Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@lady511 ja mam kamosku co bola tyzden po termine a ani po vyvolavacke sa neotvorila tak jej nakoniec robili sekciu...ale neviem ti povedat ci nemala aj ine komplikacie alebo ako to bolo....viem len ze jej odtiekla voda mala silne kontrakcie ale neotvorila sa ani len na jeden prst....
@jankadanko1591 jááj lebo som mala teraz v sobotu termín... ☹ a stále nič akože len bruško tvrdne stále troška bolesti ako pri menzese inak nič...
@lady511, neboj, lekari tomu nejako pomozu, ak to same nepojde 🙂. Ako dlho nechavaju mamicku cakat, tak to posudzuju individualne a u kazdeho inak. Po urcitych dnoch Ta uz nechaju v nemocnici a niekedy pomoze sikovny hmat lekara a inokedy vyvolavacka 😉. Drzim palce, nech sa malicka rozhodne sama 😉
@gloria9 no pockaj moje na krabici je napisane gulocky ale su to velke cipky 😀 ale hlavne ze zaberaju a to hned ako som si dala prvu napisem Ti nazov a vypytaj si to 😉 mozno skor zaberie : Gyno-Pevaryl 50 vaginalne gulocky
@mysti a tusim ma jamky v lickach? stasna to maminka 😉
@veronika1417 a to ich mas 15??mne to dal moj doki v piatok ale v baleni som mala len 3 a k tomu este aj masticku....a zabralo..🙂
@lady511 no presne ako napisala kaia u kazdeho je to individualne a doki musi najlepsie vediet co v ktorom pripade robit..🙂 tak drzim palce nech vsetko ide rychlo a hlavne nech vsetko dopadne najlepsie ako ma
@jankadanko1591 nooo aj na krabici je napisane 15 vaginalnych gulocok ale ja nemam nijaky masticku k tomu 😕 ale som rada ze zabralo normlane neprijemny zapal to som cele tehu nic nemala a naraz fuuuu
Ahojte holky, tak dnes zasa na monitore a prietoky, už je to teraz Ok. Minule, to boli vraj hranične hodnoty a Dr. chcela ma poslať už do pôrodnice a vyvolať pôrod, ak by sa to nezlepšilo. Ale ešte si počkáme. Termín máme za 11 dní. Ale mám pocit, že to bude aj neskôr.
Teraz som 38+3tt. Minulý týždeň mala malá 2430 g, čo bolo váhovo -3TG. Dr. mi kázala kúpiť si Glukopur, aby malá pribrala..
Máte ešte aj niektorá z Vás takúto skúsenosť?
@veronika1417 aha tak ja mam ine hmm no mne to uz nestihnu vymenit pretoze vo stvrtok rodim takze to uz nic cipana akurat citam pôrodnica šaca čo tam písu baby ako to prebieha no strasne ziadna slava
@veronika1417 ja som na tom podobne ale som citala ze v poslednom mesiaci je vraj normalne ked sa objavi nejaka kandida ci co to je....a som rada ze uz som v pohode nerada by som nakazila malicku alebo nieco podobne.....ja som mala myslim combipack alebo tak nejako tam bolo napisane....🙂
@jankadanko1591 tak ono asi podla toho ako sa doktor rozhodne ale ja nemozem naozaj nic zle povedat este nikdy mi nic tak rychlo nezabralo 😀 a to ma uz chytala tu panika a pytala som sa bab co si mam dat lebo ja mozem porodit kazdym dnom a vtedy som este nemala tieto gulocky. Predtym ako som bola tehu a chytila som zapal som normalka dobrala co mi doktorka dala a nepomohlo tak som necakala ze teraz to bude tak tychlo 😉
@lady511, ja som pri synovi bola hospitalizovana na piaty den po termine. Dalsi den mi robili zatazove testy a potom ma doktor tak surovo pozrel, ze neviem, ci to privolal on alebo tie testy, ale maly sa do styroch hodin narodil 😉. Neboj, urcite Ta nenechaju prenasat dlho. V tom case, ked som bola v nemocnici ja, tak sice individualne, ale najneskor na 8 den po termine davali vyvolavacky 😕
@veronika1417
@jankadanko1591
ja som tie gulôčky (Macmiror) mala asi pred mesiacom a pol - 2x do týždňa, ale nebolo mi to veľmi príjemné a ani som ich neminula. Dr. povedala po mesiaci, že ich už netreba....
@veronika1417 mne tiez nikdy nic nezaberalo a moj doki by bol asi este radsej keby som to mala uz za sebou ako ja sama.....chodim teraz k nemu kazdy treti den lebo ma chce pozorovat ze ci nahodou uz neporodime....zlaty je a to male balenie mi dal tiez lebo by som vraj mala kazdu chvilu porodit tak aby som to stihla este dobrat....keby mi to nezabralo tak ma chcel poslat na sekciu co ja velmi nechcem...bojim sa toho asi viac ako normalneho porodu...🙂
@veronika1417 Ahojik, ja idem tiez na Kramare... Tento zoznam mam priamo od pani Jandovej z porodnej pripravy. (prekvapila ma ta misticka na polievocku v zozname Harper 🙂 )
Budúca mamička,
onedlho sa vo Vašom živote odohrá významná udalosť. Do rodiny pribudne ďalší člen – Vaše dieťatko. Je samozrejmosťou, že všetky ženy rodia v pôrodnici. Iste na to pamätáte, a preto si zavčasu pripravte do osobitnej tašky veci, ktoré budete v pôrodnici potrebovať pre seba i pre Vaše dieťatko. Dobre tiež strážte Vašu tehotenskú knižku, kde sú dôležité záznamy, ktoré umožnia lekárom čo najlepšie viesť pôrod, ako aj rýchlo a správne zhodnotiť stav novorodeniatka.
