icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

ajvetka
9. nov 2011

@zlamal.i ahoj, vcera to bolo huste biele a bolo toho dost. A dnes som mala tiez ten hlien, len bol taky do hnedo-cervena sfarbeny, taky od krvy. A tiez toho bolo dost. Ale bolesti nemam ziadne zatial...

hajatanufus
9. nov 2011

dievcata chcela som sa vas opytat ci budete niektora pouzivat aj latkove plienky alebo planujete pouzivat len jednorazove ja som pri oboch dcerkach striedala aj klasicke stvorcove latkove s pamperskami aj teraz mi dochadzaju pampers a mala je aj vyhadzana tak som jej dala radsej latkove 🙂 teraz su uz tie vselijake moderne aj ked prvotna investicia je teda vyssia ale v konecnom dosledku sa usetri teda hlavne na sk lebo tam su plienky strasne drahe teda jednorazovky a maju aj vysoku dph kdezto v cr je dph na plienky tusim len 10% a tu v uk je nulova dph pretoze nasi politici jednou rukou davaju a dvoma beru takze to co daju na porodnom alebo na inych davkach sa mi vrati za mlieko a plienky v podobe dph vsak aj nutrilon na sk stoji 16 eur a v uk take iste balenie stoji 8 libier co je asi 8,8 eura a ked je akcia tak este menej samozrejme ze najlepsie je ked zena koji ale nie vzdy sa to z nejakych dovodov da a potom to ide strasne do penazi no a ja som aj preto striedala latkovky s pampers lebo sa mi stalo ze mi dosli jednorazovky a prave neboli peniaze na dalsie tak som musela pouzit latkovky a nelutujem detom to nevadilo a dokonca sa mi menej zaparili v latkovkach teda v lete 🙂

liat
9. nov 2011

@seminkads lenica81
diky baby

lianka7
9. nov 2011

@hajatanufus Ja som sa tiez dala na striedanie latkovych a jednorazovych.Vela latkovych som podedila po znamych,par som dokupila a urcite prve tyzdne budem vyuzivat najma tie-na doma...klasicke stvorcove.Myslim,ze tym nic nepokazim 🙂

karap
9. nov 2011

@dominika_sk no teda,poriadne s Tebou mavaju... 😠 To Ti ani vyvolavacka nezabrala?

karap
9. nov 2011

@lenka1108 juj,takto sa trapis ☹ ?Strasne.....drz sa moja,myslim na Teba.

hajatanufus
9. nov 2011

@lianka7 ved to je to bavlna a je to pre pokozku ovela zdravsie len akurat treba na to mat poriadne vrchne nohavicky co neprepustaju ale prve mesiace aj tak asi len ortopedicke 🙂 sice nasiroko sa uz nikde nebali len na sk ale uskodit to neuskodi ja som tak balila prvy mesiac obe baby a nozicky maju v poriadku sice tu v uk sa nerobi vysetrenie ale keby videli ze su tie nozicky nejak nie dobre tak posielaju aj tu na speci vysetrenie aspon zbytocne tie deticky netrapia 🙂

lenica81
9. nov 2011

@hajatanufus ani tu sa uz na siroko nebali, niekto to robi skor preventivne, ale ked mi opat povedia, ze netreba, tak nebudem... ani postolky nemam... a pri prvom som mala pozicane, ale ani raz som nepouzila...
a co sa tyka latkoviek, tak som na to leniva... a zehlenie neznasam, tak kto by to zehlil...

hajatanufus
9. nov 2011

@lenica81 ja som sa tiez bala toho zehlenia ale nie je to az take hrozne ked sa to privesani pekne vystrie tak staci len u vrtvu co ide priamo na telicko zo zaciatku som zehlila celu plienku ale potom som si nasla system a slo to rychlo takze tych 15 -20 plienok som mala pozehlene za chvilu a vyhoda latkoviek je aj ta ze sa dedia a jednorazovky sa vyhadzuju 🙂

hajatanufus
9. nov 2011

@lianka7 veru ani tym nic nepokazis a ked budete mat dalsie babatko tak to zase podedi takze sa to vyplati 🙂

lianka7
9. nov 2011

@hajatanufus Ja mam pokupene nohavicky rozne,uvidime ake sa mi osvedcia-ktore budu najmenej pretekat,mam aj postolky,ale tie asi vela nevyuzijem,uvidim v praxi🙂
Mne zase zehlenie problem nerobi,milujem zehlenie...len aby som stihala 😀 😀 😀 No co,stihali nase mamy,poradim si aj ja 😉 a ked nie,pride na rad pamperska 😀

hajatanufus
9. nov 2011

@lianka7 veru ked sme my boli deti boli len latkovky a ani nohavicky na to neboli davali sa dve plienky a na to este jedna vrchna a prezili sme to a vyvarali sa v hrncoch po nociach nie ako teraz ze pracku das na vyvarku 🙂 aj ja mam rozne nohavicky ale zistila som ze najlepsie su tie bum genius teda to su tie moderne ostatne mam tie klasicke sandry ale tie su na nic ale nie preto zeby pretekali ale su tam zle porobene dierky a gombiky ☹ a ja som leniva to opravit inak tu je v uk vyhoda ak sa pouzivaju tie latkove plienky tak urcitu sumu preplati sta samozrejme po predlozeni blocku ale iba jeden krat oni si tu totizto setria zivotne prostredie ja som kupila 5 nohaviciek aj splienkou vo vnutri za 75 libier a 50 mi preplatilitakze sa mi to celkom aj oplatilo a teraz sa chystam este dokupit ale len nohavicky bez plienky a do toho klasicke stvorce uz aj na sk dostat tie moderne nohavicky alevacsinou len na nete ja som to zhanala v obchode ale akosi som nepochodila ked tak mali len par druhov a tie sa mi nepacili alebo boli drahe 🙂

