icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

anulicek
29. dec 2011

Ahojte, mala ma tiez velmi citlivu pokozku. Doktorka mam predpisala mast s kyselinou mliecnou, ale kedze sa musela dat namiesat, pred vianocami sme to nestihli..a bolo aj tak dobre., pretoze mi laktacna poradkyna povedala, nech vyskusam materske mliecko.. Takze som dala par kvapiek na ruku, votrela do suchych miest (obocie a tak) a potom po po chvilke pomasirovala a sucha kozicka sa mi osupkala ako pri pilingu..Takze teraz to robim a preventivne aj na nozkach aj ruckach...
@anicka87 Ahojik, nie si jedina..my sme tiez zistili, ze mame dva rezimy.. jeden na parne a jeden na neparne dni 🙂 naozaj kazdy druhy den iny.. dnes som stihla navarit, precitat mk a vcera... nestihla som nic..

ninka23
29. dec 2011

@luci66 Nivea - špeciálny krémik do studeného zimného počasia.

ninka23
29. dec 2011

@dominika_sk Ja som mala u prvej dcérky problémy s otáčaním hlavičky do 1 strany. Musela som s ňou cvičiť, lebo mala skrátené krčné svaly na jednej strane.

ninka23
29. dec 2011

@adikad Ja som tak s prvou dcérkou cvičila.

z0e
29. dec 2011

@micicka My mame presne to iste doma. Cez den nechce spat, stale place. Vyzaduje si pozornost. Spi iba v kociku alebo vo vajicku v aute, ked sa vezie ☹

ninka23
29. dec 2011

@zvedava17p Ďakujem za opýtanie, máme sa fajn. Malinká je zlatunká, len keby od rána od 3 hodiny nebuntošila až do obeda a pekne do 7-8 hod. pospala 😒 Dopoludnia nič nestíham 😝 Ešteže mám veľkú pomocníčku, ktorá ju aj upokojí a uspí. 😉 Kristínka pomalinky priberá, strúha všelijaké grimasy a rozhadzuje ručičkami a nožičkami a bľaboce si - to sa na nej nasmejeme.

harper
29. dec 2011

Ahojte, my sme dnes boli na nozisky - jedna strana sa mu zdala ze je trochu horsia, tak bud na noc alebo na den viazat na siroko. Dalsia kontrola 2.2. A v pondelok mame poradnu. Posledna noc bola u nas hrozna - mala bola asi tak bez hodiny celu noc hore, teraz spi, som zvedava aka bude dnesna noc. Dufam, ze sa vyspim. A aby toho nebolo malo, prave som si dala tanier kapustnice, tak uvidime ako to drobec zvladne.

denis006
29. dec 2011

@kaia aj nám kázala prevarenú vodu a aj kúpať prevarenej...skúšali sme od dr. exiciapial a zabral, vyrážky sa stratili ale zostala drsná pokožka, od dnes krémujem biodermou Atoderm - je aj pre dojčatá... 😀

denis006
29. dec 2011

@dominika_sk Mňa rehabilitačná sestra upozornila aby som si všímala či malá nedáva hlaičku iba na jednu stranu / či jednu nepreferuje/ a ak áno mám to okamžite povedať lekárovi, treba cvičiť vojtovku

tasiko
29. dec 2011

@stellamiapiccola @duplinka
@luci66
@micicka ahojte.Tak vrátili sme sa dnes z poradne a malá váži 4650g...dr som povedala že málo papá ale povedala že je spokojná,pribrala nám za 3 týždne 450g a že teda je to v pohode,tak zo mňa opadol kúsok stres 🙂 že teda priberá tak je všetko ok. 😎 inak zas neviemkoľko meria lebo mi hovorila o rotavírusovom očkovaní či chceme a tak som sa sústredila na to a opäť som sa zabudla spýtač koľko meria 😠
Ale tak hlavne že je všetko ok.Strááášne sa teším 😀 Inak,dnes som sa aj z maličkou kúpala vo vani spolu bolo to úúžasnéé úplne som si to užívala aj malá sa na mňa usmievala ako sa jej to páčilo,ako si tam plávala so mnou ako taký malý tuleník 😀 Takže záver je že asi jej to fakt stačí.To si teda neviem predstaviť koľko by mala keby papala ako Vám 😕

tasiko
29. dec 2011

@luci66 dakujem...asi už sa fakt nebudem stresovať... 😔

kaia
29. dec 2011

@tasiko, super, cely den pozeram, co napises a vidis, kazde dieta ma iny apetit, hlavne ze prospieva 😎

micicka
29. dec 2011

@lucka33 to si len myslím - podľa popisu z netu, pálenie záhy si myslím preto, že sa malinká mnoho krát zaškaredí, niekedy ju napína na vracanie ale nevracká a tak. možno sa mýlim, ale asi veľmi nie. a často sa zobudí zo spánku, podľa mňa jej to vtedy vybehne a preto sa zobudí

micicka
29. dec 2011

@tasiko tak super, teším sa že priberá, to je najhlavnejšie a preto asi netreba porovnávať bábätká, lebo každé je iné! naša mala v 2 mesiacoch 4780g - papá oveľa viac, aj priberá viac, ale štart sme mali asi úplne inde - keď sa narodila mala 2640g.
najdôležitejšie je, aby boli zdravé 😉

tasiko
29. dec 2011

@micicka naša tiež nebola veľká,mala 2800 g a zpôrodnice sme išli s 2670g 🙂
@kaia ďakujem 😉

dominika_sk
29. dec 2011

anicka87 je uplne užasna, aj uspi, aj ukludni, aj si ho tam možem odložiť, keď niečo potrebujem spraviť, lebo v postielke cez deň nechce byť. odporučam !

