icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1417
12. dec 2011

@miriamapeter ano v lekarni je to len taky kusok asi 10cm gumenej -umelej rurky 😒

veronika1417
12. dec 2011

@zlamal.i ja ked som citala, ze jej to mam strcit cele do zadocku tak aby ostalo vonku len 2-3 cm tak mi to prislo dost drasticke 😕 dakujem za pomoc a strucme ale vystizne popisanie uz aspon viem ako na to.

veronika1417
12. dec 2011

@dominika_sk sikula 😀 😀 😀 no hadam to zvladnem ked bude treba lebo uz ma islo porazit ked som videla ako sa mala trapi 😖 teraz davame Infacol a je to lepsie.

dominika_sk
12. dec 2011

@veronika1417 teraz kukam, že ja som ti napisala že daj MU to 😀 vieš keď ja mam chlapca, iny rod už nepouživam 😀

janulkan
12. dec 2011

@anicka87 nam sa pretiahla uz 2x sama, taksom to zatrela potom len cicadermou a v pohode, ale nebabrem mu do toho, nema sa to vraj...ono sa to same upravi

janulkan
12. dec 2011

@harper co som citala ja tak 6-12h kym sa dostane do mliecka + urcity cas od nasledujuceho kojenie treba pozorovat reakcie 🙂

veronika1417
12. dec 2011

@dominika_sk v pohode 😀 😉

lucka33
12. dec 2011

@veronika1417 no toto s tým bruškom má aj teraz môj malý, tiež v noci masírujeme... Kedy sa to upravilo? Ja už si nepamätám, možno okolo polroka

stakat
12. dec 2011

@denis006 Ahoj, k "Žiadosti o príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa", ktoré som ja odovzdala minulý týždeň na úrad práce, som doložila len:

1. potvrdenie od detského lekára že sa bábo dožilo 28 dní - tlačivo je na internete - ide o "Potvrdenie
ošetrujúceho lekára na účely posúdenia nároku na príplatok pri narodení dieťaťa"
2. kópiu kartičky s číslom účtu
3. kópiu rodného listu (mala som so sebou aj originál pre kontrolu)
4. priamo v žiadosti je bod "C" na potvrdenie pre gynekológa.

To je všetko.

Potvrdenie zo zdravot. poisťovne nie je potrebné, to musia predložiť len mamičky, ktoré rodili v cudzine (toto sa týka aj bodu "D" uvedeného v žiadosti). Potvrdenie zamestnávateľa v SR sa týka cudzincov pracujúcich na Slovensku.

slimme
12. dec 2011

@denis006 Asi mas pravdu, repik stacit nebude, uz vidim ako mu to zase zajtra budu preplachovat, stale tam ma hnis.Jedno ocko sa mu zahojilo hned po prvom preplachu a to druhe stale hnisa. Len neviem do kedy mu to budu preplachovat, je nejaka hranica? uz ideme treti krat...

veronika1417
12. dec 2011

@lucka33 jajaaj dovtedy aj scvokneme 😅 ja som myslela skor to ranne kakanie 😨 ona by spinkala ale musi tlacit a pri tom striedavo zaspava a mrnci,... no a ja musim byt samozrejme tiez hore 😖 je to hruza kazde rano o stvrtej ☹

lenkalienka25
12. dec 2011

@dominika_sk a davas malemu aj nejake kvapky aby ho nebolelo brusko?

