Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@dominika_sk jaj, a som zabudla že by pospal aj dlhšie, ale zapadol v postielke do rohu, tak som ho preložila a vtedy sa zobudil.
my sme dnes spali od 22hej do 4:45 😀 keby kazdu noc tak chcel spinkat, ale to bol unaveny z celeho dna asi 🙂
aj mi sme mali dobru noc,spinkali sme od 20.00 do polnoci a tak sme sa napakali,prebalili a spinkali sme do pol 4 rana🙂
aj my sme spali fajn.ale teraz uz 2 hodiny reve.uz neviem co mam robit...joooj nervy 😠 😠
@karap no nevadi ako nevadi... moja negrca prudom, ale neustale jej to po troske vyteka z ust... zblnka jej to v hrdle a dusi sa tym, kycha, kasle, lapa dych, stona... a takto neprestajne, ani zaspat nemoze... ale vyzera to tak, ze AR pomohlo, v noci bol klud... predsa je to len riadna "tehla" do zaludka... 😉
baby to sa smu jest parky ked kojim?
@lenkalienka25 ano, párky sa môžu s pečivom ale bez horčice či kečupu ☹
@lacikagr dakujem🙂
bay dnes som bola na rehabilitacii tak musime cvicit 4krat do dna a nemame davat do perinky alebo zavinovacky,ze to nieje dobre na klby a babatko nemoze kopat nozkami.mala bola zlata len trosku poplakala.chcela som sa opytat beru vase babetka niejaky vitamin d v kvapkach?mi neberieme nic.dnes som kupila Infant Dopilus pre babetka na crievka vraj to pomaha dava sa to 1krat denne.kamoske pomohol do tyzdna a od vtedy nepoznaju nafukovanie a bolesti bruska.tak snad aj nam to pomoze 😒
@zlamal.i áno, nám predpísala hneď pediatrička vitamín D - Vigantol, berieme 2 kvapky denne od dvoch týždňov sme začali. Je to dobré na kosti, keď sme boli tento týždeň na ultrazvuku kĺbikov, tak sa nás hneď lekár pýtal, či berieme vitamín D, inak máme všetko ok, viazať naširoko nemusíme.
@lenkalienka25 ja som mala teraz uz dva krat na veceru kuracie parky a aj s plnotucnou horcicou.
Noc bola u nas tiez dobra, ked som isla ja spat o pol noci, tak sme papali, prebalovali zaspala pred druhou a rano vstavala na papanie po osmej a v podstate odvtedy spi, uz ju asi budem musiet zobudit, aby sme mohli odpustit z nadrzky, lebo odsavat neodsavame .
@harper no tak to je super,aj ja si dam dnes na veceru,dakujem 🙂 tak to mas dobre,ked takto spinkate sice ja sa tiez nestazujem,maly sa budi kazde 2 a pol hodinky napapa sa a spinka 🙂
Ahojte tak sme sa dnes vrátili od doktorky,akurát mám ešte väčšie nervy 😠 boli sme na čas na 8,30 tak malu som musela zobudit 😠 o osmej a nakojit,lebo by tam rucala.Bolo akurat presne a samozrejme v cakarni dalsich 5 detí tak som ju prelozila opatrne z autosedacky,samozrejme na ramienko,kde si trochu odgrcla.Potom som ju musela vyzliect,/kym sme dosli na radu,hodina ubehla 😠 😠 /,a to sa mi už pogrcala kompletne ,ešte ma aj predbehol nejaky otecko že len dačo potvrdit a bol tam 20 min,mala plakala /bola jej zima/ ale obliekat ju naspat a potom vyzliekat,aby sa zasa pogrckala,no hruza. 😖 😖 😠 Neviem načo su terminy,sral to pes,to som s nou mohla byt tu hodinu doma v klude,upokojilo by sa jej brusko a nic by nevyvratila.Takto som mala Nespokojne dieta,hladne,mlieko na veciach a v autosedacke,a bola som tam ani nie 5 min,este ked soim jej povedala ze sa tam asi povracka,lebo tam nic vyvysene nemaju,len ze no dobre.... 😒 😕 😕 Tak ju zvazila odmerala hlavku a isli sme.Odvtedy mi place.teraz ju mam na ramene tak ticho,ale sa zasa puci 😔 Tak ale pribrala za 14 dni 400g tak neviem ci je to malo,aj mi povedala,ale aka som bola nasrata,tak som ju ani neregistrovala,tak ani neviem............ 😕 😕 😔
@zlamal.i aj nam dr. predpisala vigantol
@tasiko 200g/tyzden je optimalne 🙂 nam to vcera aspon tak povedal...a nemerali dlzku? nastastie moj dr babatka pozera pred koncom ordinacnych hodin a to si necha tak na 2-3 deti a teda necakas ani polhodku, kedze ani oni chcu ist na obed 😀
@zlamal.i vigantol mame od 2 tyzdnov kazdy den 2kv + na poradni nam kvapka Kanavit 2kv - vit K
@zlamal.i ja davam tiez tie probiotika,ale nevidim nejaký vacsí rozdiel.Snazim sa to dávat tak viac k veceru,to je mala nervozna a dost casto place/a jednine od bruska/ ale neviem ci je to nejaky pokrok...bo davam si dva týzdne a nic.Akurat sa vzdy k veceru pokaka a riadne ,ale place aj tak 😖 Akurat vcera sa mm pokakala,tak ju samozrejme prebalil,pekne poobliekal,a dnes rano ako som vstala tak som ju pozerala a cele body na ritke okakane tak,že koniec 😀 😠 to si už asi nevšimol... 😝
