

@majoslava
@veronika1417
ved ani mne nikto nič nepovedal...len že mam prist znova lebo to neni ako má byť...je to vraj zrýchlené...ale že čo to neviem...asi srdiečko malej nie?? alebo čo... kontrakcie to je tá vrchná krivka ...či spodná?
a ten zvonček dala do ruky aj mne...no ja som niekedy aj zacítila ale som nestihla to stlačiť... a tie pásy ma nejako znervoznovali ked ma stále prekladala z boka na bok...sa to hýbalo hocijako...

harper
27. okt 2011

@majoslava mne ziadne tlacitko nedali do ruky, asi im stacilo to co mala stvarala. Ja som sa tiez doktora musela pytat ze ako dopadol monitor, tak sa zasmial, ze si ho necha a budu ho ukazovat studentom, ze ako vyzera ukazkovy monitor 😎
U mna to bolo tak, ze krivka srdiecka vyzerala tak podobne ako ta minule, len krivka kontrakcii uz nebola taka "hladka" ako ta pred tyzdnom, ale zase musim povedat ze tam maju dva monitory a minule som bola na tom druhom. Tento je taky tichucky a ten druhy je pocut az na chodbu, ozaj baby tiez vam srdiecko babatka pripomina cvalajuceho konika ? 😀 😀

harper
27. okt 2011

@danka89 na kramaroch maju tieto dva monitory nastavene tak, ze horna je srdiecko a dolna kontrakcie, mala by si to zistit tak, ze srdiecko ma vacsie vykyvy

lady511
27. okt 2011

@harper ahoj ja vždy ked som na monitore tak to len tak chrčí ako niake rádio lebo mala sa stále hýbe tak vždy tam musím byt aspon o 20min dlhšie 😀

harper
27. okt 2011

@lady511 no to ti teda nezavidim, ja mam dost odlezat si tam to co musim, aj dnes som sestricku dvakrat upozornovala, ze mala asi zdrhla spod toho kolieska, aby to pozrela, aby mi potom doktor nepovedal, ze je to na prd a musim ist este raz.

majoslava
27. okt 2011

@danka89 asi srdiečko... tá spodná ukazuje kontrakci a tá vrchná srdiečko.... ani ja to nestíham stlačiť 🙂 a potom si myslia že mám kontrakcie... sestrička sa ma stále pýta či mi netvrdne brucho a či nemám bolesti... ale to sa malý tak hýbe...

lady511
27. okt 2011

@harper tak ja si tam aj zdriemnem lebo tu v martine sa to robí len ráno od 7 do 9..takže to je skoro ešte tma tak tam vždy driemem,,, 😀

lucia2312
27. okt 2011

ahojte babenky len som sa chcela spytat ci nemate niekto zaujem o kojenecky vankusim predava svagrinka mam ho aj v albume je v super stave a cena je 6e

