icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1610
18. dec 2011

@lenkalienka25 za 2 hodiny??? ja kojím každú hodinu, výnimočne si dá malá väčšiu pauzu. včera v noci bola prisatá v kuse od 22.00 do 2,00, na striedačku pravý-ľavý, myslela som si, že už fakt nemá čo žužlať, ale vždy sa spustilo a niečo popila. skús ešte na zvýšenie laktácie senovku.

veronika1610
18. dec 2011

@tasiko veď to je super, priemerne priberajú 130-170g/týždeň 🙂

veronika1610
18. dec 2011

@lenka1108 to by museli byť super rýchle jahody, myslím, že práve v noci ich dostal v mliečku 😉 , to čo si odsala hneď po príchode domov je podľa mňa čisté

lenkalienka25
18. dec 2011

@veronika1610 no lenze mne sa za tie 2 hodky nevytvori mliecko,ked si odsavam tak mi nic nejde,no senovku uz mam objednanu:_)vdaka

veronika1610
18. dec 2011

odsávačkou ani mne nejde nič, ale malá si potiahne. inak senovka ti určite pomôže, mne sa dorobilo perfektne. dúfala som, že malá si potiahne naraz viac a dlhšie pospí, ale ani omylom, pekne každú hodinu 🙄

lenkalienka25
18. dec 2011

@veronika1610 no ked ja musim odsavackou,lebo moj maly sa ani za svet neprisaje,skusali sme aj laktacne poradkyne a nepomohli nam,proste sa nechce prisat,tak sa trapim s odsavackou,no dufam zee mi to pomoze,lebo chcem kojit co najdlhsie

veronika1610
18. dec 2011

úprimne obdivujem všetky matky, ktoré odsávajú z rôznych dôvodov a potom dávajú fľaškou, kamoška to robila 8 meiacov, to je fakt na mašlu, držím ti palce 🙂

lenkalienka25
18. dec 2011

@veronika1610 tu senovku beries v kapsulach?lebo ja som si objednala aj v kapsulach a aj caj

lenkalienka25
18. dec 2011

@veronika1610 no je to o nervy,ale co nespravime pre tie nase srdiecka 🙂 a dakujem

veronika1610
18. dec 2011

@lenkalienka25 čaj je naprd, slabota, mám prášok, je hnusný, ale lacný, to som brala 3x polievkovú lyžicu 2 dni, teraz už len 3x čajovú, teraz som si kúpila aj tbl., to je 3x3tbl. musíš voňať ako kari korenie, vtedy jej máš v sebe dosť.

lenkalienka25
18. dec 2011

@veronika1610 no ja som si objednala kapsule 90 tabletkove za 5 eur a este k tomu je vraj dobra aj tinktura benedikt lekarsky,tak uvidime ci pomoze,ruky ma uz neskutocne bolia,ale tak striedam aj rucnu aj elektricku odsavacku

woman04
18. dec 2011

@lenkalienka25 ..my už od pôrodice sa kojíme,aj má Nutrilon Extra...žiadny problém,nakojím z oboch,asi mám málo,nestačí a potom zarobím Nutrilon...nemá žadny problém s prechodom medzi fľašou a prsníkom...aj pediatrička povedala že sa nemám trápiť,že aj dokrmujem..podstatné podľa mňa je,že má aspoň nejaké MM ..priberá primerane,uvidíme v utorok ideme na druhú poradňu..
..používam tieto fľaše ..sú špeciálne pre kojené deti,lebo napodobňujú tvar prsníka...+ sú anticolikové
http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/3252...

denis006
18. dec 2011

@slimme áno,, masáže robíme stále, Už druhý deň sme bez slzenia a výtoku z očička i keď včera ráno ešte niečo málo mala - zdá sa, že sondáš zabrla,..nejdem to zakríknuť, tak preventívne ešte kvapkáme kvapky U Vás to teraz ako je? Je to už o niečo lepšie

slimme
18. dec 2011

@denis006 no jemu t uz na druhy den prestalo hnisat aj slzit, tak som strasne rada, dufam ze to uz bude dobre...obcas mu to pomasirujem ale uz mu nic z tade nevytecie.

