icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

janulkan
25. dec 2011

baby aj vy ked date drobcov na brusko tak maju take pohyby ako keby chceli liezt? maleho ked polozim zdvihne hlavicku na chvilu a nohy a ruky sa mu nejdu zastavit, plienku co ma pod sebou celu skrci do jednej guli a nohami sa normalne odkopava pomaly 😀 ale hlavu udrzi este iba nejakych 30s a polozi...

maticap.
25. dec 2011

@werica ahoj, skocim vam do tejto temy, lebo aj my sme riesili tento problem. Este otazocka - ktory nutrilon papate? Lebo nam robil nutrilon Extra problemy: zapekal nas a nas maly odmietal pit cokolveko okrem mlieka - ziadny caj, ziadna voda (ani z flase, ani lyzickou a ani striekackou). Jediny sposob, ako sme do neho dostali caj, bolo zarobit mu do neho nutrilon. no na zapchu to bolo malo... caj s mliekom sme robili dvakrat denne a skusali sme feniklovy, kamilkovy a detsky (zmes feniklu, kamiliek, maty a co ja viem coho este). Neviem, ci si si pozerala temu umele mlieko - ktore je najlepsie - tam som sa pytala na to iste co Ty. A bolo mi povedane ( a nasla som to aj na nete), ze novorodencovi aj ked je na UM by malo stacit ako prijem tekutin iba mlieko. Na druhej strane, mam znamu, ktorej syncek vypije za den cca 250 ml cajikov...Pokial Ti dieta cajik pije, tak mu daj kolko si ziada. 😉

stellamiapiccola
25. dec 2011

Ahoj maminky, my sme mali večeru u našich a malá bola skoro cely večeru hore , ale neplakala len sa mrvila, keď sme došli domov mrnkala do 00.30, ale zase spala až do 9.30 a dnes spala úplne skvele .

lenka1108
26. dec 2011

Ahojte baby joj na som taka rada ze uz je pomaly po sviatkoch.furt niekde behame len balim vecicky kocar prenasam.ale vianoce boli supis.jezisko mi doniesol IPhone tak sa vytesujem.maly mi uz druhu noc spinkal 7 hodin v kuse tak som vyspataaaa 🙂)je to zlaticko.

dominika_sk
26. dec 2011

@lenka1108 aj ja som dostala iphone, ty trapka 😀 😀 😀 (dufam, že sa neuraziš 😉 )

inak, mame pokazeny monitor dychu, kukam na maleho, vidim ako dycha aj sa hybe a monitor neblika aj 5 sekund, potom zase začne, ale to bude tym, že je použity. tak už sa dohadujem s jednou pani, aby mi predala snuzu na plienku, lebo je to o držku, keď ho nemame. maleho som dala spať ku nam do postele, aby som ho mala pod dozorom, lebo ďalši falošny poplach by som už asi neprežila, aj keď viem, že monitor je pokazeny.alebo nedajbože aby nepipal keď ma, čo dufam že sa nikdy nestane 😔 lenže alex spava od mala večer v postielke, cez deň tam nechce byť, ale večer potrebuje svoj pokoj, aj dve hodiny leži ticho v postielke a kuka okolo seba a potom zaspi,. u nas sa mu vobec nepačilo, stale plakal, všetko ho rušilo, nemohol zaspať. každu hodinu a pol bol hore. dufam, že ta pani mi to pošle čim skor. monitor je tentokrat novy, neodbaleny ešte v zaruke, tak dufam že to bude ok. lebo jeden novy sme už mali a bol pokazeny! niekedy lutujem že ho mame, ale teraz keď som si zvykla, neviem si predstaviť, že by sme ho nemali 😖

lenka1108
26. dec 2011

@dominika_sk jeeej su supis a kolkatku si dostala?asi zacinam byt na nom zavisla :DDDD
Kolko ta stoji ten monitor na plienku? By som ho tiez kupila...

