Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
ďakujem baby 🙂
@lenka1108 leni, baby už pisali myslim, že rôzne reakcie na to čo zješ sa daju pozorovať za 4-12 hodin, tak to prve asi bude čiste a potom uvidiš či sa vyhadže alebo nie. možno jahody budu v pohode 😉 ja si davam jablko bez šupky a maly v pohode. ja milujem ovocie a teraz keď nemožem ☹ je to des ☹
@janulkan ahojky prave som si pozrela tu stranku so ziadostami co si hodila link dakujem a to potvrdenie od pediatra je tam trochu nizsie ja som to nasla 🙂
baby, maly mi dva dni nekakal a včera večer už strašne reval pri kojeni, tlačil a tlačil. tak som sa rozhodla skusiť rurku. najprv nič a potom to prišlo 😕 no to bolo take kvantup, ja som si myslela že ho chudaka mohlo každu chvilu roztrhnuť, plnu platenu plienku som odnašala čo som podložila pod neho. to bolo tak 10-15 plienok. tolko stolice som teda ešte nevidela 😔 stale sme na tom istom-kojim, prikrmujem ale takto ho teda ešte nezapieklo, ani ta rurka mi tam najprv nešla dať, chuďatko moje ☹
nop a večer sme zakončili prvym sexom po asi 4 mesiacoch 😔 od rana sme sa kvoli tomu hadali, lebo on "pršiplašť" 😀 nechce. a nedal si vysvetliť, že nahoda je blbec a že aj kvapka stači a kupujeme druhu postielku...stale opakoval, že či si myslim že on sa neciti, alebo čo, no komedia 😀 ešte aj naopak si to dal 😀 už sme čakali že maly začne bečať, aby to bola kompletka 😀 😠 najprv teda som myslela že odpadnem od bolesti, ale potom to prešlo a v pohode. už som aj zabudla ake to je 😠
@niki_lv a to sa da kde kupit?
@lenkalienka25 ja som to kupila v tescu tam kde su dudliky v jednom baleni boli 3ks
@hajatanufus
@janulkan Diky baby za rady,vcera sme kvapky nedali a dnes je maly v pohodicke,pokojnucky,pekne sa aj vykakal..dnes ide mm za pediatrickou,ci nam da nejaku nahradu Vigantolu...uvidime 😉
@anicka87 inak ja som krvacala len cca dva tri dni 😕 to bol cely menzes 😕 aj ked vajecnik ma bolel ako sv..a 😖 nam velmi pomohol ten kminovy odvar, mala sa sprava uplne inak... cely den este aj ked spi si poprdkava a ked place tak len z hladu aj ked to krici veru paradne 😠 ale inak je to super pocit pozerat sa na nu ked je spokojna vtedy ju mozem nechat lezkat a ona si spokojne kopcuje to ked ju bolelo brusko nebolo mozne 😖
@majoslava ten mame aj my ale doktorka sa za hlavu chytila ze robi miminkam velmi zle 😢 vraj s nim maju zle skusenosti aj ked mala ho pila uz od pveho tyzdna problemy zacal robit az ked mala jeden mesiac ale bolo to strasne ☹
@anicka87 ja som ten odvar urobila taky slabsi a sem tam cez den jej dam cucnut a aj pred papanim a zatial je to oki. Rurku som uz musela pouzit aj ja a pomohla nam no zatial stacilo len raz tak uvidime dufam, ze ju uz mala nebude potrebovat 😉 ja uz som po cisarskom 5 tyzdnov tak teda skusime s manzelom 😉 ten sa bude tesit 😀 dufam, ze ma nic nebude boliet aj ked mne sa rana super zahojila a nic ma nebolelo.
@dominika_sk takze sexik v pohode 😉 no tak v blizkej dobe aj my skusime lebo aj ja uz som zabudla ako sa to... 😀 😀 😀 ja uz som manzela informovala, ze zrejme si dam antikoncepciu 😀
@veronika1417 veď aj ja chcem pirule, ale na kontrolu idem až v januari 😖
ahojte baby tak des bola zla noc a ani vcerajsi den nebol o nic lepsi.mala je chora ma zlte sopliky tak musime odsavat.nechce spat stale sa budila.teraz uz konecne spinka.aj nam vrackala lebo bola nervozna a pila ako diva.chudacik moj.uz nech je zdravucka.svokru asi zaskrtim ze ju nakazila.dnes ma tri tyzdne baculka nasa.a teraz mi volala moja doktorka,ze mala ma kvasinnky v pusinke tak musime vytierat gencianovkou pusinku aj moju bradavku.ach jaj. 😢
@dominika_sk
@mackoxxx tak maly je ok.nevyhadzal sa.a to co uz mal tiez zmizlo.tak som rada.mlieko je zamrazene tak mu maju nasi co dat na silvestra 😀
@veronika1417 my sme vcera skusali prvy krat a je to ok. nic nebolelo ani jazva 😉 😎
@lenkalienka25 krááásne, kto vás fotil prosím? 🙂
@lenkalienka25 nádherné fotečky naozaj 🙂
moja malá je cez deň aj hore len si podriemkáva je vidieť, že jej chýba spoločnosť tak ju mám na sedačke pri nás a v noci spinká ako anjelik ťahá od 21.00 do 7.00 alebo od 23.00 do 7.00 tak aspoň noc je super lebo padám na hubu, moje staršie dieťa je neskutočne živé a ničí každého dookola 😀.
