Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Ahojte kočky,
konečne aspon na chvilku som sa sem dostala 😉 Vzdy mame take dni,ze nemam cas sa nejako zastavit-zehlenie,pranie,krmenie,prebalovanie-ved to poznate...a este odsavanie,lebo maly sa prisava ku prsniku podla nalady...ked nie je este prilis vyhladovany,tak ma naladu skusat sa prisat,ale ked je hladny-je to o zivot 😒 Inac,je strasne zlatucky a robi nam radost...cez den sa aspon na hodinku snazim oddychovat s nim,lebo v noci ked odsavam,som total nevyspata 🙂 Prajem vsetkym maminkam co najpohodovejsie dni a hlavne noci 🙂
@veronika1417 ako píšeš - tá ich prostorekosť! najkôr toto zapotí a potom ma ľutuje, že sa ani nevyspím! ale oni sú takí, my ich už poznáme 😉
@karap ano,mne povedala iba jednu mesacne a do pol roka,takze dostane 6 a vigantol 2 denne,ja som tak daval aj prostrednej dcere a pri starsom synovi,to este nebolo 😉 preco je to vsade inak? 😨 myslim,ze na takom by sa mali lekari zhodnut 😕
baby, potrebujem radu :D
sice nie je miminkovska, ale aj tak 🙂 Dajte nejaky dobry recept na cele pecene kurca prosiiim 🙂) Dakujeeeeem 😀
baby,dnes som sa prvy krat zobudila z pocitom prazdnych prsnikov 😲 Doteraz som zdy rano mala plne prsia,no dnes....Dala som malej vypit oba [tahala a prehltala,tak snad tam nieco bolo]no revala este dalej...Dufam,ze neprichadzam o mlieko.To by ma velmi mrzelo.Mozno to ma na svedomi stres,ktory teraz mam [financie su u nas strasne]Neviem ,,vypnut,, a stale sa obavam co bude s nami 😢
Ak pridem este aj o mlieko a budem davat 40eur za umele,to si mozem rovno hodit maslu 😢 😢 😢
Ahojte kocenky maminy a zotrvavajuce gulicky, akurat sedim u zubarky a zavrsujem stary rok prehliadkou. Mm strazi baby doma, akurat Izinka spala a nestihla sa napapat, tak som chytro vybrala mlieko z mraznicky a rozmrazila, dufam ze to zvladnu... Vcera sme boli v prvej poradni, mame uz 3420 gr. 🙂
@karap Moja druha dcerka somnou tiez spala v posteli do roka, pokym som kojila a potom isla pekne do svojej ku sestricke do izby. Boli nejake protesty, ale nedala som sa. No a ten rok som bola vzdy riadne vyspata. A tento krpec je tiez antipostielkovy, ked ho polozim do postielky hned je hore, no ked ho dam ku nam do velkej, tak sa vobec neprebudi. Takze Jurko spava s nami a mam pokoj. Podla mna to je v pohode.
Ahojte baby, kedy mozem ist s malym vonku? Chcem ho najprv len ku otvornemu oknu dat spinkat, kedy mozem zacat?
@adikad my sme zacali hned po prichode z nemocnice na 5min, potom 7min, 10 min atd a po tyzdni sme uz boli na hodinovej prechadzke, ale to bolo trosku teplejsie 🙂
@karap chce to klud 🙂 ja viem, lahko sa povie, tazsie zariadi...ale stres velmi vplyva na mliecko, takze pohodova maminka a mysli na to, ze mas vela mliecka 😀 inak 3 tyzden sa moze objavit prvy rastovy spurt, tak mozno aj preto sa ti zda, tak len prikladaj a prikladaj
Ahojte tak sa hlasim k decembrovkam :( dva dni v nemocnici a ziadna zmena. otvorena na jeden prst, ziadne kontrakcie. baby je ok ale nechce sa jej. takze cakamde do 7.12. tak co uz
@liat Ahojky joooj to tam tolko chce cakat a Teba tam nechat tolko trcat??? 😕 mohli tomu trosku dopomoct, nie? 😅
@karap ja davam UM a je to financne naozaj dost ☹ ked k tomu priratas plienky, utierky, cajik ... fuuu je to vsetko strasne drahe 😢
@micicka moj manzelik ma teraz oblubenu vetu : ,,milacik aka si vycerpana, utekaj vzdy spinkat ked mala spi..." taky je zlaty, vtedy ho tak milujem ale kto porobi vsetky tie veci okolo domacnosti??? 😕
@lianka7 moje co najviac prikladaj a co najmenej odsavaj lebo ja uz som stratila mliecko a to som odsavala ☹ nic nepomohlo, polievocky som si varila, pozitivne som myslela ... kupujeme drahe umele 😖
@veronika1417 no ze malinkej nic nechyba, tak to chcu nechat na nu a ked sa jej fakt nebude chciet tak az potom. ma najviac stvalo ze som tam lezala dva dni uuuplne zbytocne 😠
@liat si to ani predstavit nedokazem 😒 ja som lezala dva dni v nemocke ale to len kvoli tomu, ze moj doktor mal nieco neodkladne a bali sa, ze by som mohla kedykolvek zacat rodit a uz ma tam islo slahnut 😀 ale boli sme super baby na izbe tak bola sranda aspon 😀
@veronika1417 a ake davas UM? nam poradila dokina Hami na dokrmovanie na vecer a oproti Nutrilonu je o dost lacnejsie, "len" 7 eur a malemu sa paci tak som rada.
