Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
No to kojenie po leziacky tak, ze ja lezim na boku hore bez 🙂 a ju mam pritiahnutu k sebe k prsniku a ona tiez lezi na boku a hornou rukou si ju pritiskam k sebe a tak cucka a ja pritom pospavam - je to dobra poloha, lebo som aj ja uvolnena a kludne moze pit aj dlhsie a ani ju nic netlaci. Skus na nete najst video tejto polohy, je to lepsie ako po sediacky. No a ked nepapala, tak som sa snazila ju prikladat zakazdym, ked zacala otvarat usta - aj ked sa asi po troch minutach rozplakala, nieco urcite zjedla kedze som to robila velmi casto. Inac ta moja laktacna poradkyna ona je aj vrchna sestra a velmi mi s kojenim pomohla uz v porodnici. Ked mala malo pila a ostatne sestry mi nanucovali flasku, ona mi stale povedala, ze nech to skusim cez poharik, s lyzickou, s cievkou atd len nie s flaskou. A ze tie deticky niesu take male, zeby im ublizilo, ked par dni menej jedia. A mala sa tak rozjedla, ze doteraz sedem tyzdnov iba kojim, bez flasky. Myslim, ze vela pomoze to cvicenie s nozickami, aby sa vyprdkala a prikladanie uz pri prvom naznaku prebudenia, ked este nieje uplne prebrata a saje pomalsie. A este mi doktorka dala espumisan, to je na pohltenie plynov, tak aj to jej kvapkam a myslim, ze aj to trosku pomaha - davam jej to lyzickou.
@luci66 mne lekárka chcela dať na rozbor mlieko , ale keď ju vážim pred aj po kojení viem kolko spapa a nestačí to tak ju dokrmujem nutrilonom. čo vytiahne si dá a ešte dokŕmim. občas sa jej podarí vytiahnuť 130ml potom už ju nedokŕmim, ona mi spáva dosť dlho a keď sa pokaka po dni a pol tak je hladná lebo bola plná a sa vyprázni až moc 🙂 akurát teraz čakám pokiaľ sa zobudí aby som ju okúpala už spinká 4 hodiny .moja melissa je taká podarená ona by už kecala , keď jej rozprávam normálne mi dačo hrkuta zlaté by som ju zožrala aká je zlatá 😀
@luci66 nazorna ukazka: http://kojeni.net/vleze.php mne to clekom pomohlo ked som skusala tu polohu prvykrat 😀
@veronika1610
@anulicek
Dakujem za rady... skusim sa s tou laktačnou poradkynou poradiť...
@tasiko Čajík jej dávam tak 2- 3 x za deň a ponúkam jej ho tak 30 -45 min. po kojení alebo po prikrmovaní, alebo keď me niekde vonku. Niekedy vypije 30 ml naraz a niekedy vypijke len pár hltov. Celkovo za deň vypije 60-90 ml čajíka. No a malú nemám stále na rukách, nechám ju poležať v postieľke alebo v kočíku a aj ju nechám poplakať. Je to malá potvora 😉 Prišla som nato, že si trošku poplače a sama ukľudní a niekdy si potrebuje 2-3 x zavzlykať pred spasním. Začala som to praktizovať asi týždeň a zaberá to. Stíham si porobiť svoju robotu a aj si trochu oddýchnuť. Včera a dnes som v pohode napiekla 7 druhov zákuskov na Vianoce 🙂
@danka89 Ahoj, mám rovnaký problém, už v pôrodnici ma bradavky boleli na nevydržanie, vyskúšala som bephanten masť, kúpila som si aj avent masť ale kojenie bola jedna príšerná bolesť. Nakoniec k nám prišla laktačná poradkyňa, ktorá mi ukázala správne prikladanie si drobčeka, ubehlo už odvtedy zopár dní, ale stále to nie je ok. Radila mi nech bradavky čo najviac vetrám, nech ich nechávam v suchu, že aj fénom ich môžem nahrievať a sušiť, neumývať mydlom. Môžeš tam mať aj kľudne nejakú infekciu. Bolí ťa to najviac pri priložení bábätka a potom bolesť ustúpi? alebo ťa to bolí aj medzi kojeniami? Ja som si zabezpečila aj antibiotikovú masť baktroban, zatiaľ som ho však užívať nezačala, uvidíme či sa to bude zlepšovať alebo nie. Každopádne viem že som si bábo zle prikladala, ale očakávala som že bezbolestné kojenie sa dostaví skôr. Tak uvidíme...
