icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

perlaoceanu
9. dec 2011

@tina233 No na vecer je to strasne do polnoci, no potom je uz tak unavena, ze zaspi, a keby som ju nebudila po troch hodinach, tak prespi aj dlhsie. Mam ju vobec budit na krmenie, ci jej mam dat az potom. Dnes mame celkom fajn den, nakrmime sa, hned zaspi, ani odgrgnut si nestihne, potom sa asi po hodine zobudi na odgrgnutie (az na druhe krmenie som pochopila, co odo mna chce) a potom este zaspi. Keby ju nebudilo to prdkanie do plienky, tak snad by aj prespala celu dobu. Som hovorila pediatrovi o tej kolike, no ten mi povedal, ze do troch mesiacov je to bezne.

vika34
9. dec 2011

@tasiko
môj muž odchádza pred 6 RáNO A NIekedy sa vracá až okolo 19,00 -zato hned ako príde umyje si ruky a ide za malým a venuje sa mu až dokedy nezaspi,včera síce zaspal skorej ako malý ,ale aspoň boli potichu v posteli a aby si si nemyslela ,že ssi v tom sama aj ten môj pôjde aj v sobotu a aj v nedelu do roboty,ale zase mne pomôže dcéra ,vie malého uspať a pkrem prebalovania urobí všetko

perlaoceanu
9. dec 2011

Ahojte. Vy mate svoje deti naucene na presne hodiny, kedy maju jest, alebo im davate jest, ked zacnu plakat? Kupete ich o rovnakom case? Zaviedli ste aj ritual ranneho umyvanie a prezlikania do pyzamka?

tasiko
9. dec 2011

@cucovia aj my sme mali zdurene oba prsicka,mali sme potierat octanom,ale nepomahalo.no cca za dva tyzdne to zmizlo same. 🙂

tasiko
9. dec 2011

@vika34 ach co by ja zato dala ☹ keby prisiel o siedmej 😔 chapem ze som neni sama,kolke zienky maju mm na mesiac,dva prec,lenze ja som x krat tomu vravela ze nechcem tak zit ze nebudeme mat ani na seba /a teraz uz ani na nic cas/ a vzdy sa na tom so mnou zhodoval.A nerobil tolko. ☹ Ja chapem nechcem sa zas na neho stazovat ale on ma taky j**nuty argument ze mozem byt rada ved sa neflaka a dojde vzdy domov...ze neslope a atd.A zato mu mam byt vdacna??? ked je to pre mna samozrejmost,aj keby si isiel na pivo aj kazdy druhy den mi to nevadi len keby bol aj s nami viacej.Pride domov a mozno ze by aj chcel pomoct ale je taky unaveny ze nic,ja som unavena,skocime do seba a potom ja uz z trucu aj ked ma vsetko boli dorobim co treba. 😢 Tiez sa stazuje ze ho boli vecne chrbat,ja ho chapem ale kto chape mna,na jazve po sňSC mam zrasty,boli ma to kazdy den ako hrom,este ked mala zuri na ramene a kope ma do brucha skoro odpadavam,ale nevravim o tom stale.Kazde vstatie ci zo stolicky ci z postele ma boli,ktore mali SC vedia 😔 je to tazke neviem ako mu mam vysvetlit ze aj jeden den ked si trochu viacej oddýchnem mi pomoze.Ved nechcem aby bol na materskej on. 😨 Neviem už teraz sa s nim nebavim a neprejde ma to po dni aby videl ze to myslim vazne ale aj tak neviem ci to pochopi,bo uz som mu povedala ale zda sa ze nic nezabera.

cucovia
9. dec 2011

@kukina79
@atima len tbc sa rusi ako povinne, v 3och mesiacoch sa uz dáva 1.dávka hexa vakciny, ktorá by sa mala do 1roku ešte 2x preockovat (3davky dokopy)... 😒

tasiko
9. dec 2011

@mysti ja som tiež chcela skúsiť ten čajík lebo malá máva koliky od cca piatej-siestej do cca desiatej-jedenástej.Lenze my máme taký problém ze veľa grcká,a nic skoro sa v nej neudrží,tak neviem ci by nevyvrátila aj to,predsa je to redsie ako mlieko.A zas ako a kedy jej to mám dat neviem,bo lyzicku uz odmieta,a ked jej dám flasu,sotva potiahne niekedy pekne,niekedy nie,a ked na to dám prsník tak sa zacne hnevat ze ako to tecie/lebo to nie je flaska/ atd...je z toho zmatena chapem ju. 😖

cucovia
9. dec 2011

@tasiko mne ani nedala nic dr, povedala, že to zmizne samé 😉 ináč aj vyrazky že môžu mat z hormónov deticky, take akoby akne. a tiež že sa to poriesi samé.

