Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@janap24 nie ja som nedavala. dali mi na vyber ci chcem dat. od 1.1.2012 sa ma to ockovanie rusit. a aj moja pediatricka bola rda, ze som nedala...mavaju dost casto detocky potom problem zo zahnisanim v pichu a aj zdurene uzlinky. ale si myslim, ze dat take svinstvo malebu babatku par dni od narodenia je zbytocne.
@janap24 ahoj ja som mala ten istý problem malicky mi nespal stale sa budil nakojila som ho mozno pospinkal hodinku a zas bol hore v noci sme vobec nespali stale len plakal pucil sa tlacil nevedel sa vykakat musela som prejst na nutrilon mliecko nestacilo a teraz mim spinka pravidelne aj kaka pravidelne a nepuci sa uz ani koliky nema
@karap ahoj viem ze to mas tazke a financna situacia ti to neulahcuje ale musis mysliet pozitivne a prestat mysliet na dlhy my sme na tom boli podobne a nemohla som koli tomu spavat tak mi pomahalo ked som si vecer na spanie zapla rozpravky nacd a tak som zaspavala pocuvanie rozpravok ma velmi blahodarne ucinky pomaha to produkovat endorfiny cize hormony dobrej nalady a pomaha zabudnut na problemy bezneho zivota a hlavne sa nevzdavaj co sa tyka kojenia urcite len prikladaj a prikladaj aj ja som mala zopar kriz pri prvom aj druhom dietati ale zvladla som to a ty to tiez zvladnes len si musi viac verit a vsetko sa zase na dobre obrati 🙂 prvu som tiez chvilu dokrmovala ale nie v noci davala som jej umele pocas dna 1x denne a potom som aj to prestalaa kojila som ju asi 16 mesiacov potom sa odtavila lebo som bola tehotna a dryhu som kojila 10mesiacov ta sa tiez potom odstavila lebo som bola tehu a teraz chcem tiez kojit co najdlhsie sa bude dat tak drzim palce a prajem vela trpezlivosti a sil 🙂
@janap24 ahojky aj my sme tri dni nekakali a potom sa maly vykakal a vcera dokonca az 2x a dnes zase nic kojene deti nemusia kakat je to normalne to znamena ze si vsetko mliecko spotrebuju pre seba 🙂
@dominika_sk ja mam od lekarky napisane, ze az do 3.mesiacov davat 1x tyzdenne ten Kanavit a Vigantol kazdy den 1kvapku do 2 rokov a este aj vitamin C davam 5 kvapiek denne a to do jedneho roka. no kazdy lekar ma ine praktiky 🙄
@janap24 s tou postielkou to mame aj my tak akonahle ho polozim rev asi tak do polnoci alebo aj dlhsie a potom sa to ukludni a rano ked sa zobudi napapa sa a spinka dalej v postielke akokeby nic no v noci aj tri hodiny sa trapime ja si ho do postele brat nechcem lebo sa bojim a aj v nemocke nam vraveli ze babo nema spat s rodicmi ze je to nebezpecne
ahojte chcem sa spytat babenky tie co maju chlapcekov mam taky problem ze pri kazdom cikani pocika vsetko je zabaleny pampers, plienky a ortopedicke a ked pisa tak vsetko je mokre cize pampers, plienkaa, ortopedicke a body alebo oblecenie co ma na sebe vkuse len periem neviete mi poradit?
tak som kukla podavanie vigantolu a kanavitu,tak vigantol by sa mal podavat 2 kvapky denne od 14 dni zivota a kanavit 2 kvapky raz za mesiac do pol roka u kojenych deti,ze v UM je K vitamin a maju sa podavat s mliekom,lebo ze sa rozpustaju v tukoch,ze ked date rovno do pusinky,tak je to zbytocne,takze nastriekat mliecka na lyzicku a kvapnut tam kopôcky 😉 🙂
@hajatanufus jeeej to fakt? da sa predpisat? tak teda pozistujem a dakujeeem 😉 oni jej asi automaticky dali to H1 kvoli mne ale nic mi nepovedali, ze by bola aj taka moznost aby mi to niekto dal na predpis 😕 keby aspon cast preplacali to by bolo super 😀 lebo my sme doma este len tri tyzdne a mala spapala jedno velke a jedno male balenie ☹ teraz sme uz nacali dalsie male ☹ to znamena ze 400gr a 900 gr ma na necele tri tyzdne cena 12 a 22 cize 34 eur ☹ 😠 ked k tomu priratam plienky, utierky,... mozeme sa ist past 😢
@drobcek801 a ešte vigantol sa podáva len cez týžden a so a ne je pauza... 😉
baby, je to čim ďalej tym horšie ☹ keď sme prišli z porodnice, ja som prvy tyždeň nevedela že mam dieťa, taky bol dobry...a teraz?! dneska v noci spal dokopy od 22,00 do 5,00 tri hodiny a potom od 5,00 bol hore až doteraz 😲 ja už neviem, stale reve, na rukach neni naučeny, keď mu dam prsnik, za dve minuty spi ale akonahle ho vytiahnem zas reve. aj kvapky na bruško sme dali, aj pocvičili, lebo to chvilu vyzeralo že ho bruško boli ale bolo to marne. ja som ešte ani nejedla, mam nachystane maso na faširky, ale či ich stihnem urobiť?! 😢 ťažko 😢
nas maly mal tiez neaku divnu noc,od polnoci cca do tej 4-tej nespinkal,potom zaspinkal do pol 8,napapal sa ,prebalila som ho a teraz mi este spinka,ale stale sa strhava,neviem cim to bude
baby nam sa nejak tie noci asi ukludnuju, v pondelok horor a odvtedy spi celkom dobre, dnes bol hore o 23.00, potom o 2.00 a az rano o pol7, bodaj by mu to vydrzalo 😀 a este jedna vec, ked ho boli brusko nic nepomaha niekedy, tak sa chcem spytat, ta rektalna rurka je navykova? som niekde citala, tak sa bojim pouzit ale viem ze by mu to velmi pomohlo, co myslite?
