icon

Pôrod v novembri 2013

mariankamk
22. feb 2013

Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.

andy09
21. máj 2013

Včera večer môj muž perlil, bola som v kuchyni a on samozrejme na mna kričí že pod rýchlo sem, samozrejme že išlo o
" velmi dôležitú vec" čo mi chcel ukázať a prídem naklonila som sa k nemu a on pozrel na mna a ja už pozerám že čo také dôležité a on na mna že Uff Adka fučíš ako ruská ponorka....skoro som ho zabila 😀
Ale aj tak večer to zaklincoval vraví mi že na ustach sa mu vyhadzuje nejaký pupák ako nejakému pubertákovi, a tak hovorí potriem si to framikoinom a zmizne to a ja sa idem večer sprchovať a pozerám a na zrkadle položená masť faktu čo je na hemoroidy a pýtam sa ho že či má zasa problém s hemoroidmi a on že nie a vravím a na čo je tam potom tá masť a že to nie to je framikoin . Samozrejme že to nebol framikoin bolo to to faktu pomýlil si to lebo faktu je modre ako volakedy framikoin ale ten je teraz oranžový, ale dnes mi volal z práce a vraví si predstav že tá mastička mi zabrala na ten pupáčik 😀

hrustik1
21. máj 2013

Kočky, dnes som videla nasho chrobacika v brusku - zase spal 🙂 Isla som na krv na tripple testy a sestricka mi hned urobila sona a vsetko premerala. Ani som to necakala a taaaak som sa potesila 🙂 Urobila nam i foto, ktore pocestuje v piatok do FR ku svokrovcom 🙂 Ked uz mama nejde, aspon fotku uvidia 🙂 Miminko sa ma inak dobre, pekne rastie, ma 11cm od temena po kostrc a vsetko je v poriadku 🙂 A sestricka mi urobila taku podarenu fotku z profilu - je tam vidiet taky mimi nostek a licenka a tlste brusenko 🙂 Joj, tak sa vytesujem 🙂)))))
A inak od piatku budem "slamena vdova" - manzel s dcerkou idu na svadbu do Francuzska. Mala som ist i ja, ale kvoli tym nevolnostiam a unave radsej ostanem doma a budem oddychovat. Este som nikdy nebola sama doma bez muza i Karolinky. Ked uz muz vycestuje, Karolinka zatial vzdy ostala doma so mnou. A teraz ide i ona na 5 dni s nim k starym rodicom. No neviem ako to doma bez nich, reso. bez nej vydrzim ☹((((

ewca
21. máj 2013

@hrustik1 neboj, vydrzis...dobre ti padne oddych...ja am dceru teraz na dva tyzdne u svokrovcov...este keby ma zbavili aj psa, tak mam raj na zemi a druhe medove tyzdne s manzelom 🙂

inull5
21. máj 2013

@peka13 ahoj, áno, ja ešte kojím..mám síce väčšie dieťa ako ty..neviem ako si na tom ty, ale mňa bolia dosť bradavky pri kojení, asi mesiac kojím už len ráno, na obed, a večer, niekedy si vypýta ešte navečer..nočné kojenie som stopla pred mesiacom, a spolieham sa na to, že sa nejako sama odstaví keď bude iná chuť mliečka..

hrustik1
21. máj 2013

jej a prave som sa objednala na 3D sono do Hlohovca na 23.6. Sa tesim na maleho chrobacika - cela rodinka sa pojdeme pozriet na sono 🙂

andy09
21. máj 2013

@hrustik1 to je paráda, že je všetko v poriadku a najlepšie je ked Ti sono robí tak že ho ani nečakáš sa o to viac potom tešíš. To moje bábo je asi nejaký drobček minulí týžden v utorok malo 8 cm po kostrč a vraj + 2 cm nožičky. Síce za ten týžden už hádam čosi podrástlo 🙂
Sa ani nenazdáš a budeš ich mať doma a Ty si oddýchneš.

andy09
21. máj 2013

@hrustik1 jeej my ideme 24.6. na 3D do Hlohovca a tiež celá rodinka Miška už sa velmi teší. Ja idem zajtra ráno na krv na tripple testy.

