Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@22nikuska buduci pondelok mam dalsiu poradnu u gynekologa,tak uz zostaneme u nasich..tasku do porodnice mam pripravenu stale so sebou aj tu v ba,keby nahodou🙂 ale ako vravim,ja som si vsugerovala, ze jednoducho skor to nemoze prist🙂 aj ked kamaratky mi vravia, ze ako prvorodicka by som v pohode prisla do 2 hodiniek z ba do pd..no porod v aute by som asi neriskovala🙂 ty mas ako daleko nemocnicu?
@zvedava17p no tak to sme na tom rovnako, ja tiež na pôrod nevyzerám, ale už som sa zmierila s tým, že to proste nepríde skôr ako v deň plánovaného cs.... Aj keď včera v noci sa mi snívalo, že mi začala odtekať plodová voda, tak som sa tešila, ale ráno som zistila, že to bol len sen 😝 😀
@lucka33 neter mala sen, ze 10. porodim, ale dr. sa nad tym len pousmial 😀
@z0e zaujimavy postup proti ocko... 😨 😉 to by ma nenapadlo... ale este to nie je schvalene, ci... 😕 myslim to rusenie vakciny...
@ajvetka 😝 fakt zla skusenost... 😖
@ajvetka tak nech sa to rozbehne... hadam to bude rychle... 😅
@dominka757 multi mum... sice drahsia, ale fajna... bepanthen tiez chvalia... 😉
@zvedava17p 😀 o mne sa nikomu nesniva, ze porodim... akurat sa mi snivalo, ze jedna kamoska caka babo... ale nevie o nicom zatial... 😅
baby ja uz nevladzem ☹ Strasne ma boli brucho,no nie spodok,ale hore az pri rebrach.Mala ma tam stale kope,alebo sa natahuje do strany a vtedy mi az bok ,,vyvaluje,,]Citim kazdu jej kost a je to strasne neprijemne.Neviem ci je dnes nejake divne ovzdusie,no citim sa totalne nahovno a najradsej by som revala a revala.Do.oha,uz chcem porodit!
@lenica81 no uvidime, lebo sa jej aj na zaciatu mojho tehu snivalo, ze cakam chlapceka a nakoniec to chlapcek je, tak ked sa jej potvrdi aj toto...tak budem jej snom verit 😀
ahojte baby, viem že od veci vám sem skáčem, chcem len dať do povedomia jednu šikovnú maminu, ktorá je na materskej s dvojmesačným bábom, má doma 10 detí a stíha robiť krásnu, nádhernú bižu, ktorú predáva,aby si trochu pomohla, prosím, pozrite si jej prácu a budem veľmi rada, ak si niečo objednáte a tým jej pomôžete 😉 http://www.mimibazar.sk/bazar.php?album=99821
Ďakujem.
@karap ach teraz ako keby si o mne pisala...uplne sa citim prene ako ty, mala mi nechce dat pokoj, uz od obeda sa vkuse vrti a kope, uz som z toho unavena, nevladzem ☹ uz zacinam mat nervy na vsetko, podrazdena som na cely svet...ni proste uplne s tebou sucitim... 😒
babenky, Veronika sa narodila vcera o 15:17 h. den pred terminom... teda tento porod bol ovela lahsi, kratsi nez ten prvy, po predoslych skusenostiach som isla na salu s malou dusickou, lebo ja mam prah bolesti velmi nizky, ale bola to takmer pohodicka, rychlovka... zelam aj vam, nech to mate v pohodke za sebou... teraz sa uz pasujeme s kojenim, to je zial rovnako problematicke ako prvy raz...
@lerenard ja som z okolia pd, a tiež mi sťahovalo žalúdok ked som tam bola, ležala som na rizikovom....aj teraz tam mám kamošku čo mala termín 2.11. a prenáša, tak ju už poslali do nemocnice, a že jej pichli vyvolávačku a nič, a že ti môžu pichnúť 3 vyvolávačky, jednu za deň, a ak to nezaberie,tak na štvrtý deň nejakú tabletku či čo dostane...ja dúfam,že takto nebudem musieť čakať :D a ja mam v novákoch gynekologa
@dominka757 ja som používala avent masticku, ta sa mi osvedcila 😉
@harper malo by to byt presne tak ako si napisala, teda aspon tak pise zakon a tak aj mne povedali na socialke, ze matersku dostanes nasledujuci mesiac od podania ziadosti (kedze sa vyplaca mesiac pozadu), na ziadosti o materske maju na socialke napisany aj predpokladany datum na rodenia dietata, takze oni budu cakat ze v lehote tusim dvoch tyzdnov od narodenia donesies kopiu rodneho listu a aked tak neurobis, posielanie materskeho ti zastavia...
