icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

cucovia
27. nov 2011

@lenica81 uf takze scény hovoris? no začínam sa tešiť 😅 inak ja som používala satku pri kubkovi a bolo to úplne super, on v nej pospinkal a ja som si s ním aj čo to porobila 🙂 teraz zvazujem zo začiatku aj baby vak, kvôli rychlejsej manipulácii, len tam mas potom len 1ruku voľnú 😉

@kaia ako sa máte v kochu? 😉 zajtra zrejme idem na poradnu... 😝

@sny blahozelam! 😉

eviiinka
27. nov 2011

tak ako som sa bala tejto noci, tak maly bol svetovy 🙂 je stale svetovyyy, ale v noci maminku a tatinka potesil 🙂 zobudil sa o 3.00, napapal a hajal dalej, potom az rano o 5.00 a potom az okolo 8.00 😀 no bodaj by bol aj dnesna noc taka 🙂 drzte sa maminky 🙂

kukina79
27. nov 2011

@czechzuzanaba no nerada sa ti miesam to tvojej rady, ale je podla teba lepsie nechat dieta hladovat ako ho prikrmit??!!! ja som zo zaciatku nasho tiez prikrmovala, kym sa mi nezacalo tvorit dost mlieka a teraz kojime plne. mylsim, ze dieta nechat hladovat, alebo nedostatocne nasytit, je nezodpovedne, len na uspokojenie vlastneho ega, ze mozem povedat ze plne kojim...!!!
@janap24

czechzuzanaba
27. nov 2011

@kukina79 🙂 Urcite bych nenechala svoje dite hladovat. Jen vis, nekdy muze mit zena pocit, ze miminko hladuje a neni to tak. Ja jsem psala, ze nejsem odbornik na kojeni, tu je na to extra tema, tak treba jit tam.
Jen mam zkusenost, ze nekdy treba muzes mit pocit, ze uz nemas mlicko, ze ti to treba aj tvrdi v dobre vire mama, nebo treba tchyne...Ze miminko treba vubec nehladuje, ale nekdo muze myslet, ze place proto, ze ma hlad a hned prikrmuje.
Navic kdyz se prikrmuje, tak potom si telo maminky mysli, ze miminku staci to, co mu dava.
Ja neverim na "slabe" mlicko, na "malo" mlika.....Je to cele o psychice. Pokud se maminka uklidni a uveri, ze bude mlicka dost, tak aj tak bude.
Kazdopadne kdyz to nekomu nejde a proste chce prikrmovat, tak at prikrmuje, urcite to neni konec sveta. Ja jen ze tato maminka se snazila kojit, a trapilo ji to, tak sem se snazila i ja poradit jak nejlip umim. 😉

milek
27. nov 2011

Tak sa hlásime z porodnice,zajtra by nás mali pustit domov.Narodili sme sa 24.11. o 9.22.hod. spontánnym porodom.Matiaskove miery boli 4570 g a 53 cm asi sa zlakol strajku lekárov a rýchlo sa sam vypýtal na svet zlatíčko moje, aj bez vyvolávačky 🙂

lenica81
27. nov 2011

@cucovia no niekedy je to dost teda sileny... rozhadzuje veci a bojim sa, aby nieco do maleho nehodil... 🙄 a tiez sa upol na mm, tak skoro jedine co akceptuje, je, ze tato ide do prace, inak je na nom zaveseny skoro vzdy... 😨
@eviiinka tak nech mu to vydrzi... 😉
@milek uzasne miery, vela zdravicka obom... 😵

zuzka051
27. nov 2011

ahojte tak už sme aj my doma.Naša Nelka sa narodila 22.11 o 20.50.hod.spontánnym porodom.
moj porod prebiehal asi takto: 19.44 strašná bolesť v podbrušku,o 4 min.znovu.išla som sa osprchovať a o 20.05 sme vyrazili do porodnice.20:30 sme boli v nemocnici,doktor mi prepichol plodovu vodu ledva som prisla na salu bolesti som už mala stále ,vyšla som na posteľ a sestrička už kričala na doktora nech rýchlo príde že to male zo mna vyletí.a o 20:50 sa narodila naša princezná.som šťastná že už je to za mnou.malinká sa narodila na naše výročie svadby takže sme dostali krásny darček 🙂 🙂 🙂 🙂

eviiinka
27. nov 2011

@zuzka051 gratulujeeeem 🙂 wau aky rychli porod 🙂

kaia
27. nov 2011

@cucovia, som velmi spokojna, ajked sa neviem dockat, kedy nas pustia 😎.
Neskutocne mi chyba Arturko, ktory sa tiez v tychto odlucenych dnoch upol na muza. Ale som zase rada, ze odchadza bez placu a cela navsteva prebieha fajn 😉.
S vyberom nemocnice si nemohla urobit lepsie 😉

