icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

karap
14. dec 2011

alebo myslela,ze ma prestat z materskym mliekom a prejst na umele?Taka som bola z nej v soku,ze som sa ani nezmohla na spytanie sa.....

xclusive
14. dec 2011

Baby moj maly vobec nechce cumel..je to normalne,,,?

anicka87
14. dec 2011

@xclusive asi ano, kamoskin maly tiez nechcel, nijako ho nedonutila, takze ked bol hore, len vrieskal az kym zas nezaspal 😒 a tak az do pol roka myslim sa trapila

xclusive
14. dec 2011

Tak znova uz mam volne ruky..predtym som drzala maleho ...takze...maly vobe nechce cumel...ani flasku. Ja ho kojim ,ale ked mu chcem dat flasku ,ze ho boli brusko a chcem mu dat fenyklovy caj tak mi ju vypluva...Ked vidim ako babatka cumlaju cumel tak zavidim,lebo sa tym daju ukludnit...ale moje exot...tazko 🙂

dena
14. dec 2011

@karap 😀 už dávno som sa tak nezasmiala 😀 znelo to ako vtip 😀 ešte som také niečo nepočula a myslím si že je to kravina. Len ju koj pekne ďalej a nedávaj jej umelé, pokiaľ nemusíš...
@xclusive môj malý tiež nechcel cumeľ a ani ho nemal 🙂 tak je to asi normálne 😉

veronika1610
14. dec 2011

@karap bože to je kravina, moja malá bola žltá skoro 4 týždne, po pôrode bola aj pod lampou, teraz sme ok. so stravou žltačka súvisí len tak, že bilirubín (to je to žlté farbivo) sa vylučuje stolicou, teda kojené deti, ktoré majú stolicu častejšie, skôr odžltnú

mandragora22
14. dec 2011

@karap moje dieta bolo nadherne zlto-hnede (akoby sa vratilo z dovolenky) az do takmer 2 mesiacov. nasa lekarka povedala, ze dieta malo zrejme slabsiu formu novorodeneckej zltacky a ze ta "farba" pokozky este stale doznieva, preto ze je taka zlto-hneda, takze zrejme ste podobny pripad, slaba zltacka, ktora pominie. dieta davat na prirodzene svetlo (skoda, ze slnko dlhodobo nesvieti, to pomaha najviac). s kojenim to nema nic 😉

janulkan
14. dec 2011

no dnes mame "krasny" den, maly je cely den uplakany, niekedy nepomaha ani nosit, ani vonku si vela nepospal, neviem co je dnes vo vzduchu ☹ uvidime aka nas caka noc, ale kedze cez den spal jeden 3h spanok, tak snad bude kludnejsi...

@karap to bola rada nad zlato 😀 si sa mala zasmiat a podakovat 🙂

denis006
14. dec 2011

@slimme už máme sondáš za sebou, mala neskutočne plakala...vraj tam mala jednu blanku, ktorú spriechodnila dr. a že 2-3 dni môžeme pozorovať zhoršenie a vraj by to malo zabrať.

boli sme aj na sono kĺbikov - našťastie je všetko v norme 🙂

slimme
14. dec 2011

@denis006 Vy ste boli tiez na sondaz? len nechapem aky je rozdiel medzi sondazou a preplachovanim? no aspon to uz mate za sebou, nech uz je to v poriadku. My sme boli na klbiky pred tyzdnom, tiez to bolo nastastie v poriadku tak som rada...

fanny3
14. dec 2011

@xclusive ahoj skusala si uz aj viac druhov ten moj ma 3 znacky a oblubil si len jeden ostatne nechce. Aj teraz dudluje a ked mu vypadne tak robim len podavacku dudla lebo robi krik.

denis006
14. dec 2011

@slimme tiež neviem aký je v tom rozdiel, ale v karte má napísané sondáž a preplach - spriechodnené. Inak musela som ju držať a všetko som to videla...nebolo mi všetko jedno aj sa mi teraz zo spania strháva po tom zákroku...chudiatko maličké, snáď na to rýchlo zabudne....Držte sa v piatok...a a ko často chodíte...? tiež to má po zákroku zhoršené?

ninka23
14. dec 2011

@lolinkamaminka Treba piť Vineu 😉 Pred kojením teplou sprchou osprchovať prsníky, vyutierať a v predklone vytriasť. Po kojení priložiť chladivý obklad, aby sa nezapálili a natrieť bradavky. Dobré je aj vyhriatie prsníkov soluxom. To pomáha aj keď sú prsníky naliate a upchávajú sa mliekovody. Na uvoľnenie mlieka je dobré odsávať. Ja som mala na pravom prsníku problém, že mi mlieko išlo veľmi ťažko , malá ho až odmietala a uprednostňovala ľavý, kde jej mliečko tieklo potokom, tak som ten pravý prácne odsávala manuálnou odsávačkou. Síce to bolo až bolestivé, kým sa to rozbehlo, ale mne to veľmi pomohlo. 😉

zvedava17p
14. dec 2011

@karap nas maly je tiez stale zlty a pritom v nemocnici nemal bilirubin tak hrozne vysoky a citala som na nete z coho vsetkeho to moze byt a jednou z pricin moze byt aj materske mlieko a vtedy odporucaju materske mlieko par dni prevarat a az potom podavat a vraj by to malo pomoct

zvedava17p
14. dec 2011

@karap takze asi myslela to...aj ked okrem netu som to od nikoho nepocula, ze by to tak riesil

slimme
14. dec 2011

@denis006 No my sme boli tri krat na preplach vzdy po tyzdni ale asi sa to nemoze robit donekonecna a tak ideme na tu sondaz. No nechapem ze niekde mamicky poslu prec a inde si este aj musia babatko drzat, tak to som nastastie neco v musela ale normalne sa bojim ze to bude v piatok inak, lebo to ideme do inej ordinacie...

