Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
baby tak dnes sme boli na nozickach, vsetko OK, uz ani nasiroko nemusime balit a potom sme boli na poradni a za tyzden a 2dni nam Matko printal 420 gramov, moj maly Michelin 😀 Uz mame 3950, len skoda ze som zabudla povedat aby nas odmerali 😒
@zlamal.i aj naša od 3tt berie Vigantol 2kv.denne lebo má dosť veľku fontanelu. a keby som iba kojila tak raz do týždňa vit.K ale dokrmujem tak to brala len 1x
@anicka87 ja som bola dneska tiež 😕 č. 18 nebola si tam aj ty? 😕 akurat že my musime baliť naširoko, že lahky nalez ☹ maly je z toho nervny, ja mam s tym oštaru...och
@afra tak to neviem, ale pani co tam bola so mnou, lebo brali po dvoch mala tiez OK ale jej povedala ze balit este a ona mala ist o 2 mesiace na kontrolu a ja az o 4 mesiace a nemusim.
@dominika_sk no bolo to tak v suterene, v tej malej budove, taka blondinka strarsia v okuliaroch nas pozerala, tam si bola? no kebyze mam maleho balit nasiroko stale tak by som mala doma riadne revy, on potrebuje kopkat nozkami, lebo ho brusko boli, v perinke bol mozno 2x, lebo potrebuje mat volnost. V sobotu mame krst, to bude krik na cely kostol, ked v nej bude zabaleny 😖 Som rada, ze my uz nemusime, sice ani doteraz som ho skoro vobec nedavala nasiroko 😉
Ahoj baby, tie z vas ktore maju dievčatka, neviem ci sa to stalo aj vam, ale mojej malej (ma 2 týždne) sa zapalila bradavka a zacala z nej vytekat taka zltobiela tekutina.. Som sa velmi zlakla ze je to hnis a doktorka povedala ze to jej vyteka z bradavky mliecko.. Ze to sa stava a je to sposobene hormonmi.. Nikdy som o tom nepocula.. Ale tak nakazala vinový obklad a opuch aj zápal zmizol.. Ja len ze keby sa to stalo aj vam tak ziadnu paniku, ze vraj je to normalne.. 😉
Som dnes straaasne zvedava na noc - Hanka skoro cely den prespala.
@perlaoceanu ahoj,my mame poobny problem. Malu boli brusko, posledny tyzden je taka umrncana a dnes sme boli u doktorky a tiez na poslala na gastro do nemocnice. Nevies ako to tam prebieha? A ako zistim, ci ma mala reflux? neviem to rozoznat od bzneho grcania.Inak mame aj nadchu uz dlho a ma to chudatko vsetko v krku a kasle a doktorka jej na to nic nedala :(, len odsavt sople,ale uz nemam ani ake,vsetko to ma v krku tak rozmyslam,ze skusim tie probiotika tiez...
Ahoj,moja presne dnes 1mesiac a tvoja? No kvoli tej kolike sme boli na gastro,aby nam zmenila mliecko,presne taketo stavy ako popisujes mame aj mi.Je to priserne ked sa napapka a srdcervuco place,to su stavy bezradnosti a tie noce uuz ani nehovoriac.A ake mliecko tvoja pije.Pocuj a stolicu ma pravidelnu,lebo mi jej sem tam musime pomoct s rektalnou trubickou.Presne ako pises aj nasa len prdkala a stolica nikde, sama doktorka povedala ze jej musime pomoct s tou hadickou,popripade teplomerom,ale ta hadicak je super.No a s tym priberanim,nam vcera na poradni povedala,ze sme vela pribrali,900g za 2 tyzdne.Od dnes sme na Nutrilone Comfort a opat budeme cakat ci sa ujme.A aj u vas je to najhorsie ku veceru?no utekam opat plaaac
ahojte, tak dnes sme boli na poradni.Pribrali sme 685g a vyrastli 3cm za 18 dni od poslednej poradne 🙂 takze teraz mame 4075g a 52cm. V utorok sme boli na sone klbikov a vsetko ok, nemusime nasiroko balit a v 8mesiaci na kontrolu, ci sa jadierka vyvinuli ako maju. Nas maly uz nekaka kazdy den a bola som najprv znepokojena, bo nekakal asi 3 dni a potom pustil do plienky tak, ze by aj 3 s tym naplnil a samozrejme, ze pretiekol 😠 Inac sa mame ok, maly je anjelik len sa mu nejak moc nechce usmievat, je taky vazny,ale dnes u mojej mamy sa tak na nu vyskieral o stosest 😀 Zapal prsnika sme pekne prekonali s tvarohovymi obkladmi a maly mi nakoniec tie upchate mliekovody roztahal.
