Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
odsavacka na vysavac pasuje na kazdy vysavac, ci to musi byt nejaky specialny? Je to setrne k sliznici dietatka?
@dominika_sk Ahoj. Čítam, ako dobre ti drobec spinkáva. Len ho kojíš, keď vydrží tak dlho? Lebo môj sa budí na papanie cca každé 3-4 hodiny..
Baby, neviete mi poradit co robit, aby maly v noci po kojeni zaspal? Zobudi sa, napapa sa a je 2hodiny hore. Neplace - ked je zapnute svetlo a obcas sa mu prihovori,. Ja som s nim hore, potom pred zaspanim ho este nakojim a po 2hodinach konecne spi.
@perlaoceanu Určite pasuje na každý. Ten koniec, čo ide na rúru vysávača na prispôsobivý tvar
@perlaoceanu Ja som ten tlak skúšala na svojom líci, je to jemné. Môj malý si odsávanie priam užíva 😀
@veronika1610 to všetky tie očkovania sú povinné???okrem rotarixu??
Baby.... ☹ ☹ ☹ držte mi palce...ako som už myslela že keď sme obaja s mm chorí modlila som sa aby to malá nedostala ☹ ☹ a 5 dní sa držala,kojila som ju,dávala probiotiká,všetko dezinfikovala atď...a je to tu...aj tak ochorela.Neviete si predstaviť ten rev...má soplíky,kašle,zvracia....otrasné....utekám dnes k dr tak dúfam že nebude mať zápal priedušiek 😖 modlím sa aby to bolo len niečoso sopľami...na to všetko ešte aj mne sa pridalo hrdlo,takže musím byť aj ja na atb...musím k doktorke.Takže sme úplne všetci k.o,ešte nám chýba iba pes aby bol hcorý.
A na to všetko som si v prsníku nahmatala hrčku a dosť ma to bolí,tak som už úplne v p...i...neviem...môže to byť z kojenia alebo tak???Veľmi sa bojímlebo naša rodina je celá popretkávaná ochoreniami rakovinovými 😢 😢 kde treba bežať,za gyndošom???Bože už len toto nám chýbalo...držte palce aby krpčatej nebolo nič a ani mne ☹ ☹
Uf ,tak toto bola najhorsia noc odkedy mame malu.Ani za ten svet zaspat,Ani kojenie,ani hopsanie,nepomahalo,nic.Len plac.To nie je normalne aby mi zaspala az o 3hod.A to som ju uspavala od 22.hod.Ako na zaciatku spavala pekne,kazde 3hod.sa budila na kojenie,v noci zaspala a teraz uplny opak.A to mame doma este 2rocneho spunta,ktory nas potrebuje ☹
@marvis, tak to iste mame aj my.mala ma uplne prehodeny rezim, cez den spinka a vnoci nie a nie zaspat a ked tak zaspi na 15 min a zasa je hore..u nas je uz pomaly pravidlo ze ideme spat okolo 3 hodiny rano🙂ale teraz ma este antibiotika, lebo strasne kaslala, mozno ze je to aj tym..
