icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1610
5. jan 2012

@janulkan jááj, tak to neviem, hádam ho strop zastaví 😀

perlaoceanu
5. jan 2012

odsavacka na vysavac pasuje na kazdy vysavac, ci to musi byt nejaky specialny? Je to setrne k sliznici dietatka?

ywulla
5. jan 2012

@dominika_sk Ahoj. Čítam, ako dobre ti drobec spinkáva. Len ho kojíš, keď vydrží tak dlho? Lebo môj sa budí na papanie cca každé 3-4 hodiny..

ladybaby
5. jan 2012

Baby, neviete mi poradit co robit, aby maly v noci po kojeni zaspal? Zobudi sa, napapa sa a je 2hodiny hore. Neplace - ked je zapnute svetlo a obcas sa mu prihovori,. Ja som s nim hore, potom pred zaspanim ho este nakojim a po 2hodinach konecne spi.

ywulla
5. jan 2012

@perlaoceanu Určite pasuje na každý. Ten koniec, čo ide na rúru vysávača na prispôsobivý tvar

afra
Autor odpoveď zmazal
ywulla
5. jan 2012

@perlaoceanu Ja som ten tlak skúšala na svojom líci, je to jemné. Môj malý si odsávanie priam užíva 😀

ywulla
5. jan 2012

@ladybaby No aj nám sa toto dakedy stáva. Keď má malý po kojení vypleštené okále a nie a nie zaspať, dám si ho k sebe do postele, pritúlim, zhasnem a malý po chvíli zaspinká. Viem, že si ho takto učím na svoju posteľ, no fakt v noci nevládzem chodiť s ním po izbe 2 hodiny..

ladybaby
5. jan 2012

@ywulla hej, aj ja to tak uz robim, ze ho dam do svojej postele. On by tam aj zaspal po 2hodinach, ale ja sa bojim zaspat, bojim sa, zeby som na neho dala paplon, alebo ho prilahla. Tak cakam kym zaspi a potom ho prenasam.

tasiko
5. jan 2012

@veronika1610 to všetky tie očkovania sú povinné???okrem rotarixu??

tasiko
5. jan 2012

Baby.... ☹ ☹ ☹ držte mi palce...ako som už myslela že keď sme obaja s mm chorí modlila som sa aby to malá nedostala ☹ ☹ a 5 dní sa držala,kojila som ju,dávala probiotiká,všetko dezinfikovala atď...a je to tu...aj tak ochorela.Neviete si predstaviť ten rev...má soplíky,kašle,zvracia....otrasné....utekám dnes k dr tak dúfam že nebude mať zápal priedušiek 😖 modlím sa aby to bolo len niečoso sopľami...na to všetko ešte aj mne sa pridalo hrdlo,takže musím byť aj ja na atb...musím k doktorke.Takže sme úplne všetci k.o,ešte nám chýba iba pes aby bol hcorý.
A na to všetko som si v prsníku nahmatala hrčku a dosť ma to bolí,tak som už úplne v p...i...neviem...môže to byť z kojenia alebo tak???Veľmi sa bojímlebo naša rodina je celá popretkávaná ochoreniami rakovinovými 😢 😢 kde treba bežať,za gyndošom???Bože už len toto nám chýbalo...držte palce aby krpčatej nebolo nič a ani mne ☹ ☹

karap
5. jan 2012

@ywulla ja malu kojim 2x vnoci.No nezazinam vobec svetlo,len si posvietim na nu mobilom,aby som jej dala bradavku do pusy.Ona papa,ja driemem.A po najedeni sa len trosicku odtiahnem a spime dalej.Vobec ju nedviham,vnoci neodgrgava.....

