icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

anicka87
24. nov 2011

Baby tak toto bola noc, pomaly od polnoci do 8 rana vkuse hore a teraz znova 😒 nevlaaaadzem ☹

minuska8882
24. nov 2011

všetkým gratulujem k bábätkám... a chcem upozorniť všetky ostatné novembrovky... šup - šup... až už sme na rade mi decembrovky!

lenica81
24. nov 2011

@anicka87 ked to tu tak citam, tak si spominam, aka som bola aj ja zufala pri prvom... 😖 drzim palce... a placka ti, alebo len kuka... ked je kludny, tak driem... kasli na vsetko ostatne... 😉

anicka87
24. nov 2011

@lenica81 no pajedi sa stale, ani driemat sa neda 😒

veronika1417
24. nov 2011

Ahojte baby, boli ste prihlasovat miminko aj do socilnej poistovne? Ci to netreba? Ja som z toho jelen nsla som, ze vraj treba ist aj tam tak som pre istotu volala do soc. poist tu v NR a tam mi dvakrat dali zle info. Najprv, ze mam prist ja osobne lebo na to som sa pytala, ze ci to moze vybavit manzel ved naco sa tam budem trepat s malou ja a o par minut ked som tam volala vraj nemusim chodit vraj sa prihlasuje len do zdravotnej poistovne na UPSVaR tak poradte pls ☹ som tej pani povedala svoje ale len co ma nas...a 😖 😠

harper
24. nov 2011

@veronika1417 na socialku treba dorucit kopiu rodneho listu, ozaj co ti odpisali ohladom tej materskej?

hajatanufus
24. nov 2011

@eviiinka ahojky no ja som este kinderko uz nas tu vela cakateliek nie je ja som uz 10 dni po termine tak zajtra uz aj ja nastupujem do nemocky 🙂 inak mam za sebou tazku noc lebo sa mi zapalili horne dasna od mojich pokazenych zubov a strasne to bolelo uz som nevedela co si na to dat tak som skusala vsetko co sme doma mali bonjelu, harmancek , paracetamol, zubnu pastu, becherovku, a nakoniec som si dala este dva nurofeny takze vsetok zapal sa vytiahol ostala len mala hrca a chvala Bohu uz je lepsie uz to aspon prestalo boliet lebo to bola horsia bolest ako porodne bolesti a nic nezaberalo no nakoniec som spala aspon zopar hodin musim si dat po porode zuby do poriadku lebo toto uz zazit fakt nechcem a este aby to nebolo malo ta som vcera skoro cely den mala dost bolestive ale nepravidelne kontrakcie a nebola som schopna nic urobit akurat som len navarila tak dnes ma caka kopec roboty riad zehlenie ale nieco si necham aj na zajtra doobeda ☹ tak sa s malym drzte a drz palce nech ma zajtra nenechaju trapit ale nech sa mi to uz v nemocke fakt rozbehne 🙂

veronika1417
24. nov 2011

@harper no chapes??? ja tu staru tam asi zabijem!!! 😠 este som jej stihla povedat, ze nie som idiot tak nech tak somnou nehovori a ona mi povie, ze naco by som k nim chodila??? ked predtym mi povie aby som prisla s OP a RL a este mi povie ,,tusim" nevedela to na 100% nechapem ako mozu mat zamestnanych takychto neschopnych ludi!!! Treba to vymenit. Ohladom tej materskej mi odpisali este v ten den ale nemam narok na nic ☹ ale napisali to velmi slusne tak sa uz ani hnevat nemozem