hrustik1
21. máj 2013

@andy09 mi ideme v nedelu, lebo moj muz je pracovne dost vytazeny a domov chodi z prace neskoro ☹ A takto v nedelu mozeme ist cela rodinka 🙂 Ja sa najviac tesim na reakcie Karolinky 🙂 Este dnes si pamatam, ked sme boli v NZ na 3D sone pri nej - vrtela sa v brusku ako jogin 🙂 Boli sme tam skoro hodinu a neodniesli sme si domov jedinu fotku 🙂 Akurat sme sa dozvedeli, ze to bude dievcatko 🙂 Pan doktor sa vtedy nad nami zlutoval a objednal nas zadarmo o tyzden neskor - a z toho sona mame ani 2 fotky 🙂 Karolinka je od malicka tanecnicka - zacalo to v brusku a pokracuje dodnes 🙂 Tento chrustik je zatial taky maly "salamista" - furt si spinka, ked sme na sone. Ale dnes sa trosku natahoval a dokonca som to i citila 🙂) Moje male ňuňu 🙂

andy09
21. máj 2013

@hrustik1 ja som sa tiež musela prispôsobovať mužovi lebo on robí tak že dva dni robí dva má volno a aj víkendy takže akurát nám to dobre padlo na ten pondelok o 15 tak sa aj Miška potešila že môže ísť aj ona , ale aj tak sme mali v pláne ju vypýtať zo školy. Ja som tiež zvedavá na Miškinu reakciu, a už si ju viem živo predstaviť ako to bude potom komentovať babke dedkovi a pod. 🙂 Ked som Mišku čakala ešte nebolo 3D, takže u nás to bude premiera🙂 Minulí týžden aj naše spinkalo ked sono robila dr. ani sa nehlo, ale predtým čo dokazovalo som ešte nevidela 😀 Som zvedavá aké bude o mesiac a na tom 3D sone hádam uvidia čo to bude, pri Miške som sa až pred pôrodom dozvedela že dievčatko, čo sa nám nechcela ukázať. velmi sa tešíme na to 3D.

vavrenka
21. máj 2013

@peka13 ahojcek, ja kojim. a vyzera to tak, ze ak sa mala sama neodstavi, tak budem kojit asi donekonecna 😀 😅

sudabe
21. máj 2013

@elebe nic si s toho nerob hlavne aby babo malo vsetko. moja sbagrina Je velmi chuda a brusko mä velmi male ja mam vedsie a ona Je v 6 mesiaci

trish31
21. máj 2013

@hrustik1 tak nakoniec nejdes do FR?To ma mrzi

matrix87
21. máj 2013

caute, vcera mi konecne prisiel monitor tlkotu srdiecka 🙂 som sa potesila, ze konecne ho bude aj manzel pocut... ale akosi sa mi ho nedari najst... som cele brucho presla uz aspon 5krat hore dole a on nic... vobec sa nam nechce odhalit, ze kde sa skryva... myslite, ze to moze byt aj tym, ze mam placentu na prednej stene? lebo ma to dost znervoznuje....

hrustik1
21. máj 2013

@trish31 nemusi ta 🙂 Ja to tragicky neberiem. Sme tam pozvani na svadbu muzovho kamarata. V piatok na obed mame letiet - no a ta cesta ma strasne odradza. Najprv 2 hodiny do Budapesti na letisko, potom 2 hod. let a nakoniec 1,5 hod cesta v aute strasnymi serpentinami. Svokrovci byvaju 60km od Zenevy v horach - a ta cesta tam mi robi problemy i ked nie som tehotna ☹ Takze tak. V sobotu je svadba, a zacina dost neskoro az okolo 18 hod je obrad a potom ten ich slavny 2-hodinovy aperitiv vonku a dlhsie nech do polnoci by som i tak nevydrzala. No a v nedelu a pondelok uz svokra vymyslala, ze pojdeme navstivit babky a ostatnu rodinu, lebo oni este nevedia, ze som v tom. Takze by ma zase vozili ako "opicku z cirkusu" po navstevach. A v utorok rano domov.... Stale mi byva zle, som unavena, chodim spat so sliepkami, cestovanie na dlhsie vzdialenosti mi robi riadne problemy ( v aute mi je teraz zle od zaludka). My byvame v NR a nasi maju chalupu na Novej Bani (cca. 60km) a uz tuto cestu pekne predychavam ☹ Pred necelym mesiacom sme boli kamosom na svadbe, domov som isla o pol druhej v noci a dalsie 2 dni som prevracala, co mi bolo tak zle - unavena, nevyspata - cele zle ☹ Tak pre toto vsetko som sa nakoniec rozhodla ostat doma " v klidku-chladku". Urcite mi tie moje potvorky budu riadne chybat, ale tych par dni zvladneme 🙂

hrustik1
21. máj 2013

@matrix87 skusaj medzi lonovou kostou a pupkom, viac nizsie ako vyssie .... A hlavne si najprv poriadne natri gelom brusko. Ak nevies co mas hladat,pozri si tu

https://www.youtube.com/watch?v=dbh3RmQ6uo4

ako znie srdiecko miminka v brusku . A pekne pomalicky hladaj a urcite najdes 🙂

trish31
21. máj 2013

@hrustik1 fuha to ti nezavidim take nevolnosti....ja a troska obavam toho letu ale zvladnem to snad

matrix87
21. máj 2013

@hrustik1 no snad sa mi to uz konecne podari... lebo by som chcela, aby ho manzel pocul trocha aspon 🙂 nech vie, co za stvorenie nam to rastie... aspon podla srdiecka 😀

hrustik1
21. máj 2013

babule nasla som krasne videjko o narodeni dietatka 🙂 Uz aby to bolo 🙂 Normalne som sa rozplakala 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=zXlU-GHR6S8
sudabe
21. máj 2013