karap
9. dec 2011

@tasiko chapem,ze Ti mm chyba,no bud rada,ze ma pracu a zarobi....Moj mm je uz 2 mesiace doma,bez jedinej koruny a vsetko musim tahat len z materskej.Teda stravu,plyn a elektriku nejak zvladam,no hypoteku ☹ ....bud rada,ze ma pracu

vika34
9. dec 2011

@tasiko Môj muž má podobné argumenty,ale on má svoju firmu a už som si aj vypočula,že môžem ísť do roboty a on bude na materskej,ale musím nás uživiť a hned je všetko vybavené,takže s tým ani nezačinam,zrovna otvoril dvere!!!Asi som to zariekla ,oznámil mi ,že si ide lahnuť k malému a už nepôjde do roboty 😕

tasiko
9. dec 2011

@karap to mi je luto velmi dobre to poznam dufam že si coskoro daco najde 🙂 mm bol na pnke rok a potom este pol roka nezamestnaný,skoro sme sa rozišli bo ja som nezvládala tolko robit a on bol sam zo seba frustrovaný a vecnme sme sa hádali a vtedy sme si povedali ked sme to ustali ze takto nebudeme zit,aj ked sme vtedy mali dost penazi /ja som zarabala cca 1500€/ tak sme neboli stastni,a teda ako vravim povedali sme si ze radsej teda menej a aj ked o hubu niekedy ale stastne.Viem ze v tomto state sa neda zarobit tak ako by si kazdy predstavoval a aj ked ano tak iba na chvilu..Teraz aj ked robi bohvieako nezarobi mozno tych 600-700€ a tiez sotva staci mame vydavky tiez splacame byt,najom,elektrina,plyn,voda a internet,telefony,psiskam strava,nam,mala,poistky,teraz Vianoce,dane za byt,za psov...je toho vela ale vravim som rada ze ma robotu ale neda sami nepovedat ze som na vsetko sama,aj keby mi uz nepomohol s malou,tak by stacilo trochu pozornosti,nikto ma nepohladi 😔 pobozka ma raz za den,rano vecer, 😔 neobjime,vravim,dojde vecer,zalahne a koniec 😢

tasiko
9. dec 2011

@vika34 😀 to poznám,Ja som tiež počuvala keby som ja mal mlieko,tak som na materskej ja,a ty chod kludne do prace bo viacej zarobis 😠 😠 S tým by som nesúhlasila predsa je puto medzi matkou a dietatom silnejsie,aspon teda pre mna ale na druhej strane chapem rodiny ktoré takto ziju kvoli financiam 😔 Tvoj muz ma aspon firmu ,moj mm ma 40 rokov a je mi luto ze musi chudak behat a robit vecne niekomu poskoka 😢 ale je to jeho rozhodnutie. 🙄 Teraz si aspon kusok oddychujem,mala uz asi hodku spi tak si uzivam ticho,a aha miesto toho aby som sa aspon davala dako dokopy tu vypisujem 😀 ale co ked ma to trapi ani sa nemam s kym porozpravat 😢

tasiko
9. dec 2011

@cucovia a ked nechcem dat to TBC bo som nedala,a v prepustacej sprave mam ze do 6 tich tyzdnov by sa malo,ale ja nechcem vobec,hrozi daco??Ved ja som zakonny zastupca mojho dietata a mozem sa rozhodnut co chcem a nie...mne sa iba lekarak pytala ci to ma a ja ze nie a nic nepovedala...tak neviem.Dakde som pocula ze ak nedas zaockovat musi ta povinne pediater dakde nahlasit a zacnu sa s tebou sudit ci co 😕

dominka757
9. dec 2011

baby ja uz neviem co mam robit..maly sa napapka, dam ho odgrgnut, zaspi na mne a ked ho polozim vtom sa zobudi a uz len vidim ako vyplazuje jazyk a grcka... 😒 od pol deviatej bol hore a az teraz nejako lezi bez toho aby mrncal 🙄

harper
9. dec 2011

@perlaoceanu mne povedali, ze ak bude mala papat okolo polnoci, ze nic sa nestane ak vynecha jedno kojenie a bude papat az rano.

