Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@gloria9 To co je za nezmysel, vsak materska sa vyplaca do 20. dna nasledujuceho po mesiaci, ked si na nu nastupila!? A to nezalezi od nejakej panicky na socialke. Je to zo zakona.
@harper radsej dlha babulka ako s velkou hlavkou aj ked ano pri porode sa tie kosticky prekryju a az casom sa na pevno zrastaju. Mrknem to forum teda, dikes 😉
Ahojte, ja som sa pytala na SP, ze kedy mi pride prva MD, tak ze hned dalsi mesiac po 15.-tom a na rozhodnutie maju 60 dni, no to uz mi prislo tiez a veeelmi ma potesili. Aj ked ti nepride rozhodnutie, ale peniaze ti pridu tento mesiac.
@anicka87 Mne neprislo rozhodnutie este ani o PNke a to som PN od 6.9., musim tam dnes zajst. Kvoli papieru by problem nebol, lebo oni poslu peniaze nacas aj bez rozhodnutia, ale potrebujem ho do zdravotnej.
@lerenard no ja tiež čakám že sa ozve mymimi lebo nejako tu dlho nebola, tak asi už ma chlapčeka pri sebe 🙂 sama som zvedavá ako to zvládnem...i keď by som už chcela pôrod keby to na mňa prišlo zasa by som chcela aby som ešte nerodila 🙂 ale tak verím tomu že do dvoch týždňov porodím, dlhšie asi prenášať nemôžem 😀
@anicka87 ani mne este neprislo rozhodnutie, ale zase som tu citala, ze niektorym prisla skor prva materska ako rozhodnutie. po porode dostanes ten prispevok okolo 150 e a potom po doziti 28 dni babatka mozes poziadat o priplatok k prispevku, ktory je okolo 600e presne sumy neviem.
@veronika1417 ja som na zaklade toho fora rozhodnuta, ze si priplatim asi nadstandard, ak tam nebude velmi plno, a dostala by som sa tam napr az na posledny den. jedna noc stoji na tom slabsom nadstandarde 16,60 a na izbe su dve a maju vlastnu sprchu, jedlo si mozu brat na izbu a tak. a vraj aj sestricky su tam milsie ako na obycajnych izbach, tak uvidim. 🙂
a mne zatial ziadne rozhodnutie neprislo a pritom uz teraz vo stvrtok budem rodit
Citala som, ze ste tu riesili, ako privolat porod. Kamoska mi hovorila, ze tesne pred porodom vraj zenu pochyti strasny naval energie - pozor na to! Ona presla za den 20km po meste a vecer to na nu prislo, az bola taka vycerpana, ze nevladala tlacit.
čaute baby, dneska termin a nič sa nedeje. ale v horoskope mam, že si nemam nič planovať na večer, že bude prekvapko, no to som zvedava 😕
@duratlicka nastupila som 13.10. a ked som jej odniesla papier tak pozrela a hovorí ze no ale matersku vyplacam az ked mi donesiete rodný list tak ma rozculila no dufam ze to tak nebude pretoze ratam s nimi myslim ze kazda z nas rata s materskou ved je to ako vyplata
@dominika_sk 🙂 tak čakaj večer...ach ja mám termín vo štvrtok a nič...a čo ti povedali?že keby náhodou koľko ťa nechajú prenášať?týždeň?a potom by si šla do nemocnice...a ako ideš nakoniec rodiť normálne?
@charlottte nie, už to mam naplanovane na stredu.
musim sa zase pochvalit - vcera vyhra v lotte 29€, minule to bolo nieco cez 3€. Myslite, ze to bude mat stupaciu tendenciu? Potesilo by 😀
@gloria9 to je nejaka hlupost... 😒 materska sa vyplaca vzdy za mesiac pozadu cize tento mesiac by si uz mala prvu dostat za oktober, zvacsa sa vyplaca do 20teho v mesiaci...(samozrejme za predpokladu ze si si o nu poziadala ked si na matersku nastupovala)...a potom ked sa babo narodi tak na socialku musis tusim do nejakych dvoch tyzdnov odniest kopiu rodneho listu aby ti nezastavili posielanie materskeho...ale inak uz by ti mala opar dni prva materska prist...takze nechapem co ti tam povedali 😒
@dominika_sk ja verim tomu ze predbehnes este aj mna...a ja budem poisledna rodit 😀 😀 😀
@dominka757 ale kdeze,este nie som...v stredu idem ku dr...ale dnes ma caka zubar tak ktovie ci tam od strachu aj neporodim.. 😒
@milek No napriklad, mala dostala v nemocnici slabsiu zltacku tak nas pustili domov, ale uz je to tyzden este stale ju mam, mam obavy, ci to neni nebezpecne, citala som rozne clanky o tom tak neviem....Vcera som nieco pojedla a malu bolelo brusko v noci a som nevedela ako jej pomoct kedze len kojim,ze ci jej spravit nejaku masaz alebo co..:(. A od kedy sa moze pouzivat odsavacka do nosa? To su otazky baby,ze 🙂. A este neviem, kolko mala spapa a kolko by ml by mala spapat, niekde som citala ze cca 70ml, ale netusim, ci si tolko odo mna potiahne. Ja ked si odstriekavam tak sa mi podari okolo 30-40ml....takze tak asi. Dakujeeem vopred 😖
@charlottte no ona naposledy co pisala,ze sa oblieka a ide do nemocnice,tak uz to ma asi za sebou..som zvedava🙂 no ja to mam tiez tak,na jednej strane uz sa ledva hybem a vsetky radosti spojene s poslednym mesiacom,tak by som to uz aj mala rada za sebou🙂 ale zas sa aj bojim,predsa len prve babo..ani sa tak nebojim porodu (kedze neviem do coho idem), ale skor tej starostlivosti,zodpovednosti a tak..🙂
@harper gratulujem peniazky potesia 😉 no ja neviem ako je to s tym standardom a nadstandardom ale nechcem zbytocne minat prasule, myslim, ze to nejako vydrzim. Vela navstev nebudem mat lebo je to od ruky, hlavne ze sa budem moct pozerat na svoju malinku. Citam to forum ale baby dost riesia teraz tie vypovede tak idem citat dalej nejake starsie prispevky. Vecer by som mala vediet ci idem tam alebo nie tak dam info a Ty si to zariad, ze aj ty pojdes vtedy kedy ja 😀 😀 😀
@z0e ty tak vyhravas??? 😀 dobreee 😀
@charlottte a kedy mas termin?
@veronika1417 no tak ked dostanem niekoho normalneho na izbu, tak s tym nemam problem, ale co som citala v tej teme, tak niektore mali na izbe pocernejsiu mamicku, ktora chodila kazdu chvilu fajcit, chcela si stale poziciavat telefon, a podaktore pisali, ze chcela aj aby si nakojila aj ich dieta 😒 😠

@harper ved to, normalne mi az zle prislo ze by mi neprisli, ved s nimi ratam... 😒 ale nie je to prvykrat co som pocula ze az po narodeni pride prva materska, preto som sa radsej spytala.