icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

karap
10. dec 2011

@dominika_sk aka pekna fotka 😵 A Ty si taka mladucka!Akoby si mala na rukach brata a nie syna 😀
@slimme krasny chlapcek
@vika34 v nemocnici mu nemerali sluch?No ked pises,ze u vas je stale hluk,tak je mozno uz ,,navyknuty,, a ,,ignoruje,, vsetky zvuky.
Inak nasa Sisi mala vcera po prvy raz urevany vecer.Revala skoro hodinu 😲 Prebalena,napapana,ani prso nechcela....no taka som bola z nej uz na nervy 😒 No potom zaspala o 22-hej a zobudila sa az o 2,40 😉
Uz sa zacina aj jedovat,rozhadzuje rukami a kope nohami odusu....a ked sa jej prihovaram,ani nedycha tak ma pocuva 😀 Zacinaju byt tie nase deti take ,,zivsie,, 😀

karap
10. dec 2011

dnes pride malu ,,opacit,, mm bratanec z rodinou,tak je uz nachystany zakusok v chladnicke [misu zo slahacky som vylizala docista 😀 ,bo sa neviem dojest sladkeho]Z tehotenstva mi ostali este 3kg,no asi ich uz nezhodim,skor priberiem dalsie,kedze som taka pazrava za sladkym 😒
Ozaj,robim pomaly na malej ,,pokusy,,Varila som sosovicnu polievku-pohoda a aj cesnakove topinky som jedla a malej to nevadilo vobec.Zajtra mam v plane piect kurca na kyslej kapuste,tak Sisinka dostane zabrat 😀

zuzka051
10. dec 2011

@milek no moja to kojenie je u nas tiež biedne,musim ju prkrmiť sem tsm čo odmieta prsnik,niekedy je v pohode ,no včera bolo hrozne ,videla som že je hladná no ani bohovi chytiť cicik ,islo ma poraziť,no ja už toho mlieka asi ani moc nemam,ked nechce tahať,ma slahne.

marvis
10. dec 2011

@slimme Aj my mame s tymi ockami problemy ☹ mali sme aj masticku oftalmo-framycoin to nepomohlo,tak na ocnom nam dali uniflox,zatial kvapkame ked nepomoze tak bude preplach,Jedno ocko ma relativne uz dobre.Niekedy sa treba aj viackrat preplachovat kanalik,a malo by to pomoct.Aj prva dcerka mala toto iste,a takisto kvapky nezabrali.az ten preplach a odvtedy je pokoj.

vika34
10. dec 2011

@tasiko @karap
@denis006
@stellamiapiccola
v nemocnici mu sestrička merala na tretí deň,ale na lavom ušku to merala hádam aj 15 min čo jej to nešlo zachytiť a na pravom to ani nezachytila ,potom prišla až na 6 deň a merala už iba to pravé a tiež jej to trvalo pekne dlho
práve sme ho testovali,dcéra tak treskla dverami,že aj ked som o tom vedela myklo ma a malý nič 😒

gloria9
10. dec 2011

@perlaoceanu tak papa kolko si zaziada je to zruha kazde 3 hodinky po 100 ml ta prva davka co je na nutrilone no ja davam tu klasicku jednotku tak stolica je ako kedy odstup medzi nimi je zhruba kazdych 10 hodin kaka no nechavam ho potrapit aby sam sa vykakal ale priznam sa ze viac pouzivame teplomer ako ked samovolne davam mu espumisan pre dojcata je dobry na vetry vyskusaj nema s nimi problem koliky nemame len nevie sa vykakat vcera napriklad sam sa vykakal ale v noci uz nie tak som mu dala teplomer a hned bola stolica potom pekne zaspinka a vy ako?

