icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

hajatanufus
9. dec 2011

@tasiko chapem ach ti chlapi 😠 dufam ze to dobre dopadne budem ti drzat palce aby ste sa udobrili 🙂

blackrose
9. dec 2011

Ahojte 🙂
na dnesnej poradni sme zistili, ze nasa princezna uz vazi 4700g! Od porodu pribrala za mesiac 1,5kg! Nas papkacik krasny 🙂

dominka757
9. dec 2011

@lenka1108 ja som na tom podobne..doteraz mu nic nebolo, plakal len ked som ho prezliekala a ked bol hladny..a teraz? normalne sa az nervaci a pritom sa mi tiez vykaka 😠 od pol deviatej bol hore a nervacil az do jednej a odvtedy mi spi..az na malu prestavku o 4-tej..napapal sa a zaspal...

karap
9. dec 2011

asi je nas tu viac,ktorym placu deti k veceru.Aj nasa je cely den dobrucka,spinka ako anjelik,no kedze spi takmer cely den,tak papa pomenej a potom sa vecer nevie dojest.A ja samozrejme nie som ,,bez dna,, tak ma asi malo...No umele nedavam.Prikladam aj kazdu pol hodinu.Po 1-2 hodinkach ju plac prejde a je v pohode.Mozno ma aj ona vecer uz vsetkeho ,,plne zuby,, tak je nepokojna.Lebo ked je dam prsnik,tak si cucne 2-3x a zamrieme.No dudel?Ani za bo.a 😠 😠 😠

milek
9. dec 2011

Náš malý, tiež ma dnes hrozný den celý den sa nevedel nachystat na spanok ,pucil sa a ma strasne reidku stolicu až takú vodovú.Neviem z čoho lebo ja fakt pomaly už ani nič nejem a to som si dala este čokoladu a bala som sa že ho zapečie.Aj kojenie sa nam akosi serinka , na začiatku v pohode ale aj to mu niekedy zabehne lebo pahltno papa alebo mu to rýchlo tečie ja neviem a potom po 5 miunutach sa zacne pucit a jedovat sa a jeden prsnik uplne odmieta.

denis006
9. dec 2011

dievčatá nebude to splnom? zajtra má byť spln a jeho účinky sú 3 dni pred a 3 dni po splne

dominika_sk
9. dec 2011
harper
9. dec 2011

@dominika_sk aj u nas je toto oblubena poloha.

dominika_sk
9. dec 2011

@harper už dva razy som podcenila plienku na ramene, keď ho davam grgnuť a dva razy mi kvalitne nagrcal do vystrihu !!! najlepšie je, že on grckal iba dvakrat za cely čas, no vždy mi naložil do podprsenky 😠 😠 😠

kukina79
9. dec 2011

@cucovia skoda uz som myslela, ze sa konecne umudrili a nechaju rozhodnutie na rodicoch ako daju svoje deti zaockovat a aj lepsie informovat by mali o vedlajsich ucinkoch a co vsetko to obsahuje. a nie len, ze bude mat mozno zyvsenu teplotu a to je vsetko... 😖 😠

anicka87
9. dec 2011

Zajtra mame krstiny baby, som zvedava ci vydrzi byt v perinke aspon tu pol hodku, ale podla mna to bude revuuu 😒 Takto sa vieme pajedit 😀

harper
9. dec 2011

@dominika_sk asi mal pocit, ze tam mas toho malo, tak ti chcel trochu vratit nazad 😀

slimme
9. dec 2011

Ahojte maminky, nemam moc casu sem chodit ale vzdy vecer si vas pocitam. My mame od kedy nas pustili z porodnice upchate slzne kanaliky, uz dva krat mu to preplachovali, zakazdym ako mu to preplachnu to ma dobre a dva dni pred tym ako mame ist na kontrolu mu to zase zacne hnisat. Nemate s tym nahodou skusenosti?Tak uz som z toho zufala. Ja bohuzial nekojim, davam mu nutrilon a hipp feniklovy cajik, ten je super, pekne po nom prdka, brusko ho nastastie neboli. Akurat sa mu teraz po celej tvaricke urobili take drobulinke vyrazky, neviem ci to ma potnicky alebo nejake vyrazky. Pridavam aj foto.

