icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

blackrose
7. jan 2012

@luppita hej tiež mám ten názor.
Inak ani moja nechce dudel. Prvý raz ju z neho tiež napinalo a druhý raz ho vypluvala. Ale ja jej ho ani velmi davat nechcem, zatiaľ to bez neho zvladame. Skús vyskúšať viac druhov, vraj nie vždy babatku vyhovuje ten tvar. Svagrina vyskusala asi milión druhov, kým našla ten správny.

mysti
7. jan 2012

@blackrose ahoj, aj ja kojim cez den cca kazde 2 hodiny a vnoci tiez spinka aj 6 hodin 🙂 podla mna to nie je vela, ved nasi drobci su este malicki 🙂 hlavne ze su zdravi a chuti im 🙂 😀
aj moja mala prisavka je vecne na mne prisaty, ale co uz s nim 😵 😀 , tak ho lubim, tak so uz s nim 😀

lianka7
7. jan 2012

Ahojte babulky,ako vidim,aj vasi drobci krasne rastu.Nas "maly" ma uz rovnych 5 kil a 56,5 cm....je krasnucky a musim povedat,ze aj dobrucky.V noci pekne vyspinka,cez den kuka a vyzaduje si moju pozornost,lebo zacina vydavat divne zvuky🙂 a zacal sa nadherne smiat...radost na neho pozerat.Co ma vsak trapi najviac je moje mliecko...maly sa dozaduje tiez pit kazde dve hodinky a mne sa netiha tvorit tolko mliecka,kolko maly potrebuje....ako mozem ja zvysit tvorbu mliecka???Pijem dost tekutin,aj mliecne vyrobky,zacinam byt zufala,lebo nechcem prikrmovat... ☹ ☹ ☹

hori
7. jan 2012

@luppita moja mala tiez este nechce cumlik, stale ho vypluva, treba to stale skusat, niektore deticky to dudkanie pochopia az okolo troch mesiacov...
kolika - ja to chapem tak, ze pod tymto pojmom sa nemysli len bolenie bruska, ale jednoducho dlhotrvajuci, neutichajuci a nevysvetlitelny plac babatka, hlavne vecer, dovody mozu byt napr. aj psychickeho razu... takze kolika sa lahko pozna... 😉

dena
7. jan 2012

@kaia včera som pozerala šatky, našla som stránku http://www.noseniedeti.sk/e-shop/babysatky-ponuka a nevedela som sa z nich neako vysomáriť 😎 tak skočím teda na Košickú a snáď kúpime...
verím že sa Carličke začne v tej šatke páčiť, na šatky počúvam len samé chvály, tak snáď tie naše deťúrence tam stíchnu 😉

veronika1610
7. jan 2012

@lianka7 Ako vieš, že nemáš dosť mliečka? Veď má krásnu váhu. Že chce každé 2 hodiny? Moja priberá 300/týždeň a chce aj každú hodinu. Mäkké prsia neznamenajú málo mlieka, to je práve lepšie ako tvrdé, naliate, robili by sa ti zápaly. Ak cítiš také spustenie mlieka po chvíli sania bábenka, tak má mliečka dosť. Ak papá 60 každé dve hodiny, je to to isté ako 120 každé 4, nie? popozeraj si www.mamila.sk - ako vyzerá správne pitie, ako zvýšiť tvorbu mlieka atď.

veronika1610
7. jan 2012

@kaia aký uväz viažeš? lebo napr. ja sa kolísky nenaučím, ani keby som mala ešte 4 deti, ale kríž s kapsou je v pohode, aj keď hovoria, že je to najťažší úväz. Mojej najmenšej sa začalo páčiť, až keď sme chodili v šatke pod bundou von, tam prespí aj 2 h. Práve sme sa vrátili z Avionu a musela som ju budiť, lebo bábo spalo v šatke a ja som už chcela ísť domov 🙂

anulicek
7. jan 2012

@dena Ahojik, ak Ti mozem odporucit... skor radsej do obchodu, ktory sa specializuje aj na nosenie deti... Ak Ti to "az tak neponahla".. v stredu maju dokonca poradkynu, ktora Ti priamo v predajni ukaze uvazy... (Aj ja tam idem), vyskusas si satky, ktora Ti sadne.. a potom si vyberies... (Ja teraz lutujem, ze som si nebola poskusat, pretoze teraz poskulujem po inej, ako som kupila.. hm..) ☹