Ahojte...tak aj my sme už doma so svištíkom Tomáškom 🙂 Narodil sa nám vo štvrtok 24.11. ,mal 4040g a 52 cm .. 🙂 🙂
..postupne hádam počítam späť.. gratulujem novým maminkám a zatiaľ som zaregistrovala rekordmanky, @dena,@harper ,klobúk dole..a to mne v pôrodnici vraveli,že som dobrá ,že som takého cvalíka porodila bez epidurálky spontánne 😉
@anicka87 rastovy sprint,my sme to tiez okolo 3 tyzdna prekonavali,mala som pocit,ze mam uplne prazne prsniky a maly chcel stale jest a bol strasne mrzuty,akoby stale hladny....
ja som to mala aj pri predchadzajucich detickach a este ma to asi caka okolo 6-8 tyzdna a okolo 12-14 tyzdna myslim 😒
zavidim mamickam,ktore ziadny rastovy sprin,alebo laktacnu krizu nepoznaju,ja som myslela,ze mozno do tretice to zvladneme bez toho,ale tak po tom 3 tyzdni,predpokladam,ze nas to caka opat 😢
ale tak snazim sa na to nemysliet a snad to prekoname,rada by som kojila,co najdlhsie 😉
@drobcek801 a ako sa to prekonava?
Ahojte, mám jednu otázočku, lebo začínam o sebe pochybovať a hľadám kurz na viazanie plienok 😀 😀 😀 Mám chlapčeka. Je normálne, že keď má plienku aj tak keď niekedy ciká tak si premočí aj dupačky na chrbátiku? A to som neviazala plienku už len ja a stalo sa tak. Máme riadnu spotrebu dupačiek, tak sa len snažím zistiť či je to normálne pri chlapčekoch alebo to je tak iba u nás 😀 😀 😀 Ďakujem. Inak sa nám darí fajne 🙂
@miriamapeter podla mna to je normalne my sa prezliekame aj 4x do dna 😀
@anicka87 vela trpezlivosti,pevne nervy a prikladat,ako casto si vyzaduje,ja som kojila aj kazdu hodinu a aj noci boli dost zle,ale nastastie to trvalo iba par dni a opat je vsetko v spravnych kolajach,len neviem na ako dlho 😒 😉
ale je to trapenie a naozaj zavidim v dobrom kazdej mamicke ktora tym nepresla a priala by som vsetkym bezstarostne a prospievajuce kojenie 😉
@karap, tebe kazala tri kvapky raz za tyždeň? mne povedala že mam davať jednu a od druheho mesiaca davať jednu raz mesačne 😕
@anicka87 ja davam Bebu na tu malu nastavili uz v porodnici ale som rda ze jej sadla aspon ju neboli brusko a tak 😒 400gr balenie stoji 12 eur a 900 gramove 22 eur ☹ to velke balenie vydrzi cca 2 tyzdne 😖
@anicka87 a za tych 7 eur to je kolko gramove balenie? my musime pouzivat take ,,nealergicke"

@micicka haaa tak potom moze byt hrdina ked len na 2-3 hodky 😀 keby Ti ju aspon na ten cas vzal a plne sa postaral aby si si Ty mohla uplne oddychnut 😉 jaaaj chlapi niekedy ma ta ich prostorekost dokaze zo stolicky dvihat 😅