icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

luppita
12. dec 2011

@henrieta44 moja mala je na tom podobne, ale ja sa netrapim, papa kazde 2 - 3 hodinky, krasne spinka, ma kopec pocikanych a pokakanych plienok, takze podla mna je to pohoda, kazde dieta pribera inak, rovnako ako ked boli v brusku, niekto porodi po 9 mesiacoch babatko s vahou 3900 niekto ako ja 2900 a ziade problem. Proste kazde dieta pribera inak a ja vobec neriesim tabulky. kedze v tehu som riesila tabulky a bola som z toho riadne na prasky, ze preco moje babo je malinke, ci jej nieco nie je.... moja pribrala za tyz asi 100g, ale to je taky odhad, kedze mam klasicku vahu a vazila som sa sama a potom s nou 🙂

ja napr riesim, ci je mozne aby mala za 8 min aktivneho satia vypila aj zadne mliecko, ona nepije dlhsie ako 8 min a ani sa jej neziada druhy didik, proste vyexuje ten jeden a bud zaspinka, alebo kukuckuje, ale spokojnost maximalana, len ked vsade pisu, ze by malo babo pit 10 - 20 min aby aj to zadne mliecko vysalo..... akurat som pisala aj jednej laktacnej poradkyni a som veru zvedava co mi napise na ten cas.

anicka87
12. dec 2011

baby co mate chlapcekov, chcem sa spytat pretahujete im pipika? lebo kazdy povie inak a bojim sa aby s tym nemal neskor problemy. kamoskinmu malemu museli obriezku spravit, tak ma to nalakalo 😒

veronika1417
12. dec 2011

@lucka33 ahoj pisala si, ze sa Ti dietatko budilo rano okolo 4-5tej kvoli kakaniu, tak nasa je presne to iste ☹ chudiatko ona by spinkala aj chvilkami zaspinkava ale musi tlacit, do toho mrnci a po tom celom trapeni sa vykaka az o dve tri hodiny ☹ ja jej cely cas masirujem brusko, cvicim s nozkami a pritom by sme mohli tak super spinkat ☹ kedy sa to prosim Ta upravilo? 😖

tasiko
12. dec 2011

@luppita to som aj ja zvedava bo moa tiež pije max 8-12 min a to už potom neexistuje začne sa pučiť odťahovať a koniec...daj potom vedieť 😉

harper
12. dec 2011

Ahojte, tak vcerajsiu kyslu zalievku salatu Hanka zvladla a navyse som si dala na veceru rybicky v paradajkovej omacke. Ozaj za ako dlho sa jedlo dostane do mliecka?

veronika1417
12. dec 2011

Baby chcem sa opytat, tie co krmite umelym mlieckom kolkokrat za den vase miminka kakaju? Mne kaka mala len jedenkrat rano ale mam pocit, ze sa chuda snazi vzdy ked je hore teda celyyy den skusa ☹ vrti sa, tlaci, kopka, niekedy mrnci,... davam jej Infacol lebo mavala bolesti a pomohlo to ale toto robi stale ☹

denis006
12. dec 2011

@harper len z čítania iem, že keď sa kojí a zavádza matka do svojej stravy iné potravyny, ktoré zatiaľ nekonzumovala, tak reakciu čakať od 4 h do 12 h. a až následne pridať do stravy inú potravinu, ktorú sme ešte nekonzumovali - asi záleží aj od času strávenia žalúdkom.

miriamapeter
12. dec 2011

ahojte, prosím vás na koľko stupňov treba zohriať odsaté mliečko čo mám v ladničke keď ho chcem dať drobčekovi? Ďakujem

denis006
12. dec 2011

dievčatá,ktoré ste už žiadali príplatok k príspeku prinarodení dieťaťa potrebovali ste aj nejaké potvrdenie od zamestnávateľa?
A potvrdenie od zdravotnej poisťovne treba? Nakoľko v žiadosti sa v časti D nachádza prehlásenie?
A aj kópiu kartičky s číslom účtu na výplatu príspevku?