lianka7
7. jan 2012

@veronika1610 Doteraz som mala dost mliecka,aj maly kludne papal,ale teraz hrozne vystraja...saje cca 7 min.potom zacne bradavku strasne cucat,natahovat,pastickami ma bucha do hrude,zacne plackat,tak ho prelozim na druhy prsnik,tak kludne papka asi 3 min./tam mam vzdy menej mliecka/ a opakuje sa to iste-nervozita,plac,buchanie...vzdy som citila nalievanie prsnikov,teraz necitim,preto si myslim,ze sa mi netvori dostatok mliecka...problem mam len tieto posledne dva dni.... ☹

anulicek
7. jan 2012

@veronika1610 Mne laktacna poradila na tvorbu mlieka kapustovy salat.. (ano ano.. ja som sa tiez divila... ale naozaj ma nenaduva..) Zoberies malu kapusticku (naozaj malu), pol mrkvy, pol zelenej cibulky (to asi teraz nie...nie je sezona) ...pokrajas na malinke sliziky.. urobis nalev z citrona, vody, cukru (citron namiesto octu..ten je agresivny..) Zamiesas to cele spolu, das tymian alebo oregano a papas. Salat vydrzi tyzden v chladnicke a ja som si ho urobila vcera a uz dnes som citila, ze mam viac mliecka..A co sa tyka Tvojho pocitu, ze mas malo mliecka.. ak babo papa castejsie..vlatne si Ta pripravuje a stimuluje tvorbu mliecka intuitivne. Takze prkladaj co najcastejsie..mliecko sa tak rozbehne..

anicka87
7. jan 2012

neviem teraz ktorej mamine som slubila ze dam vediet ci ta hojdacka pomaha, tak si hadam precita tento prispevok. je ozaj super. v noci spinka dobre, ale tuto noc bol ako cert, hodinu a pol som ho na rukach uspavala, lebo to zvycajne v noci trva tak 5 min, a nic. tak som ho supla do hojdy a do 10 min bol "tuhy" 😀 aj cez den si ho tam odlozim a zaspi mi tam alebo len tak kuka. zatial sa s nou len zoznamuje, asi 3x mi v nej mrnkal ale myslim ze to je vpohode, ved doteraz bol len na ruky nauceny. takze naozaj odporucam. dnes som stihla to co mi bezne trva aj 3 dni lebo som ho musela nadrdat na rukach 😎 toto je moj spokojny drobcek s novym prirastkom 😉

veronika1610
7. jan 2012

@anulicek to si chcela asi lianke7, ja baštím senovku a mám mlieka pre dvojičky 😀

veronika1610
7. jan 2012

@lianka7 mohol by to byť štrajk bábätka, pokukaj tú stránku, nájdeš tam všetko
http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
http://www.mamila.sk/domain/flox/files/pre-pora...

veronika1610
7. jan 2012

@dena nevidela som na živo, ale tá šanami mi pripadá najlepší pomer kvalita/cena

lianka7
7. jan 2012

@anulicek Super receptik,urcite vyskusam,len musim kupit kapustu...kiezby nam to pomohlo 😉
@veronika1610 Aj senovka pomaha?A naozaj tak smrdi? No, moze to byt aj ten strajk,podla toho co som si precitala,sposobeny pomalym tokom mliecka...dufam,ze sa to nejako upravi,lebo som z toho na prasky ☹

veronika1610
7. jan 2012

@lianka7 hlavne kľud, musíš si veriť, že to pôjde, o dva dni už bude isto lepšie. Na senovku boli robené lekárske štúdie a naozaj funguje. Nesmrdí - aspoň nie mne, ja voniam ako kari korenie, ale prášok zarobený vo vode je hnusný. Teraz mám tbl. a tie sú v pohode

tina233
7. jan 2012

@perlaoceanu nie,ziadne presne casy,davam jej papat tak ako si pyta.
@harper ja pouzivam latkove plienky jednovelkostne s vkladackami, som velmi spokojna.ja som si urobila zasobu este ked som cakala malinku, nie som uplne stotoznena s jednorazovkami,takze kombinujem.neviem ake mas ty, je velmi velky vyber...
@blackrose blahozelame Lucinke, nasa Lucinka ma zajtra 2 mesiaciky 🙂

dominka757
7. jan 2012

@lianka7 presne tento isty problem mam aj ja...musela som ho dokonca uz aj prikrmit :( ale dnes je to trosku lepsie..musim si zaklopat, uz sa az tak nejedoval... u nas to trva uz asi piaty den... :(

lianka7
7. jan 2012

@veronika1610 A dostanem ju v lekarni?Pojdem si ju v pondelok kupit,hadam pomoze...diky za rady 😉
@dominka757 A stale ho prikrmujes?A davas tiez oba prsniky?Mne vzdy stacil jeden na zasytenie maleho,teraz nestacia ani obidva...

