Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@blackrose no ved to, ze aj mne mala takto po veceroch tancuje..ale len okolo pupka, ona je uz chuudatko uplne dole natisnuta 😒 az ju lutujem, bo ona mi tie nozicky nanajvys tak 3-5 cm nad pupok vytrci a do bokov 😖
@lianka7 jeee tak to ste si pekne so sestrou naplanovali, takto dve deticky naraz do rodiny 😀 nech sa sestra drzka aj s malou a ty tiez sup sup do porodky, bo patko bude obroooovsky 😀 😎 aaa, ykm som docitala stranu uz sa aj narodila 😀 blahozelaaaaam
@veronika1417 ja tiez tak hlasim vsetky deticky doma a tiez sa na nich vytesujeme 😀 takze viem o com hovoris 😉
@lenka1108 jeeejo, super sprava, tak uz to mas za sebou, nakoniec ten primar pomohol, drzkajte sa, blahozelaaaam 🙂 🙂 🙂 🙂
@harper ok,ak sa Ti bude dat,tak mi vypytaj recept,budem vdacna.Inak svokra tusim robila aj tak,ze nakrajala nadrobno cibulu,nechala ju ,,pustit,, stavu a tu potom osladila medom....Uz neviem,musim jej zavolat.Skusim nejaky babasky recept,lebo ozaj nemam chut vyhodit dalsie prachy na sirup,ktory ani nezabera 😖
@karap dušička, skús mu uvariť sirup z čierneho piva, bielej alpy a cukru ( cca 500g ale daj podľa chuti, ak má radšej sladšie môžeš dať aj viac) ja ho dávam malému a zatiaľ mu vždy zabral. všetko treba spolu zmiešať a nechať prevrieť, podáva sa teplý, jedna čajová lyžička tri krát denne. mne si po mňom malý hned pekne odkašl, nedusí ho.
@trinka juuu mojo, nezavidim...ale ja idem aj bez draheho takto nabehnut... doktor mi kazal dnes na poradni snazit sa snazit sa snazit sa a v nedelu poobede sa vidime na sale 😀 😀
pry 2x denne sex, medzitym umyt okna, povysavat a prechadky s malou, aj pobehat ze si mozem kus 😉 aby som to do nedele obeda stihla, lebo potom bude prec 🙂
@harper uuuch, tak to bude porod... dufam, ze to v zdravi prezijes,bozinku take velke babo 😲
@karap ja som tych sirupov uz tiez vela vyskusala, u nas najviac zaberu stoptusin kvapky aj u maleho aj u malej a aj ja by som brala nejake babske reci 😉
davam im ich 5-7 dni a potom este 2-3 dni kaslu,ale tak to prejde 😉 😉
ja som doma z poradne ak do 16. nič tak toho 16teho rano mi urobia sekciu, len do vttedy to je ešte dva tt 😢
@drobcek801, ja som kojila cez klobuciky prvych 6 mesiacov, pretoze to inak neslo a teraz ich mam kupene tiez 😉. Je to paradny vynalez, ziadna bolest, malemu sa dobre pilo, tak neviem, preco by to malo mat kratku buducnost 😒...
@karap , @harper 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 babyyyy, sa rehocem z vas tu dslova nahlas, bohove ste 😀 😀 😀 sa tu budete natahvat ktora ide rodit 😀 😀 a ja som kde? ved aj ja mam termin ako karap 😎 😎
@karap rano pisala pfuuu, nick bol nejako kasta a cislo, ze lenke idu robit za chvilku CR..odtial viem ..mrkni dve strany dozadu 😎
@karap naša malá ten sirup miluje...čo i len raz zakašle musím ho robiť...nakrájaš cibuľku 1-2 ja krájam na drobno rýchlejšie pustí šťavu a zasypem cukrom. Dám na teplé mieto a ono to pustí šťavu, sem tam premiešam....Ak chceš proces urýchlliť, tak to daj do sklenenej nádoby a nad parným kúpeľom to urob. 🙂
A ešte jeden super recept na kašel - keď malá chytá priedušky - natrieť hrudník jazvečou mašťou /prípadne teplým olejčekom/ na to sáčok a ešte bavlnenú plienku. Naša to má jeden deň a aj na noc jej to dám a na druhý deň je v pohode....Na liekoch z lekárne nebola ani nepamätám a ATB už asi 3 roky nemala....sem tam ak má hlieny - tak morskú soľ v spreji 😀
@trinka aj ja som na tom tak s klbmi 😖 s tym uz neurobime nic, deticky nam tlacia... ja som predvcerom malje triedila v pivnici hracky, dve hodiny zohnuta, odkruila som si bedro tiez, potom som sa o metlu opierala, bo suseda piliny odpratavala/tak ma doktor videl, jasne ze mi to dnes pripomenul 😀 /no ale idem sa premoct, nech to ozaj do ten nedele obeda stihnem.. budem to mat bez platenia, toho koho chcem a nemusim sa trepat vyse 40km do inej nemocnice, kedze nasa je taka " uuuzasna" a "naj" na slovensku...
jaj ozaj, dnes som v poradni mala tlak 120/70 v zivote som taky vysoky tlak nemala 😀 😀
sa ma sestricka pytala, ze co sa deje..tak reku cierna kava s mliekom rano a teraz somprisla peso...a ona mi ze "behom???" a doktor jej ze to nevadi, nech aj behom, teraz uz moze 😀 😀 😀
babule niekto tu už spomínal, že mu odchádza hlienová zátka...Kto to bol? 😕 A už aj porodil? 😕
Teraz som si na WCku všimla vo výtoku prímes krvi...Tuším, že to bude ono... 😕
Z radosťou vám oznamujem že Lenka 1108 dnes porodila malého Benjamína - 2810g, 49cm dnes o 11,00. 😉

no nic, oci sa mi zase zatvaraju, idem sa asi natiahnut na hodinku, i ked neviem ci zaspim lebo mala sa hra hore vo svojej izbe a ako pocujem tak zase je pes, len stekot odtial vychadza 😀 😀 😀