vika34
9. dec 2011

@tasiko
to máš za jedno ,či je zamestnanec,alebo má firmu,manžel zase robí poskoka klientom,to by si neverila za aké voloviny ludia dokážu volať,že nejde internet a po 2 hodinách zisťovania problému s t-com sa zistilo ,že sú vypnutý lebo nezaplatili,alebo klient ,ktorý býva cca 25 km od Bratislavy si nevedel poslať fax tak tam v nedelu na obed manžel išiel .
Keby manžel ostal doma na materskej tak by sme z môjho platu nevyžili,alebo možno vyžili ale na podstatne nižšej úrovni

Chcem sa opýtať malý ma 5tt a mne sa zdá ,že slabo reaguje na zvuky ,zapnem vysávač a ani ho netrkne a dr. mi kázala buchnúť dverami či sa zľakne a nič.Mal by už reagovať?Je pravda ,že u nás je stále hluk,telka je zapnutá celý deň,dcéra dupe ako blázon.Ako ste na to vy?

vika34
9. dec 2011

@slimme
ahoj,my sme mali zahnisané očko a odporučili nám optalmo septonex a po 3 dňoch mu to prestalo hnisať ,ale to asi nebude tvoj prípad ,ako to mal zahnisané?

vika34
9. dec 2011

@blackrose
@dominka757
@karap
@denis006
@kukina79
Chcem sa opýtať malý ma 5tt a mne sa zdá ,že slabo reaguje na zvuky ,zapnem vysávač a ani ho netrkne a dr. mi kázala buchnúť dverami či sa zľakne a nič.Mal by už reagovať?Je pravda ,že u nás je stále hluk,telka je zapnutá celý deň,dcéra dupe ako blázon.Ako ste na to vy?

slimme
9. dec 2011

@vika34 Ja som mu davala zo zaciatku optalmo ale to nepomohlo tak sme isli ku pediatricke a ta nas hned poslala na ocne ze mu to musia preplachnut ☹ nastastie jedno ocko ma uz dobre a uz mu tam nemusim davat kvapky, len to druhe nas trapi.

slimme
9. dec 2011

@vika34 No my mame opacny problem, staci nejaky necakyny zvuk, kychnutie ale aj ovela slabsi a malinky sa hned strhne...

vika34
9. dec 2011

@slimme
u nás sa zobudil tak v sobotu,tak by sme museli ísť na pohotovosť,tak sme volali na 112 a ja som mu to najprv vytierala harmančekom a potom sme začali dávať tie kvapky a myslím ,že je to už o.k.

vika34
9. dec 2011

@slimme ved práve ,mám z toho blbý pocit aj ked manžel skúšal mu do ucha púšťať nejaké zvuky a ,že sa strhol,ale pri mne sa to nestalo,na dalšej poradni chcem aby ma poslala do nemocnice na premeranie sluchu ☹

polarnicka
9. dec 2011

kocky, gratulujem k babatkam!!

mamjednu otazku - skusala niektora z vas porod vo vode? je to na SR mozne? vopred vdaka 🙂

lenica81
10. dec 2011

@vika34 a nerobili vam test v nemocke, lebo nam ano... kuk do prepustacej spravy... 😉 mojmu tiez velmi nevadi vysavac a spol, ale za mojim hlasom sa mu otocia ocka a troska hlavicka... akokeby na mna kukal... skus aj tu kuk... http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Lomtec&p... podla mesiaca...

denis006
10. dec 2011

@slimme nám idu robiť preplach slzných kanálikov túto stredu...tiež mame oftalmo septonex a očko vytieram borovou vodou, brala jej dr aj výter z očka na kultiváciu a má to v poriadku, robím aj masáž slzného kanálika. Niekedy tie zdrasty v kanáliku sa opeť "zlepia" a je to potrebné viackrát opakovať...Naša prvá dcérka to mala tiež a čo 2 týždne jej to preplachovali 6 mesiacov...potom skúsili urobiť zákrok v čiastočnej narkóze - lebo bolo problém ju uddržať aby sa nepohla ale ani to nepomohlo až na Kramároch v 8 mesiacoch v plnej narkóze sa im podarilo spriechodniť kanálik...tak len dúfam, že nás to tento krát nečaká to isté 😒

lenica81
10. dec 2011

ahojte dievcata... ja vas vobec nestiham, obcas aspon nieco precitam, tak mam ako tak prehlad...

