icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

miriamapeter
5. dec 2011

Ahojte, budíte detičky keď dlho spinkajú napr. 5 hodín aby sa napapkali? alebo ich necháte nech sa zobudia samé? A stáva sa vám potom že je bábo častejšie hladné, že po dlhom spánku nakojíte a za hodinu si pýta znova?
Ďakujem 🙂

anicka87
5. dec 2011

@lenka1108 ja mam to iste, nad jazvou to mam ako umrtvene

zvedava17p
5. dec 2011

@lenka1108 neviem ako vam, ale nam na predpriprave stahovacie nohavicky neodporucali a to preto, ze potom nezapajas svaly ako mas a prave vtedy ostane na bruchu ochabnute svalstvo

lenica81
5. dec 2011

@miriamapeter no v noci nebudim ani nahodou... 😀 😉 ale cez den sa snazim ho nenechat dlhsie ako 3 hodky spat, to ho jemne prebudim a sup na prso... a ano, po dlhsom case castejsie pyta, potrebuje sa zasytit...

afra
5. dec 2011

@lenka1108 tie nosim aj ja, ale sa mi zda, ze ked ich mam, tak ma to boli viac.... ledva vtedy vstanem. Ja som zvedava, kedy sa to zahoji 😖

luppita
5. dec 2011

Ahojte maminy tak sme doma z porodky, asi sme uzavreli novembrovky, narodili sme sa 30.11.2011 o 15.02, je tu este niekto mladcsi???
malinka je skvela, krasne papa spi, pokuka, papa a zase spi.... takze sa vytiesame 🙂 isto vas docitam niekedy, ze ako sa mate, ako rastiete.... ale kedze sme len od vcera doma a mam tu este jedneho 2rocneho raketaka, tak nam chvilku potrva kym sa zohrame ako tak. 🙂 🙂 🙂

miriamapeter
5. dec 2011

@lenica81 Ďakujem 😉

hajatanufus
5. dec 2011

@luppita ahojky srdecne gratulujem a prajem vela mliecka a zdravicka 🙂

luci66
5. dec 2011

Ahojte maminky, potrebovala by som radu skusenych 🙂. Snazim sa stale kojit pripadne dokrmujem mojim odstriekanym mliekom, no a posledne 2 dni,ked vecer kojim (rano a cez den nie) tak ked malu prilozim a je dost hladna tak zacne kopat nohami a rukami a spusti silny jedovaty plac a mam problem ju utisit. mlieko sa mi zda,ze mam tak neviem,ci ju boli brusko alebo malo tecie alebo je unavena...neviete poradit? lebo potom skoncim pri nutrilone ak nemam odstriekane, ja neviem co s tym, doteraz to nerobila

mirkaapj
5. dec 2011

Ahojte babenky, chcem sa spýtat či su tu aj nejake mamičky z Bardejova, alebo okolia čo rodili v novembri?

lucka33
5. dec 2011

@evane no práveže môj malý bol spokojnejší a aj viac hodín vkuse prespal, keď som ho len kojila - čiže keď bol prakticky hladný, resp. sa málo najedol. Teraz si mlieko odsávam a dokrmujem ho ním v kombinácii s UM a pýta si jesť častejšie (čo je veľmi dobre, aby priberal), ale horšie spáva, menej spokojný je...

janulkan
5. dec 2011

@miriamapeter ani ja v noci nebudim, ked uz tak radsej cez den, ale v poslednej doba ani to nie, pokial priberame 😀 dieta vraj same vie kedy chce papat 🙂

lucia2312
5. dec 2011

@afra no ja mam par kamaratiek a tie mali necitlivu kozu aj 2 roky jedna po dvoch sekciach dokonca doteraz a to je uz 3 roky po porode ,mna to boli na dotyk inak sa to hoji velmi pekne

hori
5. dec 2011

@luci66 jeduje sa na prsniku a nechce sa prisat? napada ma bud to brusko alebo ci ona vecer nechce radsej flasku, ze by ako uz bola dost unavena a z flasky sa jej taha lahsie... moja sa mi tak na prsniku kruti, ked sa jej prave chce grgnut alebo ked uz dva dni nekakala a snazi sa tlacit...