@tasiko ta hrcka moze byt len upchty mliekovod a tym ze mliecko neodteka sa ti to upchalo, treba skusit rozmasirovat pod horucou vodou a prilozit malu potom nech to skusi vytiahnut...pripadne ked budes u dr skus sa na to spytat, aj vseobecny lekar by to mohol vediet...a rychle uzdravenie vsetkym 🙂
@janulkan ahoj ako priberate? Ja som maleho vazila vcera a pribral za 2 tyzdne 260 g. Myslis ze je to malo? Iba ho dojcim, len mam v jednom prsniku malo mliecka a dnes rano vobec nechcel ten slabsi prsnik a ked som pozrela tak mi z neho ani nic neslo...K lekarke ideme az v Ut. Uvidime vo povie, teraz mame 4460g
Ahojte, náhodou som čítala v jednom časopise, že dedičky pokiaľ nesedia by sa nemali nosiť vo zvislej polohe, maximálne 15 minút denne. Aby sa náhodou neporušila chrbtica. Čo si o tom myslíte, resp. aké máte skúsenosti a ako nosíte svojich drobcov? My ale drobčeka nosíme hlavne zvisle, a tak sa mu to aj páči. Ďakujem
@tasiko trošku by si sa mala ukludniť lebo aj psychika robí veľa, neboj sa tak všetkého dieťatko cíti, že si nervózna a to neni dobre , je normálne že máš nervy a ak je babenko choré je to hrozné, ale na imunitu je to dobré , hlavne stále dobre odsávaj soplík aby sa nezapálilo uško alebo to neztekalo na priedušky .môžeš dať pod postielku alebo vedla prevarenu vodu a do nej morsku sol nech sa jej lepšie dýcha.davala som aj do aroma lampy eukaliptus.podľa možnosti nech spinká vo vyvýšenej polohe ako napr. vajíčko. Kašle lebo má zatečené soplíky a aj pre soplík grcká je ťažky na žaludok. A tá hrčky to mám aj ja a potom a potom to zmizne, ale pre tvoj kľu ak nevidržíš skoč za gyndošom.
@lady511 aký zázrak s plienkou na zaspinkanie prosím? 🙂
ahojte baby... konecne mam chvilku cas, je tu blbe pocko, tak som maleho supla len na balkon a moj prvorodeny kuka spievankovo, potrebovala som kus vypnut... 😅 nie je to sice super, ze kuka telku, ale co uz... som grogy... 😝
inak vcera sme mali poradnu, vazime uz 5240 g a mame 58 cm... som kukala pre zaujimavost, tak Vilko tolko vazil cca v 4,5 mesiaci... 😅 takze velmi asi neponosime vecicky, teda uvidim, asi budem musiet to cele prelustrovat, lebo pomaly 62ka bude mala... 🙄 teda niektore uz su... toto ma vobec netesi...
mame furt zelene kako, ale vraj ked pribera a je kludny, co v podstate je, tak to nemam riesit... tak hadam je to ok...
v noci cca 2x vstava a raz sa iba nacuca, 2x aj prebalujem, lebo ked som v noci neprebalila, tak rano mal pretecenu plienku... tak radsej sa prekonam, i ked aj mne je lepsie, ked spime relativne v kuse... 😝
@ladybaby to robil aj moj prvy... no casom to preslo, ale bola som z toho fakt zufala... nic sa s tym nedalo robit... a s tym prilahnutim, to si zvyknes a urcite sa ti to nestane... 😉 a paplon napr. Matkovi vadi, ked ma nad tvarickou, tak sa zacne mrvit, dam dole a je ok.l..
@tasiko tak hadam ste v poriadku a bude to len nieco lahke... nech sa netrapite velmi... a ta hrcka, no len kontrola u gyndosa asi, ti moze spravit sono... ale pocas dojcenia su prsia aktivne dost, tak mozno iba z toho to bude... mne pri prvej kontrole hovoril, ze sono mi spravi az po ukonceni kojenia, takze som nebola na prsiach uz 2 roky, co ma netesi, ale hadam sa tam nic nedeje... 😔
@marvis ja sa toho obavam, ale kym sa nic nedeje, nadejam sa, ze sa to nestane... u nas tiez este starsi obcas v noci buntosi, takze spime s malym v obyvke a mm so starsim v spalni... 😒
@lady511 co aka plienka... 😕 som zvedava...
@miriamapeter my nosime urcite dlhsie, tak mu je najlepsie... a este na brusku na predlakti, lebo nieco vidi, inak ked ho drzim normalne horizontalne, tak vykruca hlavu a to tiez je take blbe... tak neviem, aj prveho sme tak nosili, aj nam tak spaval na pleci a nic divne na nom nebadam... 😕
@miriamapeter nechápem
Je normalne, aby mi 7tyzdnove dieta spalo za celych 24h len nejakch 9h???? cez den vobec nechce spat. Iba vo vaku a v kociku, ked je vonku alebo vo vajci, ked sa veze autom ☹ V noci zaspava az okolo 23h.

@janulkan jááj, tak to neviem, hádam ho strop zastaví 😀