kaia
27. nov 2011

@milek, wau, dalsie XXL babatko 😉. Srdecne gratulujem sikovnej mamicke a samozrejme vsetko naj... babatku 😎

stellamiapiccola
27. nov 2011

@lenica81 ja malého dávam do svojej izby a malá je u nás v izbe v postielke , keď sa sem tam zobudí malý s krikom tatinko tak ide za ním alebo dojde nad ránom ku nám do postele a ke´d tvrdo zaspí mm ho prenesie ku sebe.
@harper blahoželám krásna je

blackrose
27. nov 2011

ahojte, tak ja uz som si v tomto tyzdni vytrapila 3. zapal prsnika, resp. tento krat oboch prsnikov 😢 je to hrozne, nikomu to nezelam a vobec netusim ako sa tomu vyhnut! ☹ Ak to pojde takto dalej, tak neviem, ci budem vladat dalej kojit, som zufala, unavena, nervozna a najhorsie, ze ked mam take vysoke teploty, tak si vobec neuzivam malinku a nevladzem sa o nu starat.
@lianka7 tak tiez si si pekne vytrpela ☹ ja som tiez citila aj druhy tyzden po porode, ze nemozem dlhsie stat, hned ma bolel cely spodok... ale tento treti tyzden, je to uz dobre, tak nech to rychlo prejde 🙂
@harper blahozelaaaaam k malinkej, prajem vela zdravicka a mliecka obom 🙂 kto ta rodil??

kukina79
27. nov 2011

@janap24 ja by som sa netrapila tym, ze dieta dokrmujes a neznamena to hned, ze sa ti prestane tvorit mliecko. ja som mala tiez ten isty problem a tiez som na podporu tvorenia mliecka este aj odsavala a teraz mam mliecka dost, nie nazvys, ale tolko kolko maly potrebuje. mala som aj na zaciatku vycitky svedomia, ze dokrmujem aj som si poplakala, ze co som to za matku, ze neviem vlastne dieta nasytit svojim mliekom. ale nastastie v tomto bol moj priatel rozumnejsi a kupil UM na dokrmenie, bo maly bol tiez nervozny a nemohol dobre spat a dostatocne, co mu neprospievalo. dolezite je, aby si bola ty v psychickej pohode a potom pojde aj mliecko. mne to pomohlo tym, ze som vedela, ze maly je syty a ma vsetko co potrebuje k dobremu spanku a tym som sa aj ja potom ukludnila a mliecko zacalo tiect... 😉 nechcem propagovat UM, som tak isto za plne kojenie,ale nie vzdy sa podari, tak sa tym netrap nie si jedina,ktora dokrmuje 😉

hajatanufus
27. nov 2011

@lenica81 no u nas tiez najstarsia asi dost ziarli teraz je mm doma tak sa jej on snazi venovat ale ked budem zase na vsetko sama tak neviem ale inak su obe zlate hladkaju ho a staraju sa o neho 🙂 len tiez musim davat pozor aby mu nechtiac nejak neublizili alebo aby mu nedali nieco spapat a tak

kukina79
27. nov 2011

@czechzuzanaba za prikrmenie som aj ja az ked, zistim, ze inac dietatu nic neni a nic ho netrapi. a ako sama pises, pschychicka pohoda je velmi dolezita na tvorbu mliecka. sama som to tak mala. mne praveze pomohlo na zaciatku prikrmovanie, bo som nebola z toho nervozna a nestastna, ze nemam dost mlieka a maly je hladny. samozrejme, ze to pre mna nebolo lahke, pretoze cele tehotenstvo som si priala, aby som mohla plne kojit, ale zial nebolo to tak od zaciatku.ked som sa z tym vyrovnala, tak napodiv mliecko sa zacalo tvorit v dostatku. 😉

hajatanufus
27. nov 2011

@milek
@zuzka051 gratulujem a prajem vela zdravicka a mliecka
a samozrejme aj vsetkym ostatnym mamickam srdecne gratulujem

kukina79
27. nov 2011

@harper wau...gratulujem k velkej slecne a prajem vam vela zdravicka mliecka 🙂

czechzuzanaba
27. nov 2011

@kukina79 tak gratuluju, to je super, ze se ti to povedlo 😵

dena
27. nov 2011

Gratulujem všetkým novým maminkám. Prajem veľa zdravíčka a mliečka 🙂
Nás dnes pustili z nemocnice...taaak veľa ste toho popísali, že to ani nedobehnem všetko prečítať 😎 náš Paťko sa narodil týždeň po termíne s presnými mierami 4320g a 56cm 🙂 náš tato ich v tom zmätku poplietol a presné miery som sa dozvedela až keď som videla napísanú ceduľku na inkubátore 😀

kaia
27. nov 2011

@dena, super, ze ste uz doma 😎

stellamiapiccola
27. nov 2011

@dena jeeeeeej už ste domka , no super sa teším a blahoželám k malinkému Paťkovi , krásne miery 😉