...caute baby, tak mna od rana boli v podbrusku, kazdych 20 min a poobede ma zacalo pichat zospodu a nutkat stale na WC, mam taky tlak v brusku a tvrdne mi kazdych 10 minut..na WC chodim 5x za hodku, no bolest v krizoch ziadna...poradte ak mate nejaku skusenost... dik
@lolinkamaminka hovorim si,ze to musim vydrzat,no dnes nemam nejak nervy....a to sa mi tu este biju deti a kriku tu je.....padnem do postele vecer ako zabita.Rozmyslam,ze si pojdem ,,obalit nervy,, a spravim si krupicnu kasu 😀 .........aj deti kricia,ze aaaaaaaaaaaano,krupicku!!!!!Tak idem 🙄
Baby mne stale tak postupne zacne tvrdnut brucho az je to trosku do bolestiva - teraz som sa teda vyjadrila 😀 osrane take dost stuhnute a potom povoli a o chvilku zas normalne som cely den takto natlakovano strpnuta ale bolesti ziadne 😕 len mala sa mi strasne tlaci na jeden bok az mi ide vyskocit z brucha, je to podla vas oki??? 😅
@dominka757 Ja som si kupila v DM drogerii masticku na bradavky, vyhoda je, ze je lacna (do 3 €) a nemusi sa pred kojenim oplachovat..... (nazov si uz nepamatam..) 😒
@dominka757 ja mam cicadermu, do teraz ani raz nepouzitu 🙂
@janulkan pockaj to fakt? ja nemam bolesti len to tvrdnutie dnes celyyy den a cikat musim stale lebo ked stvrdne brucho tak ma to az boli 😕 ja ale musim vydrzat do zajtra 😕
@veronika1417 no u mna zacal porod tak, ze mi cely den tvrdlo brusko, nic bolestive, len som to proste citila..a hlavne maly asi cely den nespal len kopkal v brusku...spravila som si aj polhodinovu prechadzku a vramci nej som sa asi 5x zastavila na tvrdnutie a nasledne o 18tej vanu (poslickovia vraj pri prechadzke a vani zmiznu)...potom som zacala uz merat kontrakcie, boli cca 5 min a trvali okolo 20s...tak som cakala do 22hej, ked uz sa mi nedalo ani sediet ani lezat ked zacala kontakcia, tak sme sa vybrali do porodnice, tam uz som na pase mala kazdych 5 min a otvorena na 3-4cm (keby clovek vedel, este by sedel doma 😀 ), kedze som cakala do 3tej rana, kym som sa poriadne otvorila, potom mi rozpichli plodovu vodu a do 20 min bol maly von 🙂
@janulkan dakujem, ze si mi to tak rozpisala a este prosim Ta co teda boli konkretne tie kontrakcie? to uz bola nejaka konkretna bolest? lebo ja zatial len to tvrdnutie a ozaj cely den uz som aj odtialto parkrat odisla aby som sa presla, zmenila polohu, lahla si ale neprechadza to este dam sprchu. Ja uz nemm plodovu vodu ale nepreskla mi len ju nemam takze nemozem vcakat na jej odtok ako jeden z priznakov na odchod do nemocky tak neviem co mam cakat 😕
@veronika1417 na to som nemohla cakat ani ja, kedze mi ju rozpichli tesne pred porodom. Kontrakcia (=stah maternice) je podla mna to tvrdnutie bruska, zacne to niekde hore a ide taka mierna vlna dole, ked to pride dole a mala som prave pocit ze sa pocikam 😀 ono sa casom stupnuju a silneju. Ako som pisala vyssie, pre mna podnet na odchod do nemocnice bolo to, ze ked prisla kontrakcia, musela som ju "rozchodit" alebo proste nieco spravit, uz sa mi nedalo ostat v tej polohe v akej som bola 🙂 v porodnici nam potom poradila sestricka, ze sa mame polohovat pri kontrakciach, raz predychat na pravom boku, raz na lavom, potom pripadne prechodit, ze sa lepsie krcok otvara...inak bolesti prisli u mna tak po 5h tvrdnutia pravidlneho a aj to boli take mierne este, velke bolesti boli tak 2-3h pred narodenim drobca...aspon tak som to teda pocitovala ja 😝
@janulkan este si ju nepouzila? 😕 fiiha, tak to ti zavidim 😀

@lerenard no tak mne by nevadilo aj skor rodit,ale este mame ocinka v praci a vrati sa az v piatok...potom zas asi pojde na tyzden prec,tak to vyzera tak ze musime vydrzat a pockat ho.... 😒