No co sa tyka oblecenia, tak uz konence ako tak mozem obliekat vecicky c.56 s ciapku na zimu mam velkost 1 a je mu este velka,ale v priebehu mesiaca dufam, ze dorastie.
Ozaj ako ste na tom s ockovanim? No ja som dala zatial odlozit a mame si rozmysliet, co chceme dat ockovat.
@kukina79 mne dnes hovorila nasa dr, že nemusíme riešiť žiaden odklad, lebo vraj aj tak nie su ockovanie látky... a tiež potvrdila, že od 1.1. uz nebude povinne 😉
my sme dnes boli prvykrat u dr - miuska pribrala do 200g za necelý týždeň 🙂 tie ma upozornila, že sa nemám lakat, ked jej opuchnu bradavky al. aj sa mliecko na nich objaví, že to su moje hormóny. takisto výtok do krvava, take spinenie, že môže mat tu istú príčinu. to som fakt nevedela, asi by som sa dost vydesila 😅
@perlaoceanu odpisala som ti a ked som si to potom pozrela,tak som ti to neadresovala...tak si to prosim ta pohladaj....strana 782...uz som prepracovana...
@dena ja urcite tiez nechcem maleho dat ockovat, kym je taky maly. najradsej by som az od 1 roku, ked by to uz malo byt.
@cucovia to uz nebudu vsetky ockovania povinne,alebo len to TBC? no ked som dr. povedala, ze v ten 10.t ho nechcem dat ockovat, tak sa aj potesila, bo spominala, ze su teraz nejake problemy s vakcinami a sa ma aj nieco menit, ale nespomenula konkretne co. tak dala zatial, ze odklad a najskorsie ockovanie az v 4.mesiaci.
celkom zaujimava stranka, pekne rozpisane mesiac po mesiaci ako sa babatko do jedneho roka vyvija a co sa da s nim pocvicit 🙂
http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Calculat...
Ahjte baby, my sme mai vcera teda riadny vecer. Maleho sme okupkali, bol zlatucky, ani nemukol, vyzival sa v kupkani, nachovala som ho a o siedmej nam na chvilu zaspal. Potom sa zobudil s placom a vyvadzal nam do desiatej - skusali sme vsetko-kocik, ruky, cicikanie, hojdanie, tak chvilu bol ticho, ale potom zase plac. Prebalili sme ho, znova sa napapal a znovu plac. Kus po desiatej zaspinkal, manzel ho uspal v kociku, dali sme ho do postielka, spal pol hodinku a zase plac. Tak som sa uz chcela odstahovat do obyvacky aj s nim, predsa manzel vstava do prace, prisli sme do obyvacky, nachovala som ho a zalomil....a spal...dala som ho do postielka, spal nam skoro do siestej do rana, sme len cumeli 😕 , manzel isiel do prace, ja som ho prebalila, nachovala a spali sme este skoro do deviatej. Pani, ja som vyspata ako nikdy. 😅
Rano sme sa poumyvali, nachovalia teraz zase zalamuje anjelik moj. Ale to nebude na dlho iste.
Cez obed pojdeme na nejake dve hodinky von sa vyvetrat, v kociku je velmi rad. Tak uvidime aky bude vecer 😒 ale krasne sinkal, on uz bol taky unaveny a taky napapany, ze sa mu dobre buvalo.
V pondelok mame uz 6 tyzdnov a mame poradnu, som zvedava, kolko pribral krpcek, lebo je uz riadne tazky.
Inak s tym grganim-ja sa snazim aby si stale grgol, niekedy to nejde, tak chvilu dvam na neho pozor, ci nebude zvrackat, ale uz sa mu to nastastie nestava.
