icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

janap24
2. dec 2011

@zlamal.i Gratulujem 😉

lady511
2. dec 2011

ahojte maminy ,,,ani enstíham čítat ani písat lebo ta naša Pulínka je stále hore ☹ a ked vravím stále tak z 24hodín spí asi 3hodiny som u na prášky a niekedy pekne nervozna...je to hiperaktívne dieta,,,a nebit mami tak yb som už bola niekde v klietke zavretá 😀 je krásna a zravá....ale velmi živá...prajme vám všetko dobré

lady511
2. dec 2011

aj ja yb somsa chcela spítat či envadí ked malu neham vyplakat ale ona plače aj 10min vkuse....ruky mám z nej vytahané ako opica lebo len na rukách zaspí..ale len ked chodí...takže kým zaspí trvá to aj 3-4hodiny a ja pobeham s nou po celom byte aspon 40x...myslíte že je to normálne?že tak málo spí?som hrozne vyčerpana a keby som tu nemala mamu tak sa ani neoprchujem a veru zo začiatku som šla do sprachy po 5dnoch,,, ☹ nestíam ani vrat ani prat nič skrátka...a moj mm ma terorizuje že j nemám nehat revat...aj on ma vytáča...ved už sa mi oči krížia od spania...poradte niaku radu

bv_alexandra
2. dec 2011

@lady511 občas malého necháme vyplakať, bud zaspii alebo ho musim zobrať naspať na ruky. Snazime sa však upokojovať ho všelijak len nie na rukach. to už je moc zle ked ho čičikam na rukach. vajičko by ti nepomohlo? skúsit v tom čičikať. hm?

lady511
2. dec 2011

nepomáha ani vajíčko ani kočík...skušma fakt všetko ekd som už an pokraji zrutenia budím mamua vrazím ju jej do ruk a ja odpadnem od unavy ☹ niekedy si ymslím e robím niečo zle ked stále plače snažímsa byt v klude prihovárams a jej...viem že nieje dobré čit ju na rukách spat ae ona nechce zaspat v postielke ked ju tam dám plače aj polhodinu..

janulkan
2. dec 2011

@lady511 no ja tiez nechavam obcas, ked uz hojdam, chodim, nosim na pleci a ani prso nepomaha, dam do postielky, poplace a znovu zoberiem, ale niekdy nenecham tak ze by velmi plakal (ako sa hovori u nas ze az sa zachadza)...inak u nas zabera stale prsnik, na nom mi na 90% zaspi, na rukach sa nam ho poradilo uspat malokedy...pripadne nad satkou si nerozmyslala?

mgk111
2. dec 2011

@lady511 ja sice nepatrim do vasho fora, ale nas ked bol malicky tak plakal stale kym nebol na rukach, spaval max. 2minut dvakrat denne a to bolo vsetko.. kup si satku alebo manducu aby si mala volne ruky a mohla nieco pritom urobit 😉 plakavat sme ho nenechvali v postielke, to mne bolo proti srsti na take male dieta... to potrebuje citit blizkost, lasku a reci, ze je rozmaznavane na rukach su blbost.. to dietatko z toho potom vyrastie 😉

lady511
2. dec 2011

šatku som neskušala ale asi vyskušam lebo som zufala už....naozaj zaspí len ked ju 3hodino nosíma natriasam..a hned ako ju položím je hore...a ked moj mm sa do toho zastara že prečo plače mám ešte večšie nervy...akoby to ty chlapi chápali čest vínimkam..

anicka87
2. dec 2011

@drobcek801 jasne, ak chces kupim, len neviem kedy sa tam dostanem 🙂

anicka87
2. dec 2011

@veronika1417 veru tatino to vybral 😀

hajatanufus
2. dec 2011

@veronika1417 ale nie neboj jedna moja znama ma v rodine alergiu a teraz co ma rocne babatko tak jej tiez doktor pediater predpisuje a poznam aj dalsich vela zalezi od pediatra ale ty ako astmaticka matka mas na to urcite narok skus zavolat pediatrovi a uvidis co ti povie je skoda kupovat tak drahe mlieko myslim ze narok je az do jedneho roka 🙂 budem ti drzat palce a verim ze ti to vyjde nesmies sa bat a musis mysliet pozitivne 🙂 ja verim ze ti to daju 🙂

