icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

gloria9
4. mar 2012

@vladikaw vidim ze mas synceka tiez ako ja dokonca rovnaky tyzden aj mesiacik moj sa este neotocil ☹dufam ze to nie je zle

vladikaw
4. mar 2012

@gloria9 ale nie je, ved kazde babo je ine, vobec by som sa neznepokojovala 😉 on ked bude ready, tak sa pretoci a potom sa nezastavi, si budes hovorit, ake to bolo, ked si ho niekde polozila a on tam aj zostal 😀

gloria9
4. mar 2012

@vladikaw juuj uz sa na to tesim velmi mam aj kupenu ohradku uz aj zabru na schody ked zacne liezt moj chrobacik malicky

vladikaw
4. mar 2012

@gloria9 aj ja sa tesim hlavne na to, ako dame sportak v peknom pocasi a budeme chodit tak po vonku a krpco bude vsetko pozerat 🙂 teraz sa akurat zacal tak velmi hybat a brbloce stale, strasne je chutny 🙂

gloria9
5. mar 2012

@vladikaw myslim si ze je to krasne obdobie veru to obliekanie je strasne a teraz ked sa otepluje ani neviem ako ho mam obliect aby mu nebolo velmi teplo no nechcem nic podcenit

vladikaw
5. mar 2012

@gloria9 no to obliekanie, ja mam vzdy otvorene na internete aktualne pocasie a podla toho, a ked je teplejsie, dam iba nieco dole a je 😉 ved to, ze uz aj ja sa tesim na teplejsie, lebo mi maly zaspinka doma a sup ho do kocika a ideme von 😀 lebo my mame teraz trosku obdobie "nechcem ja byt v kociku", takze to je placuuu, ale zvladame 😉

gloria9
5. mar 2012

@vladikaw vazne?no moj zatial chce spinkat v kociku dufam ze to tak aj ostane🙂ale teraz zaciname mat problem s papanim dajak nechceme rano papal o pol siedmej a doteraz nic boli sme u lekara a zobrali mu krv tak uvidime co dalej su to posledne 3 dni take☹

smejinka
5. mar 2012

@dadda02 myslim ze aj vas zaockuju,nesmie tam byt hnis,a nema to byt tvrde,drzim palce,papa,zajtra ideme prepichnut uska,tak sa uz teraz bojím,ale snad bude dobre.

vladikaw
5. mar 2012

@gloria9 no moj by najradsej stale bol s nami hore, rozpraval nam (teraz sa tak rozbrblal), hral sa s nami, mojkal sa, tak skoro vzdy mame taky vzdorovity plac, ale to rychlo prejde a potom spinka, s tym papanim-mozno uz nechce tak casto, alebo si nieco zjedla, co mu nechutilo, ved uvidis, hlavu hore 😉 daj potom vediet, ako ste dopadli

maticap.
5. mar 2012

Ahojte maminky, nestiham to vsetko precitat, uz ste to tu niektore spominali, no predsa sa este raz skusim opytat: ako teraz obliekate nase "novembrovcata"? 😉 Lebo ja fakt neviem - minule bol obleceny malo: pancusky, menzestraky, body, semisovy pulovrik, bundicka a vo fusaku, z kt. som dala dole vrch a prikryla ho iba dekou - a potom sme rano kychali... A dnes som mu radsej dala zimny overal (a inak to iste, ale na body som dala iba bavlnenu kosielku) a veru mu bolo teplo...tak ja uz neviem... poradte! 😵 dakuejm.

dadda02
6. mar 2012

@smejinka Tak sme zatial bez ockovania. Hnis sme na ramienku nemali, ale este to nie je ok. Zliezla nam dalsia chrasticka a pod nou je to trochu cerstve. Takze zase o 2 tyzdne. Uf, tak by som to chcela mat uz za nami. A ako vase uska? Nasa si ich prave objavila, pred spanim, ked je nervozna, tak si ich natahuje 😕 A tiez este nemame nausnicky. Rozmyslam nad nastrelenim. Vy ste prepichovali?

dadda02
6. mar 2012

@maticap. Presne, s tym pocasim je to uplne na nervy. Aj ked svieti slniecko, vietor vie byt poriadne studeny. Ja malej davam body, na to dupaky s rukavmi, tenucky svetrik, hrubsie ponozky a stale zimny overal. A davam ju este do fusaka - ten nie je uplne hruby, ani tenky - material take nieco ako mali nase mamy. Ked svietilo slnko silnejsie, fusak som rozopla a overal som trosku poodopla, aby nebol tak natesno. Spotena nebola, zdrava je tiez. Tak snad som sa trafila. Ale uz nech je konecne pekne. Kym sa vytrepeme z panelaku von, je to des...

maticap.
6. mar 2012

@dadda02 no to mi hovor - my byvame na 4.- posch. a bez vytahu a kym s malym vyjdem von, som spotena ako mys...a opacny proces - teda navrat domov je v podobnom duchu 🙄 . Dnes u nas fuci ako sproste a tak rozmyslam, ze ho naobliekam ako vcera - aj fusak, aj zimny overal a pod tym polodupacky s pulovrikom a pod tym ma teraz bavlneny overal s dlhym rukavom...

gloria9
6. mar 2012

@vladikaw tak vysledky z krvi mame v poriadku nic nenasli este nas chcu poslat na gastro☹myslis ze mu daju tu hadicku do zaludka?