kukina79
26. dec 2011

@janulkan ahojky, u nas to iste 😉 som ho nazvala nasou baletkou 😀 nohy dviha do vysoka, potom sa snazi odrazat ako pri lozeni, ale hlavicku este neudrzi moc dlho.

xclusive
26. dec 2011

Baby chcem sa spytat...maly do teraz kakal denne...a teraz...naposledy kakal vcera rano a od vtedy nie... ja viem,ze novorodenec nemusi kakat aj tyzden...len chcem vediet ci mate podobnu skusenost....nepuci sa ...,prdka normalne a netvari sa ,ze ho boli brusko...

dominika_sk
26. dec 2011

@lenka1108 ja mam 4 a priatel 4s. A ten monitor stoji novy okolo 112 eur, ale nasla som novy nerozbaleny za 62 eur. Ja chcem hallo , co aj vibruje. Kukni bazar, su tam este. Je tam pani aj z PB co ho predava.

lenka1108
26. dec 2011

@dominika_sk ja mam trojku. Uz som pisala tej pani uvidim ci sa dohodneme. ;)

dominika_sk
26. dec 2011

@lenka1108 ta čo som jej pisala ja mi neodpisuje. teda odpisala raz a potom nič...

dominika_sk
26. dec 2011

@lenka1108 no akurat mi poslala smsku 😉

dominika_sk
26. dec 2011

@lenka1108 priatel už je na ceste do RK 🙂 tak dneska ho mame doma 🙂 ...dufam, že sa teda vyspim...

lenka1108
26. dec 2011

@dominika_sk daj potom vediet ake to je

dominika_sk
26. dec 2011
fanny3
26. dec 2011

@xclusive moj maly je na tom presne tak isto naposledy kakal vcera rano. Tiez neviem ci to vadi, mozno ke to preto ze som jedla banan...Na plienke ma po cikani take ruzove myslite ze su to stale tie hormony?

evane
26. dec 2011

ako zvadli vasi drobci sviatky co sa jedenia tyka? ja som mala dve stedre vecere (kapusta, ryba, salat) a kooopec kolacov...no a ani brucho a ani ziadne vyrazky zatial nevyzeraju, tak uz to hadam ani nepride...len ten jeho spanok. zavidim vam ze vam decka spia tak dlho:(

werica
26. dec 2011

@maticap. my papame klasicky Nutrilon, nemam pocit, ze by ju zapekal, ale raz za cas sa objavia taketo problemy 😒 Dnes som jej dala 2 x 15kvapiek espumisan - bezvysledne, 2 x 50ml Hipp feniklovy, nakoniec som zmerala teplotu a ten teplomer bol asi najucinnejsi... ale nechcem predbiehat, este stale nie je uplne vo svojej kozi 😔 Dufam, ze do vecera sa to polepsi..
K tomu caju, ja som sa lekarky nepytala ci uz podavat caj alebo nie, ale tu na koniku si ho mamicky pochvalovali, tak sme skusili aj my a viackrat nam na ubolene brusko pomohol 🙂 Inak mame dost prekurene izby, aj 26 stupnov mame, takze cajik ako tekutina moze byt len prinosom 😎 len som si nebola ista, kolko babatko takeho cajika za den zvladne, nech to neprehanam 😝

werica
26. dec 2011

Mamicky, asi ste uz diskutovali na temu antikoncepcie, ale kedze je toto forum nekonecne dlhe (a ja leniva) mohli by ste mi pomoct trochu sa zorientovat v tejto oblasti? Po novom roku ma caka prva poradna, kde si chcem dat predpisat nejaku antikoncepciu, stale sa neviem rozhodnut medzi tabletkami a vnutromaternicovym telieskom 😒 alebo je na trhu aj nieco lepsie? Naposledy som brala tabletky pred niekolko vela rokmi, odvtedy su na trhu urcite rozne novinky, a kedze nasi lekari predpisuju, co sa hodi im a nie pacientke, radsej by som sa poradila s vami 🙂

miriamapeter
26. dec 2011

@veronika1610 Ahoj, prosím ťa sladké má taký vplyv na tú bolesť bradaviek? Je pravda, že zjem dosť sladkého za deň. No uvidíme čo mi nakoniec pomôže...

