Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@trish31 tak blabotala odjakziva 🙂 aj take to "mama", "tata", "havo" atd .... ale rozpravat plynule zacala asi ako 2rocna 🙂 Moja najprv zacala rozpravat len slovensky - zijeme tu, mame slov. kamaratov, rodinu atd. Po francuzsky zacala hovorit asi az ako 3 rocna, i ked bola jasne ze vsetko rozumela. Len proste zneuzivala situaciu, lebo vedela ze ocinko jej rozumie i ked odpovie slovensky - potvorka mala. Francuzsky zacala hovorit az pocas prazdnin vo FR, lebo svokrovci jej nerozumeli a pochopila, ze slovensky u nich nepochopi. Ale to rozpravanie je velmi individualne. Kamoska ma dcerku ( rodicia su obaja slovaci) a mala zacala rozpravat az v 3 rokoch - dovtedy ani muk, vsetko ukazovala len posunkami.
@andy09 a @trish31 ja mam 6 r.dieta a nepustam ho sameho ani na ihrisko co mame hned pred domom ☹ a myslim, ze to tak bude trvat min.do jeho puberty 😉 skolku mame hned oproti domu (cez cestu-ale byvame na dedine) a vlavo mame plot spolocny so skolou...a aj tak s nim chodim do skolky a mienim v tom pokracovat aj co sa skoly tyka 😉 takze andy nech sa mamicky kukaju kolko chcu, ale ja by som ho sameho nepustila! 😎
@katyka11 to ano sa tak vraví že sa hanbí 🙂 Ja ked som Mišku čakala tak tiež mala stále nohy prekrížené a nechcela sa ukázať až týžden pred pôrodom. Ja idem na 3D 24.6. tak snád sa ukáže čo to bude, sa už neviem dočkať 🙂 Každý sa ma vypytuje čo budete mať aby sme vedeli v akej farbe kupovať.
@andy09 nas sa tiez kazdy pyta, niekedy je mi to az trapne ☹ Dakedy mamicka nevedeli az do porodu co cakaju a vsetko nachystali i nakupili... a dnes sa len kazdy vypytuje co to bude a ci sa tesime ... Take sproste otazky podla mna.... My sme sa o dietatko dlho snazili a o jedno sme prisli, takze nam je tu "sumafuk" co to bude - hlavne nech vsetko dobre dopadne a mame zdrave miminko. A nakoniec lubit ho budeme rovnako ci to bude dievcatko alebo chlapcek...Dnes som volala so sestrou, co zije v Dubaji, a tiez len riesi ci kupit ruzove alebo modre vecicky ...
My ideme tiez na to 3D/4D sono, tak verim, ze nam tam povedia co to bude a ak nie, tak sa nechame prekvapit 🙂
@cobinka no paráda tak dalšia kočka 🙂 ja som o tom hlboko presvedčená že budeme mať dievča, no len aby mi nesklaplo 😀 Kočíky pozerám lebo ho potrebujem vidieť naživo a poskúšať aby som sa dobre rozhodla a oblečenie to som ešte nekupovala zatial, tu u nás nie je ani poriadne obchodov a bola som v NR ked som tam mala otca v nemocnici a chcela som niečo pokupovať, ale boli sme tam s mamou, bratom a jeho frajerkou a tým nebolo nejako dobre a len postonkávali tak ma to ani nebavilo a šli sme domov, musím sa vybrať sama alebo s mužom ked bude mať volno. Akurát čo som si povytahovala časť vecí po Miške, je tam kopa aj nových ešte a budem to triediť že čo budem potrebovať.
@andy09 aj ja som zvedava co to bude mne minule dr.povedal ze iba na 60%ale ze pipik nevidi tak pre mna by to bola 3baba a pre muza 4 dievcatko lebo on uz jednu dceru ma z prveho manzelstva.
@andy09 ja som sa nakoniec objednala na 3D/4D 05.06.takze uz zanedlhoooo len aby bolo vsetko o.k. a je jedno ci sa nam ukaze...
@hrustik1 ved aj ja to vravím po našich dlhých pokusoch a tiež pred skoro 2 rokmi neuspešne je mi to jedno len som už strašne zvedavá lebo som si nejako zafixovala že to bude dievčatko 🙂 Vždy si aj tak myslím že ked teda chcú tak velmi kupovať nech kupia neutrálne farby ved nie je len ružová a modrá. Veru volakedy sono nebolo a dobre bolo. Aj mne tak včera sestra volala a hned a čo to bude aby vedela čo má kupiť ked v sobou prídu k našim neboli tu od vianoc. Oni deti ešte nemajú tak velmi radi nakupujú.