tasiko
10. dec 2011

@vika34 hmmm...tak neviem 😒 skús ešte pokrčiť noviny pri ušku alebo zapískať. 😕

dominika_sk
10. dec 2011

@vika34 neviem, ale nemm pocit že by sa maly otačal za zvukom 🙄 niekedy zapnem vysavač a nič, inokedy buchnu dvere a je hore. ale keď nespi, zvukov sa nezlakne vačšinou. čo ja viem, sem-tam ho strepe keď niečo buchne...neviem čo povedať. no takto, ja si myslim že počuje, lebo občas zareaguje na nejaky nečakany zvuk a neplati že na ten najhlasnejši.

lenka1108
10. dec 2011

@tasiko ja som uz na prasky.vcera hrozny den a dnes tiez.mm ma nechal vyspat zobral maleho o 7 a ja som spala do 9.ale od vtedy ako ho zobral len reve a reve.mm ho mal na rukach a pochodoval s nim po byte a v tom hodil taku grcku ze mm bol cely ogrcany a malemu to tieklo aj nosom prudom.prestal dychat tak som ho hned zatriasla.bol taky vylakany ze zacal revat este viac.rozmyslam ze seknem s kojenim.ked stale grca.vyskusam davat nutrilon aspon jeden den a moje mlieko odsavat.inak uz neviem.viac liekov uz do neho pchat nechcem. a to ked ho nakrmim negrca len vtedy ked mu hned vopcham cumel do ust.vtedy iba pocujem ako preglga chudatko.ja uz som fakt na prasky.dnes ma k tomu tak boli hlava ze mi ide prasknut...... ☹

lenica81
10. dec 2011

@karap takze testujes, moj cesnak a cibula v pohode... ale strukoviny asi skrtam nadobro... som robila luskovy privarok a teda horsia noc nebola... 😅 takze na vianoce asi dame rybaciu polievku... 😀

lenica81
10. dec 2011

@vika34 tak potom jedine k doc s tym... drzim palce... 🙂

dominka757
10. dec 2011

maminy mne asi niekto vymenil babo 😕 vcera o jednej zaspal a budil sa len na kojenie kazde dve - tri hodinky, prebalila som ho a hajal dalej..akurat vecer bol od jedenastej do jednej hore a odvtedy zase hajal...zobudil sa az o siedmej 😕 tak som cakala, ze budeme uz hore ale kde..on zase zaspal a spal az do pol jedenastej...teraz sme chvilku hore, papal, dala som ho odgrgnut a klasika - zaspal na mne 🙄 😀 je to v pohode, ze tak haja? a este co sa nam stalo..v noci sa zobudim, kuknem na maleho ci je vsetko ok ..dala som ho hajat do zavinovacky ale tak, aby sa mohol odkopat keby nieco..a on lezal nie rovno ale sikmo, na bruchu, od zavinovacky 10 cm, nozicka medzi postielkou...poviete mi ako to dokaze dvojtyzdnove babo takto sa hmyrit???vidim to tak, ze mozem ist dat hniezdo do postielky...myslela som, ze mam este cas 🙄ale ako vidim nie 😀

lenica81
10. dec 2011

@lenka1108 viem ze je to na prasky, ale co tak mu nedat ten cumel... aj moj po dojceni by furt len cucal, ale ked vidim, ze mu uz vychadza zgrcnute mliecko, tak musi vyckat, nech mu to trosku aspon prejde, no nosim ho na rukach a necham ho kukat na svet, chvilu protestuje, ale potom prejde... tiez som taka ohucana dakedy a k tomu este starsi mi furt nieco, a zas ja hucim na neho... som tiez niekedy na prasky z toho... 😅

lenica81
10. dec 2011

@dominka757 tak mas sikovne dietatko, tes sa... 😉 spinka tak ako mu je najlepsie... len keby vecer od jedenastej do jednej nebol hore, co... 😅

dominka757
10. dec 2011

@lenica81 no tesim sa, uz vidim ake to bude sidielko 😅 😵 no to som bola praveze prekvapena, ze len dve hodiny hore..inokedy byva od deviatej do druhej hore 😀 a to este predtym ani nespal cely den...ale vecer uz bol doma aj tatino a ked je maly napapany, tak mu predavam stafetu 😀

