Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@lerenard skús sa opýtať na www.mamila.sk laktačných poradkýň, je to asi trochu problém takú tenučkú zohnať
@perlaoceanu je taka super odsavacka na baterky,velmi jemna,ale ucinna. ja som to kupila,lebo tou mechanickou neznasala vyberat sopliky a tuto ma dokonca rada, uplne sa tesi...vyberie to soplik aj ktory nevidim,len pocujem,az sa cudujem kde sa zobral
@z0e ked zaspi tak nedavam odgrgnut, niekedy si grgne ked ju prenasam do postielky 🙂 tiez som happy ze spi a radsej ani nedycham, nie to davat grgnut, ked zaspi na mne, na brusku grgne si pocas spanku 🙂
inak prave som malu nechala vyplakat v postielke a spi, syn sa mi zobudil a musela som ho riesit ,dat mu jest.... tak som ju supla do postielky, ze nech si poplace a ona plakala asi pol hodku a zaspala 😀
zajtra mi konecne pride ta baby satka, tak som zvedava ako sa malej v nej bude pacit. 🙂 🙂 🙂
@dominika_sk juj Dominika drž sa a kôli malinkému sa skús nenervovať alebo ho daj mamine a choď sa vykričať von .No keby som takú smsm našla no neviem ako by skončil , samozrejme tiež by som scény nie , ale by som mu to dala saaakra zožrať.a Badoo tam sú samé k...y 😒 a kto ide cez bodoo hladá vačšinou len sex lebo tam nájsť len kamarátstvo no neviem .drž sa!!! a hlavne pozor nech kôli nervom nedojdeš o mliečko.
Zajtra idem dať malinkej prepichnúť ušká, juj už nech to má lebo mám nervy .
@stellamiapiccola drzim palce, ale vacsinou to rodic preziva horsie ako babo 🙂
@dominika_sk nezavidim ti, ja by som koli takej sms uz aj rozvodove papiere vypisovala, som strasne prchka povaha a ked sa doma hadame je to ako talianska rodina (ako sa hovori) ....
treba byt pozityvni koli malem a verim, ze si si vsetko zle a negativne odbila teraz a zvysok roka bude klud a pohodicka 🙂
@perlaoceanu no aj on chrapčí... najviac po papaní a ked spinka... ano odsávam pred papaním ale nič nejde... sem tam nejaký soplík... začal kašlať tak mu musia soplíky tiecť do hrdielka ☹
kokos kolko hrubiek v jednom slove, sorry hold materska uz mi udiera na hlavu, samozrejme som chcela napisat ,, pozitivny ,,
@majoslava no tak to mas podobne ako u nas. Aj nasa zacala kaslat, no ze vraj to nema na prieduskach...no nic skusim jej dat nasivin kvapky a uvidime, ci pojde nieco
@perlaoceanu ja mu davam najskôr libenar kus počkám a potom odsávam... a dám kvapky
vidim, že viacere mame chore drobatka ☹
@majoslava
@perlaoceanu dievčatá skuste detičky vyklepať a potom odsať nožtek vytrieť minerálkou /nie perlivou /posielam aj foto aby ste vedeli zhruba ako a skuste aj trošku viac dolu hlavou, buchajte jemne po chrbátiku ,dá sa tým predísť chorobe alebo aj zápalu pluc nedajbože toto je moje prvé dieťa Leo a veľmi to pomohlo a robíme to dodnes , ale už trolino inak
@stellamiapiccola no my máme reflux a mám problém ho dať na bruško... neviem ako by to dopadlo 😕 no ale skúsim ked príde mm domov lebo môjho 5,5 kg drobca ťažko udržím na jednej ruke 😎
@stellamiapiccola my maleho tak aj bezne nosime s hlavickou obcas trosku viac vystrcenou (hlavne ked ho boli brusko) a paci sa mu ta poloha ale este sme neskusali buchat po chrbatiku, sopliky sice nema ale mozno to zaberie na to jeho chrcanie co ma z grckania, teda myslim podla toho co pises, ze to je aj na dolne dychacie cesty, nie len nostek
@perlaoceanu no dr.vravela ze pribera primerane, tyzdenne by malo take babo pribrat do 250g, to je v norme.a nasa dost vygrcka to mliecko, koncom januara idme na gastro a budu jej robit vysetrenie na ten reflux.ja si myslim ze ty vobec ju neprekrmujes...a kolko vazi tvoja?