@luci66 vianoce budú krásne aj keď nebude vysaté, hlavne sa ukľudni ty a malá to vycíti. skús prestať odsávať a miesto dudla na ukľudnenie jej daj prsník, aj každú hodinu cez deň. pre malú bude kvôli brušku tiež lepšie papať málo a často, ako sa prepchať každé 3 hodiny. moja má reflux a každú hodinu si potrebuje utíšiť pálenie žáhy, nie žeby bola hladná. inak mne na ukľudnenie pomohla homeopatia - sedatif p
@miriamapeter moja má 6 týždňov a teraz môžem povedať, že je to už lepšie, nezatínam zuby pri kojení, aj keď to ešte bolí. ak nemáš trhlinky a bolí to (môj prípad), pomôže chodiť hore bez, univerzálna masť (okrem bactrobanu sú tam aj iné zložky) a hlavne úplne vylúčiť sladké.
https://docs.google.com/document/edit?id=1KFxs8...
@miriamapeter ahoj 🙂 no ja si bradavky vobec neumývam mydlom od pôrodu..bojím sa že ma to bude štípať ked sa do tých trhlín dostane mydlo 😢 a bolí ma to najviac ked si priložím malú ale potom to ustúpi ked sa už rozťahá ..no ked odsávam a už vyberiem prsník z odsávačky tak vidím že z tých trhliniek ide nejaký hnis alebo čo to je..proste taká žltá priesvitná tekutina a bojím sa aby to malinkej nejako neškodilo pred tým mi s toho išla normálne krv... ked si nechávam prsníky na volno bez podprsenky tak ma to tiež dosť bolí lebo sa mi to šúcha o tričko..nemôžem stále chodiť hore bez ..lebo u nás je to ako na dni otvorených dverí a hocikedy niekto z rodiny vojde ☹ a ešte sa mi tam robí také akoby biele zaschnuté mlieko a ja sa to snažím nechtom pekne odlúpiť..neviem už čo by som urobila aby som mohla normálne kojiť a nie len odsávať.. ☹
@luci66 ahoj,ja mám tiež ten istý problém,okrem toho pučenia na prsníku,robí mi to menej,keď je hladná nepučí sa a pekne saje,ak už má ako-tak dosť,začne vymýšľať.My sme aj na MM aj na UM kedže malá dosť vracia.Poviem ti,neviem koľko si stiahne z prsníka,ale z fľašky vypije cca 100 ml,niekedy menej,a to predtým pila aj 130 ml 3x za sebou a nemala problém,no keďže som mala skúsenosť že ešte po 2 hodkách ani po 2,5 nemala mliečko strávené,dávam jej tak po 3 hodkách,takže za deň to výjde na 5 kojení,a cez noc individuálne.Mne sa to zdá tiež málo,hlavne keď ani tých 5x nevypije tolko koľko by podľa mňa mala,ale vravím si že keby bola hladná tak by hučala.Neviem či jej to neni málo,uvidím koľko pribrala...mne je ale úspech keď polovicu čo vypije nevygrcia,aj včera po hodke a pol /bez pohnutia!!! sa jej mliečko vrátilo a to bola na mne na ramene a vygrcala natrávené 😔 ☹
@danka89 neolupuj si to z prsníkov, to čo ti tečie, je tkanivový mok, nie hnis. ešte existuje zlepšovák - dve čajové sitká s odrezanými rúčkami do podprsenky, aby sa vetrali
Ahojte, u nas zacala 'vianocna pohoda' rannym prebudenim ☹. Arturko sa zobudil s horuckou, plnym nostekom, ...tak ideme poobede k lekarke. Snazim sa Carlicku izolovat a duuuufam, ze sa nenakazi 😝.