lucka33
12. dec 2011

@veronika1417 no aj u nás to tak bolo, že by aj bola spala, ale proste to bruško ju budilo. Ale tak u tvojej malej to nemusí trvať tak dlho, každé dieťa je iné. Ale ja som sa už rozhodla, že ten nočný spánok nebudem riešiť. U malej som si stále hovorila, keby spala lepšie a budila sa menej často... Ale s tým nič nenarobím, ja proste nemám spavé deti, tak si to musím "odvstávať" v noci s nimi... Ale tak je to len pár mesiacov zo života, no nie? 😉

milek
12. dec 2011

@lucka33 Náš malý tiež nieje spavé dieta doobeda tak max. hodinka a poobede je to trosku lepšie ale v noci ..on sa síce zobudí len trikrát , lenže kým sa naje, potom grgne , predne , vyštikúta sa a vyjeduje je to hodina aj dve a za dve hodky znova takže čistý čas spania minimum .Včera išiel spat už večer o siedmej , potiahol do pol desiatej a potom do pol jednej bol hore a vkuse sa puči a mechrí , no iný nervák 😀

milek
12. dec 2011

@tasiko @luppita Aj moj malý neje dlhšie ako 10 min , potom sa zacne jedovat a pučit asi mu to tečie pomalšie takže mi sme aj na flaske aj na prsníkoch a to niekedy sa tak strašne chce rýchlo najest že až mu mlieko tečie z úst a este mu aj zabehne.

tasiko
12. dec 2011

@milek ja keď dám malej fľašku /ak už nemám mliečko,a ťahá pomaličky,až jej to pomaly vychladne,a keď jej to šupnem do vody teplej čo mám prichystané tak už druhý krát tie ústa neotvorí ani za nič,a potom znova po hodine mrnčí od hladu. 😒 Z prsníka keď pije tak tiež najprv sa ide zadusiť a potom už pomenej,nakoniec sa začne pučiť,v ojedinelých prípadoch krásne pustí bradavku a už ju nevezme,to viem na isto že je plná 🙂 ale viacej krát pustí a prisaje sa znova 2-3x poťahá a potom chvíľu pozerá ako puk 🙂 a potom sa začne pučit,tak ju dám na rameno nech si odgrgne.Niekedy to ide niekedy nie 😒 to sa potom môžem pripraviť na 2 hodky stonov a tlačenia ☹ keď ju mám na ramene zaspí mi...ale chrbát ma tak bolí že až.aj ruky. 😔 Ale len čo ju preložím koniec...rev že amen tma 😔

lenkalienka25
12. dec 2011

baby,ten espumisan davate koli tomu aby malickych bruska neboleli?

anicka87
12. dec 2011

takto sme sa dnes pekne prechazdali, az kym nezacal vrieskat ako pavian, az som ho na ulici musela vziat na ruky 😒

anicka87
12. dec 2011
tasiko
12. dec 2011

@veronika1417 @dominika_sk @zlamal.i a nebojíte sa keď používate tú rúrku že sa vám bábätka nebudú vedieť bez toho vykakať?Mne to mm ukázal raz,tiež najprv tieklo tak pomaličky z nej a potom si raz prdkla a celá plienka od kakuše 😎 Ale zasunul jej to tak 3 cm iba,sme sa báli.Odvtedy mi ešte nekakala ale teraz zatiaľ pekne spí a nepučí sa.Prdne si aj sama sem tam niekedy aj viac krát,tak neviem či ju použiť keď sa bude pučiť.Veľmi sa bojím že sa potom nebude vedieť bez toho sama vykakať. ☹ ☹ My moc cvičiť s nôžkami a masáž bruška atď kvôli refluxu nemôžme,to by fakt už nemala vôbec čo kakať a všetko by bolo na mne 😔

denis006
12. dec 2011

@stakat Ďakujem za radu...v stredu ideme s malou na 2 yšetrnia, tak to chcem odrazu zaniesť a nerada by som bola, ak by som to nemala kompletné 🙂

zlamal.i
12. dec 2011

@tasiko nie nebojim dve kamosky a moja sestry si chvalili ze prave naopak babatko citi kde ma tlacit a nauci sa sa samokakinkat a prdikat teraz moja laci skor do hlavicky a je pri tom cervena ako paradjaka.takze sa nebojim.

