icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

janulkan
11. dec 2011

@gloria9 skusala som aj z rasce aj z fenyklu aj z anyzu 🙂 rasce mozes dat viac do prevarenej dojceneskej vody - @dominika_sk pisala myslim na 150ml pol lyzicky, anyz a fenykel su dost aromaticke, tak tam staci na 100ml tak 4-5 zrniecok 🙂 ale u nas najlepsia asi bola rasca, z fenyklu bol este nafuknutejsi a anyz vypluval 😀 vyskusaj co zaberie u vas

janulkan
11. dec 2011

@lenka1108 ako si vybavila prispevok od mesta? resp odkial si vedela ze je? ako to zistim ze ci nie je aj u nas, resp nebyva pri uvitani nieco take? inak my mame len tie co si pisala

slimme
11. dec 2011

@denis006 Boze tak to dufam ze nebude nas pripad, toho sa bojim najviac, ked som bola naposledy u ocnej s nim tak nam jedna pani vravela ze mam skusit repik, ze jej synovi to tiez stale preplachovali a nakoniec im pomohol repik. tak skusim...

slimme
11. dec 2011

@perlaoceanu Este mu nedavam nic, lebo som myslela ze su to potnicky ale potnicky to nebudu ma to na tvaricke a uz aj na nozickach, doteraz som mu davala nutrilon a odkedy mam na predpis hypoalergenny nutrilon tak odftedy sa mu to spravilo, neviem ci je to nahoda alebo ci to moze mat s tym nieco spolocne, zajtra ideme ku doktorke tak som zvedava...

lenka1108
11. dec 2011

@janulkan no u nas v P.B. davaju 100e.uz pri malej som ich dostala 5 rokou do zadu. a este mame aj uvitanie noveho obcana ci ako sa to vola a tam dostane maly vkladnu knizku s 30e.ja uz som mu zalozila vkladnu knizku vo vub tak iba vyberem tych 30e a vlozim tam.
tak uz sa asi viac stat oskubat neda 😀 😀

slimme
11. dec 2011

@lenka1108 No este ak mas manzela a je zamestnany tak danovy bonus 20 Euro...

hajatanufus
11. dec 2011
lenkakrchova
11. dec 2011

tak my dnes mame 11 dni a nasa bambulka nam robi radost, je plne kojena co jej zatial staci, v noci nam prespi 6 hodin v kuse, takze sa vyspime. Zatial nas netrapia ziadne koliky ani bolesti bruska ... vdaka Bohu. Ja sa tiez citim v pohode, kedze som nebola zasivana, takze sa zotavujem velmi rychlo 🙂

veronika1610
12. dec 2011

@dominika_sk aj s liekmi kľudne, to málo v mliečku neublíži

lenkalienka25
12. dec 2011

@dominika_sk ahojky,citala som ze dokrmujes maleho nutrilonom a chcem sa spytat kedy ho dokrmujes,ci len vecer alebo aj cez den a kolko mu davas a ci sa potom moze vykakat ci ho neboli brusko,dakujem a prajem pekny den 🙂

lenkalienka25
12. dec 2011

@dominika_sk a este som zabudla,ze kolko mu davas a ako to pripravujes?

afra
12. dec 2011

aj vasi drobci vyvadzaju pri kupani? Nas neplace vobec, sem tam zamrnka, ale ked ho dame do vanicky, spusti taky rev, ze ho az zadusa. Uz sme skusili aj plienkou ho prikryt, ale nepomohlo. Viem, ze sestrinej malej sa voda pacila a my mame to kupanie ako utrpenie :/ Neviete mi poradit, co robit? :/

dominka757
12. dec 2011

baby pomoc..maly stale place...nevie sa vykakat ☹ vcera sme museli dvakrat pouzit rektalnu rurku a v pohode..no dnes rano zase..to mu mam stale davat rurku?????? 😕 😒

denis006
12. dec 2011

@tasiko ricinus communis 5 ch - dali ich mm v lekárni kým som bola v pôrodnici. Brala som ich 2 dni v nemocnici a raz doma...a stále ich mám odložené pre prípad, že by sa mi zdalo, že je mliečka málo..Dávkovanie mi napísali na lístok 3 x 5 buličiek - V balení je ich 80. Najskôr som si myslela, že mi to nebude stačiť a ešte som ich neminula...Inak na mlieko treba hlane pozitívnu mysel - mlieko je v hlave, treba veriť, že je ho dosť!! 🙂