betina1984
9. nov 2011

@monculik5 áno, mám to najbližšie a navyše čakám dve, takže nechcem nič zanedbať, ani riskovať. Na Myjavu ísť nemôžem, lebo nie sú tak vybavení ako Trenčín a keby zatvorili TN, tak mi ostávajú len Piešťany. Krkoška bol fajn, týždeň pred mojou sa mu narodil syn...🙂. Úplne milý, žiadne kriky nerobil, s kľudom, ešte sa mi aj ospravedlňoval, keď ma šil, že vie, že to nie je príjemné a nerád mi robí zle...

joni
9. nov 2011

neviete na kolky den po datume porodu davaju vyvolavacku? teda ak nie su ziadne komplikacie?

lucka33
9. nov 2011

BAbulky, čo ste sa pýtali na Veroniku - ona išla do tej BA, bližšie info nemám, ale možno si ju tam nechali, keď sa neozýva. Nemá tam net. Keď sa Meli narodí, snáď mi dá vedieť, potom vám hneď napíšem 😉

karap
9. nov 2011

@joni mne davali vyvolavacku 9-ty den po termine....
Inak,baby pred chvilkou mi praskla voda 😕 No smola,nie plodova.Vcera som sa popalila na trube,ked som vytahovala babovku,navrel mi veeelky vodovy pluzgier a ten mi prave praskol 😀 😀 😀

liat
9. nov 2011

@karap teda ale si nas riadne "napla" 🙂

karap
9. nov 2011

@liat 😀 😀 😀 ja by som tak chcela,nech je to uz ta plodova........

harper
9. nov 2011

@joni ja som prvu porodila na siesty den po termine bez vyvolavacky, takze to bude asi viacej dni ako sest 😀

zlamal.i
9. nov 2011

babule ja uz fakt nemozem,vcera od rana som mala bolesti,poobede jemnucke kontrakcie a 15 min no pokial som islaspat nic.dnes rano ma boleli trochu krize a akoby menstruacna balest.a teraz uz asi hodinu krce v celom bruchu ,krize ani nehovorim,nemozem sa ani hybat.po horucej sprche ktoru som absolvovala teraz sa nic nezmenilo.ak je to zasa plany polach ta ma asi ....no ale poviem vam ze dost to boli 😖 😖

janap24
9. nov 2011

@zlamal.i Asi budes dalsia ktorej sa to rozbieha 🙂

lumimi
9. nov 2011

zdravim, neviete mi poradit, ked mam spravené predoperačné vyšetrenia (keby bolo treba CR), tak mi na ich zaklade môžu pichnut epidurál ak by som rodila predsa prirodzene aj ked som nebola na tom poučení?

lenica81
9. nov 2011

@karap 😀 ty sisi... 😎
@zlamal.i kebyze to pojde dal, tak ti drzim palce... 😉 aby ta uz krasavica nenatahovala...

lenica81
9. nov 2011

@lumimi no mala by si mat, lebo tam ti daju nejaky lajster, co musis predlozit v pokladni pred tym, ako pojdes rodit... viem, ze na antolskej pri prednaske hovorili, ze to nepichaju bez zaplatenia, ale co s poucenim, to uz som si nie ista... 😅

karap
9. nov 2011

@lenica81 to uz je taky ,,humor cez slzy,, lebo mam uz toho naozaj plne zuby.

lumimi
9. nov 2011

@lenica81 aha, tak to asi nedostanem, no čo už, raz som prežila bez, druhýkrat prežijem tiež

romi55
9. nov 2011

@lumimi na kramároch tiež nepichnú epi bez zaplatenia a poučenia, tak hovorila Jandová. Ked som bola na poučení, tak som vyplnala dotazník ohľadom zdravotného stavu, a baby sa pýtali že keby veľmi prosili, tak pokiaľ nemáš zaplatené nepichnú, bohužiaľ

hajatanufus
9. nov 2011

@zlamal.i aha dalsia co sa ponahla nas predbehnut 😀 😀 😀 ak je to ono tak drzim palce nech uz to mas za sebou lebo tie plane poplachy vam fakt nezavidim ja som mala len jeden a dakujem viac nechcem ked to pride tak nech je to uz naostro 😠 🙂

hajatanufus
9. nov 2011

@karap hmm nie si sama aj ja uz mam toho plne zuby a chcem to uz mat za sebou 🙂 aj deti ma este k tomu zlostia 🙂 a od vcera ma boli ucho takze uz nech to pride a basta 🙂

blackrose
9. nov 2011

baby mam pocit, ze som tu dnes v porodnici videla Veroniku!! Teda nie som si ista na 100%, ale podobala sa mi podla fotiek, aj som sa chcela prihovorit, ale ja som mala navstevu aj ona a potom neviem do ktorej izby isla 😒
ale ak je to ona, tak uz ma po, bola aj s miminkom a mala sekciu... dufam, ze ju tu este stretnem do piatku, kym ma prepustia 🙂 teda dufam, ze je to ona a nestrapnim sa pred niekym cuzim 😀