ja mam zaberak s tymi mojmi loptosmi, teraz sli mm so starsim na mikulasa do fy, tak mam doma len krpca a je napapany, tak mam chvilu klud... ale musim upratovat, dojde svokrusa dnes vecer, tak nech tu nemam binec... 😅 ale viete ako sa mi chce... 😝
dojcime sa, spinka ako kedy, ale urcite lepsie ako prvy... len ked v noci cuca, tak musim prebalit a potom sa trochu viac preberie, tak je to taka dlhsia procedura ho dostat opat do spankovej fazy... 🙄 😀
@slimme maly Domi je nadherny... 😵 a tie vyrazticky mame aj my... no kedze nedojcis, tak mozes aspon reakciu na to, co si zjedla vylucit, ale este sa podla mna cisti, takze by to mohlo byt ok... keby to nemizlo, tak jedine doc ti poradi, ked si to kuk... a potnicky na tvaricke asi nie... skor to novorodenecke akne... 😉 nech to rychlo prejde...

lenica81
10. dec 2011

@polarnicka viem, ze predtym v topolcanoch sa dalo rodit do vody, ale ako je to teraz... taky porod je vhodny hlavne, ked sa ocakava bezproblemovy porod... inak sa to moze popsut, co som citala... 😉

tasiko
10. dec 2011

@vika34 skús keď kojíš a bude ti driemat mu lusknút pri uchu,alebo nejaký zvuk vydať,to by sa mal zlaknut.Moja tiez ked drieme na prsníku a ja si zacnem fúkat sopel rozhodí rukami a vzdy sa zlakne.Urcite dobre pocuje,mozno len nereaguje na to tak ako by si chcela.Skús mat doma ticho a potom uvidíš.U nás tiež niekedy stále niečo reve a vtedy nič,ale ked je ticho a niečo buchne tak sa zlakne. 😉

denis006
10. dec 2011

@vika34 mne malá pri vysávaní zaspí, asi ju to uspáva a keď je nejaký ostrý zvuk tak sa zobudí alebo rozhodí rukami...na poradni mi sestrička povedala, že či sa malá otáča hlavičkou za zvukom a veru nič také nerobí....možno má ešte čas alebo sa jej nechce 😠 Nám tiež sluch v nemocke nevyšetrovali, lebo mali pokezené zariadenie, tak dúfam, že čím skôr opravia alebo malá začne prejavovať sluch nejakou aktivitou - stačilo by keby sa otáčala za zvukom 😀

tasiko
10. dec 2011

@denis006 kiežby to by sme vedeli že za tri dni máme pokoj 😀

tasiko
10. dec 2011

@lenka1108 ja som na tom dost podobne.Mne niekedy pomôže ked ju prelozim a dam do polosedu-niečo také ako je autosedačka a kyvkam jej nožičkami.Ale zaberie to tak na 20 min maximalne,aj to sa jej musím prihovarat.Alebo simulujem prebalovanie,pri tom je vzdy ticho.Stále s nou dačo robím.Včera začala už o druhej,dnes mi akurát teraz ziape v postielke a vidím že už o pol jedenástej,no mám sa na čo tešiť ☹ ☹ už ma celé rameno bolí čo ju nosím,chrbát ani nevravím,prsníky mam vytahané bradavky dozuzlané a dieta večne nespokojné. 😢 😢 A mm večne v roboe.Naši psy už sú otrávení a ani ku mne neprídu čo vidia aká som nervózna 😕 😕 Pomohli by mi také tri-štyri hodky bez zvuku. 🙄

stellamiapiccola
10. dec 2011

dobre ránko @vika34 no na niečo reagovať musí ,alebo sa zlaknuť ak buchneš, mne malá reaguje a keď točím hlavou ona točí zamnou.
včera hrozné malá mrnkala od 14.00 do 24.00 uffffffffff a potom spala do 6.00.
@slimme malý je krásnučký