@lenkalienka25 ak si odpisovala mne, musiš kliknuť pri mojom prispevku na odpovedať 😉
@dominika_sk aha no oki,ano patrio to tebe 😝
@dominika_sk ahoj ja mám to isté,včeramôj deň vyzeral nasledovne: malá sa zobudila,rev ako tur,tak som ju nakojila,ponosila na rukách /kvôli refluxu/,samozrejme že si trošku odgrgla,chvilu ponosila,dala do postielky,a bum všetko von.Tak som ju prezliekla,za chvilu ziapala od hladu,tak druhý prsník,a ako cez kopirák ☹ potom už frustrovaná som zarobila UM,bo nemala som čo dať,to zas ziapala od hladu,dala som jej,vypila,ziapala /neviem prečo, na chvilu zaspala!! to boli 15,00 cca,išla som s nou von a so psami,kde mi ešte aj väčší každých 5 min sral 😀 😀 Y/keby som vedela že o hodinu budem musieť každú hodinu s ním behať aj s malou(čiže obliekať,potom sa samozrejme povracia ☹ ,von s kočíkom,za hodinu naspať,a tak dookola.Bolo 18,00 keď sa teda definitívne rozhodla že ani po nakojení a prebalení a nosení ziapať neprestane,tak som ju prekladala,čičíkala,na jedno miesto,na druhe,pomimo toho sa mi pes dosral na chodbe ako som už išla,takže si vieš predstaviť na chodbe v paneláku kočík so ziapajúcim deckom,smrad že by si zomrela,ja v plači utieram sračky ktoré mi samozrejme druhý pes roznesie,zakaždým čo utriem,...a dieťa stále reve...potom som vyšla von,tak na chvíľu kľud,ale to som zas zamrzla...bo psík musel tlačiť ešte zbytky 😔 😔 aspoň 4 x,no došla som domov o cca desiatej,nakojila,naštastie teraz nevyvrátila ale ziapala až do nasledujúceho kojenia 😔 😔 ...zaspala som hladná smädná zuby neumyté o 11,45,a desila sa noci... 😢 tá naštastie v pohode.Teraz sa mi pučí v postieľke ale je aspoň ticho....viem si predstaviť toto prežívať tak 3 dni a som k.o ☹ ☹
@gloria9 no niežeby som ti to priala, ale som "rada", že je tu niekto s podobným problémom 😔 A prestala si celkom kojiť? Nezapálili sa ti prsia? Ja ešte stále kojím, aj si odsávam - kvôli tomu, aby malý vypil poriadne množstvo, aby som videla, koľko vypije. A večer som mu dala prvýkrát UM. Na UM deti lepšie spávajú, moja staršia je odchovaná na UM, pri nej som mala málo mlieka a ona bola veľký hladoš, tak sme začali prikrmovať. Malý je spokojný a aj tak neprospieva... A kaká často, takmer do každej plienky, ale má zelenú stolicu, čo by mal byť znak, že málo papá. A ciká máličko... čiže ďalší dôkaz toho, že málo papá... ☹
@anicka87 ja som rekt.rúrku používala pri staršej dcérke, tá mala problém vytlačiť a vôbec si na to nenavykla, po čase to prešlo samé. Ono keď sú takéto bábätká ešte maličké, tak nemajú taký silný ten brušný lis a nevládzu to vytlačiť, tak sa pučia a tlačia. Vtedy je lepšie im pomôcť. Keď budú staršie, tak to budú vládať vytlačiť a nebude treba im pomáhať. Moja malá s tým mala problém hlavne v noci, keď nevládala v spánku tlačiť. Takže kľudne mu pomôž, nemusíš sa báť, že by sa potom nevedel sám vykakať 😉
Gratulujem všetkým mamičkám od toho času čo som tu nebola k bábätkám 🙂 😉
@kukina79 aj my máme presne takto naordinované od pediatričky, len Vigantol máme brať 2 kvapky
@lucka33 vobec mi nemusiš hovoriť, čo su dva psy 😔 ja včera to iste, maleho som prebalila, nakojila, obliekla, dala vonku do kočara, že idem dať psom, kym sa pojdeme prejsť, dala som jednemu-ten je vonku, maly začal revať, tak som ho povozila, pritom sa na mňa druhy pes kukal, čo aj jemu nedam, furt sa obšmietala okolo mňa, maly zaspal, tak som dala druhemu- ten je vnutri v chodbe, medzitym som sa 3krat vyzula a obula, lebo som im bola zobrať vodu do misiek, to maly už reval, tak rychlo pre neho, že ho povozim, ale marne, reval ako