icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lady511
5. jan 2012

@kukina79 Ahoj no mojej malej to pomohlo čo sa čudujem pretpože nič nepomáhalo a ešte nedorazili červene šnuročky takže ..pocikanou plienkou stačí vlhkou pretriet po celej tváričke aj po očkách a po ustach...

lady511
5. jan 2012

joj maminy ako Vám zavidím ked Vám detičky prespiat do rána bez budenia...moja mala je hrozne akčná....niekedy už nemám silu chcela yb som aby bola lepšia aby to rýchlo ušlo..a aby aspo už sedela máme len 7tt...ale je dost živá som šastná že priberáme že dobre kojím a mala priberá.....ale ide mi chrbát odpadnut..len ruky ruky stále na rukách teda... ☹

kaia
5. jan 2012

@lady511, aj nasa sa rada nosi na rukach. Dnes som pouzila klokanku, mala v nej vyzerala celkom spokojne 😎. Len neviem, ci je dobre, aby bola otocena dopredu kvoli chrbatiku 😒. Na krabici sice pisu, ze ano, ale nie som si ista... tak tam pobudne vzdy len chvilku 🙂.

lenkalienka25
5. jan 2012

@lady511 skus si kupit to lehatko,alebo tu hojdacku ci ti to neulahci zivot 😉

veronika1610
6. jan 2012

@dominka757 nemusíš ísť od malého, daj si rúšku. A bolo by dobre, keby ti mal kto spustiť infúziu, aby si neprišla o mlieko, teda ak kojíš.

veronika1610
6. jan 2012

@kaia nie, nemali by sa deti nosiť čelom dopredu - kvôli kĺbikom, ale ja tiež niekedy v zúfalstve na 15min tak nosím

anicka87
6. jan 2012

@lady511 no aj my len ruky, dnes ide manzel po tu hojdu co mi poradila @dominika_sk tak sa strasne tesim a som zvedava co na to maly, ci tam aj zaspinka a tak 😀 v noci pekne pospinka len cez den chce byt stale na mne zaveseny, co sa neda 😒 dam vediet ci zabralo 😉

janulkan
6. jan 2012

@ywulla maly uz asi 3 tyzdne co tak akivne pozoruje svet a bavi ho aj kolotoc nad postielkou aj hracia deka...kolotoc musim sice natahovat ale niekedy ho to bavi aj hodinku, na hracej deke zatial menej, kedze to nehra a nehybe sa, ale tych 30 min obcas vydrzi

z0e
6. jan 2012

@lady511 My sme na tom rovnako. Maly spi veeelmi malo. Stale si vyzaduje pozornost a nosenie na rukach. Este ze mam ten babyvak, inac by som ani na zachod nemohla ist ☹ Ale asi nerobim dobre, ale neviem ho nechat plakat. Chvilku necham a potom dojdem 😒

z0e
6. jan 2012

@fanny3 Ja som ho uz mala prednadstaveny od sesterky. Kde ma otvor na rucicky, tak tam neda, lebo je to vyssie, ale ich ma vnutri vo vaku. A nemam ho uplne natesno na sebe. Ked sa predklonim, tak mam fugu asi 15cm.

denis006
6. jan 2012

@ywulla Naša je od rána ako sa zobudí usmiatá, škerí sa a šteboce, stačí aby sa napapkala a sama sa prebaví v postielke alebo na hracej deke. Cez deň zaspáva vo svojej postielke. Popoludní - resp. k večeru sa zobudí medzi 16 až 17 a potom je už mrzutejšia. Už ani v deke nechce sa prehrať a vyžaduje si pozornosť. Na to nám dobre slúži lehátko. Kuká na nás, my sa sňou rozprávame a niekedy aj si zdriemne v kresielku. V postielke večer nechce zaspať, skôr v našej posteli a potom ju prekladám do postielky a nad ránom ju už po kojení nechávam u seba v posteli a nedávam ju už odgrgnúť lebo veľa nevypije, len trošku cucne a spinká ďalej. 😀

