icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lenkalienka25
19. dec 2011

@dadda02 no ja to poznam,aj ja to mam take podobne ako ty,niekedy nic nerobim cely den len kojim,prebalujem,odsavam a tak dookola cely den.No ja som zacala brat senovku grecku aj pit caj benedikt lekarsky,tak zatial mam mliecka tak akurat na kazde kojenie,nutrilon som dala zatial len raz,takze ti neporadim co s umelym mliekom,ale svoje ked mam nazvys,davam do chladnicky a tak malemu zohrejem

lianka7
19. dec 2011

@veronika1417 Ahoj moja, ako robis ten kminovy odvar?Mam ho len ja pit,alebo mozem dat aj malemu,ked je plne dojceny?

lianka7
19. dec 2011

@lenkalienka25 ja som na tom podobne 🙂 zajtra idem ku kadernicke a s malym mi ostava ocino,tak sa trosku obavam,aby neplackal...dnes bol strasne dobrucky,lebo ho nic nebolelo-taka som happy 🙂

anulicek
19. dec 2011

@xclusive Mozno radim neskoro, ale este som len na strane 796, nestiham citat...
Takze tema dudel... Dnes som mala laktacnu poradkynu u seba, lebo ja som chcela od cumla oducit (mala potom menej taha prsko...) a poradila mi prstek namiesto dudlika... Napriklad ukazovak nechtikom ku jazycku, cely prvy clanocek do pusky a dietatko sa ukludni.... Zabera to, ked nie je hladne a chce si len dudlovat.... citi z prsteka mamu, je to teple a nenabehne na nespravne navyky z dudla... 🙂

harper
19. dec 2011

Moze mi mala v troch tyzdnoch prespat este takmer cely den, alebo bude zase vesela noc? Alebo len dospava predchadzajuce dve noci.

evane
19. dec 2011

ja som brala aj senovku aj benedikt aj kapsule more milk plus ale aj tak sme sa chvilu trapili a jedovali, ze nic netecie, ale po cca 1-2 tyzdnoch sa mi tvorba mlieka zlapsila anto som akurat vsetko prestala brat...tak sa v tom vyznaj. inak senovku aj benedikt maju aj v auparku v cajovom obchode

evane
19. dec 2011

@janulkan 13hod vkuse a bez papania??? panecku. my sme dnes mali noc - kojenie kazde dve hodiny...ach jaj

majoslava
19. dec 2011

@werica prešlo to samo od seba... trval ani nie týždeň... v lekárni mi dali smectu a to som mu dávala piť... 50ml

woman04
19. dec 2011

@luppita ..ahojky..veru,na net sa moc nedostanem a keď ,tak rýchlo prečítam niečo...máme sa dobre..klop klop..zajtra máme poradňu,tak som zvedavá..malý je veľký papáč,takže dokrmujeme,ale väčšinou je dobručký,keď nie je hladný 🙂..samozrejme ,že u maminky na rukách je dobrý stále,,,miluje kočíkovanie,to spí celý čas,kým neprídeme domov...🙂

majoslava
19. dec 2011

@veronika1417 to fakt?? mne iný nechce... skúšala som aj čierny čaj

kukina79
19. dec 2011

@lenkalienka25 ahoj, ja mam to iste....museli sme prejst na flasku kompletne, bo prsnik mi zacal odmietat po zapale a netvori sa mi dost mlieka. takze jedno kojenie je moje mliecko a druhykrat UM a tak to striedam. maly mi vypije okolo 110-150ml a po 2-3hodinach sa mi tolko nevytvori, az po takych 5hod. takze musime na streidacku dokrmovat. 😖

kukina79
19. dec 2011

@perlaoceanu ahoj nutrilon Extra je silnejsi, cize zasycuje viac a Comport je proti kolike a proti krcom a naduvaniu. Inac v Rakusku dostanes tieto mlieka aj v DM drogerii a je to lacnejsie. Tam je to pod znackou Aptamil=Nutrilon (jedna a ta iste firma). My davme nasm malemu obcas ten Comfort, ked zbadam, ze ma problemi s bruskom.

slimme
19. dec 2011

@andrejkag No je to super potom, ja ho stale tak balim, ale este nemam to balenie asi zmaknute lebo obcas rano vystrci rucicky a vyzera to tak krkolomne, a vsimla som si ze sa spoti velmi tak ho moc neprikryvam lebo sa mi stalo ze bol spoteny tak, ze som ho musela celeho prezliect, ado coho ju balis Ty? ja do plachty pevnej...

dominika_sk
20. dec 2011

Kocky,maly mi prespal celu noc 🙂 zaspal v polovoci panelaku a zobudl sa o 5,00 😉 a kym kojim, prihlasila som sa cez mobil.