Pýtam sa - lebo môj manžel ma z toho mierny chaos - vybavoval zatiaľ všetko on, ale poznámky si robil hrozné a teraz sa z toho nevie vysomáriť 😀

denis006
12. dec 2011

@miriamapeter keď si ho nakvapkáš na vnútornú stranu predlaktia, nesmie ťa páliť a ani chladiť

niki_lv
12. dec 2011

@afra ahoj ak mozem poradit skuste kupacie vedierko, nasmu sa tiez vo vanicke nepacilo ale vo vedierku je cely vo vodicke, a je to super aj na koliky, uvolni sa mu brusko 😉

tunzal
12. dec 2011

@denis006 ahoj potrebovala som len vypísanú žiadosť, potvrdenie od gynekológa a potvrdenie od detskej lekárky, kartičku s číslom účtu len k nahliadnutiu či si vypísala správne číslo účtu, a nič iné.

miriamapeter
12. dec 2011

@denis006 noooo to viem, ale ja mám zohrievačku a neviem na koľko stupňov ju mám nastaviť. Musí byť predsa nejaká teplota aj baby čo dávajú UM musia vodu predsa dávať na určitú teplotu, čitala som niekde že 40 stupňov, môže to byť?

lenkalienka25
12. dec 2011

@anicka87 mne kazala lekarka kazdy den pretiahnut a troska pomastit s framikoinom ked stiahnem

veronika1417
12. dec 2011

@zlamal.i prosim Ta ako pouzivas tu rektalnu rurku??? 😕 ja ju tiez mam kupenu ale bojim sa jej ako cert 😉

denis006
12. dec 2011

@miriamapeter tak tom ti neporadím, mala je plne dojčená a pri staršej keď sme dokrmovali, tak som to skúšala na ruku...snáď budú kočky vedieť 😉

miriamapeter
12. dec 2011

@veronika1417 kde si prosím kúpila tú rektálnu rúrku, v lekárni? ďakujem
môj drobček sa už dva dni poriadne nevykakal tak rozmýšľam tiež že mu pomôžem s ňou

denis006
12. dec 2011

@tunzal lebo na tom tlačive je dole napísané, že aj potvrdenie zo ZP, že sme za posledných 12 mesiacov boli ZP alebo dobrovoľne poistená

miriamapeter
12. dec 2011

@denis006 aj môj je plne dojčený, to som si odsala mlieko a chcem niečo vyskúšať tak mu ho chcem dať z fľašky, ale tuším som sa na nete dočítala že zohriať na 37 stupňov...

zlamal.i
12. dec 2011

@veronika1417 ked mala place a puci sa chytim brusko ked ho povoli na chvilu a ked je tvrde tak pouzijem rurku.pomaly vsuvam rektalku nie celu tak do polky a chodim hore dole pomaly.to uvidis kde mas zastat lebo zacnu tiect hovienka cez nu.tak chvilu tam postojis a skusas zasa.mala sa zlosti a tlaci do tej rurky a tak sa nuci ze ma tlacit do konecnika.pozor lebo niekedy pride taka strela ze mala minule najprv len trosku vufucavala a naraz prisla taka rana ze som bola aj ja od hovienok.netreba sa toho bat a velmi to pomoze.moja sestra tiez pouzivala a maly sa potom naucila tlacit tam kde ma.pri kazdm prebalovani skontrolujem brusko ak treba tak pouzijem 😉

zlamal.i
12. dec 2011

@miriamapeter rurku predavaju v lekarni 🙂

tunzal
12. dec 2011

@denis006 ja som to ani nečítala ale odomna to nežiadali, bola som v zp len preto aby som odovzdala potvrdenie zo sociálnej poisťovne že som na materskej

miriamapeter
12. dec 2011

@zlamal.i Ďakujem 😉

harper
12. dec 2011

@miriamapeter ved daj teda zohriat na 40 a skus potom na ruku ako ti pisala @denis006 a zistis podla mna ze tich 40 je dost teple. podla mna to bude menej.

miriamapeter
12. dec 2011

@harper ďakujem, teraz som našla na nete, že by to malo byť 37 stupňov, ale určite že skúsim na ruku...