hajatanufus
24. nov 2011

@dominika_sk ahojky nechcem ti nejako radit ale ja by som este s tym prikrmovanim nezacinala a ked tak sa radsej porad s detskym dr ze ake mliecko dat nutrilon je dost drahy a vobec Um mozu robit kojenym detickam dost problemy ono chce to naozaj obrovsku trpezlivost aj my sme sa v noci natrapili kym som zistila co mala chce napriklad jej sa lepsie spinkalo na brusku a na chrbatiku mi nechcela spinkat vobec proste jej to neslo a tiez nechcela spinkat v noci sama chcela proste citit moju pritomnost a moje teplo deti mozu plackat aj koli tomu ze im je horuco alebo zimka alebo ze chcu maminkine narucie proste casom na to prides ze co a ako ja uz mam dve deti a tiez som sa natrapila tiez som nevedela ze co chcu ked plakali ale casom som zistila a tiez som prve mesiace mala tu mensiu na prsniku skoro non stop a v noci som sa nevyspalaono to vsetko k tomu patri ale stoji to za to a casom zistis ze to tak rychlo ubieha a ze ti to chyba 🙂 a k tomu mliecku ak chces skus hami nam sa osvedcilo teda az od 10 mesiacov ked sa mala odstavila tiez som sa vtedy bala ze ako ju odstavim ale vdka Bohu prislo to samo 🙂 a este jedna vec ak chces teda prikrmovat a nechces presta kojit tak by si mala skusit dokrmovat striekackou a nie flaskou lebo z flasky to ide lahsie a potom ti moze odmietat prso

veronika1417
24. nov 2011

@dominika_sk srdiecko ja prikrmujem Bebou, mala byvala sice v pohode ale stale chudla este v porodnici tak doktori hladali, hladali a prisli sme na to ze malinka viac minie energie pri cuckani z prsnika ako v skutocnosti prijme. Ked jej zarobim Bebu prespinka tak tri hodky niekedy ju musim aj budit lebo musi pribrat tak treba aby pravidelne papala. Je ale spokojna a tie prve razy aj ked spapala malinko mala stiahnuty zaludocek spala ako dudek. Ja sa este snazim tak, ze najprv nakojit par min a potom dokrmit, ked Tebe tecie tak pekne mliecko je to skoda davat umele a navyse je to fakt drahe 😒 a stale umyvas flase dokolaaa... ale za ten spokojny pohlad na mimi to stoji.

lenica81
24. nov 2011

@harper ma nastvali na upsvare, lebo za 3 dni oktobra mam narok na cely rodicak, tak mi to pisala aj baba tu v teme o naslednej materskej, a neposlali ho... tak zajtra tam ide mm, tak hadam to vybojuje, lebo by to potesilo...

harper
24. nov 2011

@veronika1417 aha, ten rl tam treba preto aby ti nepozastavili matersku, ale ked ziadnu nedostavas, tak neviem.

lenkalienka25
24. nov 2011

ahojte,chcem sa opytat tie co kojite davate do jedal aj cibulu ked varite?Lebo neviem ci sa to moze ked kojim,dakujem

stellamiapiccola
24. nov 2011

ahoj maminky a skoro maminky , blahoželám novým maminkám.
ja som bola dnes s malou na ultrazvuku bedier. kĺbov a u ortopéda všetko má v poriadku nemusí nosiť poštolky , ale ja jej budem dávať aspoň bez plienky poštolky , ke´d to tak fungovalo 150rokov tzak nechápem aké nové metodaa názory su že netreba v marci ideme na konmtrolu tak pokiaľ ma to bude baviť jej ich dám.Inak som na Antolskej skoro odpadla, že na vrátnici nikto v poliklinike a do ambulancie som mala ísť s dieťaťom iba v plienke a body no iste im šibe ani nie mesačné dieťa budem držať v náručí poloholé nech dobre ochorie na chodbe .
Bože som tak strašne unavená, že zaspím stojačky
musím pochváliť Melissku bola jediná čo celučký čas spinkala aj pri vyšetrení až po ortopéda čo bol na druhom konci Ba, všetky deti plakali ona si spinkala zlatíčko
@manka ja dávam tiež nutrilon kludne zarábaj 60ml voda a dve odmerky nutrilonu a kolko vypije viac netreba niekedy to vypije niekedy menej.

kaia
24. nov 2011

Caute, tema zmenila na babatkovsku 😉, kolko nas cakateliek este ostalo?

andrejkag
24. nov 2011

@harper ja som netušila že treba na socialku poslať rodný list 😨 je to stanovené že do kolko dní? môžem poslať aj oca stým osobne??

