icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

janap24
1. dec 2011

@janulkan my sme dali odklad ale nakoniec pojdeme 19. kedze je vela aktivnej tuberkulozy aj ked sa velmi bojim tych nepriaznivych ucinkov ☹

janap24
1. dec 2011

@anicka87 to iste som robila aj ja masirujeme sa ked s aprebalujeme...a s tou postielkou je to to iste cez den nie je problem je v postielke v pohode. no v noci akoby utal ani za svet. skusam ho tam nechavat ale ked spusti tak nic ine neostava len ho vybrat z postielky.

janulkan
1. dec 2011

@anicka87 aj mne to sestricka povedala a ze mu to mam liehom vytierat, tak mu to rano aj vecer cistim..uvarim asi kusok repiku, snad to neublizi, kedze aj z pupceka nam trosku este nieco tecie...
inak s tym spanim sme na tom podobne, ked nezaspi na prsniku tak nezaspi vobec a vecer obcas zaspim skor ako on, takze ho ani nema kto prelozit keby aj 😀 teda az na vynimku ze ho zoberiem von vtedy zachrni sam 🙂

anicka87
1. dec 2011

@janulkan och tie deti... niekedy mam pocit ze im vobec nerozumiem a len mam nervy z toho 😒 dufam ze kadzym dnom to bude len lepsie a lepsie. su to betari 😀

janulkan
1. dec 2011

@anicka87 kazdy mi hovori ze prve 3 mesiace su najhorsie 😀 ze treba vydrzat...ale potom zase pridu zuby, potom prikrmy, potom batolenie a sledovat na kazdom kroku, potom obdobie vzdoru, skolka, skola, puberta 😀 stale nieco 😝 aspon vieme ake to bolo s nami 🙂

anicka87
1. dec 2011

@janulkan no veru, som si nemyslela ze to je take narocne... a to som chcela druhe do troch rokov, ale veru nehrozi 😒 klobuk dolu pred maminami co maju 2 a viac

karap
1. dec 2011

@miriamapeter UM-umele mlieko 😉 No a ake chyby?Ako prvorodicka a jedina ,,dojciaca,, v rodine[kedze svokra ani moja mama nedojcili]som muslela,ze ked pockam cca 3 hodiny,tak sa mi vytvori viac mlieka 😀 Tak ked mala plakala uz trebars po 2 hodinach,tak som jej nechcela dat,lebo som chcela mat viac mlieka.Teraz samozrejme viem,ze som mala robit pravy opak:prikladat castejsie....uz som poucena.
@janap24 moja kaka do kazdej plienky ,,skvarelinku,,a tuk-tuk nemame bolesti bruska ani reflux.Dufam,ze to tak ostane 😎

monia_
1. dec 2011

@anicka87 ahoj, ako a kolko mu toho sab simplexu davas?

anicka87
1. dec 2011

@monia_ ja davam 3-4x do dna 10kvapiek pred papanim

stellamiapiccola
1. dec 2011

@janulkan klud to je normálna reakcia ,nám to nehnisá , ale veľa deťom ano .
@blackrose ďakujeeeem
@janap24ja áno a určite by som dala aj inokedy

