Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@mymimi 😀 hej?? ako na to?? my sme to dnes ráno skúšali ked sme už nemali nervy... malý vrieskal a nevedeli sme ho utíšiť tak som ho nechala v postieľke nech si plače... však on sa unavý a zaspí... no prd... začal tak vrieskať že až ofialovel... muž ho musel drngotať na rukách až kým sa neutíšil...
@tasiko že ako kapusta 😀 môj už konečne zaspal... musím ho kontrolovať lebo sa už 2x pozvracal... aj po hodine papania... a potom vrieska lebo je hladný... pritom stiahne 120ml každé 2 hodky a je mu málo...
@majoslava čo ja by som za to dala...veď ti vravím,naša doteraz vypila 150 ml!!!!! teraz ju ideme kúpať lebo už nevieme čo s ńou robiť,hladná neni dám jej fľašku nechce je to otrasné ja neverím že denne okolo 200 ml (počítam aj s tým čo jej dám po kúpaní ak bude chcieť jej stačí ) tomu ver že ako kapusta už mi rastie hádam aj brokolica na nej 🙄
inak baby nám naša okrem iného strašne slintá...čím to môže byť??? zuby ťažko takže neviem...úplne slintá ako pes...čo s tým????
@mymimi aj ja ho pozdravujem, u nas sa zaspava tiez na rukach, v postielke zaspi sama len cez den ked ju nieco prebudi, tak za chvilu zase zaspi. Inak uspavame v lehatku,kociku alebo na rukach, vcera som nemala odvahu po celom dni ju po uspani polozit do postele, tak asi dve hodiny mi spala na prsiach v posteli a ja s nou. V noci sa obvykle preberiem na jej mrvenie, kedze spi s nami v posteli, tak ju obvykle stihnem skor napojit na nadrzku tak sa ani nepreberie.
@tasiko asi to je normalne aj matko slinta. aj sesternicka sofinka slintala priblizne v tomto veku Dr vravela ze to budu asi zuby ale uz ma 8 mesiacov a stale ziadny 😀 ja si myslim ze to je tym ze sa snazi blabotat, hlavne vtedy ich ma vela ten moj egres 😀 taky je vtedy podareny 🙂
Ahojte maminy, mam otazocku, asi ste to tu aj riesili, ale mne davaju moje dve deturence riadne zabrat.... Ako sa da otocit rezim dietatku, moja spi cely den, s malymi prestavkami na kukuckovanie a papanie a od 22.00 je hore min do 02 rano... doat ma to vycerpava, najma pohlad na mojich chalanov ako sladko spia a mi sa nadrapujeme, nosime, kojime.... proste peklicko. poradte, mala niako nereaguje na to , ze ju budim, aj vstane, kukne na mna a opat padne do komy, ako ju mam udrzat hore??? dakujem za akukolvek radu. 🙂
@majoslava inak ja si myslím že u Vás kedže grcká nemôže to byť skôr to že je až príliš??Nemusí plakať kvôli tomu že je hladný,ale kvôli plienke,pozornosti,samote,zime,teplu,bolesti...ja som tiež malej pri každom reve dala prsník a potom mi vracala skoro každé kojenie... ☹ a to vyvrátila aj tri predchádzajúce,takže hladná nebola...ale ťahala...lebo keď tieklo tak pila.... 😔 lebo tvoj sa mi zdá že príliš papá....no oproti nám papajú všetci nejako veľa,ale predsa.
a ešte som sa by som sa spýtala...keď mám chvíľu času...maminy s dcérkami kedy budete prepichovať uši a ak tak iba zlato do nich....??? a tie z Vás čo majú drobci dlhé vlásky,idete im ich strihať či nie???Naša má dosťdlhé aj také hustejšie mm stále vraví kedy ju ostriháme ale mne sa tak páči,a čo je na tom pravdy že vlasy vypadajú ??myslím tieto teraz 😀 a naša ešte nemá prepichnuté uši a mne sa strašne nepáči zlato.
