Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@tasiko ja kojim malu na poziadanie.Niekedy si pyta po 2hodinach,inokedy aj kazdu hodinu[vatsinou vecer ma take obdobie,ze sa nevie dojest a ja som uz unavena,tak mam aj menej mlieka]Ja sa nedrzim hesla,ze az po 3 hodinach.Dam,ked chce.
@anicka87 tiez nepouzivat tampony,lebo ma potom bolia bradavky.Len ked ideme niekam [trebars k lekarovi]a kojim ju,tak mi vyteka mlieko aj z druheho prsnika.Tak na verejnost radsej tampon nosim,nech nemam mokre tricko 😉
baby, staci ked do socialnej poistovne poslem len kopiu rodneho listu a to je vsetko? lebo moj zamestnavatel mi posiela zo socialky z Dubnice nad Vahom 😕 zamestnavatelovi asi nemusim posielat, ked ma k 30. oktobru vyhodili 😠
Ahojte, tak doplnila som dnes tabulku, ak som na niekoho zabudla, ospravedlnujem sa a prosim a aby mi dal vediet a doplnim.
Inak Hanka je dnes velmi dobra (uvidime aka bude noc), takmer cely den prespala a ked nespala tak lezala ticho v postielke a rozhliadala sa po okoli.
@dominka757 ja som posielala aj papier k tomu - http://www.socpoist.sk/formulare-ohc/48016s registracny list FO, manzel bol u nas na socialke, kde mu ho dali ze ho mam poslat do BA 🙂 a k tomu kopia rodneho listu
@harper Aj nas drobec je dnes napodiv dobrucky,spinka uz hodnu chvilku,tak mi dovolil konecne nahodit nejake foto,lebo ked som s nim cez tyzden sama,nemam sancu cez den ani notebook otvorit-a ked mi to aj na chvilku dovoli,zgrulnem sa k nemu a oddychujem ako mozem,lebo v noci sa 3xbudime a ja este k tomu odsavam.
@lucka33 ja niekedy nechapem ako sa to mliecko tvori, lebo niekedy mu staci z jedneho a pocuca tak 15-20 min, niekedy papa aj 45 min z oboch a aj tak potom place...ale pride mi zvlastne, ze maly place vacsinou tak po jednom-dvoch kojeniach denne, ked mu uz asi netecie tak ako by potreboval, ale aj tak moc nepribera...keby bol taky hladny, tak by si hadam viac pytal...no kto vie
@anicka87 ok ved zajtra idem do lekarne tak hadam to tambudu mat...ja som si davala aj tampony,lebo som mala od kremu celu podprdu zasvinenu,ale asi to budem musiet riesit ako ty,lebo som zstila ze to nieje dobre ked mam tampon na tom,sa to tam pari.dobru noc prajem a dakujem za radu...ak pomoze budem najstastnejsia na svete...strasne by som chcela malu kojit,ked sa mi to pri synovy nepodarilo,chcela by som aspon teraz uspiet.
@lenica81 ahojky, no mame sa v pohode a maly nam len radost robi 😉 dnes sme ho len tak na kuchynskej vahe vazili kde sme polozili vanicku a ta vazi 1 kg a ukazala nam ERROR, tym ze je len do 5kg, cize tipujeme, ze maly ma uz aj cez 4kg. vsak vo stvrtok uvidime na poradni 🙂 a v utorok nas caka usg bedrovych klbikov. no len mna chytil zapal prsnika tento vikend. 😅 mam skoro polovicu laveho prsa zacervenanu a boli na dotyk. vcera ma chytila zimnica a mala som zvysenu teplotu. snazim sa to s odsavanim a obkladmi z tvarohu nejak preliecit. ked sa to do zajtra nezlepsi, tak pojdem k dr. som nastvana, bo sa mi podarilo plne kojit a teraz musim prikrmovat,lebo ho kojim len z jedneho prsnika a tam sa mi netvori dost mliecka ☹ to co odsajem z toho zapalenho radsej vylejem, bo neviem ci tam neni aj nejaka infekcia. a vy sa ako mate. uz si Vilko na braceka zvykol?
@tasiko ahoj, tak teda nakoniec to s tou vahou tak zle nebolo a nas maly bol este lahsi 2650g😉 tiez je strasne vlasaty, som ho po porode volala opicka 😀 nas za 3 tyzdne priblral 830g, takze myslim, ked ti mala za mesiac pribrala 1kg je v pohode a to dokonca aj ked ma reflux. skus kvoli brusku pit feniklovy caj,alebo ten na kojenie. malo by sa je potom lepsie prdkat. no nas maly sa dost necakane na svet vypytal, 8 dni pred terminom, ze este na porodnej sale som neverila, ze ja rodim 😀 rodila som prirodzene a dost rychlo sa to cele zbehlo, takze sa nemozem stazovat az na to, ze po porode ma strasne trapili hemoroidy a tie mi to cele zneprijemnili 😠
@janulkan rpi upchatom mliekovode je dobre dieta prikladat casto ako sa da, len tym, ze to mam zacervenane a nema tam ziadnu a necitim tam nijaku hrcu ako ked mam preplnene prsia, tak tipujem, ze sa jedna o zapal a neviem ci tam neni aj nejaka infekcia,tak si netrufam to malemu davat ☹ pred odsatim masirujem a nahrievam,aby sa mi lespie odsalo. lenze mam obavy, ze pomaly stracam mlieko, bo po kazdom odsati je to menej a menej a odsavam v rovnakom intervale ☹
@veronika1417 a my nedonosene donosenca vlasate ako mala opicka 😀 😀 😀
baby po cisarovi... boli vas este jazva? nie sama od seba ale na dotyk.mam okolo nej tvrde a stale niektore miesta okolo nej na bruchu ako omrtvene.ci to iba ja ked som po dvoch operaciach???
@lenka1108 ja jazvu citim a mam tam aj zdureniny, ale ja som necele 2 tyzdne po sekcii
Ahojte maminky ... chcem sa opytat, davate detickam pit feniklovy cajik ?
@eviiinka Ja ano pri stikutke mu davam troska napit len taky slabucky aj doktorka pri pepustani z nemocky vravela aby sme deti troska ucili na caj lebo pri nedajbože hospitalizacii v nemocke si kojene deti nechceju z flasky potiahnut nič.Nam moje mlieko nestačí tak sa dvakrat za den musime prikrmit lebo sme velky hladoši.
@kukina79 ja som to mala pred dvomi týždnami, vysoke teploty, červený prsník- nebol ani naliaty ale bolel jak šlak- mne pomohlo- paralen na teplotu (mne skákala až k 40), chladiť prsník (zápal mi nakoniec stiahli studene obklady zo slivovice, skusali sme aj vínové, ale slivovica zabrala takmer okamžite), malu som normálne prikladala k bolavemu prsníku a snažit sa ju natočiť tak aby jej brada smerovala k červenemu miestu- babatko vytiahne lepšie ako odsávačka, netreba sa báť. Pred kojením,ale dobre opláchni prsník, a dať si teplý obklad. Ja som si dávala termofor. Držím palce a skoré uzdravenie 😔

@anicka87 podla mna chod rovno s rannym mocom ked pojdes, jeden pasik ich nezabije 🙂 a vysetri ta skor asi zensky lekar, kedze ten pozrie viac ako len moc...inak ja som zapal moc. mechura mala, mna pri cikani vtedy strasne rezalo a na konci cikania ako keby mas mierne kontrakcie, taky tlak som mala a obcas aj krv bola...brusnice pomahaju velmi na to 🙂