@miriamapeter no bola u nas jedna fotografka s Kosic,prisla,pofotila,bola uzasna 🙂
@lenkalienka25
Lenka prepac, ye som tu takti vpadla, aj ja patrim k novembrovkam, tak si vas sem tam precitam. Tvoje fotky su prekrasne, ak by som Ta mohla poprosit kontakt na fotografa, aj ja by som mala rada take krasne fotky maleho,
vopred dakujem 🙂
@lenkalienka25 Aj ja kojím adokrmujem. Naša malá je strašne pahltná. Po kojení vydrží tak 1-1,5 hodiny ( materské mlieko je najľahšie strávtiteľné) a potom už otvára pusinku od hladu ako malé vrabčiatko. Dokrmujem Bebou a tú 1,5 hodinu po kojení ešte vypije 70 ml. V noci ju nekojím,len dávam umelé mlieko a to vypije tých 80-90 ml (ako kedy) a spí tak 2,5 hodiny. Potom má očká naširoko otvorené a robí grimasy a tak ju musím dať znovu na prsník, aby zaspala ( to jej stačí 10- 15 min) a potom už pokojne spinká. Doobeda je hore, vôbec nespí. V kuse kojíme a dokrmujeme. Popoludní spí tie 2,5 hodiny.
@lenkalienka25 Ahoj, vsimla som si, ze sa pytas, ci je tu niekto kto odsava a dokrmuje. Tak ja som na tom podobne ako ty. V nemocke mala stale spinkala, ked mi doniesli na kojenie, takze prisavanie 0 bodov. Dokrmili mi ju flaskou. Ani doma sa nechcela prisat, skusala som klobuciky, laktacnu poradkynu, krmila som alternativne po prste cez cievku a stale som skusala malu prikladat... No ta len prso poolizuje a ked uz je velmi vyhecovana od hladu, troku potiahne a spusti strasny rev... no a ja spustim plac spolu s nou. Uz som sa citila fakt hrozne, ze mala nechce moje prso. Takze ako ty odsavam, ale mlieka nie je tolko, aby jej vystacilo. Takze dokrmujem Bebou. Je to naozaj o dusu, nakrmit ju z flase alebo po prste, uspat a potom odsavat. Som z toho uz velmi unavena. Mala nie je totiz tabulkove babo a pyta mensie davky (cca 70 ml) kazde 2 hodiny. Takze 20 min. krmim, prebalit, uspat, odsat (20 min.) a o 20 min. je drobcek zase hore. Navyse mam problem, ako vyriesit zvysne mlieko, ked nezje celu davku - aj moje materske, aj umele. Je mi strasne luto vylievat zvysky materskeho do umyvadla, ale aj umele mlieko (stoji riadne prachy...) Ako to riesis? Prihreievas materske z chladnicky aj na viac krat?
@lenka1108 jooj tak fajn ja som mala obavy lebo v Tv hovorili, ze pri cisarskom sa sije az sedem vrstiev tak som ostala vyvalena ze co tam tolko siju??? 😕 😅 navyse neviem si predstavot ako by som sa to teraz opytala gyny takze ked vy uz vsetky veselo ... 😉 skusime aj my 😀 😀 😀
@luckalucka83 jasnacka,tu je jej cislo 0907/921-082,tak jej skus zavolat,ale foti uz az po novom roku,je velmi sikovna,ma k tomu vztah,to je hned vidiet.A ty si tiez s Kosic?
@ninka23 no ja som zatial dokrmila len raz nutrilonom,zatial este mam mliecka na kazde kojenie,tak dufam ze to tak bude najdlhsie.Nas Misko vydrzi niekedy 2 a niekedy aj 3 hodinky
ahojte 🙂 my sme mali vcera krst, dal nam vsetkym riadne zabrat, s mm sme boli vecer na odpadnutie, Lucka cez den slabo papala a vecer sa rozhodla nespat, ked my sme uz chceli 😀
no a dnes sme boli na usg klbikov, jeden ma malinko zle vyvinuty, tak jej mam davat na noc postolky. Davala som jej ich takmer doteraz, ale uz vyrastla z velkosti c. 2 a trojky nemam, tak som cakala uz na vysetrenie. Dufam, ze o mesiac uz to bude mat ok.
Inak dnes je cez uplne vela hore. Od 11. do 15. hod. Hodinku spala a uz je zase hore. Vzdy ked si nieco naplanujem, tak mi to Lucka rychlo zrusi 🙂 aj dnes som chcela zacat upratovat pred Vianocami a trosku vyzdobu urobit.

@kaia ako funguje nosic? spekulujeem, ze si aj to zadovazim, mala je moj tulko, najradsej je na mne, v akejkolvek polohe, ani didkat nemusi, len sa tulkat a odchadzaju mi ruky, no ten pocit stoji za to, ked mi tu spokojne funka, predstava, ze ani nebudem vediet ako a bude z nej velka baba ma depta tak si uzivam kazdu sekundu 😝