icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

anicka87
1. dec 2011

@veronika1417 550g balenie to je a som rada ze mu tiez sadlo, aj sestra ho davala. ale my len na noc davame. Pekne po nom kaka a vsetko, z Beby napr. malu neterku zapekalo, ale to kazdemu babatku sadne nieco ine 😉

anicka87
1. dec 2011

@drobcek801 tak mam pocit ze aj my tym prechadzame lebo stale placka na papanie ☹

anicka87
1. dec 2011

Baby mne maly pri kojeni zaspava vzdy a potom je zachvilu hladny co s nim? budenie nejak nepomaha sem tam cucne a ma ma na haku 😒

sonitta
1. dec 2011

Ahojte baby tak uz sme doma s porodnice.. 21.11. o 12:20 sa nam narodila dcerka Ninka s mierami 3350g a 50cm. Vidim ze uz riesite ratolesti - krmenie a spanie ale rada by som sa s vami podelila o moj zazitok z porodu. Mali sme naplanovanu sekciu (spinal) lebo mala bola KP. Prisli sme do nemocnice vsetko prebiehalo standardne (prijem, vysetrenie, ultrazvuk...). Dali mi klistir a po nom mi zacali kontrakcie. Prve tri boli po 5 min a dalsie 4 po 3,5 min a potom mi odtiekla plodova voda.. Odviezli ma na salu a pichli mi spinal, ale nezabral tak ma dali do celkovej. Takze som to vsetko prespala... Nakoniec zistili ze malicka sa nemohla otocit lebo mala 2x snuru okolo krku.. Ale nakoniec vsetko dobre dopadlo.. Malicka je krasna a pomalicky si na seba zvykame. Ked bude trosku casu poslem aj foto (: Zatial drzim palce vsetkym maminkam nech deticky pekne priberaju a nebolia ich bruska..

dena
1. dec 2011

@miriamapeter je to úplne normálne 🙂 však počkaj, ešte ťa prekvapí a bude aj okakaný na chrbátiku 😎

drobcek801
1. dec 2011

@anicka87 tak len vela trpezlivosti a nech to cim skor prejde

lenka1108
1. dec 2011

@anicka87 skus trochu potianut prsnik.mne vtedy hned maly zacne znova cuckat.boji sa ze mu ho zoberem 😉

miriamapeter
1. dec 2011

@anicka87 @dena Ďakujem vám veľmi pekne, toto som potrebovala počuť 😀 😀 😀

janulkan
1. dec 2011

@anicka87 ako ti uz drobcek vysvetlila, je to obdobie ked deticky rychlo rastu a pytaju si vela papat, takze sa moze zdat ze mas malo mliecka kym sa podla potreby dietatka zase upravi 🙂 a ako pisala dalsi je cca 6 tyzden, potom 3. mes a 6. mes 🙂
@miriamapeter my sme sa neprecikali ani raz a davam cisto latkove a novosklad 🙂 http://www.latkovepleny.info/index.php?option=c...

lucka33
1. dec 2011

Ahojte, dlho som sa neozvala, to viete pri dvoch malých drobčekoch 😉 My máme problém s kojením, asi mám málo mlieka, navyše malý si máličko vytiahne. Relatívne je spokojný, ibaže nám schudol ☹ Neviem, čo teraz, doktorka mi kázala odsávať si mlieko a dávať mu ho z fľašky - aspoň 50ml na každú dávku, aby pribral. Lenže ja toľko neodsajem zakaždým. Dnes ráno sa mi podarilo 70ml a teraz poobede už nič 😖 Mám kúpené aj Hami mlieko, takk na večer asi budem musieť prikŕmiť tým, nech nie je hladný... A to som si myslela, že mám dosť mlieka a tá váha malého ma fakt dostala 😔 Má o 250 g menej, ako keď sa narodil... Podobný problém som mala aj pri prvej dcérke, tam sme ale začali hneď dokrmovať. Tiež bolo málo mlieka a ona si aj málo vytiahla... Mne asi nie je súdené kojiť svoje deti... 😔

22nikuska
1. dec 2011

ahojte tak po dlhom cae zas idem cosi precitat co ste napisali...
mame a dobre,malinka pribera,uz mam konecne vela mliecka,tak pekne papame...len mam dopraskanu bradavku uz poriadne..tak kojim cez bolest,ale zatial sa da prezit.aj repikom potieram,aj bepanthen davam a nepomaha...aj pri synvi mi dopraskali,ale to poriadne a nedala sa ta boest vydrzat.
aj vam deticky vobec neodgrgavaju???mne mala nikdy neodgrgne,len grcka...a stale hlada pusinkou cicik aj ked je napapana...neviem ako ju zabavit,aby nepytala papat stale lebo potom grcka... 😒

karap
1. dec 2011

@anicka87 moja to robi tiez.pricucne sa a v momente zaspi.No ked jej chcem zobrat bradavku preberie sa a taha dalej....nechavam ju na jednom prse dokedy taha,nech si vytiahne aj zadne mlieko.Niekedy ma dost jeden prsnik,no vecer ked som uz unavena,tak jej nestacia ani oba.Treba vydrzat a nedat sa ,,zlakat,, jednoduchsou cestom UM.
@janulkan takze asi prechadzame prvym ,,spurtom,,?Vyzera to tak.Tak budem malu prikladat castejsie a snad [co snad,urcite!]sa mi tvorba mlieka zvysi.
@lucka33 mne prva dcera chudla,no ja som robila chyby v dojceni....presli sme na UM [v 2,5m.]a potom uz priberala pekne.Syn priberal pomalsie,no dost rychlo rastol a dojcit sme vydrzali do roka.Potom sa sam odstavil.Dufam,ze Simonku budem dojcit tiez aspon do roka.