lenica81
6. jan 2012

@ywulla mam pocit, ze kolotoc vnima, lebo sa hybe, ale na hrazdicku je este skoro, uvedomene este urcite nebude na tie hracky siahat... skor sa pobavi tebou, ked nad nou budes saskovat, ale asi preto rozmyslas, lebo by si aj daco porobit chcela, ze...
@dominka757 ako @kaia hovorila, porad sa... ale prestat kojit nie je riesenie... ale dosledna hygiena, aby to na neho nepreslo rukami, pusou... 😕

lenica81
6. jan 2012

@lady511 no moj pospi dobre, v noci cca 2-3x je hore, ale ked je hore cez den, tak len na rukach, tak tiez som niekedy zufala, hlavne, ked starsi nieco potrebuje alebo nieco porobit chcem... 😒 tak davam aj do manduci, ale hadam ked zacnu viac vnimat, tak sa to zlepsi...
@kaia 😅 klokanka nie je prave najlepsie riesenie na nosenie... a dopredu uz vobec nie.... prepac... 😕
@denis006 tak to mas celkom fajn, ze ti tak sama polezka... nas ma rekord 20 minut volneho "pohodenia" na gauci... 😅

denis006
6. jan 2012

@lenica81 Dnes ma v noci prekvapila - kým som rýchlo vymieňala plienky, tak slečna pustila čurku rovno na môj matrac...no fasa - môžem volať tepovača! 😠 A potom nad ránom nás zobudila hlasným plačom...najskôr som si myslela, že ju bolí bruško ale keď nekopkala nožičkami a ani na dotyk bruška nereagovala, tak to musí byť niečo iné...tiež má troška soplíkov a sem tam kýcha a kašle, tak ma napadlo, že ju možno hrdielko bolelo...snáď jej to rýchlo prejde... 🙂

lenica81
6. jan 2012

@denis006 to aspon vies, kde mas tu curku hladat... M dava take fontanky niekedy, ze ked nie je prikryty plienkou alebo sa mi medzitym odkopne, tak ani neviem kde vsade to je... a samo, ze na nom tiez... 🙄 😀
a mas pravdu, mozno je z toho soplika a kasla taka mimo, a nevie to inak dat najavo... veru, nech to rychlo prejde... 😔

lady511
6. jan 2012

@z0e myslíš klokanku?

lady511
6. jan 2012

@kaia dakujem za foto vyzeráte krásne mi sme to objednali tiež lebo inak sa vážne ani nevicikam ☹ nič sa nedá porobit len mám ruky vytahane ako opica takže sa teším ked dorazí...

dominka757
6. jan 2012

maminy, ja uz som na nervy...ako by to este vsetko nestacilo..tak maly uz soplikuje 2 tyzdne...berieme sinupret, nasivin, davame aj libenar..vcera sme dostali aj fenistil kvapky lebo sme boli trosku vyhadzany..no dnes je uplne vyhadzany na lickach a na hrudniku..moze to byt z nutrilonu????predvcerom som ho musela prvykrat prikrmit...

lenkalienka25
6. jan 2012

@dominka757 nas maly bol tiez po prvom prikrmr vyhadzany a tak mu zistili ze je alergicky na kravske mlieko,tak davame hypoalergennu bebu,mal to ako jemnu krupicku po tele

dominka757
6. jan 2012

@lenkalienka25 aj on to ma take jemne ale len na hrudniku..na lickach to ma uz horsie..cele cervene.. boze, dufam, ze nebude este aj alergicky :(

kaia
6. jan 2012

@dominka757, aj nasa to ma 😒. Lekarka povedala, ze ide o dojcenske akne a dnes sme tu mali laktacnu poradkynu, tak som s jej pytala, co si mysli, ze to je a povedala, ze pravdepodobne dojcenske akne. Nas syn to mal tiez a po par tyzdnoch mu to preslo 😝.
@lady511, tu klokanku pouzivam len vynimocne, ked uz neviem, ako jej pomoct ku stastiu 😀. Laktacna poradkyna nam dnes poradila radsej satku, vraj tu si vsetci pochvaluju. Dieta sa citi bezpecne, vie tam spat, papat a hlavne sa ukludnit. Tak uvidime, dnes vyskusame satku 😝