dominka757
10. dec 2011

tak to sme my 🙂 baby ja viem, ze som otravna 😀 ale ako zmenim, ze uz nie som v 43. tyzdni tehotenstva prosim vas? 😀

perlaoceanu
10. dec 2011

@gloria9 no my sa tiez snazime papat kazde tri hodiny, dnes v noci som ju nechala spat 5 hodin, kedze si nepytala jest. Kakame tak raz za dva dni,no prdkame kazdu chvilku. Tvoj maly uz viac ako 100 ml nechce, lebo moja si odgrgne az po hodnej chvili, tak som aj rozmyslala, ci jej nemam davat viac. Pediater mi povedal, ze ju nemam zbytocne prekrmovat, no co ked chuda by sa mozno este aj dalo papat. Ako poznas, ze uz ma dost?

kaia
10. dec 2011

Ahojte, musim zaklopat, nasa Carlicka je velmi zlata 😎. My sme si uzili s Arturom, ktory minimalne spal a stale plakal, bolo to uplne psycho. Jedine, co nas drzalo pri zdravom rozume bolo, ze z toho vyrastie 😉.
Bali sme sa, ze aj druhe bude take, ajked sme si hovorili, ze nie je mozne, aby sa dve rovnake deti narodili v jednej rodine, zatial to tak nastastie nevyzera 🙂. Sice sa od malej nemozem ani pohnut, lebo je hned hore, ale aspon spiiii a vie byt hore aj bez placu 😎. Tak vam zelam vela energie a pekny vikend 😎

perlaoceanu
10. dec 2011

@slimme a co davas na tie vyrazky? Moja mala ma podobne, pediater mi povedal, ze to prejde samo, ze to ma hormony este z mojho tela.

katik512
10. dec 2011

Ahojte baby, potrebujeme poradit. Nas malicky Misko sa narodil 20.11. (pockal si na pekny datum 🙂 a zajtra budeme mat 3 tyzdne. je to krasne babo, no posledne dni nas trapia bolesti bruska, pocas celeho dna a aj v noci, krci nozky a tak tlaci ze je az cerveny v tvari. Masirujeme mu brusko s mastou Pupik a davame Espumisan, vyprdka sa, chvilocku je dobre no a zase to pokracuje..takisto pri kojeni, papa a zachvilu sa zacne hnevat a zase krcit nozky. Na bolest bruska sa aj zobudi takze niekedy spi len malicko. Maly je plne kojeny, na stravu si davam pozor, ziadne citrusy ani strukoviny, obcas pohar mlieka (neviem ci ani to nemam vylucit). Tiez ma na zadocku pluzgieriky, pouzivali sme rybalku a teraz som skusila sudocrem, kedze rybalka nezabrala.

tasiko
10. dec 2011

@lenka1108 poviem ti ja mam to iste.mala reve skoro vecne.este pred par dnami som mohla pisat ze od piatej do desiatej,no vcera zacala uz o pol druhej a dnes pre zmenu o pol jedenastej.stale iba nacahuje za rukou a ked jej dam prsnik tak sa dogrca ako prasiatko.potom rev od hladu a za hodinu znova ☹ ☹ ja som tiez na nervy.skusala som vsetlko proti grcaniu aj na bolest bruska,tolke peniaze idu do toho ze koniec 😔 a nic nezabera. 😢 ja uz neviem mne od placu tiez prestala dychat a bola som uplne v soku 😢 este teraz mm ju nechal revat kym som bopla na pol hodku vo vani az tak ze sa zadusala znova 😖 a ked som mu povedala ze ci chce abz sa zacala dusit tak ze on robi jesta nemoze ju mat na rukach 😠 a ze co stresujem 😕 boha jeho keby som pri nom taku mu jednu cez chrapu dam ze az 😠 tak mne prestane dietza dychat a ja mam bzt v klude a v pohodicke si pripravovat jej jest -isiel jej vtedy davat UM bo ja som uz nemala co mi vygrcala zas vsetko 😒 neviem uz ani ja co mam robit keby si ju pocula zapat asi ohluchnes 😢 😖 😔

