icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

sonicka07
25. nov 2011

@karap ked kojis netreba davat ziaden caj. ja som sa na to pytala este pri dcere,lebo moja mama mi kupila pre malu feniklovy caj,ale mala ho vobec nechcela. ale doktorka mi povedala,ze cisto kojene dieta ma v mlieku uplne vsetko co potrebuje na dobu 5-6mes, netreba davat ine tekutiny.

sonicka07
25. nov 2011

@kaia gratulujem a zelam vela zdravicka vam obom.

lenka1108
25. nov 2011

@atima ja som bola dnes vonku s malym na pvej prechadzke. a spinkal celu dobu.teda asi 20 min.

kocar som musela vytiahnut po schodoch.a isla som. v tom krce do jazvy a ukrutna bolest.musela som sa vratit domou.a ja krava som si natrhla jazvu.cakam na kamaratku nech mi to ide skonrolovat a uvidim ci budem bezat do spitalu.drb.e ma uz ☹

sonicka07
25. nov 2011

my sme dnes boli na kontrole,mame uz 4.45kg po 2 tt. uz teraz ho ledva unesiem...je to riadny papkac. v noci sa dost budi, este nema rezim,tak toho moc nenaspim. dufam ze sa to uz bude zlepsovat,lebo muz zacina robit nadcasy od bud.tyzdna a budem s detmi sama cely den,tak uz teraz mam z toho hrozu,ako to zvladnem. ale musim,je to len na tyzden,potom pride svokra pomoct.

lenka1108
25. nov 2011

@kaia moc gratulujem... drzkajte sa 😉

sonicka07
25. nov 2011

@lenka1108 tak ty si si teda dala...natrhnut jazvu.uf my tiez byvame na 2 poschodi bez vytahu,takze nic moc. pri malej sme to riesili tak,ze sme kocik nechavali dole v aute,malu som dala do autosedacky,rozlozila kocik a dala ju tam. fungovalo to.

anicka87
25. nov 2011

@karap ja davam cajik, lebo boli brusko a po nom sa vzdy pekne vyprdka a je kludny. ale len v krajnom pripade davam 😉

karap
25. nov 2011

ok,diki baby za rady.Tak radsej jej nedam nic [lakoma mater 😀 ]len prso.Prave vcera bola u nas prva navsteva a priniesli mi feniklovy caj pre malu,tak muza to hned lakalo,ze nech jej dam ,,okostovat,,Nic jej nedam!Inak mala nema ziadne tazkosti[tuk-tuk]Brusko ju neboli,ani negrcka,dokonca ani odgrgnut si nepotrebuje zakazdym.len obcas.

veronika1417
25. nov 2011

@blackrose joooj kocka! 🙂

veronika1417
25. nov 2011

@harper Ahojcek, drz sa!!! Dali Ti aj vyvolvacku? ci pockaju den? kde si na sestonedeli?

blackrose
25. nov 2011

@stellamiapiccola @dominika_sk krasni su ti nasi drobcekovi 🙂

blackrose
25. nov 2011

@veronika1417 dakujem 🙂
ako sa vam dari? melinka pribera?
a co sa tyka vcerajsej otazky: urcite su to sopliky? Moja tak chrapti vzdy po papani a vraj je to normalne, ze to mliecko tam tak beha. A moja kycha kazdy den, vraj to je tiez z mliecka, to mi povedali este v porodnici.

harper
25. nov 2011

@veronika1417 ahoj, som tam, podla dr pekny nalez, otvorena na 3cm, ak do vecera nic, zajtra vyvolavacka. vaha je podla ulz 3500, tak som zvedava, momentalne mam monitor.

dominika_sk
25. nov 2011

@blackrose hej, to chrapči aj moj, akurat som čitala e to kychaju z prachu, lebo su na to neni zvyknuti 😉

cucovia
25. nov 2011

@kaia blahozelaaaam! nech ste zdravé a čím skôr doma! 😉 ktorý lekár bol pri tebe nakoniec?

@liat neboj ešte si neostala sama! 😀 😉

anicka87
25. nov 2011

Baby tak tuto noc sme sa konecne vyspali, maly spal od 10 do pol 2 a potom len o 4 si pytal a az rano o 8. Bodaj by to tak uz bolo stale 🙂 Asi sa mi oplatilo cez den ho vymordovat 😀

veronika1417
25. nov 2011

@harper pekneee 🙂 tak nech to uz mas za sebou 🙂 bolesti nemas? 😕 hadam Ta velmi nevytrapi 😉

blackrose
25. nov 2011

@harper drzim palce, nech to mas uz rychlo za sebou... na cakacke nie je sranda, hlavne ked tam stale vidis ako tie porody idu jeden za druhym 😉

veronika1417
25. nov 2011

@blackrose Ahojcek, dnes sme boli u doktorky a veru su to sopliky, ona ked kychne tak jej az vybehne soplik sem tam ☹ dnes som sa ale dozvedela svelu spravu 😉 nasa mala pribrala konecne!!! Ked sme odchadzali z porodnice mala 2740gr a to sme so sestrickou do nej naliali 40tku mliecka a dnes hodinu a pol po papani, bez plienky a nahata mala 3125 gramov!!! 😀 s manzelom sme zasli 😉 a vy ako? Spinka dobre?