marvis
5. jan 2012

Uf ,tak toto bola najhorsia noc odkedy mame malu.Ani za ten svet zaspat,Ani kojenie,ani hopsanie,nepomahalo,nic.Len plac.To nie je normalne aby mi zaspala az o 3hod.A to som ju uspavala od 22.hod.Ako na zaciatku spavala pekne,kazde 3hod.sa budila na kojenie,v noci zaspala a teraz uplny opak.A to mame doma este 2rocneho spunta,ktory nas potrebuje ☹

mgurnak
5. jan 2012

@marvis, tak to iste mame aj my.mala ma uplne prehodeny rezim, cez den spinka a vnoci nie a nie zaspat a ked tak zaspi na 15 min a zasa je hore..u nas je uz pomaly pravidlo ze ideme spat okolo 3 hodiny rano🙂ale teraz ma este antibiotika, lebo strasne kaslala, mozno ze je to aj tym..

marvis
5. jan 2012

@mgurnak Nam zaspavala celkom pekne,teraz to zacalo nejako od Noveho roka.Som rada ze nie som sama,lebo moj muz si mysli ze by som to mala konzultovat s lekarkou.Ale v tom by mi tazko pomohla 😒 Keby cez den menej spala,tak by plakala a bola by mrzuta,takze ani to nie je dobre.

janulkan
5. jan 2012

@tasiko ta hrcka moze byt len upchty mliekovod a tym ze mliecko neodteka sa ti to upchalo, treba skusit rozmasirovat pod horucou vodou a prilozit malu potom nech to skusi vytiahnut...pripadne ked budes u dr skus sa na to spytat, aj vseobecny lekar by to mohol vediet...a rychle uzdravenie vsetkym 🙂

lady511
5. jan 2012

@lenka1108 Ahoj vieščo mne včera mala nespala od 9 rána do polnoci len tak mrnčala bola nepokojná..takže kamarát mi poradil to s tou plienkou 2xsom to spravila a naozaj zaspala po chvíli...takže to budem opakovat stále

lady511
5. jan 2012

@duplinka dakujem že ma vieš pochopit ...vidím že je tu vela takýchto detičiek...

fanny3
5. jan 2012

@janulkan ahoj ako priberate? Ja som maleho vazila vcera a pribral za 2 tyzdne 260 g. Myslis ze je to malo? Iba ho dojcim, len mam v jednom prsniku malo mliecka a dnes rano vobec nechcel ten slabsi prsnik a ked som pozrela tak mi z neho ani nic neslo...K lekarke ideme az v Ut. Uvidime vo povie, teraz mame 4460g

duplinka
5. jan 2012

@fanny3 Ahoj. Ako ho vážiš? Ja by som chcela malého odvážiť, ale neviem ako. Digitálna váha mi isto nepostačí.

miriamapeter
5. jan 2012

Ahojte, náhodou som čítala v jednom časopise, že dedičky pokiaľ nesedia by sa nemali nosiť vo zvislej polohe, maximálne 15 minút denne. Aby sa náhodou neporušila chrbtica. Čo si o tom myslíte, resp. aké máte skúsenosti a ako nosíte svojich drobcov? My ale drobčeka nosíme hlavne zvisle, a tak sa mu to aj páči. Ďakujem

stellamiapiccola
5. jan 2012

@tasiko trošku by si sa mala ukludniť lebo aj psychika robí veľa, neboj sa tak všetkého dieťatko cíti, že si nervózna a to neni dobre , je normálne že máš nervy a ak je babenko choré je to hrozné, ale na imunitu je to dobré , hlavne stále dobre odsávaj soplík aby sa nezapálilo uško alebo to neztekalo na priedušky .môžeš dať pod postielku alebo vedla prevarenu vodu a do nej morsku sol nech sa jej lepšie dýcha.davala som aj do aroma lampy eukaliptus.podľa možnosti nech spinká vo vyvýšenej polohe ako napr. vajíčko. Kašle lebo má zatečené soplíky a aj pre soplík grcká je ťažky na žaludok. A tá hrčky to mám aj ja a potom a potom to zmizne, ale pre tvoj kľu ak nevidržíš skoč za gyndošom.