stellamiapiccola
1. dec 2011

@monia_ ja dávam 3x denne aj mej krát niekedy vôbec, 3 kvapky

ssonusa
1. dec 2011

ahojte kocky, nahodou som nasla vasu temu a ak mozem rada sa pridam. Cele tehu som bola v teme (a jasne, ze som aj dalej) december 2011, lebo prvy termin nam vysiel na zaciatok decembra. Ale kedze mame jednovajecnych chlapcov tak sme rodili uz 8.11. a kocky u nas v teme su vacsinou este stale 2v1 takze si nemam s kym vymienat miminovske infosky... 😒
ak teda mozem - @anicka87 - citam tvoj prispevok, ze vam malicky spava lepsie u vas ako v postielke- negrcka ked ho das do postielky po jedeni? nasi trosku viac grckali, tak som googlila a nasla som, ze ked ich po jedle dam do vodorovnej polohy tak sa im jedlo vracia spat hore krkom co je im neprijemne a preto placu ked lezia, tym, ze ich zoberiem na ruky alebo ku nam do postele (kde mam vankuse a su vyssie ako v postielke) tak sa im ulavi, lebo jedlo ide spat do zaludka a preto lepsie zaspia. tak to teraz riesim tak, ze ked sa najedia, dam ich chvilu ku nam na vaknuse a po cca 15-20 min. (ak nezaspim aj ja) ich prelozim do postielky, a zatial to pomaha (klop,klop,klop)
@janap24 nasich drobcov ockovali druhy den v nemocke,,, zatial nehnisame,,, jednemu vidno kde ho pichli, druhy tam zatial nema ani stopu po ockovani 🙂
@22nikuska ja davam chlapcom proti "hladaniu cicky" cumlik- nasla som chicco jediny tvar ako bradavka (sice je to ta zlta guma ale jediny zabera). mam dve starsie baby a tie tiez boli na cumlikoch a krasne si od nich bez problemov odvykli, tak som dala aj chlapcom, aby som nemala stres kedze tiez stale hladaju a cokolvek sa im dostane k ustockam tak zuzlaju akoby tyzden nepapali (a to su rovno po krmeni napapany az az) 😉

dominika_sk
1. dec 2011

baby, je to v prdeli...pohadali sme sa s priatelom, maly je zly, aj z vonku sme sa museli vratiť, rovno spred dveri čo tak reval...som sama cely deň, je mi na grcanie-normalne mi je ťažko od žaludka, som unavena a boli ma hlava. ☹ ako sa s tym vyrovnať 😔 ?!

anicka87
1. dec 2011

@ssonusa no ja ale nikdy nedavam na chrbatik nech mu zvratky nahodou neostanu v krku, vzdy je na boku, ci v postielke ci u nas v posteli, ale len u nas zaspi vies?

anicka87
1. dec 2011

@dominika_sk ahoj, to mi je luto, viem o com hovoris, ja som nieco podobne prezivala v pondelok vecer. muz siel na nocnu a ja som sa bala byt sama s malym v noci tak sme sa pohadali ze co vymyslam a od 8 vecera do 6 rana bol maly zly. v noci som myslela ze si to uz hodim, stale som plakala, do toho maly hysaky, ja unavena, urevana, nevedela som co robit, ale rano ked maly konecne zaspal a ja som sa pomerila s muzom, vsetko zo mna opadlo. takze ti radim, kedze viem ze tvoj maly je v noci tiez certik, lahni si teraz a vypni uvar si cajik, nie si sama co nieco podobne preziva -tym sa vzdy ja utesujem ked citam tieto prispevky - a zajtra bude dobre neboj 😉 😉

dena
1. dec 2011

@stellamiapiccola aj nám sa pošťastilo 😀 keď som ho pokakaného prebaľovala, tak ešte pridal a keďže som bola presne v jeho smere, tak som to celé schytala 😎

kukina79
1. dec 2011

@dominka757 gratulujem a vela zdravicka mliecka 🙂

dena
1. dec 2011

@janap24 my by sme mali ísť na očkovanie 21.12 ale rozmýšľam nad tým, že malého nedám zaočkovať

kukina79
1. dec 2011

@karap @drobcek801
baby citam, ze kazdy lekar inak naordinuje branie tych vitaminov... my berieme Vigantol jednu kvapku denne a kanavit 1 kvapku tyzdenne...ale kanavit jednu kavpku mesacne sa mi zda malo 😕

dominika_sk
1. dec 2011

@kukina79 to od druheho mesiaca, jednu kvapku mesačne.

lucka33
1. dec 2011

@janulkan nie, nevolala som laktačnej, neviem ako by docielila, aby si malý viac vytiahol. Dnes som mu odsávala mliečko - doobeda som odsala 70 ml ale poobede už nič 😝 A teraz večer som mu už dala 60ml UM, pekne to všetko vypil a spinká. Uvidím, dokedy bude hajuškať. Lebo doteraz to bolo tak, že som ho nakojila a ešte sa párkrát hned potom budil na "dokojenie". Chúdiatko moje hladné. on je taký malinkatý, drobučký, krehký, má len 2,7 kg 😒

janulkan
1. dec 2011

@lucka33 to neviem ani ja ako by docielila, ale urcite by sa pozrela ci sa kojite spavne, ci ma aj tu uzdicku na jazyku v poriadku, pripadne by ti mozno nieco poradila 🙂 osobne som sa este s ani jednou nestretla ale mozno by to nejaky prinos mohlo mat, pripadne u nas v BB sa robia raz mesacne aj stretnutia dojciacich matiek kde chodi laktacna a su zadarmo 🙂

janap24
1. dec 2011

@kukina79 my kazdy den 1 kvapka vigantol a 2 kvapky kanavit.