kukina79
2. dec 2011

@veronika1417 ahojky u nas je to iste. tiez je malemu vsetko velke co som nakupila 56 a 62. som kupila len nejake 3 bodycka vo velkosti 50, tak som musela dupky dokupovat pre nedonosene deti, aj ked ten nas neni nedonoseny, ale je drobec 😉

kukina79
2. dec 2011

@tasiko ahojky, ani som si nestihla precitat ako ste dopadli. aspon takto dodaticne gratulujem k malej 🙂 nakoniec ako to dopadlo s jej vahou? bolo vsetko ok? no nas maly mal nakoniec len 2650g, ale som rada, ze bol taky drobec,bo by som ho asi inac nevytlacila, tym ze som taka drobna 🙄 ked kukam na tvoj pas, tak tvoja mala ma tiez 1 mesiac a 1 tyzden, kedy sa mala narodila, nebodaj rovnako ako my 😉

anicka87
2. dec 2011

@karap len vraj pri chlapcoch ten pruh hrozi

lenica81
2. dec 2011

@lady511 my sme to mali s malym prvym, tiez na rukach, na ramene spal a hlavne dlho aj zaspaval, no akonahle sme ho polozili do postielky, kukuc a rev... 😝 ale preslo to... po dllllllllllllhom case... 😅 😒 ale manduca pomahala... ja ju planujem tiez teraz zacat pouzivat, popr. si poziciam od kamosky satku, keby sa mu nepacila manduca... lebo mama uz pojde prec a nebudem mat zvysne ruky... 😀
@kukina79 ahoj kraska, ako sa drzite s malym... my sme trosku malo pribrali, hlavne ze neubudlo... teda pri tych mojich chlapoch asi vladnu mm geny, ale makame na este vacsom pridele mliecka... ale dnes som mu davala moje odstriekane a to mi ani 20tku celu nevypil... takze take zle to nie je... tie doc niekedy nechapem, maly sa nenervaci, spinka pokojne, tak neviem... ale hadam ho nadopujem dobre tento tyzden a prestane ma doc presovat... 😕 😉
@lady511

tasiko
2. dec 2011

@kukina79 ahoj...nakoniec malá mala 2800g a po 4 dňoch ju merali a mala 47cm.Bola vlasatá aj je doteraz,uvidíme či jej vlásky vypadajú.Najprv vykrúcala hlávku že vraj na stranu,nakoniec to rehabilitačná sestra vylúčila.Ale doteraz spáva s hlávkov vykrútenou či na jednu či na druhú stranu skoro až v 90° uhle,tak neviem či sa mám obávať 😕 😕 na brušku hlavičku pekne zdvíha,niekedy aj na ramene.Narodila sa 25.10 ráno o 8.52 🙂 Jediné čo nás teraz trápi je silný reflux a občasné /asi/ bolenie bruška,lebo sa stále pučí 😔 😔 dúfam že to čoskoro prestane.Naposledy keď som bola u doktorky vážila 3800g takže za cca mesiac pribrala kilo.Teraz neviem,osobne to myslím si že nebude veľa,nakoľko dosť grcká. 😔 😔 Ja som rodila cisárskym.Vy ako??

lenica81
2. dec 2011

@zlamal.i gratulujem... 😵
@janap24 to moze byt aj zoxidovana stolica, ze nie hned prebalis... nestresuj sa... ked mas pocit, ze sa nedostane k zadnemu mliecku, tak si najprv trosku odstriekaj, ale hlavne treba prikladat, aby si babo zlepsilo techniku... to potom ti vytiahne rychlo vela... 😉 my sa tiez pasujeme s papanim trosku, ale stolica je zatial ok...

lenica81
2. dec 2011

@tasiko za mesiac kilo je velmi dobre, neboj... 😉 rata sa okolo 200 ze by mali pribrat v prvych tyzdnoch... 😉 a moja segra ma narodeniny 25. 10. ... 🙂

cucovia
2. dec 2011

ahojte, tak uz sme aj my doma s jedným členom rodiny naviac 😀 nasa mia sa narodila 28.11. o 22,16 nakoniec sekciou, nejak to išlo pomaly a jazva bolelaaa jak slak 😖 mala mala 3430g a 51cm, všetko ok a dnes nás pustili domov 😉

lenica81
2. dec 2011

@cucovia 😵 tak vitajte doma, krasna slecna sa narodila... vela zdravicka a mliecka...

