Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@dominika_sk a skusila si ho nechat aj zo 20 min na prsniku aby tak zaspinkal tvrdo? nam to zabera, zadriemka, obcas pozuzle cicik a zaspi, a ja spim s nim 😀 lebo presne ked ho odpojim a prelozim do postielky rev, ale na ciciku klud a to ani mlieko nemusi ist 🙂
@janulkan 20min ?!!!!on je prisaty aj 45min a keď vytiahnem prsnik tak reve...
@dominika_sk skus odstrekať a daj mu z flaše ak od mietne tak skus cumel možno nieje hadny len chce mať pocit že nie je sam
ahojte @dominika_sk no tento problém som mala s malou, taj ju 1tt prikrmujem a už je lepšie, a na prsníku ju držím len 10min. na jednom 10 min. na druhom aj menej.Nenechávaj ho tak dlho na prsníku to ti už aj tak neťaha ale spí alebo dudle daj mu dudel.
Ja zas aké ráno malá sa už mrvila došiel za mnou malý a začal kde je tatinkoooooo , som mu povedala že v práci tak som vstala zobrala malého, že mu dám raňajky zapla som telku začala malá hysterický plač tak musela počkať mám len 2 ruky , nachystala som papať a prepla som na telke program pre deti a Leo hysterický plač, že on chce pozerať iné tak tu obaja vrieskali a ja zúfalá 😝 dievčatá čo máte tri a viac detí obdivujem a klaniam sa vám.
@dominika_sk ja by som flasu radsej nedala...aby si nezvykol.Skus cumel,ten u nas v kritickych chvilach zabera [obcas]no vatsinou,tak ako pises Ty,len cicik,z dudla ju ,,natahuje,,
No a mam po klude,mala zase reve...ach jej 😖
@karap
@stellamiapiccola
@atima jaj, no ozaj baby, zabudla som tam dopisať že keď dam malemu cumlik (mame nachystane tri druhy podla tvaru) začne ho hneď naťahovať. už som skusila aj mliečko naň kvapnuť...akonahle zaciti cumel, natiahne ho až mu slzy vybehnu.
@karap
@stellamiapiccola
@atima aby ste si nemysleli, že aka p..., tri cumle pre decko, aby si mohlo vybrať...to kvoli tomu že ja kojim cez klobučiky, značka MaM, a oni su take divne, nemaju tvar ako napriklad cumel na flašu, su take špicate. tak aby som čo najlepšie oklamala maleho, keď je zvyknuty na taky tvar. no ale aj tak nič z toho 🙄
@dominika_sk no to nadúvanie nepoznám, ale určite si neni ako p..., 😀 ja ich nán viac druhov lebo každý inak sedí 😀 malej zase furt vypadáva z pusy 🙂
Ahojte.Dávate niektorá bábätku kvapky infacol?A ako často?
baby, podarilo sa mi malemu nanutiť cumel 😎 už spi 😉 sice keď zaspal ho vyplul, ale aspon na to zaspavanie pomohol, lebo klasika-som ho prebalila, nakojila, zaspal na prsniku a keď som ho preložila do postielky, počula som že sa mrvi a už to išlo 🙄 rev...
joooj baby ten moj maly cert je pomaly uz od 4 rana vkuse hore 😒 dam ho na prsnik pocucka zaspi, vytiahnem ho, dam do postele a bakoty na cely na barak, sem tam pol hodku podrieme a zas, uz mi z neho zvoni v usoiach 😒
ahojte maminky, chcem sa opýtať....tie čo máte už miminká chodíte už von a na koľko? A kúpete každý deň? Môj svištík sa už vie pretočiť z boku na bruško 😎 . Ale chúdatko má celú tváričku vyhádzanú.. Neviem čo som také pojedla..môže to byť z kečupu?
@dominika_sk
@anicka87 no dievčence aj môj je taký istý fiškus...cicavec poriadny. Aj my sme stále na cicíku... dudel ho naťahuje /tiež mám tri modely/. V noci chce byť len prisatý. Je to únavné, dúfam, že sa to nejako upraví. Ach tí chlapi! 😝
inak baby ktore ste rodili sekciou, aj vas boli pri cikani? ja mam taky cudny pocit vzdy pri tom, take tlaky alebo co, moze to byt po tom hnusnom cievkovani ci?
@dominika_sk presne to isté robí aj naša...cumeľ v puse neudrží okamžite ju natiahne...my sme túto noc od 2:00 do 4:00 masírovali bruško a ukľudovali sa na prsníku...a to len pre to, že mi mm povedal aby som jej na noc nedávala espumisan...keby nevymýšľal všetci by sme sa vyspali....bolo mi neskutočne ľúto maličkej ako sa trápila 😢
babule mi sme sa včera rozhodli malú odvážiť...máme len osobú váhu dig., tak smena ňu dali tácku a na tú malú...Oblečená vážila 4400g a keď nás prepúšťali z pôrod. tak vážila 3800g...nejakých 500 g nám pribrala za týždeň... 🙂 A od včera už aj grgáme - teším sa ako malé decko
@denis006 mne už sa podarilo mu nanutiť cumel, ale teraz zase chodim každe tri minuty ku nemu, lebo mu vypadava z ust a on hneď začne brblať a potom sa prebudi 🙄
@anicka87 ako keby som čitala o mojom malom 😀
@mymimi my kupeme každy druhy deň, tak mi radila teta, že každy deň je zbytočne, tak kupeme tak. a vonku sme boli pred troma dňami na 20 minut, potom sme neboli, lebo sa mi zdalo že maly mi akosi chrčka, ako keby mal sopel,, ale potom som si všimla že to sa mi zda, že to ma vždy po kojeni, ako keby mal mlieko v nose alebo čo, potom cely čas nič a poom zase po kojeni a tak sme dneska teda išli zase, boli sme niečo vyše pol hodiny. ak bude zajtra dobre počasie, skusime 45 minut.
pokym som tu spravu vyššie napisala, bola som štyrikrat malemu nasadiť cumel, dokonca sme stihli aj zmeniť model 😀 mňa je*ne... ak to takto pojde ďalej😀 😠 no a už idem zas 🙄
@dominika_sk ja to iste, uz nevidim od unavy pomaly... 😒
ja už nemožem, akonahle mu dam cumel, začnu sa mu zatvarať oči a prispava, ale v priebehu 10tich sekund mu ten cumel vypadne lebo prispi a tak ja sa postavim, dam mu cumel a zase to iste...furt dookola !!! čo si mam kupiť to ukazovatko a zastrkavať mu ten cumel na dialku, alebo čo...už nevladzem vstavať 😠
@dominika_sk aj ja kúpem každý druhý deň, vonku sme boli aj na dve hodiny...krásne spinkal. A to chrčanie je naozaj z mliečka, ktoré sa mu vracia až do nošteka niekedy. Môj mal z toho aj soplík ešte v nemocke, tak som sa pýtala...a vy tiež kakáte do každej plienky? A v noci kolkokrát prebaluješ? Lebo môj sa vždy úplne preberie.

čaute ! to bola noc, do ri*i 🙄 maly furt reval v postielke, plienka čista, keď som ho zobrala do postele a dala mu cicik do pusy hneď bolo dobre, po chvili zaspal ale keď som mu cicik vytiahla a dala ho do postielky, za 5 minut rev 🙄 a stale dookola od 22,00 do 6,30 stale dookola ! neviem či len vymyšlal, bruško mal makke, mne už nešlo ani mlieko keď som si stlačala prsniky...no to som zvedava čo zas bude dneska ! vidim to tak, že navečer budeme prikrmovať, alebo čo.