Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@werica my mame tiez v byte dost teplo, cize je maly smadnejsi, len on nam nechcem ten cajik feniklovy vobec pit ☹ ja odsavam a davam z flasky a aj prikrmujem. niekedy sa zobudi po hodke spania s placom a s priatelom sme nechceli verit, ze uz je hladny, ked stiahol aj 140ml.tak som mu skusila dat troska este napit z UM a potiahol len parkrat a spokojne spal dalej.Takze smad ho trapil,ale UM mu nechcem davat stale na smad. skusime este kamilkovy, ci mu ten nebude lepsie chutit.
@kukina79, nasa Carla mala tiez problemy s bruskom, kupili sme "gripe water". Poradil mi to kolega este pri Arturkovi, na Slovensku ho zial nemaju, ale v Madarsku a inde ano. Je anglickej vyroby a obsahuje kmin. Po prvej davke problemy s bruskom odisli a uz mame opat spokojnu princeznu 🙂
@kukina79 Ahoj, my berieme iba Vigantol 2kvapky denne (Katka je iba na UM) a musim ju pochvalit, od zaciatku ho krasne papa z lyzicky ako velke dievca 😀 S feniklovym cajikom sme tiez problem nemali, pije ho tak dychtivo ako mliecko (a podla mna ma aj celkom dobru chut).
Ktore krvne testy mal syncek zle? Nam nerobili ziadne vysetrenia, okrem odberu krvi z paticky pred odchodom z nemocnice 😒
Povedali Vam v nemocnici krvnu skupinu babatka??? Mne povedali, ze sa to nevysetruje, iba v ojedinelych pripadoch ako napr. matka ma AIDS, je zavisla na drogach... 😕
Potom som sa na to pytala na prvej poradni - vraj sa to zistuje iba na poziadanie za poplatok 🙄
ahojte viete mi poradiť mala ma upchatý noštek ale nie je prechladená ani jej nevyteká len nevie dýchať, skušala som odsavať ale nič neodsalo neviete mi poradiť ako jej pomocť? 😢 Resp. čo to može byť?
@werica ja som pri prvom nemala napísanú v karte a ešte do dnes ju neviem, ale s lekárkou som dohodnutá pri prvej potrebe odberu krvi mi ju spraví, aby som nemusela platiť. U malej teraz ju mám v karte.
@kaia Krásne fotečky , no Melissa má problém s bruškom, ale už jeje ani nedávam kmínový čaj vôbec to nepomáhalo a prdká bez problému, ale aj tak plače a kope.
@werica ja som ju mala hned napisanu asi po prvom dni 🙂 ale napr moj brat ma 18rokov a v karte ma doteraz napisane krvna skupina: "krvna banka rozbita" 😀
@atima myslis take chrcanie? to robi aj moj maly ked sa pogrcka, tiez som skusala odsavat ale nic, tak to proste nejako ignorujem, myslim ze to robi ako sa pogrcka tak to mliecko mu tam nejako koluje alebo co, inak neviem co by to mohlo byt
@z0e masírujem kostičky na členkoch z oboch strán, klenbu nožičky zo spodu, potom vytláčam nožžičkusmerom von protí pohybu, ktorý robí mimi /akoby malo vystretú špičku a jemne vyvýjam protitlak/ a ešte taký, ktorý voláme klieštiky, - medzi palec a osstaté prsty chytím chodidlo testne pod píšťalou a prechádzam až k prštekom a opäť troška vyvýjam tlak do vonkajšej strany....je to ťažko opísať, aj som na nete hľadala ale nič som nenašla
@atimaahoj aj naša občas "chrčala",no nám lekárka povedala že keď malá chrčí nemusí to byť znak soplíkov ale aj to že sa jej vracia občas mliečko,že je to klamlivé a veľa mamičiek si myslí že sú to sople ale nie je to tak 😕
Inak baby,mne sa zdá ťe naša malá čím ďalej tým menej papá,má s tým niekto skúsenosť???Z prsníka neviem koľko vypije ale nepije viac ako 7-8 min ,potom sa odťahuje... 😔 a z fľašky voľakedy vypila aj 130 ml teraz sotva 100 aj to iba niekedy,prevažne tak 80 ml...keď jej skúšam dať tak po 2,5 hodke nechce,niekedy ani po 3...??? Som znepokojená inak až tak moc neplače ale vyzerá taká nespokojná aj menej spí,neviem...bojím sa či jej to stačí...,prosím poraďte... ☹
@tasiko ja mam tiez podobny problem 😕 maly mi od stvrtku soplikuje, mozno je to aj tym..ale od vcera mi nejako pomenej papa..vydrzal mi najprv 4 hodiny...co som bola prekvapena, lebo papaval menej ale casto...a dnes v noci o 9-tej papal naposledy a potom si pytal az o 6-tej 😕 normalne som ani nespala, ze si nepyta...a dnes sa mi normalne jeduje na prsnikoch..skusam striedat ale nevie sa ani poriadne prisat, troska si cucne a to je vsetko 😖 ale to je asi tym, ze je chorucky, dufam 😒 ☹
@tasiko mozno si uz viac vytiahne od teba, ono sa to tazko urcuje, ked papa z prsnika aj z flasky, tak sledujes kolko papa, ale keby vylucne kojis, tak tazko zistis kolko papa 🙂 orientacne jedine ze by si skusla prevazit pred a po kojeni...a zase pokial ti bude tyzdenne priberat, tak to nejako neries...
a s tym spanim, moj krpec uz spi len von v kociku a doma ma len take polhodinkove spanky na rukach alebo na prsniku 😀 inak je hore cely cas... 😠
baby, ktore mate skusenosti, ako dlho mozeme soplikovat??? 😖 zajtra to bude uz tyzden 😒
@dominka757 áno podľa mňa je to tým,neboj.