veronika1417
2. dec 2011

@hajatanufus jeeej si strasne zlata 🙂 tak si ma milo povzbudila a velmi dobre mi to padlo 🙂 teda aj sprava, ze mozeme trosku usetrit ale aj tvoj pozitivny a mily pristup, keby mi to nenapises ja ani neviem ☹ este raz vdaka!!! V pondelok ideme na prevazenie kvoli prospievaniu a na kontrolu klbikov tak sa jej rovno opytam 😉 potom dm vediet 😉

veronika1417
2. dec 2011

@anicka87 je malo muzov co do sveta vykrikuju ze su zadany 🙂 to si vaz 😉 ale niektore mrchy prave to laka tak pozor 😠

veronika1417
2. dec 2011

@kukina79 aj my mame potom takeho malickeho okateho nedonoseneho donosenca 😀 😀 😀 vsetko je Meli velke

evane
2. dec 2011

@lady511 ja tiez odporucam satku, aj ked je maly dobry aj ked place, tak ho mam pri sebe a popri tom som dnes, upratala, pozehlila, navarila, nakojila🙂 jedine to sprchovanie by sa asi nedalo, ale inak je to v satke super, ak to babu vyhovuje, ale mas volne obe ruky, urobis toho kooopec a hlavne ruky nebolia!

hajatanufus
2. dec 2011

@veronika1417 neni zac rado sa stalo 🙂

denis006
2. dec 2011

@veronika1417 presne ten dávam aj ja...včera som nedala a malá peknú žltú praženičku a dnes večer ju trocha bruško potrápilo, tak si dala pár lyžičiek, uvidím zajtra aká bude stolica i keď minule lyžičkou stiahla 20 ml čajíka a teraz len fakt trošku...inak vraj aj ok slivkovej presnidávky je inak sfarbená...treba si všímať ako reagujú na nové veci 😀

evane
2. dec 2011

@lucka33 my sme na tom asi uplne rovnako🙂 ale tusim tu nikto nema uplne idealne kojenie🙂 ja mam od zaciatku pocit, ze mam malo mlieka, skoro vobec nemam preplnene prsia, len trochu v noci, ked mi da maly vacsiu pauzicku a dlhsie pospinka, a cez den papa kazde dve hodky cez den, cika vela ale tiez sme mali asi 4 dni zelenu kakanicu jak spenat a na poradni sme zistili, ze skoro nic nepribral a tiez nejak extra neplace, hneva sa pri papani asi raz za den, inak celkom pekne papa...tiez mam uz vsetko nastudovane zo stranok o kojeni, bola sa na mna kuknut aj poradnkyna a prisatie je ok, maly taha, ale proste aj tak moc nepribera...tak neviem. asi nam doktorka nakaze na vecer trosku prikrmit UM ak stale nic nepriberie, tak uvidime,ale chcem prikrmovat cez cievku, aby tahal z prska a popri tom ak bude treba tak bude tahat aj UM z cievky ale aj stimulovat tvorbu mlieka

lenkakrchova
2. dec 2011

Tak konečne sa hlasim. 1.12.2011 sa nám narodila Natalie s mierami 3,49 kg 50 cm. Porod bol dost rychly o pol noci zacali kontrakcie o 3 - tej sme dosli do nemocnice a 4:16 sa mala narodila. Nestihli sme ani epidural, ale dalo sa to zvladnut i ked ovela lahsie sa rodi s epiduralkou. Nakoniec bez stichov ( asi zabral caj z ostruziny a lanove semiacka) No a dnes sme uz doma 🙂

hajatanufus
2. dec 2011

@lenkakrchova ahojky srdecne gratulujem a prajem vela zdravicka a mliecka 🙂

ak este niekto pribudol s babtkom tak tiez srdecne gratulujem a prajem vsetko dobre 🙂

lenka1108
3. dec 2011

taaak dnes som maleho vychvalila u svokry ze spinkal 6 hodin a teraz ho uz 2 hodiny uspavam co ani za nic spat...no super noc 😠 😠 😠