lady511
26. dec 2011

ahojte maminy chcela by som sa popítat Vás či máte skusenosti s elektronickými pestunkami..a aké značka?rozhodujem sa medzi Avent philips alebo chicco 😒 tak neviem....máme dost velký rodinný dom s velkou záhradou preto tie vysielačky len neviem aka značka sa osvedčuje

janap24
26. dec 2011

@lady511 Ahoj
@lady511 mam este po dcerke Top com ma dosah do 2km ..som s nou spokojna da sa na baterky aj do siete..vyuzivam ju aj teraz, ked maly spi v kociku tak mu dam do kociara a nemusim stale behat ci place. 😉

cucovia
26. dec 2011

@lady511 ahoj, my mame tiež top com, vybrali sme ju pre veľký dosah tak ako pise @janap24 😉 fakt sme spokojní, odporucam 😉

@evane ja som dost vahala nad kapustnicou, či ano alebo nie, aj ked miuska nemava problémy s bruskom... nakoniec som neodolala, kedze pán manžel tak skvelo navarili... 🙂 a všetko ok 😉

mY mame o zábavu momentálne postarané, balime vo veľkom, v stredu sa stahujeme... ufff

ninka23
26. dec 2011

@lady511 Ja som si kúpila obyčajné vysielačky z Ikei( že možno ani nevyužijem) a namontovali sme a je super 😉 Je jednosmerná. Pevná časť je upevnená na postieľke a prenosnú nosím so sebou po byte do miestnosti, kde sa nachádzam.

ninka23
26. dec 2011

@werica Ja som brala pred tehu CHLOE kvôli pleti a veľmi mi pomohlo. Teraz sa znovu vrátim asi k tejto osvedčenej.

ninka23
26. dec 2011

@dominika_sk Nevzdávaj to. Ja kojím a prikrmujem a dúfam, že takto to ešte zopár mesiacov potiahneme 😉

stellamiapiccola
26. dec 2011

@lady511 ja mám Angelcare typ AC420 a je skvelá ma aj teplomer aj malinké svetielko dosah má 250m

veronika1610
27. dec 2011

@miriamapeter ak ide o Candidovú infekciu (hubovú), tak áno, kvasinky majú radi sladké prostredie a množia sa veselo, aj keď sa bábätku nerobí žabka, mne to fakt pomáha. teraz po koláčovej náloži ma to zase bolí trochu viac, aj keď sa to nedá porovnať s bolesťami počas prvých 4 týždňov.

kaia
27. dec 2011

@lady511, my mame Avent, dosah okolo 300 metrov, obsahuje uspavanky a obojstrannu komunikaciu 😉

kukina79
27. dec 2011

ahojte kocky, tak dufam, ze ste sviatky prezili ako tak v klude 😉 no u nas to bolo striedavo oblacno jasno 😒 vcera bol strasne nervozny maly, asi pocasim 😖 a noc nanic...mam pocit, ze cim je strasi o to horsie spava...cez den nevadi, ked je viac hore, ale nocne spanie sa nam akosi kazi a tuto noc mam pocit, ze kvikal stale 😠
chcem sa vas opytat ohladne vitaminov ako ste na tom, ci vam ich drobci dobre znasaju....no my beriem Vigantol, Kanavit a vitamin C a tyzdne aj kyselinu listovu a vitamin B6 (mal zle krvne vysledky, tak nam dr. predpisala este aj tieto vytaminy ). mam pocit, ze maly to vsetko nejak zle znasa a chudacik trapi ho potom brusko a tym padom nevedel ani dobre spat. vyskusali sme teraz cez sviatky vsetky vitaminy vysadit a cuduj sa svete mala som uplne ine dieta, ktore sa aj usmievalo a bolo spokojne bez krcov...az na to, ze strasne citlivo reaguje na zmeny pocasia...