Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@blackrose Keď len bolia...... mne sa zablokovali nejaké nervy v dolnej časti chrbtice, trvalo to skoro mesiac - nemohla som poriadne ani chodiť (bola som na neurológii). A tá bolesť - pri prvom tehotenstve som si myslela, že po pôrode prejde, ale kríže boleli ešte asi 2 mesiace - nemohla som malého poriadne prebalovať. Potom to nejak samo prestalo 🙂))
Babulky tie co si chcete dat epi alebo uz mate skusenosti chcem sa opytat ci pri tom ked pridu kontrkcie a mate epi musite predychavat. Ja sa bojim prave predychavania pri astme aby ma nechytila ☹ ak by to epi zmiernila tak by som si ju dala.
@veronika1417 pri epi som kontrakcie vobec necitila.sestricka mi dala ruku na brucho a povedala.. kontrakcia a tlacime... a to bolo vsetko.pri astme by som ju doporucila...
baby tak ja uz mam prechadku za sebou.chodim trosku zhrbena ale neboli to nejak extra.zajtra ma prevazaju na oddelenie z pooperacky a zacnu mi prikladat maleho.uz sa mi aj prsia nalievaju.
@lenka1108 to vazne? nic si necitila? bolesti? kontrkcie? nic? to by bolo super 🙂
@lenka1108 prosim Ta co ta stala? a ake vysetrenia si musela mat absolvovane? ak vladzes teda pisat lebo viem ze Ty teraz riesis uplne ine veci 😉
@veronika1417 nic som necitila ani bolesti, ani zasivanie ani nastrih nic... ja som s epi bola max spokojna 😉
@veronika1417 ziadne vysetrenia nic.chcela som, pichli a hotovo.a bola zadara v irsku.v pb stoji 70e.
@lenka1108 aha lebo som myslela ze to treba nejako dopredu 😲 som si asi zle zapamatala 😅 som mala mat cisarsky tak som neriesila ale teraz chcu risknut prirodzeny tak rychlo vymyslam 😅 ja chcem nieco kde nemusim predychavat bolesti kontrakcie
@liat @lolinkamaminka ked je viac ako -5stupnov alebo velmi fuka alebo snezi, isto netreba von... a tie prve 3 tyzdne, ak bude pod nulu, ja asi nepojdem, budem maleho otuzovat pri otvorenom okne... 😉
@veronika1417 pri epi nemusis nic predychavat,len tlacis. tak ako napisala lenka,bolesti necitis. samozrejme otazka je v ktorom stadiu ti pichnu epi. lebo ja som mala silne kontrakcie dost dlho,ale som sa neotvarala,takze predychavat som musela. az ked mi pichli vyvolavacku,nasledne epi,tak ked epi zabrala,uz sme sa len pozerali na monitor ako vysoko skacu kontrakcie a smiali sme sa na tom. je to absolutna ulava a odporucam. citila som teda tlaky na chrbat,co bolo dost neprijemne,ale v porovnani s kontrakciami nic. a po porode nemozes vstat 6hodin. su dva druhy epi,jeden je taky,ze mozes chodit,ja som mala taky,ze som nemohla,kedze mi vyvolavali,musela som byt na pristroji napojena,kde stale monitorovali babetko aj mna. a este nevyhoda epi je to,ze vacsinou musia babetku pomoct,mne moju vytahovali pumpou,musela rychlo von a pri epi je porod vraj pomalsi,kedze necitis kontrakcie,ale tlacis ked ti sestricka povie. ja som sa toho strasne bala,kedze mam panicku hrozu z injekcii,ale po dvoch dnoch rodenia som bola tak vycerpana,ze som bola vdacna za tie 4 bezbolestne hodiny,kedy som nacerpala sily na porod a uplne som ozila. takze kludne chod do toho. drzim palce.
@henrieta44 a to je novy ten overal... mna by porazilo... a 3 mesiace cakat, tak to ma tak ci tak slahne... 😅 ja som tak nasla kabelu, ale mali len posledny kus a nesiel... 😠 neznasam take nahodicky...