Včera sme vážili malú a má 5500 g a dnes má 5 týždňov 😀

denis006
12. dec 2011

@slimme len repík nespriechodní slzní kanálik, čítala som, že je to vrodené a sú tam zrasty, ktoré treba sriechodniť. Naša staršia dcérka keď jej to robili tak chvíľu to mala dobré a stačilo aby nachladla, sliznica v nošteku opuchla a už jej opäť očko slzilo...Inak lepšie je keď to rodič nevidí...my sme chodili do ZA (teraz pôjdeme do Čadce) a tam sme malu zabalili do plachty - ja som si takmer na ňu ľahla aby som ju pevne držala a muž držal hlavičku a bál sa aby sa mala nepohla keď dr. so striekačkou a ihlou praplachovala kanálik 😢

denis006
12. dec 2011

@lucka33 môže sa používať po otvorení 4 týždne a nie sú to ATB, nám kázala dr. 4xdenne, že jej očko aspoň vypláchne...a vytieram aj s borovou vodou a pri masáži jej aj niečo vytlačím a potom vyčistím a až následne kvapkám

denis006
12. dec 2011

babule moja malá má hlavičku vysypanú vyrážkami ale nie tie novorodenecké - sú suché a keď prejdem rukou po hlavičke akoby mala vo vláskoch piesok...skúsila som minule kalciovú masť a prešlo to , no znova sa jej to vyhodilo...po kúpeli ju natieram olejčekom johnsons - neviete poradiť z čoho to môže mať? A čo by na to pomohlo? Teraz to má takmer na celej hlavičke a tiež na obočí!

henrieta44
12. dec 2011

@afra no naša malá tiež reve ako o život pri kúpaní, ale len ked je na chrbátiku, akonáhle ju otočím na bruško, tak je hned ticho a spokojne pozerá, to syn ten kúpanie zbožňoval a vlastne mu to aj ostalo, kebyže môže, tak z vane ani nevylezie, čomu sa ani ne,ôžem čudovať, kedže je v znamení rýb 😀 😀 😀 , s tým asi nič nenarobíme, musia tu chvíľku vydržať.

henrieta44
12. dec 2011

@denis006 môže to byť prejav budúcej alergie, nie je to taká kôra, ževraj to mávajú alergici, skús sa popítať v lekárni.

hori
12. dec 2011

babenky, hlasime prvu prespatu noc... to nie je provokacia, to je na zaplakanie... refluxovemu babatku to za pat tyzdnov jeho kratkeho zivota docvaklo, ze ked sa chce vyspat, nesmie papat... ☹ skusala som ju kojit v noci dvakrat ako zvycajne, ale parkrat cucla a nechcela... papa cez den... a nespi... a trapi sa, lebo jej to v hrdielku zblnkoce a dusi ju to...

anicka87
12. dec 2011

@denis006 ja som pocula ze z johnsons toto byva, preto som ho nekupovala, ale mame HIPP kozmetiku a sme spokojni 😉

henrieta44
12. dec 2011

inak baby poradte mi, ja malú zatiaľ kojím, je spokojná, kludne dieťatko v noci sa mi zobudí 1-2 razy, krmime sa tak každé 2-3 hodinky, no za tie tri týždne čo je na svete mi pribrala len 500g, nie je to málo???? ☹ , zajtra máme poradňu u dr. tak som zvedavá čo mi povie. z pôorodnice sme išli z váhou 2700 a teraz má 3200g, no ked sme prišli domov zabudla som si ju preážiť, tak neviem našu východziu váhu na domácej váhe. už som si ju pár krát odvážila pred kojení a potom následne po kojení, väčšinou mala tak o 70-80 g viac, myslíte že jej to stáčí, lebo fakt je to kľudné a spokojné dieťatko

denis006
12. dec 2011

@anicka87 už som si včera kúpilastarú klasiku aviril 🙂

xclusive
12. dec 2011

@hori Ahoj ako si zistila,ze babatko ma reflux?

denis006
12. dec 2011

@henrieta44 skús ju vážiť čo týždeň... to bude smerodatné, aký bude týždenný prírastok...a pokiaľ je spokojná, tak môže byť aj to, že vaša váha môže vážiť s odchylkou...tiež každá váha inak váži 😀

denis006
12. dec 2011

@henrieta44 dúfam, že to bude len kozmetikou 🙂 🙂

janulkan
12. dec 2011

@henrieta44 my sme prvy tyzden po prepusteni pribrali len 90g a dalsia kontrola po 3 tyznoch a uz sme mali o 600g viac, cize tych 150-200g/tyzden uplne staci 🙂 pokial je mala spokojna a pekne spinka, tak jej to staci podla mna, inak by sa na hlad urcite budila alebo aspon cez den by nebola spokojna, keby je hladna...a ako pise denis, vazte len na jednej vahe 😀

hori
12. dec 2011

@xclusive ako som pisala uz vyssie, potrava sa jej vracia zo zaludka do pazeraka a hrdla, vyteka ustockami von, casto grcne aj dve hodiny po napapani uz natravene... pri prvom dietati som bola vystrasena, lebo som nevedela, co sa deje, teraz som vystrasena, lebo sa mi tym mala dusi, lapa dych a musim ju stale sledovat...

zvedava17p
12. dec 2011

@henrieta44 nasla som tabulku na nete :
Hmotnostné prírastky:

1.-3. mesiac 200 g za týždeň (25-30 g denne)
4.-6. mesiac 150 g za týždeň
7.-9. mesiac 100 g za týždeň
10.-12. mesiac 75 g za týždeň

milek
12. dec 2011

@denis006 My sme boli po porode suchý úplne vsade ale teraz sa to zlepšilo už máme suché len nožky, umývame sa v oleji Balneum Hermal plus a natierame mliekom Excipial u Lipolotio je to také mastné mliečko ale ja natieram s ním aj maleho aj velku a tvoj doktor ti obidve veci može predpísat. Namiesto toho olejceka Johnsons skus olivový olej.