blackrose
25. nov 2011

@veronika1417 jeeeej, tak to je super! Uz bude len pekne priberat a rast 🙂
spinka krasne, jednu noc sme mali taku tazsiu, ale inak spinka a len 2x za noc sa zobudi na papapnie... teraz je zrovna uz hodinku hore a stale sa len pozera okolo seba 🙂
my sme isli na kontrolu na Kramare v utorok a nam zase povedali, ze malo pribera, ze musi aspon 200g za tyzden aby sa jej ta zltacka stratila a pribrala len 130 za 6 dni. Tak mi povedali, ze si mam odstriekavat a este po kojeni jej dat papat. Ale ked ona nechce! Jej to staci. Ale kaslem na nich. Ved je mala spokojna a ja sa kvoli ich tabulkam stresovat nebudem. Ked sme odchadzali z porodnice, tak nas vychvalili, ze pribrala viac ako je bezne.

harper
25. nov 2011

@blackrose
@veronika1417 bolesti mam zatial len zo zlatej zily, ktora je odvcera asi na maximum vonku, asi sa mala zosunula este nizsie, ale zase ma nepali zaha.

veronika1417
25. nov 2011

@harper joooj no neviem co je horsie ci zaha alebo zlata zila 😕 pri porode to asi nebude sranda 😒 tak ale das sa doporiadku a musis verit ze vsetko dobre dopadne. Silno Ti drzim palce, normalne som sa myslou vratila do tej chvile ...

veronika1417
25. nov 2011

@blackrose my uz mame konecne zltacku za sebou a malinka spinka ako dudek musim ju budit na papanie inak by potiahla neviem dokedy 😀 moja tiez len pozera a gula ociskami a hlavne ked pride tatinko z prace normalne to ma vyratane ze je vtedy hore 😉 ja si myslim, ze ked je mala spokojna - dobre spinka, papa kolko chce tak to nie je zle aj ked jej chyba nieco do tabulkovych hodnot 😕 mozno dalsi tyzden to dobehne, moja je tiez taka ze chvilku postoji a potom sa rozbehne 😀 ako ja pocas tehu, nepriberala som a potom sup tri kilecka potom zase nic a potom zase sa nalepilo... 😀 hlavne nech su zdrave krasky nase 😀

kaia
25. nov 2011

@cucovia, bola pri mne taka mlada lekarka Denisa a Dr. Mares. Nakoniec tam bol pocas uplneho finale aj Dr. Ditte, isiel okolo na vedlajsi box a pockal si do konca 😉.
Musim tuto nemocnicu iba odporucit, vsetci su velmi mili a spravaju sa super 😎.
Drzim Ti palce, nech mas rychlo po, mozno sa tu este stretneme. Aj @dena je tu 😉

janulkan
25. nov 2011

@karap ani my nedavame ziadnu vodu, raz mi mama nanutila nech mu dam nieco pit, tak som spravila rascovy (davali sme ovcas len na lyzicku) a dala som mu 4ml cez striekacku a tak sa mi dogrcal ako nikdy, tak som povedala, ze dost a nedavam nic

anicka87
25. nov 2011

Mne to moje kuriatko spi od 11, ja nechapem... 😲 😲 Prvykrat asi tak dlho hajusa, aj v noci by mohol 🙂

janap24
25. nov 2011

@kaia gratulujeeem 🙂

afra
25. nov 2011

@kaia gratulujem 🙂) vela vela zdravicka 🙂

janulkan
25. nov 2011

@kaia gratulujem k malej 🙂 vela zdravicka a mliecka 😀

trinka
25. nov 2011

ahojte kočky, som nestihala písať. Rano sme sa boli očkovať a bola som sa dohodnuť s laktačnou sestrou, lebo mam odstriekane mliečko (3 litre) 😕 že vraj sa mi v pondelok ozve... dufam, že si tie flasky vezmu, lebo nemam to už kde dávať a je mi to ľúto vylievať... 😵 izinka je zatial pokladík, pekne papa, kaka a spinka. Už aj lili sa trochu znormalizovala...strasne bola nevystata, odkedy som prisla z porodnice, aj som si poplakala... tak ma chodila štipať, biť, kusať- odstrkovala ma od seba, až mi prišlo ľuto... 😔