zlamal.i
12. dec 2011

ach uz som 4dni taka vytocena.moja skvela svokra je od stvrtka chora.len lezala lebo ju bolelo v krku a mala zvysenu teplotu.posielali sme ju ku doktorovi a ona ze nie.vcera uz bola taka chora ze uz aj zvracala tak dnes ju manzel vyhnal ku doktorovi aj to nechcela ist.som zvedava co jej.ak nieco vazne balim sa a idem ku nasim.lebo 5 dni zavreta v izbe kvoli nej aby sa mala nenakazila niecim pretoze vsade kasle a kycha a kvapockova infekcia.este tuto noc sa mala budila kazdu hodinu a plackala,vobec niesom vyspata.teraz cakam na svokru ze co povie 😠 😠

dominika_sk
12. dec 2011

čaute baby, konečne som ožila.včera ma trošku bolel prsnik, ale nepripisovla som tomu vyznam, lebo to bola bolesť ako keď mam plnši prsnik. zrazu mi začala byť zima a to mame doma 24° !!! odmeram si teplotu a že 37,5 za 20 minut som mala 38,6 a za ďalšich 20 vyše 39° 😔 rychlo som volala mame, je zdravotna sestra, tak mi majo išiel pre antibiotika. chcela som isť na wc, ale ako som sa postavila, spadla som z nôh, majo ma chytil našťastie 😕 😕 zbehlo sa to tak rychlo... ale nadranom mi začala klesať teplota, a teraz už mi je fajn. musim pochvaliť maja, celu noc bol hore, vstaval ku malemu, uvaril, bol mi kupiť jablka a aj mi ich ošupal, aby som mala vitaminy-maly to zatial dobre znaša, žiadna reakcia, robil mi čajiky, maleho mi daval len na kojenie...včera papal o 20,00 a zobudil sa až 1,49 😎 potom každe dve hodiny. je to otras 🙄 aj keď mi je lepšie, prsnik mi očervenel, a boli čim ďalej tym viac, ani ruku nezdvihnem ku hlave...

@lenkalienka25 ahoj, no ano prikrmujem. maleho cely deň kojim, ale na večer davam nutrilon. snažim sa aby to bolo tak o pol osmej, aby dobre spal. radšej dam neskor ako skor. prevarim si vodu v konvici, normalnu z vodovodu, dam 120 vody, 4 odmerky nutrilonu, riadne zatrepem a ochladim(vodu si davam variť skor, aby som to nedavala do vriacej) prebalim, nakrmim ho, grgnutie a zanesiem do postielky. a keby ešte pytaltak by som ho dokojila. a potom zase iba kojim. dneska mu asi skusim spraviť 150ml, lebo sa mi zda, že by ešte vypil, keby bolo. nech si hovori kto chce čo chce, ja vidim že mam malo mlieka. veď predsa neni možne, že keď večer kojim, vypije jeden prsnik, začne sa jedovať a stale skuša sa lepšie prisať, stlačim si prsnik a ani kvapka, dam mu druhy, vypije, zasa to iste a ešte mi vypil aj 60 ml nutrilonu. prikrmeny mi prespi aj 4-5 hodin a keď len kojim, budi sa každu hodinu a pol .aj cez deň tak často kojim.

dominika_sk
12. dec 2011

@anicka87 ja mam mamu rovno z fachu 😀 a ona vravela že takym malym detičkam sa to nerobi. ta zarastena predkožka je vrodena, takže či budeš preťahovať alebo nie, ak tam ma tu blanku nevyhneš sa tomu.musim sa jej opytať, že odkedy sa to ma robiť. ja mu s tym nejdem šibrinkovať zatial.

dominika_sk
12. dec 2011

@miriamapeter myslim že na teplotu tela by sa to malo zohrievať, takže asi 37°

dominika_sk
12. dec 2011

@veronika1417 čo sa bojiš 😀 trošku ten konček namasti, podlož si platenu plienku, zdvihni nožky ako keď prebaluješ a daj mu tak tretinu do ritky, ale davaj pozor, z mojho maleho to vždy tak vystrekne, už ma parkrat paradne os*al 😀 😀 😀 ja mu jednou rukou pridržam tu rurku,mam cez neho aj pod nim prehodenu plienku a druhou rukou stlačam bruško, lepšie to z neho ide 😉