kaia
29. dec 2011

@denis006, skusim tiez ten krem. Este sa Ti mala supe? Nasa uz nie 😉

majoslava
29. dec 2011

@anicka87 to isté máme aj my 🙂 jeden den je kludný a pekne spinká a druhý len vystrája... dnes je od pol siedmej hore a nie a nie spinkať... teraz kus zaspal tak dúfam, že bude aspon 3 hodky búvať...

dena
29. dec 2011

@stellamiapiccola ahoj moja 😉 čítala si...pomaličky bojujeme s kašľom 😒 ešte stále kojím aj keď som si myslela, že to dlho nepotrvá...prestala som mu dávať aj nutrilon, lebo to neviedlo k ničomu 😎 aj tak si vypýtal za tri hodinky svoju dávku, a to som chcela, len mu dávať na noc, aby sme sa vyspali a nepomohlo 😎
viem len jedno, že toto tretie dieťa si so mnou robí čo chce 😀

anicka87
29. dec 2011

@dominika_sk ona nejak simuluje ako keby bol na rukach? nejak si to neviem predstavit ze ci kruzi alebo ako... a ak sa smiem spytat aku mas znacku, kolko stala a kde si kupovala?

micicka
29. dec 2011

@tasiko no tak to ti potom za tie dva mesiace pekne pribrala. určite sa nemusíš strachovať 😉

micicka
29. dec 2011

@dominika_sk naša dáva hlavu tiež len na jednu stranu, už ju má aj zležanú, aj keď jej ju otočím alebo podložím, mám smolu, ona sa toľko hmýri až je zase len na tej jednej (pravej) strane otočená! sem tam otočí aj sama na opačnú, ale to len na chvíľku, ja jej aj masírujem na krku ten sval, lebo ho má asi skrátený, snáď nebudú treba rehabilitácie

denis006
29. dec 2011

@kaia už sa nešúpe aj vyrážky zmizli ale má drsnú pokožku, dnes sme ju 1 x okúpali v bioderme ABCderm pre deti:
ten krém som vyskúšala aj na sebe, tvár - teda pokožku som mala vláčnu aj napriek tomu, že je to telové mlieko.
http://www.bioderma-sk.sk/bioderma-sk-sk/eshop/...

denis006
29. dec 2011

@micicka dnes som bola na kontrole u diabetologičky. Mám to v poriadku...hurá na sladkosti! 😀 Len keby sa z nich nepriberalo....tak ale zase do leta je ešte ďaleko 😉

hajatanufus
29. dec 2011

ahojte dievcata my sme dnes boli maleho vazit a ma uz 4140g tak sa tesim ze pekne pribera za dva tyzdne pribral skoro 400g a mame asi 55cm to som ho merala len ja doma tak neviem ci je to presne 🙂 inak k tym skratenym svalom na krku mozem poradit len tolko ze existuje polohovacia podlozka na to aby dietatko nevedelo otocit hlavicku na druhu stranu my sme s tym mali tiez problem pri prvej dcerke a chodili sme cvicit vojtovku ale myslim ze nam pomohla aj ta podlozka skusim pohladat na nete a dam link 🙂

hajatanufus
29. dec 2011

tu som nieco nasla my sme mali tuto http://www.najnakup.sk/Porovnaj_polohovacie-pod...

hajatanufus
29. dec 2011

aj tu je taka ista nasla som toho na nete kopec je to prave na to aby dieta nemalo prelezanu hlavicku a skratene krcne svaly http://www.maderna.sk/katalog/product/7933/ dokonca som nasla aj diskusiu po tom tu na mk 😀 https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybava-pre-babatko/polohovaciu-podlozku-na-vylezanu-hlavicku/

veronika1610
29. dec 2011

@dena ach jaj, ako keby si o mojej tretej princeznej písala, a to som si myslela, že som skúsená matka...Buď je na rukách, alebo papká, alebo plače. Ani spať nechce sama, len na mne, a papáme každú 1-2 h aj v noci. Dnes som ju nosila v kuse 4h, občas sa medzitým najedla a v šatke ani vo vaku ani za nič. Ja jej dávam čas do 4. mesiaca a potom začne "výchova" 😀

luci66
29. dec 2011

@tasiko Jeej to je super sprava,len tak dalej pekne papajte pomalinky. ked budu vacsie ani si nespomenieme ako sme riesili kazde ich deko. Pre zmenu dnes stresujem ja,lebo mala od rana zle papa,resp.ked ju prilozim tak place kope a nechce papat a pritom dudel a malicek mi taha jak o zivot..a takto je to dnes cely den a poobede dost grckala aj take guce asi uz natravene kusky s kyselinou tak rozmyslam,ci ju nepali zaha a pri sani ju to boli..tak teraz spinka hladna a uz mala pred hodinou papat a neviem co robit,ci ju zobudit a nasilu nejako do nej natlacit flasu ked neebude chcet kojit....strasny den, dufam,ze zajtra bude lepsie