@cobinka ani ja nie proste mám to v sebe a chodí so mnou, aj ked som ešte do roboty chodila tak som si ju po ceste dala do školy poobede zobrala a bolo a teraz ked som doma nemám čo na práci zanesiem ju doma sa motám a idem pre nu aspon mám prechádzky 🙂 A viem že sa jej nič nestane. Dnes išli zo školy na výlet do TT a už som taká nesvoja z toho, že sú mimo .
caute baby, hlasim sa z dnesnej poradne... vsetko je v poriadku, teda nerobil mi sono, ale vsetky tie vysetrenia su OK... tripple test vysiel 1:5700 či koľko to tam bolo tých núl.... a o mesiac idem na veľkú predvadzacku babatka... uz sa na to tesim.... nech ten mesiac co najskor ubehne, nech viem, co to za svista pod srdcom nosim 🙂
baby je tu este niekto kto v 15tt ma -1kg a nosi svoje rifle? uz ma to celkom aj zacina znepokojovat..
@mummyofthree ja som na konci 17tt a stale nosim svoje rifle...
@matrix87 a kolko si pribrala? aj ja nosim svoje rifle.. 😀 😀
@mummyofthree no, ja som najskôr 3kilá schudla vdaka nevoľnosti a teraz mám svoju pôvodnú váhu, ale brucho mám väčšie už... ale stále ich zapnem a nie sú mi úzke 😀 už len kraťasy nezapnem, ale to som mala dakedy problem aj bez bábätka v brušku 😀
ale, zase na druhej strane, ked som si bola kúpiť tehu nohavice, tak som si musela o číslo väčšie... tak neviem ako to funguje 😀
@matrix87 hmm no aspon niesom sama... 🙂 ani mna netlacia, normalne jem a nepriberam... tak hadam je princezna ok 😒
@mummyofthree no ja som dnes bola v poradni a lekár povedal, že priberám... ale neviem ako na to prišiel 😀 lebo aj v poradni som mala takú svoju váhu... lebo pred tehu som mala bežne 79 až 80kg... a minule som mala v poradni 80 konečne a dnes 79,6, tak neviem ako prišiel na to, že som pribrala... ale tak podľa brucha by som aj povedala, že mám viac kíl ako váhy ukazujú...
@mummyofthree znepokojuje?? ja som taka rada ze sa este dop vsetkeho zmestim a nic na mne nieje vidno.A nahu mam stale rovnaku....tehu veci zatial len pozeram,este nekupujem... 🙂
jaj a som sa vas chcela spytat,kocky co ste z ba nemate kontakt ku niekomu na 3D alebo 4D??
@matrix87
@mummyofthree ono zalezi od hmotnosti pred otehotnenim si myslim, ja som mala 59-60kg a v 15tt mi uz pekne trcalo brusko a uz som nezapla moje uzke rifle na pase. Kedze som 3kg schudla mi stale super sedia na stehnach i zadku ale pupok do nic uz nenarvem, tak som si tam dala gumicku cez gombicek. Avsak pri soferovani alebo v sede ma uz moje rifle tlacia v oblasti brucha. Tak som sa najedovala a kupila som si moje 1. tehotenske rifle ( podotyka 1., lebo pri dcere som ziadne tehotenske veci nenosila🙂 ) A veru tieto tehotenske su strasne pohodlne 🙂 a nic ma netlaci ane neomina 🙂
fuuuha, to uz viete, co budete mat?? ja mam termin zac novembra a este si na to mam mesiac pockat... ci vam robia sono na kazdej prehliadke?? a nema sa 3D robit az v neskorsom termine ako teraz???
@mummyofthree ja este mám svoje rifle,mala som - 5 kg,no teraz mi je uz lepsie,tak by to nemalo byt tolko,nemám váhu...

@trish31 no citala som tvoju dilemu s jazykmi 🙂 Ja mam muza francuza, zjeme zatial tu na SVK a rozpravame sa spolu vacsinou anglicky ( pritom ja hovorim francuzsky a on slovensky). No a na malej tento jazykovy mis-mas nezanechal ziadnu ujmu. Ja sa s nou od malicka rozpravam slovensky, muz francuzsky. No a Karolinka ma 5 rokov a krasne hovori slovensky i francuzsky, a dokonca vsetko rozumie i po anglicky 🙂 Ked hovori so mnou je to slovensky a pri muzovi automaticky prepne na francuzstinu 🙂 Takze to vobec neries, pre dieta to bude obrovska deviza do zivota. Pre deticky je taketo multijazycne prostredie uplne prirodzene a vobec to neriesia 🙂
@andy09 I mne je dnes nejako divno - citim sa strasne unavena. Rano som sla do Tesca a normalne som skoro zaspala pri tlaceni vozika 🙂 Tak teraz som doma s nohami hore, rohlicek so sunkou v ruke a nic nebudem robit 🙂