@kaia ajajajaj no nech ste skoro zdravučký! Ja som bola dnes na kožnom na Kramároch na kontrole mala dostala ešte na doliečenie mastičku čo treba namiešať a v lekárni mi povedala teta že už to nestihnu tak ma odpísala krava to som sa tam aj minule vytočila a nakričala na nich .
Prajeme krásne vianoce
@woman nám povedali, že sa to má zlepšiť do 3 mesiacov a ak nie, že treba chodiť na rehabilitácie. Už to máte lepšie? Naša to má oveľa lepšie ako po pôrode ale ešte to nie je také, aké by to malo byť..., tak masírujeme ďalej...že je to pri tých bábätkách, ktoré majú v brušku málo miesta a naša mala pôrodnu hmotnosť 4 Kg a merala 55 cm...A váš bol aký veľký?
Ahojte, čítam, že tu viaceré máte rovnaké detičky ako ja - malý tiež z večera nezaspí, pravidelne som 2-3 hod. s ním hore a pestujem ho na rukách, nevie sa dogrgať, strašne veľa po najedení grgá, už neviem, čo robiť, kŕmim ho rovnako ako cez deň (z fľašky) a v pohode, nenahltá sa toľko, ale večer sa potrebuje 2 hod. vygrgávať... Zakaždým ako ho položím, tak je hore, asi ho to tlačí alebo čo... Už som z toho na nervy, unavená. Nadránom o 3.30 zase sa naťahuje a tlačí ostošesť, vyprdká a vykaká sa až ráno. No proste spím asi vkuse asi tak 3 hod. za noc 🙄 Nechápem, čo to je, kojím ho a aj prikrmujem Nutrilonom Comfort - ten je špeci na bruško, do toho mu dávam večer infant dophilus, tak neviem, prečo práve večer potrebuje toľko grgať... A samozrejme, keď sa vygrgá, tak zas chce kakať a zas hodinu tlačí a kričí a ja len masírujem, cvičím s ním, na bruško ho dávam... Je to ťažké.. Ako to vy zvládate? Ja som v týchto situáciách na konci s nervami 😖
@lucka33 ahoj ak my to mame teraz tazsie s bruskom, Maximko nechce spinkat. Dnes zaspal o 13.00, v noci celkom spi ale az od pol noci potom nakrmim o 3.00 a rano o 7.00, spanok ma taky nepokojny a aj pri kojeni sa natahuje. Davam mu espumisan a vcera som kupila laktobacily, zatial ziadna zmena ☹ . Inak sa mu musim stale venovat, na rukach, dudlik podavat atd. Chcem este "piect" banany v cokolade a bur. Gulky a este nemame stromcek, takze ako budeme stihat. Prach nema kto poutierat ale teraz ma trapia ine veci, aby bol malinky napapany a spokojny 🙂
@kaia hrôza...my to máme chvalabohu už za sebou a malinký sa nenakazil...tak dúfam, že Arturkovi sa skoro polepší a malá Carlička to od bračeka nechytí 🙂
@stellamiapiccola tak to je na porazenie...aj u nás v lekárni sú také "ochotné" tety, ktoré nič nestíhajú 😠
@lucka33 u nás je to podobne každý večer ☹ od 18 do 23 je hore a keď aj zaspí a ja ho položím do postielky, tak je hore a strašne plače 😒 a keď aj konečne zaspí, tak je každé dve hodiny hore 😎 tiež som z toho na nervy, ale aspoň cez deň si trochu viac pospinká...
baby ako dlho papaju vase deti?Mojej staci 5 minut na prse a pusta bradavku [alebo zaspi]Aj jej ju ponukam zase,tak ju napina a nechce ju....No pribera pekne,kaka skoro do kazdej plienky,tak neviem 😒 Zeby si za 5 minut vytiahla dostatok mlieka?

@danka89 Ahoj, ranky na prskach som mala aj ja..(vlastne este mam, ale hoji sa to) mne nepomohol ani Bepanthen, ani vlastne mliecko ale specialna mast, ktoru mi dala laktacna poradkyna. Neviem, ako sa mast vola, ale ak si na www.mamila.sk vyhladas poradkyne, je to pani Alena Kolesarova a urcite Ti poradi...
Drzim palce