@meruska ja som nä tom tak isto od zaciatku som uz pribrala skoro 5 kg. taze kazdy hned vie ze som tehot. ale je to asi aj tym ze som prestala fajcit.

@andy09 a Koli comu si nä rizikovom? to ti tak normalne pvedali taze aj marodujes? odvedies maku do skolky a mas volno.

matrix87
21. máj 2013

@hrustik1 no veru som ho nenašla... asi poviem v poradni pozajtra, nech mi sono spravi...

eevicka83
21. máj 2013

@matrix87 ahoj ja mam monitor srdiecka a pocuvam od 12tt.srdiecko najdes niekedy dost nizkoja najcastejsue na urovni bedrovych kosti na lavej strane.srdiecko ide rychlo ako vlak.musis hladat pomaly a pridaj si zvuk naplno.jedna baba co je v14tt a tiez bude mat male v novembri nevedela najst srdiecko dlho a vcera konecne nasla mi pisala na MK.takze nestresuj najdes mozno vadi aj ta placenta.

sudabe
21. máj 2013

@katyka11 ja tak isto v noci sa budim a rano som uz hore ale pospim si este dakedy doubedu alebo poubede ked nejdem robit lebo este robim v krcme par dni do tyzdna. a vecer tiez film nedopozeram lebo zaspim.

@zigy taze nie som sama Co robim, no to aj ja dost priberam do bruska vsetky veci su ni male nemam co nosit. chvala bohu ze uz ti nie Je zle. nne menikö vobec len obcas rano ked som sa nenajedla hned.

@pechlinka joj moja dufam ze uz ti koneen nieco zaberie a prestane to trapenie, ja som si vobec nemyslela ze Je to tak tazke byt tehotna stale daco ni je najprv hnacka, potom zapcha, hrdlo mä bolelo potom zapal no strasne zajtra idem ku dr. dufam ze uz bude vsetko ok.

eevicka83
21. máj 2013

Baby ktora uz citite pohyby tiez viac tak dole v podbrusku?tak pri pupku a okoliu to este asi nie?

matrix87
21. máj 2013

@eevicka83 ved v podstate nestresujem, len sa mi to nepaci, lebo som na rizikovom a bojim trocha, aby bolo babo v poriadku...

andy09
21. máj 2013

@sudabe na rizikovom som preto lebo už som potratila niekolkokrát a teraz ma nechala hned od začiatku pre istotu doma. No malú dám do školy a potom som doma a motám sa potom idem poobede zasa pre nu do školy a učíme sa ideme von a tak.

kleopatris
21. máj 2013

ahojte 🙂 som sa par dni neozvala, nejako nestiham pomedzi pracou, prckom, nevolnostami a unavou 😀 dnes som bola na kontrole a budeme mat chlapceka. Som aj slzu pustila, lebo sme chceli dievcatko, dokonca aj maly len sestricku. Co uz hlavne nech je zdravucky drobec maly 🙂

mummyofthree
21. máj 2013

@peka13 ahoj, jasne ze mozes, a nie, nekojim 🙂 prestali sme sa v 8mes, lebo jednak sme chceli babo dalsie a jednak on uz nemal velmi zaujem.
teraz ked mi uz nebyva zle tak to zvladam uplne v poho.a o to lepsie, ze je to vysnivana princeznicka po dvoch junakoch 🙂

pechlinka
21. máj 2013

@eevicka83 ahoj no..dufam ze zaberie...zatial mi nic moc nezabera... :( zacinam sa bat ze nie je nieco v poriadku.. . :/ na poradnu mam ist vo stvrtok...uvidim...ci vydrzim..alebo pojdem uz zajtra poobede.. :(

elebe
21. máj 2013

@euka210 no ja som pred tehu nemala žiadne.....takže ano,u mňa je to brucho....teda moje pidibruško 😀 😀

elebe
21. máj 2013

@andy09 no to naše neposedné naposledy skákalo ako na trampolíne....sme sa s dokim smiali....lebo najprv spinkalo a doki ma trošku pošťuchal a potom robilo ródeo,aj predtým na kontrole to robilo....také malé a už je to hyperaktívne 😀 😀