Do pôrodnice si prineste:
- občiansky preukaz, fotokópiu sobášneho listu (aj neoverenú), príp. ak nie ste vydatá, doklad o priezvisku z matriky (tzv. čestné prehlásenie o priznaní otcovstva)
- tehotenskú knižku a preukaz zdravotného poistenca
Odporúčame priniesť si:
- pôrodnícke vložky alebo vložky Lydie (1-2 balenia)
- 4-5 ks jednorazových podložiek pod pacienta
- toaletné potreby, WC papier, papierové vreckovky, vložky do podprsenky pre dojčiace ženy
balzam na pery, nosný spray Stérimar alebo Vincentka – pre vysušenú sliznicu v nose
pohár
- uterák (2 ks + 1 menší na ovlaženie tváre počas pôrodu)
- nočnú košeľu (2 ks – jedna počas pôrodu, druhá na prezlečenie po pôrode)
- župan
- prezuvky + šľapky do sprchy
- voľné nohavičky, materskú podprsenku (2 ks)
- všetko, čo Vám spríjemní 1. pôrodnú dobu (napr. rádio, MP3 prehrávač al. CD-player, malý vankúšik, masážne pomôcky ap.)
- môžete si priniesť aj mobilný telefón
- fotoaparát na zachytenie prvých okamihov života Vášho dieťatka
Pre dieťatko si prineste: (stačí na druhý deň po pôrode)
- ponožky alebo papučky
- bavlnené rukavičky -ostré nechtíky môžu poraniť tváričku dieťatka
- čiapočku – tenkú bavlnenú, na použitie po kúpaní a pri presune chodbou
- bavlnené plienky 4 ks, jednorazové plienky 30 ks
- ostatné veci dostanete pre dieťa v pôrodnici
- vlhčené hygienické utierky pre dieťa
v deň odchodu z pôrodnice si nechajte priniesť vopred pripravené veci na oblečenie dieťatka 😉
@jankadanko1591 tak hadam Ti spravi ster a ked to bude oki tak by Ta mohli nechat prirodzene ked teda tak chces radsej rodit 🙂
@anulicek no ty si poklad idem studovat a doplnat teda 😀
@veronika1417 rado sa stalo... Mozno sa aj stretneme 🙂 Ja mam termin zajtra..ale malinka ani naznakom nechce vykuknut.. hm... ☹
@veronika1417 su to take spontanne usmeviky, takyto na mna hodil po prebudeni, som ho stihla cvaknut, ved mobil je stale v pohotovosti 😵
@anulicek joooj vsetko maaam! takze pohodicka 😀
@veronika1417 dnes rano som bola u dokiho a povedal ze to vyzera dobre a ze uz sa aj pomaly otvaram tak mi ani nestihne uz urobit ziadny ster ani nic lebo ze predpoklada ze do stredy (co mam prist zase do poradne) uz budem v porodnici s malickou pri sebe....a nie zeby som chcela normalne rodit ale je to prirodzenejsie a co som pocula tak po sekcii sa mamicky aj dlhsie davaju dokopy lebo je to vlastne ako po akejkolvek inej operacii....porodu sa bojim tak ci tak ale ved ked to prezili a vydrzali ine mamicky tak preco nie aj ja...🙂))
@anulicek ja tam idem zajtra na kontrolu ale mam si vziat aj vsetky veci tak uvidime 🙂 hadam ma uz nebudu posielat naspat do Nr bola by som rada keby to aj hned vyriesili za pochodu nech nemam cas stresovat 😀
@veronika1417 nejde mi to z toho pasu zmazat...stale mi tam ostavaju tie udaje o tehotenstve 😠
@jankadanko1591 ono vlastne mas pravdu ja som sa bala komplikacii mojho zdravotneho stavu a nie porodu ako takeho tiez som bola presvedcena, ze ked to zvlada miliony zien po svete tak preco by sme to nezvladli my 😉
@mysti pockaj skusim
@mysti daj ze nechcem povedat a zmizne Ti to mrkni mne to uz neukazuje ani tyzden tehu 🙂 potom si to zmenim naspat lebo par znamych urcite dostane sok 😀 😀 😀 a potom ked to das ulozit tak sa tam znova vrat a dopln udaje o syncekovi 🙂

@mysti Ahojky chcela somsa spítat vodas ti odtiekla sama?v noci?lebo ajs a každý večer modlím aby mi odtiekla(lebo už som mala jeden falošný poplach)ale nič sa nedeje a neviem ako dlho ma nechaju čakat