harper
14. dec 2011

@xclusive netrap sa tym, ani nasa prva nechcela cumel. Pri druhej som to zatial ani neskusala. Cajik mozes davat lyzickou. A zase Tebe budu mamicky zavidiet, ze nemusis dieta oducat od cumla, ked pride ten cas.

xclusive
14. dec 2011

@harper No to ano,ale vacsina deticiek sa ukludni ked im daju cumel...a tem moj len place a place a neda sa utisit inak ako prsnikom....

slimme
14. dec 2011

@anicka87 Ja som Ti tiez prave koli tomu, ze maly spinka pri kojeni kupila el. odsavacku, aby som to aspon nejak zachranila, ono sa to lahko hovori, ze babatko je najlepsia odsavacka a treba prikladat...ja som to aj tak skusila, ale po tom, co sa mi z nevyspatia uz tocila hlava a boleli ma nadocnicove obluky, som to vzdala. Zase za kazdu cenu mi to nestalo, znie to sobecky, ale jednoducho sa nedalo fungovat tak, ze som ho kojila hodinu a pol a potom 10 minut spal a bol hladny znova, pretoze sa nenajedol, koli tomu ze spinkal pri tom a to som ho budila kazdych 10 sekund..to by som nic ine robit nemohla cely den len ho mat zaveseneho na cecku .takze si mliecko odsavam, sice neodsajem moc ale na to ze som nekojila a odsavacku som si kupila nedavno, sa mi mlieko po 6 tyzdnoch asi rozbieha, len neviem ci to ma vyznam a do kedy to vydrzim, lebo hoci mam mlieko, niekedy neodsajem nic a pritom ked si stlacim prsnik, mieko tecie...takze tak

silviatko
14. dec 2011

@slimme ja som mala presne taky isty problem,ked som sla z nemocnice nemala som mlieko od vycerpania,nevaspatosti.presne ako pises aj moj sa vzdy budil ze je hladny tak som si ho prikladala aj doma ale bol zo zaciatku na UM.po tyždni som mala tolko mlieka ze som odsavat nestacila,ale to len na mesiac a pol a potom som mlicko stratila a odvtedy sme uz len cisto na UM.

slimme
14. dec 2011

@dominika_sk No teraz ma napadlo ako si pisala o tej pneumatike, ze ako sme si fotili bruska, teraz by sme mali nase pneumatiky fotit 😀 😀 😀

slimme
14. dec 2011

@miriamapeter Ja mam to iste, tiez si odsajem max. 40 ml a viac ani Ň a ked stlacim prsnik, tak mlieko tecie...citala som ze to je normalne, ze je ine ked si prilozis babatko ako ked si odsavas, inak funguje spustaci reflex a hormony...vraj su mamicky, ktore babatko koja niekolko mesiacov ale ked si chcu odsat neodsaju ani kvapku...tak neviem ci je to aj moj pripad alebo mam proste malo mieka.

gab
14. dec 2011

@anicka87 mna pobolieva lava strana jazvy, mam ju uplne tvrdu a necitlivu, mala som tam taku fajnu hrcu, ale odkedy to sprchujem horucou vodou a masirujem a natieram si to kremom na jazvy - teda na rychle zahojenie jaziev, celkom mi to pomaha, uz je to kus lepsie, ale stale mam pocit, ze mi to brucho nepatri, take je cudne 😢 😒

dominika_sk
14. dec 2011

@slimme to som tu už pisala, či dame brucha po porode a žiadna odozva 😀

lenka1108
14. dec 2011

@gab akym kremom ju natieras?cicadermou ci ako sa to vola.ja som si to raz s nou natrela a cela jazva sa mi zaparila.

dominka757
14. dec 2011

@janulkan no u nas je vidiet, ze ho trapi palenie zahy 😒 hadze take ksichtiky chudatko moje...najhorsie je, ked ho po odgrgnuti polozim do vodorovnej polohy...dokonca sa mi aj po dvoch hodinach zobudi a vygrcka sa...teraz som ho musela mat na rukach vyse hodiny a az potom som ho ulozila 😒

lenka1108
14. dec 2011

@dominka757 ja maleho davam na podlavcek.aj po jedeni ale vlastne pocas celeho dna.viem ze by sa to nemalo koli chrbatiku.ale len vtedy tak negrcka.dr.mi povedala ze to je normalne lebo ze oni maju slaby zaludocek.

anicka87
15. dec 2011

@dominika_sk tak tu je foto mojej "dostrielanej pneumatiky" 😀 pochvalte sa aj vy, resp. poteste ma ze nie som sama s tym airbagom 😠

lenka1108
15. dec 2011

ja nedam foto neodvazim sa.to moje brucho je 100 krat horsie ako tvoje. ☹ 😠

zlamal.i
15. dec 2011

no to bol vcera den mala cely den palakala mrvila sa a noc onic lepsia.dnes ideme do poradne tak som zvedava ako vsetko dopadne.svokra ma nakazila tak ma upchaty nos a boli ma hlava.mala tiez kycha a ma sopliky ale ma asi na prd odsavacku musim dnes kupit inu lebo s toutou sa neda nic odsat.ake mate vy odsavacky?neskor dam fotku mojho brucha 😉 a kolko kil vam ostali po porode?mne 5 a nezapnem ziadne nohavice 😠 este ze su leginy 😉