henrieta44
27. okt 2011

ahojte kočky, tak ja som mala dnes poriadny zaberák, maratony jak sviňa už od rána a teraz skapíňam, bolia ma kríže a bucho ako pri krámoch, dala som si aj magnezium aj ked mi ho už doki kázal vysadiť, lenže ja ento týždeň ešte nechcem ísť rodiť.....z kultivácie mi vyšiel streptokok, tak si ho chcem ešte trochu preliečiť, to je jedna vec a druhá, zajtra by konečne mala prísť k nám fotografka aby nám urobila pekné rodinné tehu fotečky a to nechem prepásť, nie ked som na to už konečne ukecala manžela ( zdalo sa mu to drahé a tiež teraz nemôžeme neviem ako vyskakovať), ale ja som ešte pracovala čo sa mi dalo, len aby som si na to fotenie zarobila a teraz to nechcem prepásť 😢 😢 😢 , ale je mi fakt blbo aj od žalúdka. ráno som rýchlo letela s malým do škôlky, odtiaľ rýchlovka k dokimu zapísať sa do poradovníka, potom hajde rýchlo k endokrinologičke na krv, odtiaľ naspäť do škôlky lebo dnes mali deti v školke fotenie, potom do poradne ( zapísaná som bola na 11:45 a na rad som sa dostala až o 13:20) doki mi urobil poradňu, ale dnes ma nepozeral, len popočúval srdiečko , skontroloval polohu malej a množstvo plodovej vody, všeko zatiaľ ok,povedla mi že ešte aspoň týždeň vydržať pokope a môžem ísť rodiť.....o 14:15 som konečne prišla domov, hladná, smäadná, doma nič navarené, lebo som nestíhala, tak som len vytiahla sáčkovu polievku a zamrazené slivkové knedle, ktoré som doslova zožrala a letela rovno naspäť do škôlky pre drobca, tam mali ešte program pre starých rodičov, tak som na neho hodinu čakala v šatni, lebo do triedy nás nepustili , kedže to bolo len pre starých rodičov , a ked sme sa už konečne vytrepali zo škôlky von,tak malý ani za ten svet nechcel ísť domov, trvalo mi ďalšiu hodinu kým som ho prehovorila aby sme už išli. domov sme prišli o 17:30, samozrejme protestoval, nič sa mu napáčilo, takže slovné zápasy medzi nami pokračovali skoro do pol siedmej, to sa mi konečne podarilo ho prezliecť a prinútiť aby sa najedol. chcela som si hned ľahnúť, no kdeže, musela som sa s ním ísť trochu pohrať....teraz sa už konečne hrá sám a ja môžem ležať s vyvýšenými nohami. takže dnes som od 5 na nohách a ulietaná ako kobyla....tak len trpnem aby sa nerozbehol pôrod 😖 😖 😖 😖 😖 a už len túžobne čakám na manžela, ktorý má toho v robote teraz tiež viac než dosť, dúfam, že čoskoro príde a pomojká sa som mnou.

lady511
27. okt 2011

@lucia2312 pošleš mi foto?niako mi nejde otvorit album

ajvetka
27. okt 2011

AHojte, od pol stvrtej do 19tej som robila Bratislavske rozky s nutelovou a orechovou plnkou. No stalo to za to! kazdy den som mala na to chut, ale tu v pekarni stoji jeden ten rohlik 0,40 centov a to sa mi zda dost... a teraz som sa ich tak najedla, ze maly sa nema ani kde otocit 🙂 laska moja

majoslava
27. okt 2011

@harper 😀 ja ked som bola v nemocnici a robili mi CTG to už všetci vedeli že som tam ja 😀 malý to neznášal... tak do toho kopal a búchal... prvý krát sa sestrička zľakla že mám kontrakcie aj doktor pribehol ked počul ten buchot... ked zistili že tak kope tak to už neriešili...že futbalista riadny 😀 a ked išli okolo tak sa len opýtali že či nie som náhodou ja na CTG 😀 😀

lady511
27. okt 2011

baby mali ste niektorá taký výtok bieli počas tehu?mám to stále a preto mám aj zlý moč vraj,,ten výtok je bieli a nieje ho vela ale neviem noo

denis006
27. okt 2011

@micicka a nemohli tie prietoky súvisieť práve s tvojou tehu cukrovkou? Mne prietoky kolíšu, raz sú horšie inokedy dobré...rozmýšľam či ten cukor na to nemá vplyv. Dnes som bola na kontrole s cukrom a na lačno v poho 4,6 a po raňajkách 9,2...a to som mala pred mesiacom po raňajkách 6,1...

lucia2312
27. okt 2011

@lady511 ano poslem pridam ho aj tu len neviem ako

lady511
27. okt 2011
evane
27. okt 2011

ahojte, tak my sme uz traja, 19.10.2011 sa nam narodil Šimonko, s mierami 48cm a 3000gr.

lucia2312
27. okt 2011
harper
27. okt 2011

@evane blahozelam, je krasny 🙂

majoslava
27. okt 2011

@henrieta44 ☹ to si mala fakt ťažký deň...

lianka7
27. okt 2011

@evane Gratulujeeeeeeeeem,kráasnučký chlapček-aj ja chceeeeeeeeeeeem 😵 😵 😵