cucovia
9. dec 2011

@tasiko ja myslím, že to tbc uz riešiť nebudú. pre ďalšie ockovania, ak by si odmietla, treba podpísať informovaný nesúhlas, ktorý dr zalozi do karty. ak by ta hlasila na hygienu (RUVZ), môžu ta zavolať pre podanie vysvetlenia. žiaden sud 😉

hajatanufus
9. dec 2011

@tasiko ahojky to s tvojim manzelom je mi luto ale viem presne ako sa citis. moj manzel pracuje v noci 5dni v tyzdni a cez den spi takze ja z neho tiez nic nemam sem tam mi rano trochu pomoze ze prebali prostrednu dcerku a sem tam da starsej nieco papat a este sem tam ich okupe ale to je vseko ostatne je vsetko na mne akurat ked ma volno tak este vtedy mi pomoze nieco upratat a umyt riad no ale predvcerom rano sme sa pohadali a odvtedy mi uz nepomaha vobec v nicom a nebavime sa spolu takze s troma detmi je vsetko na mne on len pride z roboty naje sa a ide do svojej izby spat ☹ tiez sa citim uplne osamela ziadna pusa ziadne objatie nic a kedze mame oddelene spalne a on pracuje v noci tak ani nespime spolu je to o nicom a som z toho nestastna takze ta upln chapem ☹

inak to ockovanie proti tbc je uz aj v cr zrusene a tu v uk tiez nieje a aj keby mi maleho chceli zaockovat tak uz ho nedam minuly rok som chcela dat malu ockovat a napisali mi list ze kedze cr a sr nie su rizikove krajiny tak nie je potrebne dat dieta zaockovat a ked som si citala na fore ake mali deti z toho problemy tak som si povedala ze uz to ani nechcem a som rada ze aj na sk to idu rusit 🙂 myslim ze to kludne mozes odmietnut a aj ked ta mozno lekar nahlasi na urad zdravia ci ako sa to vola myslim ze to uz riesit nebudu kedze sa to ma rusit skor si myslim ze to budu riesit len u rizikovych skupin obyvatelstva 🙂 pripadne sa vyhovor ze ma mala sopliky a ze to chces este odlozit a mozes tahat cas a po novom roku uz to bude nepovinne 🙂

hajatanufus
9. dec 2011

inak my dnes mame dva tyzdne v stredu bola u na midwife a vazila maleho tak vaha ukazala 3520g takze podla ich vahy maly pribral za tyzden len 80g co sa mi zdalo velmi malo a dnes tu bola health visitor cize detska sestra a vazila maleho a vaha ukazala 3610g cize za dva dni nabral 90 g takze si myslim ze jedna z tych dvoch vah musela byt zla skor si myslim ze zlu vahu mala ta midwife v stredu no ved uvidime o tyzden sa zase budeme vazit a vazne uvazujem ze si kupim aj ja vahu a budem maleho vazit lebo nechcem aby dochadzalo k nedorozumeniam som sa naozaj zlakla ze maly len tolko pribral takto to to vychadza ze za 9 dni pribral asi 130g- 170g lebo 5 dni po porode zisiel s vahou dole o 40g aj tak to nie je az tak moc vela ale myslim ze tak malo priberame koli tomu, ze ma zrastenu tu uzdicku na jazyku a musime mu to dat prestrihnut len problem je v tom, ze tu to nerobia v kazdej nemocnici a budem musiet ist koli tomu az neviem kde ale chcem aby mu to spravili lebo ked nebude vediet poriadne sat tak nebude ani prospievat ☹ 😠

tina233
9. dec 2011

@perlaoceanu No presne do polnici je to hrozne a potom uz celkom pekne spinka,urcite je vycerpana z toho placu.Moja dnes v noci spinkala 6 hodin,ja som ju nechala.No ano tak vydrzat do tych 3 mesiacov.A tvoja ma kolko?

perlaoceanu
9. dec 2011

@tina233 moja mala sa narodila 6.11., cize mesiac.

gloria9
9. dec 2011

ahojte babenky vidim ze tu rozoberate nocny spanok u nas je to strasne do polnoci zapasime a po pol noci trosku spinnka ale max 3 hodinky a tie koliky su strasne davam kvapky masirujem brusko a nic nepomaha dokonca sme museli pouzit aj teplomer aby mal malicky stolicu s kojenim sme museli prestat nepriberal mi maly takze sme na nutrilone hmm zrejme je tazky je tu nejaka zienka ktora tiez dava nutrilon?

perlaoceanu
9. dec 2011

@gloria9 ahoj, My tiez davame nutrilon, my davame ten extra plus obcas je davam antikolik, no moc to nezabera, kedze koliky nas trapia. Ono to ze vraj chvilu trva, kym si dieta zvykne na UM. Ako casto mava tvoj maly stolicu? Kolko a ako casto mu davas papat?

