Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
baby, mate režim s miminkami? my sme dovčera celkom fungovali- maly sa malo budil, stačilo ho nakojiť a prebaliť a zase spal, aj v noci bol dobry... to že dnes v noci skoro vobec nespal, som už pisala, ale to že sa mi zobudil pred štvrtou poobede, o štvrtej bol už nakojeny a prebaleny, a nie a nie spať 😕 kojila som ho ešte dvakrat a aj prebalovala a zaspal mi až 19,15 😕 😕 😕 to čo?! ja viem že maly bude časom spať menej a menej, že bude už aj chvilu hore, ale toto?! tak zrazu?! nahoda, alebo ???
tak taska 20krat prekontrolovana,dobalene niejake drobnosti a rano o 9.00 mozem vyrazit na pobyt.uz teraz som nervozna takze spanok v noci velmi nehrozi.tak drzte palce ozvem sa 😒
@dominika_sk no nam sa to tiez zmenilo, len si nepamatam kedy presne. Ked sme prisli z porodnice, pekne prebalit nakojit a na prsniku zaspal, casom prebalit nakojit a kukadla dosiroka otvorene a uspavame niekedy aj 30minut, ale viac ako 2h vkuse by nemalo byt este take babatko hore vraj (aj ked kamoskina mala spala 10h denne ako novorodenec 😀 ), no ved sama uvidis ako to pojde dalej, kedze kazde drobciatko je individualne 🙂
@zlamal.i vela stastia a nech mas maly uzlicek co najskor pri sebe samozrejme s co najmensimi bolestami 🙂
@dominika_sk to iste aj ten moj, ale on len nekuka ked je hore ale place a place, tak ho hontrlam uz mam ruky odidene... ☹
Baby ja som taka unavena ze ledva vidim na oci, ten moj maly cert skoro voobec nespinka ☹ to som zvedava co bude v noci 😒
Všetkým mamičkám ktoré tu pribudli srdečne gratulujem a tíško zavidím, držte mi palce nech to mám rýchlo za sebou , mám iné bobky 😒
@dominika_sk no moja malá má rekord...od siedmej rána a zaspala mi až o pol štvrtej poobede... ☹ ☹ teraz sa to trošku zlepšilo...to bolo pred dvoma dňami.ja som ledva stála na nohách ti poviem lebo som nespala kvôli nej vyše týždna..teraz berieme také probiotiká a kvapky espumisan L síce sa pučí a pučí ale už toľko neplače /rev ako tur/ 😢 tak dúfam že to bude lepšie...dnes znova prekonala ďalší rekord...na prsníku mi cucala 40 min a obidva...neviem kde to dala...a za hodinu poplach...ja som ešte nemala dotvorené mlieko...tak nervy 😔 😔 ale iba chcela pozornost a potom bol kľud...stihlo sa dotvoriť tak reku vďaka bohu,bo by bol znova rev na dlho 😕 😕 čo sa týka tvojho režimu ten nebudeš mať ešte dlho...keď je viac hore dakde to dospí,neboj... 😵
@harper
..rodila som tak, ze v piatok rano o siedmej som dostala vyvolavacku, zacali mi kontrakcie, kazdych 5 min ale neotvarala som sa. O pol 4 sa to skoncilo a nechali ma na vzychacke, ze pokracujeme o den neskor. Lekarka isla domov, A vecer sa na Karolinka zacala strasne hybat v brusku a monitor ukazal ze ma tachykardiu, tak sup ho na cisarsky. Dr. bola do 10 min v nemocnici a uz to slo bleskem. O 21:52 sa nam narodila. Ale v porovnani ...normalny porod a cisarsky je cisarak total hrozny, nechapem ako si ho niekto dobrovolne zvoli 😨
baby, takže maly večer zaspal o 19,15-to som tu už pisala, to zaspal po troch hodinach hore.a viete kedy sa zobudil? 20,15 !!! a zase vymyšlal celu noc, len na prsniku prispal, on sice cucal, ale v tom spanku mu to všetko vytekalo z ust, lebo keď som zacitila mokre a dala som ho nabok, pod hlavou sme mali 30 centimetrovy flak. v druhom prsniku mlieko nebolo ešte...furt reval. už som v noci bola uplne vyčerpana a od zlosti vravim-však si prebaleny, nakojeny, drž už hubu, však ti nič neni !!! tak ma priatel zhukal, že čo to hovorim, ako to malemu možem povedať...! 😠 tak dopi*e on si spi od deviatej, chrape ako motorova pila, ja každe tri minuty na nohach, raz cumel, raz prebaliť,a neviemčo, a on že čo hučim na maleho !!! ma vytočil.l 😠 však nech si to skusi, jemu sa to lahko hovori, keď cela jeho aktivita v noci je, že otvori jedno oko keď maly reve a otoči sa na druhy bok!!! uvidim čo bude ešte dnes a ak sa to ide opakovať, sto percent ideme večer prikrmovať nutrilonom. už mam dosť.