kaia
1. dec 2011

Ahojte, chcela by som sa opytat, kedy ste mali prvu poradnu s babatkom, odkedy vas pustili z nemocky?
My sme doma od utorku a prvu poradnu nam dali o tyzden, zda sa mi to neskoro ... 😒. Dakujem za info.

afra
1. dec 2011

@kaia ja som prišla v nedelu z porodnice a v utorok sme mali poradňu, lebo v pondelok doktor nemohol.

janulkan
1. dec 2011

@kaia pustili nas sobotu a dr si ho prisiel prebrat domov v stredu, kedze utorok bol sviatok a samozrejme cez vikend som sa mu nedovolala 😀 nasledne dalsia poradna u neho o tyzden
@karap moze to byt tym 🙂 prikladaj a uvidis co sa bude diat, do par dni sa to urcite zlepsi, len nezabudni menit prsniky 😀
@22nikuska ja v noci nedavam grgat a cez den si obcas dobre odgrgne 😀 normalne sa cudujem kde sa to v tom malom telicku nabralo - chudak maly raz grgol tak ze sa sam zlakol, ale to prislo az casom, na zaciatku sme mali aj my problem s grganim, potom sa to nejako naucil 😝 inak to mame aj my s tym grckanim, neviem ci si tak vela nataha alebo co, ale dakedy mi aj na prsniku grcne, na zaciatku ma to stvalo, teraz to uz ani nevnimam, proste bezna cast nasho dna 🙂
@lucka33 a naskusala si kontaktovat nejaku laktacnu porad.? mozno by ti vedela pomoct

miriamapeter
1. dec 2011

@kaia nás pustili v piatok a v utorok (21.11) prišla doktorka k nám domov a ďalšiu poradňu máme 9.12

miriamapeter
1. dec 2011

@karap čo znamená prosím UM? a aké chyby v dojčení. Doma váhu nemám takže drobčeka nevážim, ale tak plné plienky ma ukludňujú, že keď je výdaj musí byť aj príjem 🙂 Tiež som si nie vždy istá, či si dosť potiahne a či sa dosť najedol. To zistíme až na ďalšej poradni keď si ho dr. odváži...

veronika1417
1. dec 2011

@miriamapeter umele mliecko 😉 nutrilon, beba,...

miriamapeter
1. dec 2011

@veronika1417 Ďakujem 😉

stellamiapiccola
1. dec 2011

@dena kokso no, moja mala deň nekakala a včera si kakla tak som ju prebalila nech v tom nespinká a spustila cez celú obývačku všetko špinavé 😀

stellamiapiccola
1. dec 2011

@kaia Mňa pustili v sobotu a v pondelok došla ku mne lekárka a potom som šla o 3tt potom o jeden na preváženie a teraz po 2tt.
no ako domka čo Arturko?

stellamiapiccola
1. dec 2011
blackrose
1. dec 2011

Ahojte, takze uz tu mame december a tak by mali byt vsetky deticky na svete 🙂 je tu este nejaka tehulka??
@anicka87 toto obcas robi aj moja, hlavne vecer a tak som jej dala MM z flase, tam sa menej narobila, tak cucala tak rychlo, ze som nechapala.

blackrose
1. dec 2011

@stellamiapiccola krasna je, drobuliatko malinke 🙂

janap24
1. dec 2011

@kaia Ja som volala learke kedy mame prist tak najprv ze staci o tyzden a potom ked isiel mm odniest spravu tak si nas zavolala hned dnu. a dalsiu mame 13.

janap24
1. dec 2011

Ahojte vidim ze viac babatieknespi po nociach. Presne to iste trapi aj nas ☹ vacsinou sa to upokoji az okolo obedu a potom spi aj 5 hodin. do polnoci je zase trosku klud apotom cely kolobeh znova. My mame problem aj s kakanim uz 3 den mi nekakal. volala som lekarke a povedala mi ze je normalne aj ked 5 az 10 dni nebude. zda sa mi to velmi divne. My berieme kvapky espumisana mame ich brat pred alebo po kazdom krmeni. Ma niekto podobny problem ☹

Novym mamickam blahozelame prajeme vela mliecka, pokojny spanok a ziadne bolesti bruska. ☹

janap24
1. dec 2011

Este som sa vas chcela opytat dali ste vsetky zaockovat v orodnici babatka proti TBC?

janulkan
1. dec 2011

@janap24 nas zaockovali na 6. den a teraz nam to hnisa ☹

anicka87
1. dec 2011

@janap24 aj moj ma problemi s kakanim tak som mu pekne zacala brusko masirovat a nozky k brusku stlacat a pomohlo to, aj prdka uz lepsie a placka menej kvoli tomu, my davame sab simplex a mam pocit ze sa to lepsi 😀 aj noci su uz kludnejsie, teda pokym spi pri nas akonahle ho supnem do postielky tak revy na cely byt 😒 ten monitor mi je tym padom na dve veci...

anicka87
1. dec 2011

@janulkan vraj to je normalna reakcia mi bolo povedane, ale az po mesiaci, dvoch, ja ani nevidim kde ho pichli