veronika1610
7. jan 2012

@lianka7 senovku dostaneš len na internete, aj tu na mk ju majú, ale tbl. forma je o dosť drahšia ako prášok, 3x3 tbl. užívaš, 1 balenie je 90 tabliet, takže na 10 dní, stojí 7,5eura. Prášok je okolo 5 eur a vydrží asi na 3 týždne

luppita
7. jan 2012

@veronika1610 da sa ta senovka zohnat v lekarni? ci kde sa to kupuje? dakujem

lady511
7. jan 2012

ahojte maminy mám na Vás otázočku,,,dufam že mi poradíte moju malu plne kojím ale akosi som kojila častejšie iba z jedného prsníka a teraz sa mi v tom druhom prestalo tvorit vždy som mala jedno menšie ako druhé...ale odzačiaku jedno odmietala...neviem ako dosiahnut aby sa znovu v tom malom prsníku tvorilo mliečko...papa polievky aj kadejake mliečne výrobky...aj čajíky...neviete ešte o neičom?dakujem 🙂

luppita
7. jan 2012

@veronika1610 uzivas len tu senovku, ci aj ten benedikt lekarsky ci ako sa to vola ?

evane
7. jan 2012

@lianka7 senovku (semena - robis z toho caj) maju aj v cajovniach (napr. aj v auparku BA), najlepsie aj s benediktom lekarskim. alebo tie tablety - more milk plus maju tiez v lekarnach napr. v Eurovei, daju sa aj cez net objednat, ale neviem ci veronika1610 myslela tieto tablety. potom mozes skusit aj homeopatika ricinus comunis 5ch. caju treba vypit veeela a da sa to ale chut teda nic moc🙂 ale co by sme pre deturence nespravili. a neboj sa, ja kojim od zaciatku kazde dve hodiny, nikdy som nemala pocit plnych prs (len v noci, ked maly dlhsie spal) a mala som uz zo tri taketo krizy a vzdy to preslo...ale boli place riadne a raz som ho prikrmila a potom uz nebolo treba (aj ked viem, ze to nie je dobre ale ten rev cely den...chuda hladne...no ale zvladli sme). urcite sa ti to upravi. vela pi, papaj, prikladaj...

kaia
7. jan 2012

@dena, praveze na Kosickej mali len ten typ, co sme kupili. Urcite viac druhov maju v Baby Markete, ale vcera nemali otvorene. Tak drzim palce, nech sa Patkovi nosenie v satke paci a my budeme skusat dalej 😉. Inak si uz asi otvorime obchod so vsetkym, co sme nakupili 😀

kaia
7. jan 2012

@veronika1610, zatial sme skusali uvaz: kriz s kapsou, celkom to ide, len Carlicka si o tom mysli svoje ... 😒. Budeme skusat dalej a snad sa aj my dopracujeme k tomu, ze ju budeme musiet budit 😉

dominka757
7. jan 2012

@lianka7 no dnes rano som mu musela este dat, lebo som mu dala z oboch a nestacilo :( este vypil 90 ml nutrilonu...a poobede sa mi pekne prisaval, no uvidime vecer ... a ja som tiez mala na zaciatku velke produkciu mlieka...stale som mala vsetko mokre...a tiez mu stacil jeden cicik...teraz mu nestacia pomaly ani obidva..a ked sa mi na jednom nervaci, dam druhy.. a zase naopak...takto mi papa kazde dve hodiny, kedze mam asi menej mlieka..o piatej som ho kojila a teraz uz zase placka - urcite od hladu :( lebo papavame uz kazde dve hodiny...

lady511
7. jan 2012

@kaia ahoj tak aká je šatka?

lenica81
7. jan 2012

@dominka757 netrap sa, si v 6. tyzdni a to byva laktacna kriza, precitaj si nieco... aj my sme tym akurat presli a tiez sa nervacil na prse, ale uz to preslo... a potom znova o 6 tyzdnov v 3. mesiaci... 😉

lenica81
7. jan 2012

@dena skus skocit sem... http://www.latkovky.sk/kontakt 😉