lenkalienka25
5. dec 2011

baby chcem sa opytat,moj maly sa mi nevie prisat na prsnik,tak si mliecko odsavam uz asi mesiac,teraz badam,ze je hladny aj kazde 2 hodky a preto si myslim,ze ked si odsajem tak mu nedavam len to predne mliecko ktore je od smadu a to zadne ostava a stale novym kojenim mu davam len to predne a preto je stale hladny,co myslite?

hori
5. dec 2011

@miriamapeter v noci nechavam spat (ved kto by sa rad nevyspal? 🙂 ), cez den budim asi po styroch hodinach... a ano, presne ako pises, potom kojim aj kazdu hodinu... (a zaspi az po dalsich styroch-piatich hodinach)... divny rezim to ta moja ma...

luci66
5. dec 2011

inak uz mame 5tyzdnov tak pridavam foto 🙂. Inak este 1 otazka, ako zistim,ze ma cisto kojene babo hnacku? lebo mala ma uplne tekutu zltu stolicu, bolieva ju brusko, ale vytlaci to,obcas jej pomozem s teplomerom a je to uplne tekute.dakujem

hori
5. dec 2011

@lenkalienka25 podla toho, kolko z jedneho prsnika odsajes... predneho mlieka je tak cca prveho pol deci, ostatne je zadne...

miriamapeter
5. dec 2011

@hori no my to máme veľmi podobne 🙂

luci66
5. dec 2011

@hori ona sa prisaje,papa asi minutu a potom to zacne..som rozmyslala,ze zavolam laktac.poradkyni,ze ci to moze byt mojim mliekom alebo skor bruskom? nechcela som ju moc navykat na flasu, ale uz sa asi stalo :( co uz....

hori
5. dec 2011

@luci66 stolica cisto kojeneho dietata je tekuta a zlta... ked je viackrat inaksia, treba sa poradit s lekarom... (ak je raz zelena alebo hlienovita, tak nic sa nedeje, len nesmie byt viackrat po sebe).

luci66
5. dec 2011

@lenkalienka25 moja sa tiez nevedela prisat tak som pouzivala klobucik najmensi a pomohlo..ja kojim vacsinou z 1 a 2.odsavam a kojim aj vyse pol hodky samozrejme medzi tym 3krat zaspi, ale mala by sa dostat aj k zadnemu...ked ti pribera na vahe tak to asi neva. inak aku mas odsavacku? ja mam obyc manualnu a dlho to trva,uz som z nej na nervy a boli ma ruka

dominika_sk
5. dec 2011

@lenkalienka25 skus kojiť cez klobučiky. od firmy MAM su take, čo maju podobny tvar ako flaša, mne sa maly tiež neprisaje na prsnik, iba na klobučik. ja prikrmujem aj UM a podlatoho čo vidim si maly ani nevšimne rozdiel či ma flašu alebo prsnik cez klobučik 😉

lenkalienka25
5. dec 2011

@luci66 no klobuciky sme tiez skusali a nepodarilo sa a teraz je uz zvyknuty na flasu tak a cez klobucik mu tazsie ide tak sa len jeduje a nejde mu to vobec,odsavacku mam elektricku medelu a je vyborna,mozem ju len odporucat🙂

lenkalienka25
5. dec 2011

@dominika_sk dakujem no este to vyskusam a uvidim ci to zaberie aj u nas

luci66
5. dec 2011

@lenkalienka25 ja rozmyslam,ze si kupim elektricku.mozem sa spytat kolko si dokazes odsat na 1 krat a ako dlho to trva? lebo ja niekedy odsavam 50ml vyse pol hodiny

lenkalienka25
5. dec 2011

@luci66 no na jeden krat si odsajem aj 150,niekedy aj 200 ml a trva to cca tych 150ml takych 15-20 minut 🙂

harper
5. dec 2011

ahojte, kedy ste isli prvy krat von na prechadzku, a ako dlho ste boli vonku?

luci66
5. dec 2011

@harper ahoj,my tak po 3 tyzdnoch asi na hodku.Mali sme nadchu tak sme nechceli skor

anicka87
5. dec 2011

@harper mne v porodnici povedali ze hned pekne na prechadzku aspon na 15 min a pomaly pridavat 🙂