Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
baby mna uz porazi ☹ Prave sa mi pokazila pracka 😢 Na opravu samozrejme nemam peniaze,musim pockat na volanie opravara az po materskej.....a tie peniaze co si vypyta mi budu zase chybat.Do.oha,to je sen.....Na mna sa tento rok lepi taka smola ☹ ☹ ☹
ahojte 🙂 nasa Lucka mala vcera prvy krat meninky, krasne ich oslavovala od 2. do 5. do rana 😀
no a ja mam zase uz 4. krat zapal prsnika!!! Uz ma to ale fakt nebavi. Neviete niektore ako tomu predchadzat?
@harper aj ja sa niekedy cudujem, ze co robi mala medzi nami, alebo aj opacne, ako sa dostala do postielky 😀
@ajvetka a ked ho tak dlho nekojis, tak si nepotrebujes odstriekat? to mne by sa uz prsia davno zapalili. Ja uz po 2 hodinach musim odstriekat.
baby, delikatesa, po tom zapale stracam mlieko, ratam hodiny kedy dokojim. nakojim maleho rano a večer prazdy prsnik, makky jak huspenina. ešte mu aj chudakovi začalo hnisať očko, davam o. septonex. neviete či možem isť s nim vonku? či radšej nie. z čoho to može byť? predtym žiadny problem a zrazu mu začalo slziť a mal tam hnis. nejaka smietka? alebo mu nafukalo? z čoho to je?
Ako Vám závidím že malý prespia aj 5 hodín v kuse v noci, náš herec este ako tak do tej dvanastej ale potom je kazde dve hodky hore a stale by jedol zachvílu aj mna zje.
@dominika_sk striekni mu do ocka tvojho mliecka.mojmu malemu to pomohlo.aj 3 krat denne po par kvapkach.aj mu ho potri s nim.urcite pomoze a von radsej nie...
tak mi sme neskoncili na atb diky bohu ale poviem vam je to horor.maly ma zadne sopliky.strasne chrci.dr.mi kazala odsavat sopliky odsavackou na vysavac.strasne sa jeduje ale idu mu von co je dobre.dala nam mar sprej do nosa a sinupret 10 kvapiek 3 krat denne.chutia hrozne maleho z nich nadrapuje.mame zakaz von.tak trcime doma.chuda tak mi ho je luto ked je taky malinky a uz chorucky...
baby prisla vam uz materska???
@lenka1108 tie kvapky mu zaberaju, ma to lepšie 😉
baby mam cim dalej tym menej mliecka, resp. maly malo taha. myslite ze elektrickou odsavackou sa to rozbehne? lebo rucnou nestiham 😒
baby, maly grcka, napapa sa, dam ho aj odgrgnut, a vzdy ked ho polozim sa vygrcka, aj trikrat a dokonca aj ked zaspi za hodinu sa zobudi a grcka...vidim ako ho aj napne ked spinka...v piatok ideme do poradne...myslite, ze toto je ten reflux???a nejedna sa o male mnozstva vygrckaneho mliecka ☹
@blackrose http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen... skús pozrieť
@mysti ahoj 🙂 tak to ti pekne spinká 🙂 Daniel nechce byť v kočíku... kúpili sme mu lehátko a v tom ho hojdám ked je planý 🙂 vonku sme už týžden neboli... bojím sa isť lebo už mu konečne prešiel kašel a ani soplíky nemá tak aby zase niečo nechytil ked je také škaredé počasie...
na sono obličiek?? my sme boli iba s nožičkami a v nemocnici mu robili rengen a sono žalúdka...
@anicka87 bábo je najlepšia odsávačka, prikladaj častejšie. Ako vieš, že máš málo mlieka? Lebo mäkké prsníky neznamenajú, že nemáš mlieko, práve to je dobre, prevencia zápalu. Málo mlieka = nespokojné, málo priberajúce bábo, koľko priberáte? Keď chce každú hodinu, neznamená to málo mlieka, jednoducho sa chce pritúliť a aj za hodinu sa ti dorobí, koľko treba 🙂
@veronika1610 ale on sa odmieta prisat, vydrzi chvilu a potom spusti krik, preto ju chcem
@luci66 ahoj moja aj my to máme...davaj pozor aby ste nedostali zápal priedušiek!! my sme to mali... aj soplíky... malý chrčí a chrápe... po každom jedle sa mu štikútka ☹ . papáme antirefluxné mliečko nutrilon 1 AR je aj na predpis tak 50% prepláca poistovňa... ja si sem tam odsávam mliečko a zahustujem Nutritonom....
@anicka87 skús ešte stláčanie prsníka - tiež to nájdeš na mamila .sk aj s videom. Ak budeš odsávať, staneš sa otrokom - najprv odsať, potom lyžičkou nakŕmiť, bude ti to 2x tak dlho trvať. Tak dávaj malému pri jednom kŕmení z oboch prsníkov a vždy keď zaplače, aj každú hodinu, uvidíš, že sa mliečko dorobí
@taniamirco ja malému dávam Hipp feniklový denne aspon 50ml vypiť... mu chutí lebo je sladký 😀
@anicka87 a krmis ju flasou? lebo ak ano tak preto sa neprisaje, ze ked pije z flase nemusi robit nic len cuckat ale ked pije z prsnika musi sa aj snazit. kamoska takto prisla o mlieko ze si odsavala a davala cez flasu, dieta si tak zvyklo na flasu ze prso uz nechcelo, a kamosku po case omrzelo si odsavat a aj tvorba mlieka sa zastavila
@ajvetka tak to je super, to by som chcela aj ja 🙂 ja ked dlhsie neodsajem, alebo si malu neprilozim, tak mam hned zapal ☹
@dominika_sk po zapale prsnika by si hlavne ty nemala chodit velmi von, aby ti neprechladli prsia. Ja som takto mala zapal 3x za tyzden, potom som tyzden bola len doma a 3 tyzdne som bola bez zapalu a teraz zase zapal... a aj ja som mala pocit, ze mam menej mlieka, ale potom sa to upravilo. Hlavne si maleho stale prikladaj a mliecko sa ti dotvori.
@lenka1108 mne dnes prisla 2. materska 🙂
@veronika1610 dakujem, pozriem 🙂
baby tie ktore ste mali sekciu, ja si stale necitim nad jazvou, tak 5cm, mam to uplne necitlive, ked sa tam chytim, mam pocit akoby som nieco "mrtve" chytila. mate to aj vy? zmizne to?

@ajvetka aj my máme dnes poradňu...komu chodiš?