Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@tina233 a nepribera z toho vela? My sme dnes boli u lekarky a ta nam povedala, ze ju prekrmujem. Pritom jej davam davku zo 120ml trikrat denne, vacsinou na noc, cez den papa z davky 90 ml. Nevies kolko by mali deti priemerne priberat?
@dominika_sk neboj, vsetko sa napravi a bude to dobre 🙂 hlavne ze drobcek je v poriadku, dom sa opravi, vztahy sa urovnaju, ved rok este len zacal 😝
@veronika1610 že ako na novy rok, tak po cely rok....teda diky. 😀
@perlaoceanu naša je chora tiež chrčalasople nikde po týždni som išlak lekárke a ma zapal nosohltanu. berie antibiotika. odsavať treba aj ked ma suchý noštek no nie na sucho daj jej libenar alebo nasivin pre novorodencov. ked tie hlieny nevyjdu von možu jej sadnuť na priedušky a to je ešte horšie 😝
@dominika_sk klobuk dole pred tebou mna by už určite porazilo, a asi keby som našla podozrivu smsku tak by som sa už nevratila 😠
@atima my sme tiez dnes boli u doktorky, mala ma opuchnutu sliznicu. Dala nam fenistil, a nasivin , no ten nemam kvapkat, ale len vytierat nim noztek.
@atima to nebola len sms, našla som aj maily, aj viem kto to je, odkial, kolko ma rokov 😎 trošku mi myka hlavou na jednu stranu, ale nepripisovala som tomu vyznam 😀 😀 😀 taky vtip na moju adresu 😀
@dominika_sk juj máš to perné,ti poviem.Ohľadne tých psov,my máme tiež dvoch,jedeného 5O kg ridgebacka a druheho malého jacka russela.Jacko išiel na Silvestra k mm mame,bo ten by hučal na delobuchy a ja by som mu musela hubu zdrôtovať.Veľký má v péčku,toho nič nevyplaší,ale zase keď sa rozšantí,vieš si predstaviť v malom byte čo robí,s tým chvostiskom a aký je neohrabaný tiež je po ňom spúšť.My sme si tiež užili,lebo večne dačo porobí,rozbije a pod a ešte máme na neho š´tastie že mu večne dačo je 😠 takže od malička až po teraz-bude mať 5rokov ma ten pes stál /a to fakt neklamem/ min štvrť melóna,všetky jeho operácie a podobne,už mal hádam všetky diagnózy čo môžu byť. 😠 ☹ A to nevravím že nám devastoval byt-škrabal steny a likvidoval veci-lebo prosím pekne aj pes môže trpieť separačnou úzkosťou a samozrejme že náš aj trpel veď všetky poruchy správania si musíme vyskúšať,takže ja by som kľudne mohla ísť robiť kynologičku 🙄 /a nevieš si predstaviť čo ma to stálo odučiť ho to 😔 😔 ..Ja som mala tiež aj vďaka mm a psom podobné zážitky čo ty,všetko sa mi sralo aj v domácnosti,bola som úplne hotová,malá vrieskala,katastrofa.Treba to vydržať a hlavne pomaly dýchať.Čo sa týka tvojho neviem ale mohol si písať s bárs kým veď bol Silvester neviem či narážaš na podvod alebo niečo také,tak v tom ti iba držím palec hádam sa to všetko napraví a bude ok 🙂 🙂 veľa pevných nervov a štastia 😉
@dominika_sk no tak to ti nezavidim aj mna by asi je..o.ale ako citam tak to celkom hrdinsky vsetko zvladas,co teda klobuk dole.
@tasiko ako ste si poradili s tou separacnou uzkostou u hafika? my s tym bojujeme uz 4ty rok a nic nezabera ☹ dotrhane koberce pri dverach, obsklbane dvere, doskrabana stena az ne tehlu...problem je ze moja ma uz 13 rokov a robi mi to od odstahovania sa, normalne sa ten pes predo mnou trasie ako keby som ju tyrala (to mi robi len posledny rok, asi od kedy sme trhali zub bez uspania)....
@janulkan to záleží od toho čo presne tvoj hafan robí,bo separačná úzkosť sa prejavuje všelijak,pes môže likvidovať celý byt,dom,prípadne sa iba pomočovať,pos..erať doma,alebo sa iba tak triasť keď ťa nevidí,prípadne prenasledvať z izby do izby,nevedieť bez teba vydržať,atď.Je toho strašne veľa a na každé jednotlivé správanie musíš zvoliť adekvátnu reakciu a začať s prevýchovou.Ale v zásade je jedno koľkomá pes rokov,každý sa dá prevychovať,ale musíš mať obrovskú trpezlivosť a pevnú vôľu,a aj trochu by som povedala necitlivosti,aby si moc psíka neľutovala pri náznakoch odporu alebo smútku.Ak mi presne napíšeš čo tvoja robí a ako sa chová,môžem ti pomôcť a dať radu čo presne robiť. 🙂
@tasiko ja som mala v irsku retrivera.krasnejo bol to milacik
Strasne som ho rozmaznala spaval mi na bruchu ako tehotnej a ked sa narodila mala
Dosla som z porodnice totalne na mna zanevrel.nechcel zrat pit nic.zautocil aj na malu ked bola v kosiku.