@kaia tie prve tyzdne aj mna prenasleduju, a hlavne este vianoce do toho... 😖
@janulkan neboj, to sa bude zlepsovat, ja som bola furt na nervy, sa mi stale zdalo, ze ma zvysenu teplotu a kontrolovala plienky a take bolesti bruska ako si minule pisala, sme mali aj my, a raz som si dala aj nejake buchty, ci mak a raz som skusila aj fazulovu polievku a to uz mal aj okolo 9mesiacov, ale trapil sa s tym chudacik... 😅 no nemas skusenosti ako nase mamy, ale aj ty vychovas aspon to jedno, hadam viac deticiek a budes ako majster sveta... 😉
@sonicka07 joooj dakujem za radu 🙂 ak dovtedy neporodim uz aj sa na to pojdem opytat ci to ako astmaticka mozem. nechapem preco mi to neponukli 😕
ja už dva dni vkuse citim menštruačnu bolesť, mslitte, že sa tto rozbieha?
@liat prerotovala sa... nemas v knizke napisane, ci mas postavenie I alebo II... 😉
@veronika1417 riadne ich zmierni, len sa musia rozbehnut na nejaku vysku, takze od zaciatku s tym nerataj a hlavne sa pytaj ako a co pri astme... 😉 a tu musis mat krvne testy a vacsinou nejaku prednasku, skus sa spytat doc... musis podpisat informovany suhlas, ze si si vedoma rizik a tak... 😉
@lenica81 oki v pondelok tam nabehnem a popytam sa tak ma sokli ze som nemyslela ze este nejako sa da situacia riesit. dakujem si zlaticko
@lenica81 och no to je jasne, v mraze to moze viac ublizit ako pomoct, urcite by som nebrala novorodeniatko do -5 stupnoveho vzduchu, ale mala by sa uz mala cochvila narodit a zatial taka zima nie je tak myslim ze sa mi bude dat v pohode kocikovat 😉
@liat ja malu tiez citim kopkat len do pravej strany, nozicka vykukuje zakazdym pri pravych rebrach ale raz sa mi stalo ze som ju cely den citila presne naopak, napravo prazddno a nalavo trcala noha, som nechapala ze ako sa jej to podarilo sa tak otocit a na dalsi den to bolo zase po starom a odvtedy je to stale len tak ako predtym...neuveritele ake kreacie dokazu tie nase deti stvarat v tak malom priestore ze? 😀 😀 😀
@lolinkamaminka tak to hej, len nech sa moc nevrti a radsej ide von 🙂
ahojte, nestiham nič, asi nemam sancu prečitat tych 12 dni čo som bola v nemocke + čo som doma, zase bojujeme, ani rektalna rurka nepomaha, plačeme stale neviem čo mu je :(
babulky ked mi tvrdne brusko a kazdych cca 20 min mam bolesti nv podbrusku, mam ci ? neviem co mam robit..niesu to obrovske bolesti, no su a vzdy mi pri nich stvrdne brusko 😒
@liat normalne pri naleze nemas napisane, teda zaznam z poradne poslednej a predoslej... 😕 ja mam tak... popr. pri utz... ale ked ti ho nerobili teraz odkedy citis zmenu, tak teda mozno to ani nemas napisane... kazdy doc si pise nieco ine, tak to je potom pech... 😒 😉
@lolinkamaminka a keby ste mali v porodke nejaku prednasku, zvyknu robit pediatri, tak chod a ked nebudu o tom hovorit, tak sa pytaj... viem, ze treba tak ci tak babo pripravovat na vonku pri okne, najprv po 10-15 min, az po pol hodku a az potom ist von... ale si to presne nepamatam... skus si aj nieco vygoooglit... 😉 S
@eviiinka neopovaž sa rodiť ! 😠
@tinika a skusila si nejake kvapky... ma len bolesti alebo aj zapchu... na brusko je dobra masaz, ako nam robili maminy proti smeru hodiniek a tepla nahriata plienka, povoli... a tiez davat nozicky-kolienka ku brusku... 😕
@eviiinka mozno sa uz chystas... krasne brusko... 😵
moj je dnes lenivy, obcas sa vypuli, ale nic akcne... 😒
@dominika_sk uz by si mala ist aj ty, nerobi ti to dobre... 😀 😎

baby posledny mesiac som citila nozicku babatka na pravej strane bruska, teraz ju citim na lavej......akoze co urobila malinka????