denis006
12. dec 2011

@slimme nám to prešlo až keď mala 8 mesiaco, po tom čo jej to robili plnej narkóze...a tiež som počula názor lekára, že dieťa z toho vyrastie - čomu ja neverím...nás preplach čaká tento týždeň v stredu a potom ešte vyšetrenie kĺbikov - si viem predstaviť aká bude chudáčik doplakaná....
Ako to prebieha u Vás? si pri malej, držíš ju?

zlamal.i
12. dec 2011

baby ktore davate babtka do lehatiek,chcem sa opytat odkedy sta ich zacali davat a ako ich ukladate skor dole kde su taky prehnuty alebo skor hore aby lezali rovnejsie.lebo ja neviem ci ked dam dole nieje mja mala velmi ohnuta alebo co.dakujem

dominika_sk
12. dec 2011

@lenkalienka25 keď vidim že ho moc boli bruško tak dam espumisan, ale ja davam čajik vždy pred kojenim-150ml vody, pol lyžičky rasce 3 min. povarim, 3 min necham vyluhovať a precedim. dam mu parkrat cucnuť pred kojenim a bruško ho často nebolieva.

@zlamal.i ja som do tej priehlbiny dala zloženu deku, lebo tiež tam bol jak paragraf a teraz tam je tak rovnejšie.

lucka33
12. dec 2011

@milek no u nás je to podobné s tým spaním, ale tak čo narobím, nasilu zaspať nevie 😀 On doobeda aj privrie očká, pridrieme, ale hneď ich zas otvorí a chvíľku kuká, potom sa asi nudí a začne plakať... Tak ho zoberiem na ruky, to je hneď ticho 😉 No veď kým sa oni troška spamätajú z tohto sveta, tak to potrvá, ale potom už bude dobre. Ja už sa teším na jar, to už bude oveľa lepšie 😉

tasiko
12. dec 2011

@lenkalienka25 ja môžem povedať že mám odskúšané všetko na báze simeticonu.Espumisan L,Sab Simplex,Infacol,jediné čo som ešte nedala je Babycalm a Hylak forte.Myslím že najlepšie u nás zabral Espumisan,po ňom naša aj pekne kakala viac krát za deň.Sab simplex celkom ok a teraz najnovšie mam Infacol,ktorý neviem prečo blbi urobili strašne aromatický s príchuťou pomaranča,malá to absolútne odmieta,vypľúva /koľkokrát to naozaj na mňa napľuje/ a reve ako pavián.Myslela som si že ten bude najlepší nakoľko má dávkovač-taký podobný ako Vibrocil,kvapátko,že vraj môžeš nakvapkať aj keď dieťa reve. 😵 To by si mali prísť pozrieť k nám ako by to dávkovali našej 😀 😀

janulkan
12. dec 2011

@tasiko mojmu malemu to zase chuti 😀 normalne mi to kvapatku cuca 🙂 inak ja som uz v dvoch lekarnach hladala BabyCalm a neviem ho zohnat tu ☹

tasiko
12. dec 2011

@janulkan skús cez internet objednať...alebo nech objednajú v lekárni,myslím že by to mohli mať rýchlejšie.Ja si osobne myslím,že aj tak najlepšími liekmi bude keď nám začnú krpci loziť alebo sa proste viac hýbať.Naša malá neustále kope nožičkami ale aj tak nás bruško bolí...takže ja osobne čakám na to keď bude väčšia a aj keď budem môcť dávať kašičk aby negrckala.Škoda len že každý vraví že užívajte si malé bábatko,ale ja by som už chcela aby bola väčšia 😒

karap
12. dec 2011

@lenkakrchova moj prostredny kakal ,,vodu,, az kym sme nezacali z prikrmami[v 6m.]Bola som s nim aj v nemocnici na pozorovani,lebo to bolo divne aj mojej pediatricke,no nic mu nezistili.Ziadne bolesti bruska,ziadne vracanie,priberal pekne...Docent v BA mi povedal,nech si to nevsimam,proste,ze on ma taku stolicu a hotovo.Simonka mava tiez vodnatu stolicu,bez akychkolvek tazkosti,takze historia sa nam asi opakuje.