henrieta44
27. nov 2011

@harper gratulujem k malinkej. naša mala miery 2950g a 52 cm

trinka
28. nov 2011

@lianka7 tak to ti verím a je mi luto, že ste to mali také ťažké! ☹ čo sa mliečka týka, neboj sa to upokojí, ja mam teraz tri dni celkom pokoj... mala sa nejako rozpapkala, takže sa snažím čo najmenej odsávať, lebo potom je to nekonecný príbeh... Akurat sa mala začala v noci budiť a neskotučne sa pučí- čo nechápem, napapana, prebalená, odgrgnutá a aj popuka, vykaka sa... tak neviem co jej može byť- v stredu ideme do poradne, tak popýtam doktorku nech nám predpíše sab simplex....
a inak sa ako cítiš...? Neboj to sadanie a vstávanie sa upraví, ja som bola tiež dosť pošitá, a teraz sa už vdaka Bohu cítim celkom fajn...
My teraz riešime Lilinku, nechce chodiť spať... 😖 a obcas sa tak lutostivo rozplace... až mi je jej luto, chudatko takeho votrelca sme domov doniesli z tej nemocnice... cakam kedy povie, že ju mame ist vrátiť 😀 😀 😀

zvedava17p
28. nov 2011

Ahojte,tak uz aj my sme doma.Vola sa FIlipko a nakoniec bol iba chrustik 3460 g a 52 cm 😀

cucovia
28. nov 2011

@lenica81 no to u nás tatomania funguje preventívne uz pár týždňov 😅

@kaia arturko je teda statocnik, ved uz pomalicky aj pojdete domov nie? a čo hovori na sestricku? 🙂

tak mna dnes opäť čaká poradňa... 😝 mohykanky ste tu ešte??

lenica81
28. nov 2011

ahojte baby...
@zuzka051 @dena vitajte doma s drobcami... nech sa vam dari a ste zdravi... 🙂
@stellamiapiccola a cez den, ked mas normalne fungovat, ze aj cosi navarit a tak... lebo Matko je najradsej pri mne alebo nas, a to ho len tak polozit na gauc neprichadza do uvahy, vedla je hned hore...
@hajatanufus ved to, ze nechtiac sa moze vselico stat a clovek nemoze mat oci vsade... ☹
@kukina79 hlavne, ze kojite a teraz uz naplno... 😉 moj dnes musel dostat na pridel prso nad ranom, lebo tak sa mi nalialo a bolelo a on si chrnel, tak som bola drza a trochu ho prebrala... ale s takym plnym prsom este sa mu horsie prisavalo... 🙄
@trinka no, nas Vilko tiez vecer protestuje, ked ma ist spat... 🙄 a budi sa s placom... ☹

lenkakrchova
28. nov 2011

@cucovia ja ešte stále 🙂

stellamiapiccola
28. nov 2011

Ahojte dievčatá prajem vám pekný slnečný dníček @lenica81 no cez deň sa keď sa malá napapá tak ju dám do spálne do postieľky a leo je somnou v obyvačke alebo behá ako stíhačka a hučí ,pozerá tv,robí neskutočný bordel no a ja potom upratujem 😀 keď varím behá kade tade a varí aj on 😀 keď malá začne plakať tak jej padne dudel alebo má kŕče tak ju idem pozrieť skúsim ju dať odgrgnúť a idem zase preč pustím jej hudbu ak by bola moc nervózna si ju dám do obývačky na sedačku a leo má zákaz ju chytať pohladkať môže ale musí dávať pozor to mu stále prizvukujem samozrejme stále musím sledovať, ale málo ju mám v obyvačke v bezpečí je v postieľke lebo tu furt dačo lieta 😀 , no neni to sranda .Sem tam ma haluze ke´d kojím a je rozbláznený tak robí všetko čo nemá lebo ziztil, že sa nemôžem postaviť tak len hučím a potom ho dám do parády 😀
@zvedava17p blahoželám všetkým maminkám k detičkám

janulkan
28. nov 2011

@lenica81 ja ani druhe dieta nemam a rozmyslam nad satkou uz dlhsie..maly vobec nechce byt sam, vydrzi max 5 min a potom vresti, v postielke uz nebol asi 3 dni, uz aj spava s nami v posteli, som proste rada ze spi aspon v noci...aj teraz tu sedim, resp spor pololezim, a maly spi na mne...posledne 3 dni mi vobec nechce cez den spat, len by sa na rukach nosil alebo bol na ciciku 😢 takze satka by mohla velmi ulahcit zivot a aj maly by asi bol spokojnejsi

liat
28. nov 2011

@cucovia, @lenkakrchova aj ja sa hlasim. zajtra mam poradnu. boli vas nieco? mna len sem tam krize, a podbrusko, ale zas to prejde. fitlopta je moja naj kamoska momentalne 🙂