@tasiko no tiež som si to myslela... ale ked sme mu dávali len 70ml. tak po papaní vrieskal a ešte si pýtal... ked som ho oklamala s cumlom a utíšila tak po hodine znova vrieskal a pchal si rúčky do úst...ked sa napapal tak bol kľudný a aj zaspal... ked som zvýšila dávku na 100ml aby v noci lepšie spal tak prespal aj 3 hod. ale už si pýtal aj cez den 100ml. potom už každé 2 hodky... z toho 30min. plakal lebo bol ešte hladný... hodinu som ho musela drngotať na rukách aby zaspal a o pol hodku sa zobudil lebo bol čas na papanie... tak som mu zvýšila dávku na 120ml a vydrží 2 - 2,5 hod. on ked má dosť tak prestane ťahať a ked odtiahnem flašu a neplače tak viem že má dosť...
pekne si odgrgne ale ked po 1 - 1,5 hod. s ním manipulujem tak sa pozvracia...
Baby sa tu bavíte o uspávaní no moj mm malemu nahral z internetu zvuk vysávača 😀 a on pri tom zaspí a tahá niekedy aj hodinu a viac (cez den) a to je nanho rekord, ked k nám niekto príde a počuje to tak si myslí asi že sme na hlavu ale nanho to aspon na chvilu učinkuje.
ahojte, vcera sme boli na poradni a nas maly ma uz 5220g a 54cm. za nieco vyse 3 tyzdnov nam pribral viac ako 1kg. nas maly mam pocit rastie len do sirky , uz sme ho premenovali na tucniacika 😀 inac vsetko ok. od vikednu sa uz chudatko nebudi na krce v brusku a pekne sa v noci vyspinka a skeri sa na nas cely den 🙂 nas rytmus denny je, ze uz je viacej hore ako spi a to ho uz konecne zacala bavit hracia deka. normalne som si v sobotu navarila, bez toho aby som musela k nemu kazdych 5min.behat. pekne sa nanej vyhraje aj sam a ked sa unavi tak zaspi na max 1h. uz si zacina objavovat rucicky a jazycek, ktory dnes cely den len vyplazoval 😝 😀 cez den poslednu dobu papa ca kazde 2h a v noci spi 4-5h. ca od 22:00-03:00 a potom do ca 7h rano.idem si vas pocitat co u vas noveho. inac prajem vam vsetko dobre v Novom Roku a nech ti nasi drobci len rastu a hlavne nech ostanu zdravi 🙂
@tasiko ahoj, aj moja mala ma reflux diagnostikovany a tiez bojujeme s papanim, lebo sa mi velakrat odtrha od prsnika pri kojeni a rev neskutocny..aj teraz od revu zaspala a papala nejakych 5minut.No ja som zacala davat nutriton, potom gastrotus a malu z toho zapekalo tak som sa na vsetko vykaslala a nedavam jej nic. Ma postielku vyvysenu, pocas kojenia ju necham aj 2-3krat odgrgnut poriadne a potom pokracujeme a kojim ju po leziacky, najlepsie ked zaspava vtedy papa stale. Mam pocit,ze tolko nevracia, obcas grcka a dost, ale menej. Inak s tym kojenim je to boj, uz nech su trochu vacsie. Ale na vahe pribera tak to je jedine co ma upokojuje a snazim sa to jej nepapanie nebrat tak vazne, ked pribera, ale je to o nervy obcas...davam jej sab simplex od bolesti bruska. Drz sa
Ahojte, prosím vás k akému lekárovi by som mala ísť s boľavými bradavkami? Myslíte, že by mi mohol pomôcť aj gynekológ, lebo práve dnes idem k nemu na kontrolu, alebo je potrebné ísť ku kožnému? Ďakujem
@luppita nič, len vydržať. prvé zlepšenie bolo u nás po 6. týždni a podľa kamošiek sa všetko upraví po 4. mesiaci. my ideme s manželom na 2 smeny - on bol do pol tretej s malou a ja od tretej ☹
@tasiko ja jej nebudem robiť diery do tela, až keď sa sama rozhodne
@miriamapeter podľa toho, či máš trhlinky, alebo len bolesti. mne gynekológ povedal, že mi nevie pomôcť. ak máš mykózu, ster ti spraví kožná, ak sú to trhlinky, zavolaj si laktačnú, nech ti pomôže s prisatím. ja som mala mykózu, upravilo sa to s univerzálnou masťou a dietou - žiadne sladké+citrovital+lactobacilus. ešte to trochu bolí, ale nedá sa to porovnať, už nehryziem vankúš pri kojení 😉