Ja som ale nervózna,lebo naša nemá dôvod...?...
@janulkan myslíš....no ja ju neprevážim,nemám kde...ale určite je menej a z prsníka si toľko už nevytiahne,bo ja už v nich ani moc nemám...si zlatá.No dúfam že teda dačo priberie...lebo ja už sa bojím,vieš veľa grcká skoror nepapá nespí...už som na vetvy.Aj štedrý deň skoro nič nepapala.Koľko papá tvoj?Moja za deň si pýta max 4x.a to sa mi zdá málo,na to koľko by mala vypiť...a to keď zoberiem vypije tak cca 320 ml a to sa mi zdá veľmi málo na dvojmesačné bábo...čo myslíš??? 😔 ☹ ☹ So spánkom ani nvravím...som na tom dosť podobne...a my máme ďalší problém..tým,že má postieľku vyvýšenú na 30° kvôli refluxu,a spí v zavinovačke lebo sa pučí,každú noc sa zosunie tak že je v zavinovačke a ešte si aj plienku zosunie na hlavu /lebo inak by sa hneď rozkopla keby ju nemala-/aspoň ruky jej zabalím/ a sotvadýcha.Neviem tým že je už ťažšia asi klesne dole a potom sa bojím že sa udusí...keď ju nedám do zavinovačky nezaspí a tak sa pučí že sa hneď skotúľa...ty nemáš vyvýšené? ako to riešiš?Keby som ju dala normálne všeko mi vyvráti..Keby som nemala monitor dychu ani nespím...aj sa divím že sa už skoro nezadusila...aj plienku aj zavinovačku na tvári 😢 😢 😢 to je hororr ti poviem... ☹ ☹
@tasiko no neviem, lebo soplikujeme uz do minulej stredy a az vcera zacal takto strajkovat... ☹ a ked ta to upokoji, aj moj maly najprv papaval skoro 20 minut a teraz tak ako pises ty..takych 7 minut a hotovo..a ako pise janulkan, ked ti bude tyzdenne priberat, tak je to ok 😉 a keby bola hladna, tak by ti podla mna stale plakala a nedala by sa ani utisit...
@werica krv mu brala dr. kvoli zltacke a zaroven aj zkontrolovali krvny obraz, ci ma vsetkych vitaminov a mineralov dost a tam mu vyslo, ze ma nizsiu hodnotu kys.listovje a vitaminu B6. nastastie je zltacka uz definitivne prec. brali mu krv z hlavicky 2x a maly bol zlaty drzal a jedine co mu vadilo bolo, ze mu drzali hlavicku napevno.
@tasiko babo ma vypit za den cca 100-150ml/kg vahy..maly tak 6-7x denne je na prsniku a tiez dost grcka, ale u nas je jedno ci lezi alebo je na pleci, proste sa pogrcka, ale pribera tych 100g/tyzdenne, co sice nie je vela ale pre doktora postacujuce...ja tiez mam doma len osobnu vahu aj tu som na zelanie dostala na vianoce 😀 tak len priebezne nejako prevazim, ci pribera, kedze kontrolu nam dava uz len raz mesacne...krmenia nevazim vobec...
maly spi so nami v posteli, v noci sa mi budi 1x a to sa zobudim skor ako zacne plakat vacsinou, tak ho v miernom polospanku prilozim a tak sa napapa a zaspi dalej
sleduj hlavne plienky ci cika a kaka v pohode a pripadne to moze byt naozaj nejakou virozou, alebo nema v ustockach nieco? ten biely povlak alebo nieco ine?
baby, na štedry večer som zjedla jeden tanier kapustnice a za dve lyžice šalatu a včera som malemu objavila na brušku, bedrach a pod krkom taku červenu krupičku, može to byť reakcia na to jedlo? a mam to nejako riešiť? alebo kolko počkať? inak maly ma stale zapchu. už asi 10 dni mi kaka tak každe 3-4 dni, ale trapi sa, stale tlači, kope nohami, nemože sa vykakať.použivame rek. rurku. dokonca predvčerom kakal zelene, aj som sa zlakla, ale že sem-tam je to normalne. včera mal normalne žlte, ale dneska zelenu kašu, zase to strašne smrdelo. je to take olivovozelene. tak zajtra mame byť o 8,00 u doktorky na vytere. bojim sa, čo to može byť ☹ nemate niektora skusenosti?
@janulkan nič nemá aj som pozerala a nič...no to naša malá soooootva vypije...dnes dostala o 8,00 a 12,00 z prsníka,potom ešte o 12,45 trošku a zaspala.Keď som jej chcela dať o pol tretej nechcela a pila až o šiestej a to vypila 100 ml a papá až teraz a vypila 80 ml... 😔 a zas nebude chcieť tak neviem...ja idem až pozajtra k doktorke a keby som ju mala vážiť tak asi ťažko bo nemôžem s ňou veľmi manipulovať... 😒 nechápem ale asi jej stačí bo nechce... 😔 😔 kaká raz za deň a ciká tak 4-5 plienok niekedy viac....

ozaj a to skrkanie v brusku ma aj nas maly, akurat to mam teraz ako musiku v pozadi 😀