@lerenard v petrzalke na namesti hraniciarov to mali, nam to dali v nemocnici ale nefunguje to
@tortelinka tam maju len ten suplementor,co je vlastne sada 3 hadiciek s flastickou,ale je to zbytocne drahe na to ze ti staci jedna hadicka za par centov..spytam sa tej laktacnej aj tak som ju chcela skontaktovat,ale dakujem..a ako myslis,ze nefunguje?
no nas krpan mal vcera taky urevany vecer, ze ani na rukach, ani na lopte, ani tak ani onak a nakoniec nas zachranil youtube🙂 tak sme ho supli na sedacku dali reprak k nemu a pustali. najprv zvuky vysavaca, potom baby sleeping songs s ono to fungovalo...juuuu, normalne sa pri tom upokojil, aj jest zabudol a potom spal asi 5 hod. uvidime ako dlhoto bude fungovat. uz ste to skusali?
@lerenard mala som tie hadicky, ale maly to vobec nevie tahat, jeduje sa a nic z toho
@evane Akurat teraz som hladala na nete biely sum... Som rada, ze to niekomu funguje.. Neverila som tomu.. zajtra vecer dam referencie, ci nam to zabralo.. Dnes je uz mala zalomena, ale s takym placom, ze som myslela, ze sa utrapi pri plackani... Nezaberal ani kolotoc ("tocili" sme ju cez vsetky polohy, ktore ma rada).. zabralo nam pevne zabalenie do perinky, bruskom dole a natriasanie. (metoda podla Karpa..niekto na stranku zavesil velmi uzitocny link ... vrela vdaka) 🙂
juj baby dnes je moja mala 7týždnova diblica hore od 9rána nonstop už si bduem aj tu pesničku spievat neviem čo robit ☹ teraz ju ma mama na rukách lebo ledva sedím je taka prešibana že len čo si sadnem od unavy hned plače len stále chodit a achodit by chcela na rukách...skušali sme prechádzku prebalena napapana...a pospí 2mina je hore....niečo ako pesničky alebo tak zaberá na malu chvílku nič nieje overene asi je na baterky niekedy sa hambím za svoje myšlienky ...pretože ked je takáto zlá ...hrozne sa na nu hnevám ale ja som naozaj hrozne vyčerpana.....máte niektoré z Vás také ymšlienky že niíekedy strácate nervy?ešte jedna otázočka kedy ste dali prepchnut ušká? dakujem za všetky rad....rada si prečítam
Ahoj baby.chcem sa vas opytat ci vaz uz dr informovali ohladom ockovania v 3 mes. Mne uz dala dr recept na rotarix. To je ockovanie na tie hnacky a jedna dqvka stoji vraj 50e a potrebuje dve.a potom mi vravela o dalsom co dostane do noziciek a tam mam doplatit 17e a to sa do pol roka opakuje 3krat. Co si o tom myslite? Inak maly mal vcera 2 mesiace a vazi 4900g. Mala mi dnes dostala teplotu 39 a stazuje sa na brusko. Zeby nejaky vurus?! Malho uz mame pokrsteneho este nas vaka tento piatok dalsia oslava.hadam bude mala do vtedy ok. A ozaj dnes sme na nutrilone. Odchadza mi mlieko. Som z toho na prasky posledne 2dni sa mi vobec neplnia prsniky. Uz som pisala laktacnej dufam ze sa to upravi inak ma slahne...
@luci66 no naša ani nič.som na vetvy.totálka ☹ ja neviem to neni možné.písala som že papá málo ale žeby nestiahla skoro nič tak to je už vrchol.neviem čo robiť ☹ ☹ ☹
@lenka1108 nám dr vravela tiež o tom rotarixe že to stojí 45 € a 2 dávky,týžden pred tým po recept.Ale niečo do nohy vôbec nespomínala.čo to je???
@evane čo si púštala rýchlo povedz...preboha ak by to nám zabralo pošlem ti ďakovnú pohľadnicu...ja som dnes skúšala nový cumel avent lebo už som nevedela čorobiť bo si stále dudlovala ruky ale hladná nebola...trochu podudlovala a vyplula.ale dlhšie ako ten prdchádzajúci,tak bola aspoň ticho.6 a pol minúty.zázrak. 😒
@harper mozes si len dat do youtube.com "baby sleeping music" a poskusat, co vam bude vyhovovat... u nas zabera zatial toto:
vcera to celkom zabralo, uvidime ako dnes...teraz po jedeni zacal mrncat, pustili sme hudbicku (naraz aj vysavac aj uspavanku:D a po par sekundach prestal plakat...tak uvidime, ci ho to aj uspi.

@majoslava a aj odsavas sopliky? Lebo mi ich nemame v nosteku, teda asponm ich nevidiet. No chrapci ososest, tak neviem, ci pojdu odsat, kedze nie su v nose