@mymimi ja malej davam na noc body s dlhym rukavom a dupky, alebo polodupky... moja zapka ma od narodenia studene ruky, je jedno co ma na sebe ... ale pre mna to nie je smerodajne, je dolezite aby malo babo teply chrbatik a hrudnik 🙂
ohladom spania len tak v postielke, syn bol v tomto suprovsky, najedol sa lahol do postielky, pokukal a sam zaspal, ani sme o nom nevedeli, cca do roka to bola uplna pohoda. Ale nasa slecna nehrozi, musime ju uspavat na rukach a velmi velmi opatrne polozit, aby si ani nevsimla, inak je hned hore.... proste kazde dieta total ine 🙂
@tasiko Ahoj, asi mame viac spolocne nie len meno nasich slecen, tiez ma mala dlhe vlasy, uz sa taka narodila, tiez som pocula , ze by jej mali vypadat a pomaly sa tak aj deje, veru na cele niako rednu a rastu nove malinke vlasky.... neviem ja by som taketo male vlasky nestrihala.... uvidime ako jej to vypada, ci vobec, ako jej budu rast a ked tak na jar to dame dole strojcekom, nech jej to paperie spavnie... syna sme strihali prvy krat ked mal 9mesiacov.... odvtedy pravidelne, inak by uz mal vlasy min po ramena 😀
Uska budem davat prestrelovat, ked bude mat 3mesiace, mam kontakt v BA na Dr co to robi, stoji to niakych 20eur a v cene su uz aj nausnice, iba male gulicky na ticke, je to z chirurgickej ocele (vyzera to ako striebro) a ked sa jej to zahoji dam jej biele zlato, chirurg ocel, alebo titan, urcite nie zlte zlato, tiez to nemam rada 🙂
Inak ohladom toho nasho otoceneho rezimu, vcera som s malou bojovala od 8mej vecer, aby som ju udrzala hore, ale bohuzial, ona ked chce spat tak spi, dokonca ani nepotrebovala natriasanie a spala v postielke, ale asi to trosku pomohlo, lebo o jednej rano sme uz spali, celkom fajn posun o vyse hodiny oproti inym dnom.... budem skusat dalej a snad sa dostaneme do stavu, ze pojdeme psat do polnoci.... 🙂 🙂 🙂
@veronika1610 takže si bola u kožnej ktorá ti mykózu potvrdila? Univerzálna masť je iba na predpis, alebo sa dá aj bežne v lekárni zohnať prosím? Tebe ju predpísala lekárka? Laktačnú na správne prisatie som už doma mala a mám pocit, že ide o mykózu, lebo cítim silné pálenie a aj medzi kojeniami ☹ No to sladké je pre mňa dosť problém 🙂 Ale asi nebudem mať na výber ☹ ďakujem ti veľmi pekne!
@mymimi nasa mala spinka v klasickom babatkovskom pyzamku pod nim ma lahke tricko s dlhym rukavom, spinka este v zavinovacke,aby sa neskrutila dole,lebo ja ju mam vo velmi zvysenej polohe kvoli refluxu,ale nozicky jej uz trcia von,tak este jej prikryvam dekou nozicky a je uplne spokojna, teple rucicky,aj noztek,nepoti sa. izbu mame vyvetranu vecer a 22 stupnov.. uspavat ju v postielke,aby zaspala sama zatial nehrozi,stale ju mam na rukach,aby sa jej nevracalo mliecko, polozit ju mozem tak hodinu po kojeni,potom uz mliecko tak nebeha, ale zaspi zasa len na rukach vecer....nam pomaha velmi vyhravacia deka, tu jej pustim kazdy vecer a za chvilku spinka
@tasiko vies co som skusila od vcera pijem iba cistu kojenecku vodu-lebo som pila vineu a jablkovu stavu a vlastne to moze sposobovat kyselinu a drzim ju po jedeni den a noc v zvislej polohe hodinku, hodinku a pol a zda sa mi,ze ok- je to na nervy,ale ten plac ako ju palila zaha a hneva ten protivny reflux je ovela horsi...inak gastrotuss ju vcera normalne zapiekol, doteraz kakala kazdy den a vcera nic,len tlacila,kopala a nic, uz som jej to nedala
@miriamapeter nebola som u kožnej, tú mykózu som si určila v podstate vylučovacou metódou, u teba to vyzerá tiež skôr na mykózu. www.mamila.sk - tu nájdeš niečo viac o tom. univerzálnu masť vie predpísať kožiar, ja som ju mala od laktačnej - magistry. jednu som si ešte odložila, keby sa mykóza vrátila, ale môžem ti ju poslať. sladké bol aj u mňa problém, ale naozaj to fungovalo, 2 týždne so vydržala a vtedy sa to najviac zlepšilo.