vladikaw
6. mar 2012

@maticap. no ono zalezi aj ake mas babo, nas je otuzily celkom, no ja pozeram podla stupnov, ked je do 5stupnov tak pancusky teple ponozky teplejsie manchestrove gaturky body svetrik a taka tepla svetrova bundicka s kapuckou plus tepla ciapocka rukavicky, pod zavinovacku (perinku) a na to este deka, ktoru mu potom vyhrnam, ked fuka; a ked je nad 5stupnov no do 10 😉 tak vtedy vypustim svetrik pod bundickou a rukavicky a dam menej teplu ciapocku pripadne menej teple gaturky, perinku mu potom podla toho, ako je, dam dolu, ale videla som baba aj zababusene vo fusaku v deke a tak, takze hovorim, ake je babo, musis si to odskusat asi to inak nejde 😉

vladikaw
6. mar 2012

@gloria9 ahoj, tak to je pozitivna sprava celkom, to gastro-neviem, nemyslim si, ze hadickou, je to trosku drasticke, ja som na tom pred par rokmi bola, my sme s malym boli na gastre kvoli podozreniu na reflux, a to chceli iba, aby tam maly prisiel nenapapany a tam sme nakojili, odgrgli a sli na ultrazvuk, tam ho niekolko minut pozerali, on si tam iba lezkal, tak mozno tak pojdete

smejinka
6. mar 2012

@dadda02 ahojky,tak uz mame za sebou aj prepichnutie usiek,poslali ma vonku,strasne mala plakala,nemohla som pocuvat,ked som dosla bola uplakana cela,este aj teraz si obcas vzdychne.Lutujem,ze som jej ich nedala skor,mame uz 4 mesiace,ale stale nam do toho nieco prislo.Aj ja som rozmyslala nad nastrelením,ale mne 2x nastrelovali a vzdy som mala problem,ze sa mi nausnicka potom nedala vyberat.Uz je spokojna,vyskiera sa asi uz aj zabudla,mam jej ich obcas potriet liehom.Poviem ti,ockovanie je proti tomuto malina.ale deticky rychlo zabudnu,to len my mamy sa bojíme ovela viac.pa

gloria9
6. mar 2012

@vladikaw aha no super tak si ma potesila lebo to by som nezvladla a urcite by som ho nedala pretoze je to strasne vysetrenie aspon z pocutia juuj ale teraz malinky je strasne nervozny nechce lezat len by pozeral a pozeral pritom som ho neucila na rucky no ked lezi tak len place a place jedine v kociku neplace a vecer ked sa ide spinkat

vladikaw
6. mar 2012

@gloria9 a kedy idete na to gastro? mozno mu naozaj nieco nesadlo, mojmu tak nesadlo, ked som zjedla kokos, akurat som ho uspala, to bol tvrdy boj 😔

gloria9
6. mar 2012

@vladikaw nuz neviem mam volat pediatrovi a ma mi dat papierik na gastro kde sa mame objednat no dost malo papa vcera az po 14 hodinach jedol co je dost zle

gloria9
6. mar 2012

@vladikaw len neviem si predstavit ze mam s nim ist na lacno ved to mi bude vkuse plakat ach jaaaj

vladikaw
6. mar 2012

@gloria9 neboj, to zvladnete, ved cestu hadam prespinka a potom mu das rychlo papinku, ak to tak bude, ako sme my mali, ved zavolas a hned sa aj popytaj, resp. oni by ta mali usmernit, drzim prsty

libusena1
6. mar 2012

@lady511 dr.grambličková.....

luppita
8. mar 2012

Cafte baby bola som skoro 2tyzdne prec, ale zajtra sa povenujem vsetkym ziadostiam o pridanie do sukromky 🙂

ajvetka
9. mar 2012

@luppita aj ja by som chcela pridat do sukromky

mimka147
10. mar 2012

Aj ja by som chcela pridat do sukromky

luseta2000
11. mar 2012

Ahojte nebola som tu odkedy sa mala narodila a to su uz 4 mesiace.Nestiham kolko ste toho popisali 😀 Mam otazocku, nemate niekto skusenosti s kocikom Phil and Teds?Velmi sa mipaci ale je dost drahy 699€, teraz mame Chicco 4 kombinaciu ,ale chceme ho predat...diky za info

luseta2000
11. mar 2012

@smejinka ahoj prosim ta aj chcem dat malej prepichnut uska aj mioja ma uz 4mesiace ale pediatricka mi povedala ze je lepsie tiez dat nastrelit ako normalne prepichnut.A kde si bola u lekarky na ORL? diky za info

smejinka
11. mar 2012

@luseta2000 ahoj, mojej prepichla nasa pediatricka so sestrickou, trvalo to cele asi 5 minut,kazali mi zavolat asi hodinku pred tym aby si pripravili veci,a ja som len doniesla nausnicky namocene v liehu.Prepichovali jej v utorok a vo stvrtok sa jej uz zahojili, pomohlo natierat Framykoin mastickou aby usko nezaschlo.Pri nastreleni sa davaju najprv take chirurgicke nausnice, ktore potom treba vymenit,mne nastrelovali 2x a mala som velke problemy tak som jej radsej dala klasicky,síce vela plackala ale deticky rychlo zabudnu.

luseta2000
11. mar 2012

@smejinka dakujem za info tak uvidime mne prave pediatricka radila nastrelit . ☹ .tak sa musim rozhodnut..