hajatanufus
24. nov 2011

@kaia ahojky uz nas vela nie my dve a este asi zopar ale ja uz zajtra tiez idem do nemocky 🙂

anicka87
24. nov 2011

@veronika1417 ahoj ja som behala v pondelok s papiermi. Takze, najprv na Urad prace, vybavit ten prispevok 151 eur, potom na socialku, len donesies kopiu rodneho listu a tu das na nemocenske oddelenie a aj na dochodkove aby sa ti to ratalo do dochodku a to je vsetko, potom uz len karticka pistenca a po 28 dnoch opat urad prace kvoli tomu zvysku 😉

kaia
24. nov 2011

@hajatanufus, drzim palce! Ja idem v pondelok, ale bola by som rada, keby to bolo skor. Kazdy den navyse v nemocnici... brrrr 😒

anicka87
24. nov 2011

baby inak, ako malemu tocim rezim den noc? myslim ze to ma pomylene lebo cez den je omnoho lepsi ako v noci. mate s tym niektora skusenost? 😒 😒 😒

janulkan
24. nov 2011

@lenkalienka25 ja zatial nedavam vobec 🙂
@dominika_sk pridavam sa k nazoru hajatanufus, tiez by som nedokrmovala, nie len kvoli peniazkom, ale celkove MM je ovela lepsie ako UM a aby si si nezastavila laktaciu zbytocne, pokial ti maly pribera v pohode tak by som ziadne UM neriesila, naozaj len v krajnom pripade. Treba skor drobca sledovat co mu vadi, co ti dava najavo, ci ho nahodou brusko neboli alebo netreba grgnut a pod, chce to len zvyk
@anicka87 nechcem ta sklamat ale z toho co som citala si deti rozeim robia az tak o 6 tyzdna, do vtedy proste jedia, spia a kakaju 😀 skus sa cez den viac s malym rozpravat, mat pustene TV alebo radio a v noci my napr mame malu lapmicku zakrytu plienkov a tak sa kojime - povacsine dokonca poleziacky, cez den kojim v asymetrickej polohe 🙂

stellamiapiccola
24. nov 2011

@kaia no ešte že ideš do kochu ja som bola dnes na Antolskej a skoro som sa pogrcala ten humáč bleeeeee

kaia
24. nov 2011

@stellamiapiccola, keby nebol Koch, tak aj ja smerujem na Antolsku 😉. Ale snad sa dockam skor, ako v pondelok. Sice sa citim super, ale to cakanie uz prestava bavit aj mna 😉

anicka87
24. nov 2011

@janulkan ja stale len po leziacky, je to pohodlne ked mozem natiahnut aj ja

drobcek801
24. nov 2011

ahojte
blahozelam novym mamickam 😉
my sa mame celkom fajn a ja uz zacinam stresovat pred laktacnou krizou 😖
citam ze tu preberate prikrmovanie,ja by som nerada 😔
pri oboch sme tazko prechadzali krizami,tak dufam,ze do tretice,to bude lepsie 😉
ja som uz z jedenia vyskusal vsetko okrem kyslej kapusty,strukovin a citrusoveho ovocia,zatial dobre,tak dufam,ze sa nic neskomplikuje a ze postupne pridame aj to co sme este neochutnali 😉
my sem-tam na noc dame malemu sab,ale to iba,ked sa nam zda strasne mrzuty...
doteraz mal naspinene v kazdej plienke,ale teraz uz asi posledne dva dni,kaka menej
noce mame ako kedy,ked spi vela cez den,tak potom v noci nemoze,tak sa s nim skusame cez den hlavne poobede ku veceru viac hrad a rozpravat 😉
kupeme kazdy druhy den 😉
a tesime sa uz na nejaky pravidelnejsi rezim 😉 🙂

denis006
24. nov 2011

@lenkalienka25 ja osobne nedávam cibuľu ani cesnak, min. korenia a žiadne potraviny z ktorých nadúva... 😉

liat
24. nov 2011

@kaia aj ja som tu este. dnesna poradna: otvorena na jeden prst, hlavicka sa uz nedala zmerat, nakolko malinka je uz uplne dolu, lekar povedal ze to vidi najneskor do nedele, ak nie v utorok rozhodne

kaia
24. nov 2011

@liat, tak sme zatial styri alebo pat ak dobre pocitam. Super, ze sa Ti to uz blizi, ja som mala poradnu v pondelok, lekarka povedala, ze do pondelkovej hospitalizacie urcite nevydrzim, ale myslim, ze vydrzim 😠

afra
24. nov 2011

@anicka87 a co treba zaniest na ten urad prace? ja uz som z tych papierovaciek mimo, uz to mam vsetko popletene

liat
24. nov 2011

@kaia ja si tiez myslim ze sa stretneme este v utorok na poradni