perlaoceanu
20. dec 2011

Baby potrebujem poradit. Nasa mala ma prehodene dni s nocou. Cez den funguje na systeme prebalim, nakrmim a spi. No v noci ako keby utal, vobec nechce zaspat, zaspava az nadranom okolo stvrtej, ked odchadza manzel do prace. Sme na UM, davam jej jest kazde tri hodiny, vypije mi 90 ml, viac nechce, asi ju unavuje cumlik. Mate nejake osvedcene rady na zaspavanie? Kde robim chybu?

janulkan
20. dec 2011

@evane to zase nie, kojila som pred spanim a v ramci spania 2x po cca 5h 🙂 to by bolo moc vela bez mliecka

andrejkag
20. dec 2011

@slimme aj naša si občas vytiahne rúčky, ja balím do takej vedšej plienky a do perinky, dnes spinkala ,,len" do1:15 ale pri papani zaspinkala, takže v pohode som sa vyspala, ešte ani raz nebola spotená, konečne ma teple rúčky lebo ináč ich ma ako ľad 🙂

ninka23
20. dec 2011

Dnes 2 správy : 1 dobrá a 1 zlá.
Tá dobrá - mali sme pooradňu a malinká pribrala 650 g za 3 týždne 😉
Tá zlá - neprišla mi materská, lebo pani v soc. poisťovni BA mi založila tlačivo a rodný list dieťaťa do spisu a myslela si, že je to k PN. Vraj ju asi vyrušil nejaký telefonát. Automaticky mi prestali vyplácať materskú. Pohrozila som sa, že ich dám do TV ! ( Pritom PN som nebola od februára tohto roka 😲 .) Nehorázne, už vážne nevedia, čo robia ! 8 rokov som pracovala ako referentka na Úrade práce a tiež sme vyplácali dávky( podporu, ŠVP, Peňažitú pomoc v materstve) a museli sme dávať pozor, ale niekomu vznikol nárok, čo i na 1 deň v mesiaci a niekoľkokrát sme museli kontrolovať odsúhlasené platby, ale toto s ami vážne nikdy nestalo.
Na tie € som čakala, nemať úspory, tak sú Vianoce skromnejšie. 😒

anicka87
20. dec 2011

Baby tak my sme sa dnes vratili z nemocnice. Maly mi v nedelu cely den vrackal, ani chvilu nepospal co stale plackal, tak si nas tam nechali. Chvalabohu vsetko OK a uz sme doma, uz som sa bala ze sviatkovat budeme v nemocke 😒 Synovec aj neter mali tiez nieco podobne, cely den vracali a bolo im zle a na druhy den ani nevedeli ze im nieco bolo, tak je asi nieco vo vzduchu. Ale musim sa pochvalit, uz mi spava skoro celu nic, dufam ze mu to aj ostane 😀

xclusive
20. dec 2011

@ninka23 Ty kokost tak to ja by som jej fajne nalozila.....

z0e
20. dec 2011

Ahojte. Moj maly uz treti den nekakal. Kojim, ale aj dokrmujem. Pijem cajiky pre kojacie matky a aj jemu som dala troska fenikloveho a nic. Aj teplomer naolejcekovany som skusala a nic. Je to normalne?

liat
20. dec 2011

baby myslite ze sa moze pit medovkovy caj pocas dojcenia?

janulkan
20. dec 2011

@liat urcite ano, ja ho teraz obcas pijem, po prichode z porodnice som ho pila kazdy den 🙂

liat
20. dec 2011

@janulkan jaj super, ja ho tak luuubim 🙂

liat
20. dec 2011

este prosim o radu ohladom hemoroidov, kto ste ich mali ako ste ich liecili a kolko to trvalo? ja zazivam pri toalete dalsie porody 😢

anicka87
20. dec 2011

@liat mne velmi pomohol detralex sa to volalo myslim to mi doki predpisal a aj tak najviac mi zabrala obycajna nechtikova indulona a to som mala v katastrofalnom stave a teraz ani naznak 😀

marvis
20. dec 2011

Mne zabrali faktu cipky,davala som si ich tyzden, a musim si zaklopat,uz je pokoj.Este si sem tam dam avenoc mast,ako prevenciu.

liat
20. dec 2011

@anicka87 kolko sa hojilo?

anicka87
20. dec 2011

@liat no, mna to trapilo pred svadbou v juli, som si nakupila kremov a masti a nezabralo tak som celu svadbu umierala, do toho 32 stupnov vonku a pot, tak si vies predstavit, ustupilo to asi po 2 mesiacoch. a potom sa to objavilo myslim v oktobri zas a skusila som tie lieky Detralex a tu na MK mi jedna tu indulonu poradila a cca 2 tyzdne a bol pokoj, ani pri porode som ich uz nemala take strasne, len tak trosku a teraz uz nic 😀 ale vraj sa toho clovek nikdy uplne nezbavi, tak som zvedava kedy sa zas objavia 😠

lenkalienka25
20. dec 2011

@dominika_sk Dominika ty prikrmujes maleho celu noc a az rano ho kojis?