@janulkan nemerala,merala jej akurat hlavku,a to som zapocula dakych 36 či čo.Neviem čo to je ona je malilinka predvčerom som bola v HM-ku a kupila som taku krasnu ciapocku,ale je jej este velka.Tak neviem ci by nemala mat vacsiu hlavu,bo vsade kde ideme ze jeeeeeeeej ake mini babatko 😠 😠 a už by som chcela aby bola vacsia,aj kamaratky mi nakupili veci na 0- 3 mesiace,ale to ako pre obra... 😖 vsetko je jej velike,hruza.Ja mam dost problem vonku bo mame dve ciapocky co su jej take ako-tak dobre ale stale sa jej vyhrnaju usi a druha je taka tensia,je vo fusaku ale stale jej napravam tie uska aby jej nefukalo a to ju stale tak ako tak preberam.. 😔 😔 do overalu kym ju dam si pockam asi take este 3 mesiace ak nie viac,bo hovorim,aj tie co su 0-3 sme pozerali,ale to ako pre slona ked ju porovnam 😔 😔
@tasiko no my mame hlavicku 38cm, ale tak maly sa ovela vacsi narodil...my uz 0-3 mes nosime skoro od narodenia 😀 a 56ky sme uz museli vyradit vsetky, za chvilu prejdeme asi na velkost 3-6 mes, sice je chudy ale je dlhy 🙂 no tak uz ti ostava jedine doma si ju zmerat, ak chces vediet dlzku...ale je to zaujimave kedze nas meria kazdy mesiac hlavicku, dlzku a vahu + teraz kontroloval aj motoriku a samozrejme pocuva srdiecko a dychanie, to je v podstate bezna kontrola
baby poradte, vcera sme boli na nozicky, doktor povedal, ze je to OK. Myslela som si, ze ked je to OK, tak uz netreba balit nasiroko a do spravy napisal, ze vsetko v norme a dalej balit nasiroko :/ Tak neviem ci mu este davat tu plienku, ci nie...maly ju nema rad :/
ahojte,tak mame sa hrozne ☹ prisla na nas dalsia kriza,maly od vcera stale na prsniku a problem je vtom,ze vcera ani netahal len sa hral a zaspaval,ako nahle som ho odpojila tak 15-20min a strasny rev,taky sme mali,cely den,v noci asi od unavy,trosku pospal a dnes je to este horsie,dnes by uz aj tahal,ale asi velmi nema co,ked nic vcera nevytahal,dnes uz vobe mliecko necitim a uz sa aj strasne zlosti na prsniku,vidim to biedne,drzte prsty,aby sme to prekonali,chcela by som kojit,velmi ☹
@drobcek801 ahoj ja som mala ten istý problém...nevzdávaj to,lebo aj ja som mala pocit ze nemám mlieko,bo všetko vygrcala...ale keď som si priložila,ak bola veľmi hladná,asi po 10 min čo tahala /aj sa hnevala/ sa mlieko znova spustilo,takže never tomu je to len pocit a len sa to tazsie spusta ale mliecko mas vzdy/aj ked asi nie tak vela/ a to by ti mohlo dopomoct k tomu aby sa ti znova naplnili prsia.Ja este stale nemam tolko kolko mala potrebuje,takze raz zua den dokrmim nutrilonom cca 90-110 ml podla toho kolko si vytiahne.Ak grcká viacej,samozrejme musim dat viac bo mliecko sa mi tiezt nevytvorí za 5 min.Ale drzím ti palce zvládnes to,ja ked sa hneva na prsníku ulozím na chvílu do postielky nech si rozmyslí ci bude tajat a nie sa pucit a tak na tretí krát to zaberie a potom si roztahá 😅 😅 vela stastia 🙂 😉
@tasiko dakujem,snad to zvladneme
http://www.pluska.sk/slovensko/regiony/gabika-a... pomozte ked mozte
Pripájam číslo účtu Gabiky Kočerhovej : 045 314 1535 / 0900.
My sme Vigantol nedostali ale jednu ampulku vitamínu D, je to jednorázová dávka a ďalšiu dostaneme v 3 a potom aj v 6 mesiaci... stačí jej to vytlačiť do pusinky....vraj aby sme nemuseli každý deň kvapkať...tak som aj rada 😀
Dnes nám prišli výsledky z kultivácie z očička malej...nič tam nenašli, tak už nedostaneme ATB v kvapkách a budúcu stredu ideme na preplach slzného kanálika...držte palce - to bude plaču ☹
Dnes som malú dala prvý krát spinkať na bruško, lebo mi zaspala na pleci pri grganí a spinká pekne,...sa jej to asi páči, len ja ju chodím každú chvíľu kontrolovať či je v poriadku 😀
@tina233 a kolko ma tvoje dieta? My sme boli vcera u pediatra a ten povedal, ze deti trapia koliky, pokial pribera, tak mam byt spokojna, No ako mozem byt spokojna, ked mala my nechce spavat, pokial len mrnka v postielke, tak sa to da vydrzat, no ked spusti ten srdcervuci rev, to je na nevydrzanie. Mame za sebou prebdenu noc, dnes sme pospali asi dve hodky. Fakt neviem ako by som jej pomohla, vidno ako sa snazi tlacit, no iba prdka a neda sa jej vykakat. Vas poslal pediater na gastro?

baby- maly mi spal od 20,30 do 2,37 😎 😎 😎 dneska ideme na sono nožičiek a mam vela roboty doma, tak zatiiiim 🙂