hajatanufus
18. dec 2011

@lianka7 ahojky ak mas problem s vigantolom skus sa opytat pediatra existuje nejaka jednorazova davka vitaminu d ktora sa dava babatkam raz za 3 mesiace neviem ako sa to podava a inak moje deti neberu nic lebo tu v uk vigantol nie je a ked som sa pytala na vitaminy tak mi povedali ze ak sa poriadne stravujem a kojim tak netreba no ja beriem este tehu vitaminy tie su aj pre kojace matky a okrem toho vitamin d je aj v slniecku 🙂

denis006
18. dec 2011

@dominka757 nám to pravdepodobne zabralo a nebude potrebné ďalšie preplachovanie...Už druhý deň sme bez hniisu 🙂

denis006
18. dec 2011

@slimme ani našej z očka už nič nevytlačím...tak snáď už budú mať očičká v poriadku - veľmi si to želám 🙂

tasiko
18. dec 2011

@veronika1610 hej ?? ..no mne doktorka povedala že je to menej...a dnes mi pre "istotu" vyvrátila všetko čo som do nej dala hádam od šiestej....nechápem,je možné aby jej netrávilo??dostala po 4 hodinách jesť a po hodke vyvrátila asi 2 predchádzajúce kojenia...to bolo najmenej 300 ml... ☹ ☹

lenka1108
18. dec 2011

@woman04 ja mam nakupenych tychto flasiek cele sady.a maly mi ich vobec nechce.jedina flasku ktoru chyti ked mu sem tam dam cajik alebo um je flaska od mam.lubi aj mam cumle tak asi preto.
inak dnes som kupila malemu tento cumel...
http://www.babytip.sk/cumliky-a-hryzatka/cumlik...

tasiko
18. dec 2011

@evane šatku mi neodporúčajú keďže malá vracia,mala by som s ňou čo najmenej hýbať,a neviem si predstaviť ju nosiť tak v šatke,jedine žeby bolaúplne rovno a to zas ona by asi nevydržala,neviem... 😒 čo sa týka tej cievky áno už som si pozerala tie videá ako sa to robí,asi si to kúpim,ale neviem kde to majú???

dena
19. dec 2011

@veronika1610 senovku nepoznám...to je dobré na tvorbu mliečka?

afra
19. dec 2011

baby to potvrdenie od gynekologa, co treba zaniest na ÚPSaR si pytat az na vysetreni po 600nedeli? ci si pon mozem ist aj skor?

Nam uz nastastie maly negrcia prudom, uz si len odgrcne, ked nevie, kedy ma dost 🙂 A strasne rad pozera telku :D Ked sa mu postavime do obrazu, tak sa pajedi :DDDD Tak hadam nebudeme mat TV maniaka :D

janulkan
19. dec 2011

@afra treba si ist tam po papier, alebo vytlacit z netu, potrebujes:
http://www.employment.gov.sk/DIS/dis/index.php?... Žiadosť o príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa a este jeden pre pediatra, ale ten tam neviem najst (papier, ktory potvrdzuje ze sa dieta dozilo 28 dni) 😀 mozes to mat potvrdene uz aj po tych 4 tyzdnoch, nie az po sestonedeli 🙂

veronika1610
19. dec 2011

@dena http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
senovka grécka a benedikt lekársky sú byliny s dokázaným účinkom na tvorbu mlieka, t.j. boli robené lekárske štúdie. ja mám len senovku a myslím, že by som utiahla aj dvojčatá 😉

niki_lv
19. dec 2011

@lenkalienka25 ahoj ak mozem poradit moj maly sa tiez nevie prisat, neslo mu to ani cez klobuciky, az mi nakoniec laktač. poradkyna poradila kojit cez dudlik - taky ako je na flaske ten klasicky najmensi a z toho bez problemov saje 😉

zuzka051
19. dec 2011

ahojte baby,kde kúpim tu senovku grécku,nikde to nemôžem nájsť 😒

dena
19. dec 2011

@veronika1610 áno, už som to vyčítala na nete, ale aj tak ďakujem, že ste to tu spomenuli 🙂 kúpim si asi tie tabletky keď to pomôže 😉

veronika1610
19. dec 2011

@zuzka051 tak to je problém, neviem odkiaľ si, ale ja som tbl. kúpila tu na MK a prášok (ktorý je síce hnusný, ale o dosť lacnejší) majú tu http://www.amicus.sk/

luppita
19. dec 2011

@harper @dominika_sk aj ja pijem 2 kavy denne, inak by sm nefungovala a mala je v pohodke, asi preto, ze som kavickovala cele tehu 🙂

@woman04 ahoj mamina, dlho si tu nebola tusm, ja tiez moc nestiham. dve deti su makacka 😝 ako sa mate?