Musel ist prec z domu.je na farme a tam mu je super. Pes je naozaj ako dieta.
@lenka1108 to mi je ľúto pravdepodobne si pomyslíš o mne že som šibnutá,kedže veľa ľudí razantne rieši situáciu ak sa vyskytne agresivita doma a voči dieťatu obzvlášť,ale dalo sa tomu predchádzať a aj psíka prevychovať...ale ak mu je dobre takto a aj Vám a ste v poho tak neni čo riešiť. 🙂 Máš veľkú pravdu pes je ako dieťa ba ešte by som povedala že horšie pretože bábätko sa postupne naučí reagovať na podnety a rozprávať a tak ti povedať čo ho trápi ale pes to nikdy nebude vedieť takže musíš iba pozorne sledovať a dedukovať 🙂
Baby, davate zakazdym babatko odgrgnut, aj ked zaspalo pocas papania?
ja davam,cakam aj polhodku kym si, odgrgne...nerobila som to vzdy,lebo som bola velmi unavena, ale teraz musim, lebo potom jej beha mliecko hore dole a je nespokojna a ja tiez
@tasiko
@zlamal.i priznal sa, že sa s ňou spoznal na badoo, piše si s ňou dva roky ale dušuje sa že s ňou nič nemal... ale čo som je..nuta ?! on tu furt vyhlasuje že kamaratstvo medzi mužom a ženou neexistuje a ta kto by si pisal dva roky s neznamym človekom?! videla som mail od tej osoby, teda akože meno, aj sms, ale ja som neni stihačka, aby som mu to kontrolovala, no ale keď som videla, že ešte si sam? to ma dorazilo. no ale, čo sa budem rozčulovať ?!
joj baby ja som dnes ostala bez liekov... bola som v 5 lekárniach z toho v dvoch majú inventúru a iba v jednej vedeli o sirupe ktorý potrebujem aj to ho nedržia na sklade a vedeli mi ho len objednať... neviem čo budem robiť ked malý bude vrieskať... dávam mu už len obyčajný nutrilon nie AR lebo sa nevedel vykakať a pýta si stále sirupček pomáha mu na bruško...
dnes som mu musela kúpiť plienočky veľ. č. 3 lebo 2 ho ťahali... oblečenie už nosí 62/68
rastie ako z vody.. 😀 😀 chrústik môj malý
@dominika_sk tak to si "super" začala nový rok ☹ Ťa obdivujem... ja by som sa zblaznila... a si si istá že ta podvádza?? to by som sa už k nemu nevrátila...ked to urobil raz urobí to aj druhýkrát...to by som sa na neho už nemohla ani pozrieť... a žiť s ním len kvôli dieťatku!?? to nie... bud silná držím palce aby to dobre dopadlo 🙂
@dominika_sk hlavne prečo by to tajil pred tebou, keď o nič nejde. Ona o tebe vie a ty o nej doteraz nie, divné. 😠
@xclusive ahoj vidim ze mas problem uspat maleho bez perinky, my sme mali perinku asi raz len lebo maly mal koliky a potreboval kopkat nozkami. no ale ked zaspi vzdy sa budii rucickami, tak som to vyriesila tak ze ho akoby zviazem plienkou. urobim z nej satku trojcipu dam ho do stredu tej satky aby mu len hlavka trcala a zatocim najskor jednu potom druhu stranu, nerusi sa rucickami a pritom ma nozky volne a okrem toho sa s nim lahko manipuluje a nezobudim ho pri prenasani 😀 bez toho nie je sanca aby spal dlhsie ako hodku, hned sa rukami zobudi 😒 mam taku tvrdsiu plenku je na to lepsia ako tie tenke, tie nie su velmi pevne.
@dominika_sk neviem veríš mu,to je podstatné...?a či ti už klamal..
@perlaoceanu aj nám dala fenistil kvapky... ešte som mu ich nedávala lebo sa bojím... má dosť nežiadúcich účinkov... ale nasivin kvapkám aj libenar
inač baby čo používate libenar ako dlho používate otvorenú ampulku?? v letáku je písané že po otvorení spotrebovať do 48 hod. tak ju vyhadzujem skoro plnú...
Baby co ste z Bratislavy neviete nahodou o zdravotnych potrebach alebo lekarni, kde by mohli mat tu cievku pre novorodencov na kojenie? obehali sme skoro celu petrzalku a niektori o tom este ani nepoculi, mam pocit..dakujem🙂

@dominika_sk ako na nový rok, tak po celý rok 🙂 neboj sa, už budeš zocelená a nabudúce ťa už nič neprekvapí. aj tak máš najkrajšiu vec v náručí