nepričetny, tak som musela zavreť psov, lebo kočar sa mi nechcelo pratať dovnutra a ako poznam našich psov, velky by ho ošťal a mala potom obhryzla kolesa, to moj maly už mal hysak, ludia sa kukali, byvame rovno vedla obchou a cesty. tak naspať domov, vyzliecť, prebaliť nakojiť zas vonku dať maleho do kočara, ale ako som prechadzala chodbou, skoro som zdochla, cela chodba dos*ata, pes leži v tej vaničke čo ma, laby od hov*ien, do toho sa jej podarilo vyliať celu misku vody, tak zase vyzuť, naspať, pozbierať, umyť podlahu, maly zas už rreval v kočari, tak rychlo obuť, pokočikovať, rychlo naspať doumyvať, dať prať handry z mopu, vyliať vodu, vyčistiť kybel, rychlo vonku pustiť druheho psa, lebo ten už zavyjal, lebo mala bola pustena a on žiarlil a potom sa vytrepala vonku 🙄 🙄 🙄 ešte aj s priatelom sme sa pohadali...potrebovala som isť do obchodu...no skoro ma je**o !!! 😔
@anicka87 čo ja viem, už si nepamätám, ale niekedy aj každý deň. Niekedy sa vedela aj pár dní vykakať sama, niekedy bola chúdiatko taká zapchatá, že až suché bobky z nej išli, to som plakala s ňou ☹ Ale rúrka nám pomohla v tomto dosť. Ja som ju používala podľa potreby. Keď som videla, že sa pučí, krčí nožičky a deň-dva nekakala, už aj som použila rúrku a hneď sa jej uľavilo. Niekedy si potrebovala len poprdkať...
@dominika_sk AHOJ..my sme včera boli v CA - na očnom, potom sono obličiek a ešte sne stihli aj rehabilitačnú sestru...poradila mi dávať malú na bruško kedykoľvek cez deň ale rúčky jej mám dať k telíčku dole /ako keď stojí človek a ruky má pozdĺž tela/ vraj si ich má sama dať ku hlavičke a že tak bude trénovať medzilopatkové svalstvo...sme sa na nej včera pobavili ako bojovala a podarilo sa jej to a zdá sa mi, že sa pri tom aj unavila, blebo spala od 9tej do 2hej ráno. Inak závidím tým čo už chodia s bábätkami von...my máme zajtra krst, tak sa už teším,,,našťastie posedenie bude v reštike, tak sa nenamakám... 😀
Babule čo ste mali miminká s pôrodnou hmotnosťou nad 4 kg - akú veľkosť nosíte? Nám je dobré len body 68 a dupky až 74. Takmer nič menšie už neoblečieme a aj do overalu čo som kupovala na 3-6 m - ledva som ju tam včera narvala. 😀
@veronika1417 ak máte alergiu v rodine, ty tuším máš, tak by ti pediatrička mala predpisovať HA mliečko, vtedy sa platí tuším len polovica
@denis006 ak sa môžem spýtať, prečo má malinká takto "cvičiť" máte nejaký problém, či? Ja sa pýtam preto, že naša si väčšinou dáva hlavičku len na jednu stranu, tak preto, či by aj nám takéto cvičenie pomohlo.
teda už veľké vecičky obliekate. no my sme mali zase opačný problém, nám bolo všetko veľké, ale už 56 sú natesno 😀
@kukina79 Ved to ja som dala odklad ale moja pediatricka zase vravela ze lepsie dat zaockovat leboje vela aktivnej tuberkulozy a u nas na vych. slovensku je vela romov aj v nasom okoli a nikdy nevie clovek ci v obchode alebo na ulici sa stretne s TBC. tak sa mame objednat na 19. vraj u donosenych babatiek nie je take velke riziko.a este ak je babo kojene ma lepsu imunitu tak dufam nic zle nas nepostihne ☹
@micicka jaj baby to je uplne, ze skvela sprava pre nas velmi vam dakujem 🙂 Nasa Meli tiez dava hlavicku skor na jednu stranu aj ked cvicime - dam ju na brusko, aj ked si ju davam na pleco odgrgnut, ked pozera v zavinovacke,... jednoducho preferuje jednu stranu
@denis006 coze??? mojej je vsetko velike 😀 😀 😀 ked idem s nou doktorke vsetko ma povyhrnane, pozahynane ako male cig...a 😀 😀 😀 overaliky co som nakupila asi ani nepostihame ponosit ☹

@22nikuska ahojky skus si bradavky natierat aj svojim mlieckom to by malo pomoct 🙂