miriamapeter
5. jan 2012

@lady511 aký zázrak s plienkou na zaspinkanie prosím? 🙂

lenica81
5. jan 2012

ahojte baby... konecne mam chvilku cas, je tu blbe pocko, tak som maleho supla len na balkon a moj prvorodeny kuka spievankovo, potrebovala som kus vypnut... 😅 nie je to sice super, ze kuka telku, ale co uz... som grogy... 😝
inak vcera sme mali poradnu, vazime uz 5240 g a mame 58 cm... som kukala pre zaujimavost, tak Vilko tolko vazil cca v 4,5 mesiaci... 😅 takze velmi asi neponosime vecicky, teda uvidim, asi budem musiet to cele prelustrovat, lebo pomaly 62ka bude mala... 🙄 teda niektore uz su... toto ma vobec netesi...
mame furt zelene kako, ale vraj ked pribera a je kludny, co v podstate je, tak to nemam riesit... tak hadam je to ok...
v noci cca 2x vstava a raz sa iba nacuca, 2x aj prebalujem, lebo ked som v noci neprebalila, tak rano mal pretecenu plienku... tak radsej sa prekonam, i ked aj mne je lepsie, ked spime relativne v kuse... 😝

@ladybaby to robil aj moj prvy... no casom to preslo, ale bola som z toho fakt zufala... nic sa s tym nedalo robit... a s tym prilahnutim, to si zvyknes a urcite sa ti to nestane... 😉 a paplon napr. Matkovi vadi, ked ma nad tvarickou, tak sa zacne mrvit, dam dole a je ok.l..
@tasiko tak hadam ste v poriadku a bude to len nieco lahke... nech sa netrapite velmi... a ta hrcka, no len kontrola u gyndosa asi, ti moze spravit sono... ale pocas dojcenia su prsia aktivne dost, tak mozno iba z toho to bude... mne pri prvej kontrole hovoril, ze sono mi spravi az po ukonceni kojenia, takze som nebola na prsiach uz 2 roky, co ma netesi, ale hadam sa tam nic nedeje... 😔
@marvis ja sa toho obavam, ale kym sa nic nedeje, nadejam sa, ze sa to nestane... u nas tiez este starsi obcas v noci buntosi, takze spime s malym v obyvke a mm so starsim v spalni... 😒
@lady511 co aka plienka... 😕 som zvedava...

lenica81
5. jan 2012

@miriamapeter my nosime urcite dlhsie, tak mu je najlepsie... a este na brusku na predlakti, lebo nieco vidi, inak ked ho drzim normalne horizontalne, tak vykruca hlavu a to tiez je take blbe... tak neviem, aj prveho sme tak nosili, aj nam tak spaval na pleci a nic divne na nom nebadam... 😕

harper
5. jan 2012

@karap mi to robime tak isto, len nam svieti nocne svetlo, ktore nam pozicala Anetka. Je to taka lampa s mackom pooh, a teda nazad ho uz nechce, mam jej potom kupit taku podobnu len s princeznami. tuto necha Hanke.

lady511
5. jan 2012

@miriamapeter nechápem

lady511
5. jan 2012

@lenica81 plienka?

z0e
5. jan 2012

@luppita Ja mam baby vak. Je to super vec. co sa tyka plakania, ja nevydrzim ho nechat, mne je ho luto. Viem, ze to nie je dobre a robim asi zle 😒 . Kolko ho mam nechat plakat??? 😖 nemoze sa nieco stat, ked bude dlhsie plakat?

z0e
5. jan 2012

Je normalne, aby mi 7tyzdnove dieta spalo za celych 24h len nejakch 9h???? cez den vobec nechce spat. Iba vo vaku a v kociku, ked je vonku alebo vo vajci, ked sa veze autom ☹ V noci zaspava az okolo 23h.