dominika_sk
10. dec 2011

@tasiko
@katik512 baby, no mojho tiež bolelo bruško a epumisan a sab simplex zaberali len nachvilu, tak teraz robim takto 150ml vody, pol lyžičky kminu, 3 minuty povarim, 3 minuty necham vyluhovať a vždy pred kojenim mu dam cucnuť, tak minutku a keď plače a je nakojeny a prebaleny, dam mu tiež a vyzera to tak, že vtedy byva len smadny. a prdi teraz ako tchor 😀 😀 😀 takže fenyklovy čaj- Nr. 1 !

meminka
10. dec 2011

@lenka1108 ahoj Leni, prosím mohla by si ešte raz prezradiť kde si si dávala robiť tie fotky? Sú úžasné...aj ja chceeem 🙂

lolinkamaminka
10. dec 2011

ahojteee! ja som tu nebola od porodu tusim, nemam absolutne cas, ale chybate mi...vcera mala moja Zarinka mesiac 🙂 mam malo mliecka tak som dokrmovala nutrilonom a vcera ked ju dr vazila, zistila ze od porodu pribrala CELE KILO!!! tak mi kazala davat namiesto nutrilonu caj...je to tazke, mala mi cely den reve od hladu chudatko, raz som jej dala trosku nutrilonu nech si pospi aspon kus, ale spi mi tak 20 minut a zas je hore a reve ☹ nestiha sa mi to mlieko robit, a to beriem aj homeopatika a nic... ☹ uff, dufam ze sa mi to nejako nastartuje, v nemocnici som mala mlieka pre styri deti a teraz...odvtedy co som mala zapaleny prsnik, ledva nieco nakvapkam pre tu moju hladosku.. 😢

dominka757
10. dec 2011

baby ja viem, ze ked kojim, maly nepotrebuje cajik, aj dr mi povedala, ze nedavat, ale ja si myslim, ze na te prdiky by mu trosku bodlo nemyslite? len neviem v akom pomere,kolko dat cajiku a kolko vody? poradte prosim dakujeeem

veronika1610
10. dec 2011

@lenka1108 prečo myslíš, žepo nutrilone nebude grcať? navyše sa nebude vedieť vykadiť. to najlepšie, čo môžeš dať svojmu dieťaťu je materské mlieko. skús zlepšiť techniku dojčenia, možnonie je dobre prisatý, ťahá aj vzduch a potom preto grcia. www.mamila.sk

veronika1610
10. dec 2011

@dominka757 čajík netreba, radšej si ho daj ty, prejde do mliečka

janulkan
10. dec 2011

@denis006 skusala si hrkalku alebo take tie sustave veci pre deti? to je jedine za cim sa moj krpec otaca 😀 ale tiez reaguje ako sa jemu chce 🙂
@tasiko nerozmyslala si o satke alebo nosici? tam sa da aj taky uvaz aby bola vyvsena a nebudu ta boliet ani ruky ani chrbat 🙂

janulkan
10. dec 2011

nas drobec bol dneska hore od 13tej a teraz pred 20tou konecne zalomil...on chudatko ani velmi neplacka, len tak srdcervuco pomrnkava a spuli peru, poprdkava si, pokakal sa a aj tak ho asi bolelo brusko, kedze nie a nie spat a ked aj zadriemkal, tak po 5-10 min zase hore 😒 infacol tiez na neho nezabera, skusala som aj ten odvar, najlepsie asi fakt ako dr povedal na brusko a nechat kopkat, uz si vravim, ze nejako to vydrzime, ze je to len obdobie par mesiacov a treba sa tesit z kazdeho momentu (ono to fakt rychlo leti) 🙂 ale predsa len sa tesim na "interaktivnejsie" babatko 😀

eskymacik17
10. dec 2011

ahojte prosim Vas chcem sa spytat malemu sa vyhodili na tvaricke take male biele vyrazky .. to su potnicky ?? niektore tam ma uz dlhsie .. tak neviem .. ☹