lucka33
1. dec 2011

@janulkan písala som jednej tu na MK, opísala som jej aký máme problém, tak možno poradí... Ale nejdem sa tým stresovať, takto isto sme dopadli aj pri prvej dcérke. Teraz keď mám aj ju, nemôžem sa vkuse venovať prsiam - buď kojiť alebo odsávať, potom donemoty vyvárať fľašky a odsávačku. Dnes som to tak robila a absolútne som sa nemala kedy malej venovať, ona mi potom do všetkého ide, len som ju okrikovala, až som bola na seba nahnevaná, že toto mi za to nestojí. Jedno dieťa odstrčené, druhé hladné. No potrebujem ja toto?? 😝

janap24
1. dec 2011

@lucka33 urcite by ti poradila, lebo dolezite je prisatie. na tej stranke mamila.sk mas aj videa ako spravne kojit aby sa aj viac mliecka tvorilo. my sme boli za nou aj s drobcom a ukazala mi to na nom ako kojit ako ho drzat.vyslovene sa nema kojit v perinke ale bez. Je to trochu narocne lebo babo treba drzat jednou rukou ale ide to. ja by som len laktacnu poradkynu mohla odporucat 😉

janulkan
1. dec 2011

@lucka33 no ono keby plne kojis tak ti to prave vela ulahci zivot aj s malou, prave nemusis vyvarat flase a dopredu pripravovat UM a pod, MM mas vzdy po ruke a teple 🙂 aj ked to ti je asi jasne 😀 samozrejme je to na tebe co spravis, my ti do toho kecat nemozeme 😀
Inak od kedy som doma z nemocnice, uz ani neviem kojit v perinke 😀 ona mi tam zavadzia

lucka33
1. dec 2011

@janap24
@janulkan dakujem za povzbudenie, možno predsa len zavolám nejakej laktačnej. Tie videá na mamila.sk som pozerala, všetko mám naštudované, len ten môj drobec nie a nie sa poriadne najesť.... A to je pravda, že plne kojiť by mi uľahčilo život, ale zas keď mám jednak málo mlieka, jednak si malý málo vytiahne a navyše schudol... Ja nejak neverím, že by sa to mohlo nejak zlepšiť... Ale možno za pokus to stojí, spojiť sa s laktačnou...

harper
1. dec 2011

Ahojte, tak mi mame prvy den doma tiez uz za sebou. A uz sme tu mali aj pediatricku na navsteve.

hajatanufus
1. dec 2011

@veronika1417 ahojky len teraz som prisla k pc a zacala som citat co ste popisali o tych um chcem sa ta len opytat ked pises ze pijete antialergicke ze ci ti to lekarka nepredpisuje lebo ako astmatik mas na to uplne pravo ak ano tak je to o.k. a ak nie tak sa opytaj pediatricky lebo urcite kopec penazi usetris ty kokso ked som si to precitala ze 22 jedna beba mam dost fakt 😠 tu v uk je to myslim tak ze ak baby potrebuje specialne mliecko tak to predpisuju a neviem ci nbie je dokonca zdarma 🙂 je to smutne ze stat nemysli na rodiny s detmi a ze dovoli aby bolo to mliecko take drahe pritom to je jedine co nekojene deti mozu ☹

gloria9
1. dec 2011

@lucka33 ahoj nuz vidim ze mas rovnaky problem ako ja ja som musela prestat kojit pretoze mi maly nepriberal a doktor vravel ze este ak schudne 100 g tak ideme do nemocky v tom okamziku ked som to pocula tak utekala som kupit nutrilon prisla som domov rozrobila ho dala malemu a cakala ako zareaguje malicky zacal pekne papat aj priberat ma pravidelnu stolicu brusko ho nebolí stale mu do mliecka dam aj kvapky espumisan nema ani krce ani koliky nic spinka 3-4 hodinky potom sa napapa prebalíme trosku s nozkami pocvicíme a zas spinkame drzim palceky