Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
pred casom som sa vam stazovala,na to,ze dcera spava so mnou...No a po case som si na to uz akosi zvykla 😉 Dnes som sa rano zobudila,hladala som v posteli malu a ,,nasla,, som ju pritulenu k mojmu boku a rucickou ma drzala za nocnu koselu [asi sa bala,ze jej ujdem]Take to bolo mile 😀 Moja ,,pritulnicka,,
Tak si uzivam blizkost mojej dcerenky.Ved ani sa nenazdam a vyrastie mi.....
@kaia
@denis006 mne poradila porodna asistentka do vody do kupania pridat par kvapiek cisteho mandloveho oleja, lebo ten ze zmakcuje vodu a klopi klop, nam to pomohlo, obcas ma maly suche priehlavky na nozickach, ale po par kvapkach oleja to pomoze, teraz to mava tak raz za 3-4 dni, predtym mal suche miesta kazdy den....
@veronika1417 my čajík musíme lebo z toho antirefluxnoho mliečka sa nevie vykakať...
ahojte...tak ja som aktuálne teraz od ôsmej položila malú zo mňa do postieľky /okrem hodky a pol kočíkovania /...celý deň na rukách ☹ ani si neviete predstaviť tú úľavu 😔
@karap Aj Ja si ráno po 5:00 malú zoberiem k sebe do postele a potiahneme spolu aj do 08:00 😉 Malá sa mi túli pod pazuchu, také je to zlaté. Keď ju kojím , tak mi ťahá tričko, alebo košeľu , len aby som jej náhodou prsník nevytiahla z pusinky. 🙂 Dne sbola veľmi zlatá, starala sa o ňu staršia dcéra (12r.), aj ju uspala, prezliekla. Tk mi milo povedala: "Mami Ty môžeš ísť naspäť do práce a Ja zostanem na materskej- teda na sesterskej 😀 ( Len aby do školy nemusela.)
@tasiko aj ja som dnes od druhej nosila malého na rukách... zaspla o pol osmej aj to len tak na oko... teraz ked som mu dala o deviatej znova papať ale normáln mlieko nie antirefluxné tak odfukuje chudáčik.... musím byť pri nom lebo sa bojím že bude grckať... kúpila som dnes gastrotuss tak som zvedavá či pomôže...
máme aj stridor tak chrčí :(
@lenka1108 Naša dostane hudobné a vibračné ležadlo- kresielko Biscotti od Bright Starts, premietačku nad postieľku Macko Pu, Pískaciu knižku Macko Pu, oblečenie - súpravičku Puma a letné tričenko Adidas (Ocino je na značky zaťažený.), pančuchy a bodynko Šmolkovia, Pampersky a od veľkej sestry dostane Vianočný podbradníček, hrkálku a prvé botaskové capáčiky. 🙂
baby, tak dnes sme boli u ocnej a zatial nam predpisala este jedny kvapky, nejake homeopatika...ma zrastene kanaliky ale dr povedala, ze mame prist az koncom januara a uvidime ci sa to same neupravilo, lebo je tam sanca 30 percent, ked budeme masirovat a tym ako sa malemu este hlavicka viac vyvinie...a ked nie, tak pojdeme na tu sondaz ☹
@denis006 ahoj.aj moja mala strasne suchu pokozku a nam poradily v nemocnici nakvapkat pri kazdom kupely do vody par kvapiek materskeho mliecka.my to tak praktikujeme stale a doteraz(klop klop) som este nepouzila ziadny kremik na telo 😉 a mala ma krasnu pokozku.skus vyskusat mozno to zaberie aj u vas 🙂
@denis006 ,@kaia...ja používam po kúpaní olivový olej z lekárne na celé telíčko...aj vlásky pretriem...tiež mal šupinky na priehlavkoch a ručičkách,to je normálne...aj keď kamarátka sa venuje ajurvéde a tam sa odporúča pre dospelých komplet natrieť olivovým olejom a potom sa osprchovať 🙂 a na kúpanie http://www.bioderma-sk.sk/bioderma-sk-sk/eshop/... ,až na to,že to bol prvý deň muž kupovať veci v lekárni a pýtal si telové mlieko a teta mu toto predala,on si to neprečítal,nahádzala mu to do tašky..nechal si poradiť.🙂....až doma som zistila,čo to je...teta by mi pomohla,keby som malého s tým natrela a neumyla..☹(..ja som to mliečko potrebovala na masáž nožičiek,čo nám kázali v pôrodnici..
..boli sme na poradni a máme 4900g a 56 cm.... 🙂
my sme dnes spinkali do 22hej do 6tej rana bez kojenia 🙂 ach keby bolo viac takych noci
@woman04 Ďakujem za radu a inak nad tou biodermou veľmi rozmýšľam a majú aj atopderm v akcii 2 x 500ml za cenu 19 eur a pôvodne stojí cez 42 eur. /www.bioderma.sk/
A prečo musíte masírovať nožičky? Lebo aj nám kázali - v správe z pôrodnice máme napísané PEDES - REH.
nožičky dáva do vnútra ale musím povedať, že masáže veľmi pomáhajú, máme 4 cviky, ktoré robíme pri každom prebalení /cez deň/.
Maminky, ako riesite kojenie v noci ak vam dieta spi? Budite ho kazde 3hodiny, alebo odsavate si prsia a nechate drobcekov spinkat? Moj maly obcas je po dni (co tolko je cez den hore a place) prespi v noci 5-6hodin vkuse a ja neviem ci ho budit. Doteraz som ho budila, aby som nedostala zapal prsnika. dakujem.
@ladybaby nechavam spinkat a ani nedosavam, niekedy mam rano celkom dost preplneny jeden prsnik, ale ked sa maly zobudi, vysaje ho 🙂 zatial som nepotrebovala odsavat, aj ked su rana ked mam uplne preplnene prsniky, ale nebolo to nutne odsat, uz sa mi produckia mlieka upravila podla maleho potrieb
@janulkan presne toto som chcela napisat, @ladybaby mala mi krasne spinka 5 - 6 hod v noci, dr vravela nebudit v noci, ale cez den ano, to ju budim kazde 3 hod ak sama nevstane.... zozaciatku som mala prsia total plne rano, musela som odstriekat aby sa mala vobec vedela prisat, ale nejako sa to samo upravilo, teraz mam plne, ale tak akurat ani netlacia, nebolia..... 🙂
@ninka23 chcem sa ťa spýtať koľko krát a koľko ml a ako často dávaš malinkej ten čaj?obávam sa že moja sa tiež ledva-ledva vykaká bez rúrky a včera chúďa pučila a nič...ja kojím a dávam aj UM ale som taká unavená z neustáleho vláčenia že už aj strácam mliečko...a keď bude na UM bojím sa že sa už vôbec nevykaká. 😒
@dominka757 neboj sa určite sa mu to dobre vyvynie 🙂 držíme palce 🙂

@harper No vystruhala malinky cipok a do ritky snazila vsnunut, ale tlacil oproti, tak troska podrzala a potom vytlacil hovienko 🙂 a tlacil a tlacil a cvicila pritom nozickami.