@dominika_sk moja to je uplne normalne, Maximprve dni iba spinkal a papal, ani som nevedela ze ho mam, no teraz uz rad okukuje veci 😀 a niekedy nam trva v noci aj vyse hodiny kym znova zaspi, ale Dr.povedala, ze to je vseeeetko normalne, ze on si najde potom svoj rezim 🙂 tak uz len treba pevne nervy 🙂
dlhsie som tu nebola, tak gratulujem vsetkym mamickam k babetkam 🙂 prajem hlavne veeela zdravicka a mamickam kinderkam, nech uz maju svoje pokladiky pri sebe 🙂 inak sa mate ako ?
@dominika_sk ja som malemu minule dala pred spanim vecer nutrilon lebo plakal ako divy, az som myslela ze mu hlavicka vybuchne 😒 a ja som nemala este dotvorene mlieko, nutrilon stiahol ako malinu a spal potom vyse 3 hodin, az som sa chodila pozerat ci dycha drobatko nase 🙂 a co sa tyka tych nervov chapem ta, ja som boal minule uz taka unavena v noci, ze som si aj poplakala 😕 ale baby (uz skusene maminy) my povedali, ze to je normalne, ze to nic, vsetko prejde 🙂
tak sa nam tema pomaly meni na novembrove babatka 🙂
my sme vcera tiez mali uplakany den. poriadne zaspala az o 2.00. Dala som tiez trochu nutrilonu, len neviem, kolko mam dat. Kolko davate na dokrmenie?
To je ironia osudu, Vy, co ste novembrovky sa snazite porodit a ja, decembrovka sa uz tyzden snazim neporodit😀
Aj ten nas stale len spinka a papa 🙂 ZATIAL 🙂 Rana boli hlavne vecer a chrbtica neskutocne. Vcera som bola na vybrani svoriek, tak sa mi ulavilo dost. Ides v sobotu na ockovanie? 🙂 A velka sestricka pomaha pri Lucke? 🙂
ahojte baby... tak u nas noc vcelku v pohode, keby mu to takto ostalo, bola by som happy... 😀
@kukina79 @cucovia dakujem, no ked som pocula tie miery, tak som skoro odpadla... 😀 no ale podarilo sa, chvalabohu sa dobre rotoval, Havalda strasna sranda pri porode, ze preco isiel prvy vakuom, a ja ze zle rotoval, tak zatlacte, kukneme, ci aj tento bude zle, ja s vakuom neviem robit... 🙄 ale chvalabohu to slo dobre... 😝
a Vilko zatial ok, i ked teda uz vidi, ze nie hned vsetko dostane, a moja mama by mohla brat do uvahy moje rady a nehucat na neho, ked nieco robi zle, lebo on to proste tak citi... no musime si vsetci zvyknut, ze to nebude prechadzka ruzovou zahradou... Matkovi zatial krik a buchotanie nejako extra nevadi... dnes som uz musela maleho kryt, lebo by mu ta tabulka na kreslenie na hlave skoncila... musim kuk nejake rady precitat, aby som zvladala pri kojeni aj nejako Vilka zabavit... zatial je tu mama, ale co potom... 😅 😉
@cucovia ako mala, este sa nepyta na svet... budem drzat palce... 😉
@dominika_sk ahoj ak ti možem povedat moju skusenost naša mala..spí tiež strašne mál tak asi na pol hodinku a niekedy som veru s nervami v koncoch nestihnem absolutne nič ani varit ani žehlit,... ☹ smrdím už ako pes nestíham sa ani len osprchovat....ale dnes je dobrá pekne spinká tak som aj sem zbehla...držím ti palčeky aby ste to zvládli a dufam že tvoj manžel či priatel ti pomože aby si si oddýchla.. 🙂
@eviiinka @dominika_sk je to tazke, ale prejde to... no hold, nebudu stale len spinkat... 😉

Gratulujem vsetkym novym mamickam 😎