už sa, baby, musim vyrozpravať, lebo ma je..e 😲 no tento rok, to je jedna baseň ! začalo to silvestrom, keď som o pol dvanastej v noci vyhlasila bojkot, že idem spať. o pol noci mi priatel vravi, že ide pozreť vonku na ohňostroj. maleho som si dala ku sebe do obyvačky na gauč. zrazu sa zobudim na niečo divne a to 50 kilove psisko malo hlavu rovno nadomnou ! 😲 prve čo som dostala šok, že stoji na malom, lebo v tom strese som bola uplbne dezorientovana. schytila som ju a hodila na zem, vytrhla maleho či mu nič neni, a to druhe stokilove psisko tu prevracalo cely dom, lebo sa tak bal toho rachot, prehodil sušiak, lampy, stol, ja som sa nemohla dovolať priatelovi, zatial čo ja som tu vrešťala ako zmyslov zbavena, psy tu prevracali chalupu a ja s deckom na rukach som nevedela čo mam robiť, potom prišiel majo, že čo som volala, našiel tu všetko prevratene, išiel vyhodiť psov, ktori zatial stihli ešte prevratiť kuchynsky stol. teda, velky robil bordel, on sa boji a mala to je take tupelo, čo sa neboji ničoho, ale keď videla čo robi velky, mala z toho zabavu a myslela si že sa hraju... rano cely dom rozbity, upratovať som nemala silu, tak som išla n kavu a keď som prišla, majov mobil bol na gauči, chcela som ho položiť na stol a zrovna vtedy tam pipla sms- ešte si sam? no on si original vypisuje s nejakou p.... 🤐 ale to mi nevadi, papier na alimenty mu pošlem, a je mi to jedno. nebudem robiť hystericke sceny, keď ma bude chcieť oj....ť tak to spravi. ja som tiež z neuplnej rodiny a som tu .tak sa od noveho roka nebavime, ja som išla spať ku mame, ale potom ma prosil, tak som išla spať. čo bola chyba, lebo sa mi uplne sprotivil, tak tu len kolo seba obchadzame a a žiadna komunikacia. do toho včera sa malemu v noci rozopla plienka, ako kopal nožkami a monitor spustil alarm, lebo mame tu snuzu na plienku, to už som mala pol hlavy šedivej a nakoniec v noci ma priatel budi, poď mi pomocť, tak som vyskočila a mali sme zaplaveny cely dom. v kupelni sa roztrhla hadica na vodu a zaplavilo nam cely dom ! 😲 cela plavajuca podlaha je v riti, uplne rozpučana, lebo ja som už raz kupelnu vytopila, keď mi vypadla ta odtokova hadica z vane... no je toto normalne?! ja mam 21 rokov, za posledny tyždeň som asi aj ošedivela a už by ma ani infarkt neprekvapil !
jaj, ešte som zabudla dodať, že nam nejde voda, lebo je zastavena, takže ani umyť ruky, zuby, flašu a ani isť na zachod ! neviem teda že dokedy...
@mymimi jedine co moj maly robi v postielke je sledovanie kolotoca 😀 inak zaspava na prsniku a spi v nasej posteli, s vynimkou ked sa kocikujeme vtedy zaspi sam akonahle uciti ze je von 😝 v noci ked sa zacne mrvit tak mu len prilozim cicik a napapaka sa polospiaci a spinka 🙂 a inak spime posledne v body s dlhym rukavom a ponozky, kedze mam hruby paperovy paplon, tak mu to staci, kedze vyhrievam ja 😀

@mymimi no mne sa to nepodarilo este ani raz, tak ze ho pozdravujem 😀 vzdy ho musim uhontrlat na rukach alebo vo vajku alebo spime tak ze mi zaspi v naruci a ja s nim 🙂