kukina79
6. jan 2012

@ywulla ahoj, nas ma o mesiac viac ako tvoj a az teraz pred ca tyzdnom sa zacal zaujimat o hracky na hrazdicke aktivne a vie sa aj sam zahrat.konecne sa vieme s priatelom naraz najest a nie na striedacku 😀 ale kazde dieta je ine. my sme dostali hraciu deku od priatelovych kolegov hned po narodeni maleho, takze som iba vzdy vyskusala, v tom veku ako je tvoj ci ma o to zaujem, lae este nemal. najprv ho zaujelal jeho prva hracka od babky, taky prestry vtacik, na ktoru sa nevedel vinadivat a snazil sa ako tak s nim komunikovat 🙂

lady511
6. jan 2012

@kaia aj ja so chcela jetoi drahe?

kukina79
6. jan 2012

baby ja mam opat upchaty mliekovod, len problem je, ze maleho uz asi mesiac k prsniku neprikladam, ale odsavam ☹ vtedy mi to maly roztahal, ale teraz je velky problem s prisatim. neviete mi poradit ako na to? odsavacka nestiha 😖

ladybaby
6. jan 2012

@dominka757
@kaia Baby, aj nas maly to ma, take riadne cervene vyrazky na lickach, cele, pomaly az hnisali, boli sme s tym u doktorky pred tyzdnom, lebo vyrazky velmi rychlo pribudali a az hnisali. Vraj ide o novorodenecke/dojcenske akne.Na nete som citala, ze to zmizne koncom 2-3mesiaca - vraj sa babatko cisti od hormonov z bruska. Nam lekarka kazala vysusovat to liehom a dala nam na tyzden krem Fucidin (na predpis) Po tyzdni to vyzera ovela krajsie. Este nejake zostali, ak budu pribudat, tak uz to necham tak a pockam kym to zmizne same.

kaia
6. jan 2012

@ladybaby, aj synovi to zmyzlo asi tomto obdobi, ako pises. Nasa to ma otrasne, sice jej to nehnisa, ale pekne to teda nie je. Od vcera to ma uz aj na ramienkach, tak dufam, ze to nebude postupovat dalej 😝. Ja to na pokyn lekarky umyvam prevarenou vodou. Ak je to prilis suche, tak jej to kremujem. Uz aby to bolo prec 😎

kaia
6. jan 2012

@lady511, vraj je to nalepsie zo vsetkych nosicov. Ja som to najprv nechcela kvoli komplikovanemu viazaniu, ale laknacna mi to ukazala a nie je to az take tazke. Muz to isiel kupit, som zvedava... Cena tej nasej je 52,- 😝.
Potom Ti dam vediet, ako to u nas zabralo...

mackoxxx
6. jan 2012

@kukina79 Mala som ten istý prooblém a vyriešila som ho tak, že som si naplnila vaňu, vyhriala sa, na prsník najteplejšiu sprchu akú som vládala zniesť a odsávala, masírovala, sprchovala. Trvalo to viac ako hodinu no zabralo to. Držím prsty, u mňa bola veľká bolesť a som si aj poplakala vo vani, no na druhý deň som nevedela o tom, že bol upchatý.

lady511
6. jan 2012

teda teším sa lebos a zachvílu stahujem do domu rodinného aneviem akos nou an rukách bduem varit...prat v rukách poprípade upratovat a tak... ☹

atima
6. jan 2012

ahojte baby viete mi poradiť moja mala už dva týždne nevie dýchať ako keby bola nachladena ma upchatý noštek odsavam no žiadna zmena už sme dokonca vybrali aj antibiotikum a nič stale jej chrči v ošteku. 😢