Inak baby, davate cajik? Ja davam ten hipp, len neviem kolko by ho mal vypit. Ja mu robim na den 50-tku, davam mu ho na 2x, ale nie vzdy vypie vsetko, ale aby si aspon precistil crievka 🙂
@dena my sme na tom podobne, hneď sme začali s 62 😀 Len sme dnes boli v poradni a pribrali sme iba 100g, a to teraz v nedeľu máme 4 týždne. Tak dúfam, že sa to teraz viac rozbehne, našťastie máme dosť kilečiek, takže máme trošička nadbehnuté. Uvidíme ako budeme na tom za dva týždne. Zatiaľ iba kojíme bez príkrmov, tak dúfam, že to tak aj zostane.
baby, takuto hroznu noc sme ešte nemali ☹ musela som maleho zabaliť naširoko, a taky je z toho nervozny že nespal celu noc, jedoval sa aj keď som ho kojila-1,5 hodiny kojenie, potom 30 minut spanku a takto stale dookola ☹ som uplne v prdeli 🙄 skušali sme všetko a teraz som objavila metodu-keď tu reve niečo ine, tak nereve on 😠 citim sa ako na diskoteke, nepočuť vlastneho slova, ako tu reve radio, ale očividne je spokojny, pripadne keď pustim vysavač, to tiež spokojne leži a zaspava, lenže my mame karcher profesionalny vysavač a tepovač, takže si neviem predstaviť učet za elektriku 😠
@dominika_sk tak to ste mali zaberák 😉 A doteraz si na široko nebalila? Ja balím od kedy sa malej zahojil pupček a dnes sa stále pučí, bolí ju bruško, tak som jej na spanie nedala aby mohla kopkať a prdkať 😀 j my sme v noci bohvie ako nespali...stále vrčala ako "psík" 😀 a potom od 1 do 2:30 bola hore a nechala som ju troška na brušku, pojedovala sa a za chvíľku bola tuhá 😀
ahojte babenky 🙂 ja sa hlásim po dlhom čase...
z nemocnici sme si priniesli nejaký črevný vírus... ale už je to OK.. malý dokonca túto noc skoro celú prespal... ešte som ho aj budila aby sa napalal... teraz vystrája lebo musí papať antirefluxného mliečko a boli ho bruško kým si zvykne... ale aspon že už nemal hnačku klop klop... tak ho zapieklo chudáka ale vykalal sa v noci po tichu 😀 zlatúšik môj 😀
muž ho teraz supáva aby som kus vypla... musel ostať doma somnou na OčR lebo som zvracala a mala teploty... aj som spávala v inej izbe aby som sa mohla vyspať a vypotiť...
@zvedava17p možno že ti pomôže,veď každé bruško je iné.
Baby ja som mala deň včera úplný otras,malá ho skoro celý deň prerevala a bola som už úplne vyčerpaná,skúšala som hocičo,no keď už revala aj vonku v kočíku,tak som mala dosť.Na to mi mm oznámil,že robí aj v sobotu,takže celý týždeň som doma sama,potom má deň voľna a potom znova štyri dni.Robí 12-tky,takže mám z neho holú riť 😠 😢 a to ešte že nemusel,ale že zobral sobotu,veď čo.Tak som sa na neho naštvala,že kedy mi chce ako s malou pomôcť,pretože to,že príde o desiatej a zoberie psov von /máme dvoch/ mi teda bohvieako nepomôže,najmä keď malá sa už okolo jedenástej skludňuje /ako tak/ a zaspáva.Takže nemám z neho nič,už ma to fakt serie,že je stále v robote.Tých 20€ mi fakt oproti tomu že je doma nestojí za to.Ale nechce o tom ani počuť 😔 😔 Aj Vaši sú tak stále v robbote??A pomáhajú Vám?? Som už vyčerpaná,na všetko som sama,upratujem,varím,malá,psiská,a tak dookola,keby mi neprišla mama pokočíkovať malú cca na hodku,tak sa ani neumyjem,Vám poviem ☹ ☹ A on príde z roboty,vlepí mi jednu pusu a zachrápe. ☹ Ja viem že sa snaží aby nás zabezpečil/aj tak sa stále sťažuje že máme málo / ale ako mu vysvetlím že aj ja chcem dačo z neho mať,a nie byť na všetko sama?? ☹ ☹ poraďte,alebo máte to tak aj Vy???
@mysti ahoj,aj môj malý niekedy vydrží aj 5 hodín,my sme zalomili o 21,00 a kojila som o 00,30 a 3,30, 7,00 a potom ešte potiahol spať až do pol 10 ,ale zase niekedy kojím každú 1 1/2 hod.Ty kojíš alebo si na umelom ,že dávaš čajík,ja plne kojím a lekárka mi povedala,že okrem mlieka nič

@tasiko to si ma velmi nepotesila, nas malinky je hrozne dobry, jeduje sa iba ked ho boli brusko a to mava ☹...tak som sa spoliehala, ze probiotika pomozu....sak vyskusame a uvidime