tasiko
9. dec 2011

@hajatanufus ach no tažko nám je veru,ja som akurát zistila že mm robí ešte desať dní za sebou,z toho má deň voľna po 7 dni,čiže úplne super 😔 dúfam že to očkovanie aj ja tak preskočím že ku novému roku. 😕 @cucovia aha no vďaka to by som posledné čo potrebovala aby som sa ťahala po ďalších súdoch /už sa ťahám 4 roky po jednom / 😔

hajatanufus
9. dec 2011

@tasiko no veru je to tazke ale co narobime dufam ze sa to casom zlepsi aj moj mm teraz bude tahat 6dni po sebe a jeden den volna a zase 6 dni lebo si musi nadrobit tie dni co so mnou zostal doma este ked som bola tehu pred porodom co mi bolo zle no a poto tyzden pred vianocami zase bude chodit o hodku skor do roboty lebo bude viac roboty on pracuje v tescu takze na sviatky je vzdy najviac roboty lebo ludia nakupuju jak sialeni a nesmu byt prazdne regaly to nie ako na sk ze nieco nie je tu to neexistuje vzdy musi byt dolozeny tovar

zlamal.i
9. dec 2011

ahojte baby tak ja so vcera kupila rektalnu rurku a nemozem si vynachvalit,to je lepsie ako teplomer.vecer ked mala sa zacala pucit tak sme ju pouzili a spala ako zabita.budeila sa mi kazde tri hodiny.rano sme zopakovali a nase zlaticko spi cely den budi sa iba na papanie 😉 sned to bude takto uz stale 🙂 🙂

tasiko
9. dec 2011

@zlamal.i tak to je dobre prajem ti aj zavidim... 😅 ako to funguje ta rurka?

hajatanufus
9. dec 2011

baby aj do uk zavitala teta zima dnes doobeda bolo krasne slnecno reku ze poobede pojdem trosku vonku zrazu pocujem ze nejak po oknach tecie voda tak pozriem von a voku stale slniecko ale umyvali nam okna z nejakej firmy lebo tu je taky zvyk ze ludia si neumyvaju okna zvonku ale su na to firmy ktore to robia 🙂 tak som kukla ze kto to a taky ujko s dlhokanskou teleskopickou tycou umyval na celom baraku okna my byvame len v dvojposchodovom no aj tak som mu nezavidela ta tyc musi byt dobre tazka 🙂 no a potom som si trocha zdriemla a ked som sa zobudila tak stale slniecko no zrazu strasna tma musela som rozsvietit a sla som kuknut na hodiny no boli len tri hodiny a vonku uz tma a ked som pozrela von tak vidim zase mokre okna a vonku cosi biele tak som lepsie pozrela a fakt neviem ci to bol sneh ci lad ale na trave nieco biele 🙂

tasiko
9. dec 2011

@hajatanufus chapem ta 😖 nic ja som mu dnes pisala sms bo mi volal /asi aby sa nepovedalo / a akurat mi mala spala /a on si mysli ze ked je ticho tak cely den/ musela som mu zlozit lebo by ma porazilo.Napisala som mu nech si urci priority lebo ma to uz nebavi.Dnes vecer o desiatej pride ale nebudem sa snim bavit bo to nema vyznam ak nepride s tym ze si nieco uvedomil,dopadne to velmi zle. 😔

lenka1108
9. dec 2011

baby moj maly uz druhy den zaq sebou cez den stale reve.ja uz nevladzem.furt len reve , puci sa natahuje.... sam sa vykaka aj prdka ja to uz nechapem. dnes sa tak posr.l ze to mal az na krku musela som ho v umyvadle umyt.tak preco ho stale boli brucho??? vcera som mu dala nutrilon lebo bol stale na mne zaveseny tak si hovorim ze asi mam malo mlieka.vypil 120 ml.ja som si odsala 160ml.takze mlieka je dost.davam mu infacol a biogaiu. v noci je to lepsie ale cez ten den no katastrofa.... ☹ ☹ ☹

mysti
9. dec 2011

@tasiko
@vika34
ja davam aj cajik a doktorka povedala, ze je to OK, stale v poradni sa ma pyta, ci kojim a cajik, takze je to v pohode. Zase maly ho az tak vela nevypije, niekedy ani celu 50tku za den a to mu davam na dvakrat.
My sa kojime, ale skusil uz aj Nutrilon, lebo sme boli na vianocnych nakupoch a mala ho svokra, mala som odsate mliecko, ale akosi mu nestacilo, tak mu svokra dala 50tku Nutrilon a v pohode bol...takze sa da... 😀
som zvedava, aku noc mame pred sebou 😉