Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
Baby,co ste uz kojili,chcem sa spytat,mna velmi bolia prsia,stale.Ono to po porode prejde alebo nie?Lebo ja si neviem predstavit,ze s tak bolestivymi prsiami mam kojit babatko...ci to som len ja velmi fajnova?
@trish31 mne sa uľavilo a prestali ma bolieť keď som začala kojiť
@katyka11 ,
@matrix87 no kočky to je ozaj iba nudou, aj ja som to tak mala jeden den a na druhý den som bola tam kde aj predtým....spánok, spánok a spánok 😀 . A dnes ani nevravím celý den sa povalujem, hlava ma bolela a k tomu to počasie na dve veci. Normálne sa premáham a si vravím musím toto musím tamto a nič ostane len pri rečiach.
@andy09 ja som mala tiez vcera taky den - ani upratat, ani ist von - nevladala som sa hybat a k tomu ma tiez bolela hlava ☹ No ale poobede som uz nemala na vyber - najprv ist pre Karolinku do skolky, pozriet nasich na chvilku a potom ist na in-line korculovanie s bambulou a vecer este na prechadzku do lesa pozriet ci nerastu hribiky 🙂 O deviatej som bola mrtva 🙂
A inak uz som doma sama - pred chvilkou som si odprevadila svoje dve lasky na letisko. Jooj, aj slzicky vyhrkli ☹ Toto je prvykrat co isla len s ocinom do Francuzska. A vratia sa az v utorok ☹
Akurat vcera sa ma moja mamina pytala, ze co budem robit cez vikend. Som sa len zasmiala a hovorim jej : " V piatok organizujem mega opekacku, v sobotu idem povymetat bary a disko, v nedelu budem umyvat okna na celom dome a v pondelok pojdem na nakupy do Rakuska. " ... Tak sa aj ona len zasmiala, ze v mojom stave urcite toto nehrozi 🙂 No co asi budem teda robit - spat, pozerat telku, sediet na nete a jest 🙂 Na nic ine ani nepomyslim 🙂
@trish31 presne na to sme sa vcera smiali s muzom, ze sme si ich pekne podelili. A este mu zo srandy hovorim, ze " ...staraj sa o Karolinku akoby to bolo tvoje dieta..." 🙂 a on mi na to, ze "i ty sa staraj o mimi v brusku akoby bolo tvoje" 🙂 Takze podla tohoto sa kazdy najblizsie dni budeme starat o cudzie dieta 🙂
@andy09 Tak ste ma vobec nepodrzali... a ja ze ta vysnivana energia dorazila... takze nic???? no pekne... inak zaujimave... v noci aj tri krat na wc...a rano 7hodin...a ja som cerstva ako ryba.... boze to som tak skoro nevstavala ked som nebola tehu...ale teraz? pol desiatej...uz som az slepa ako by som spala...a rano 7 hod. a ja jak novy clovek 😀
@trish31 pri prvom ma boleli skoro hned na zaciatku a boli napnute, ale teraz nic az posledny tydzen zrazu narastli, naplnili sa, rano ma aj boleli, ale uz nie. Na bradavkach pod kozou su slabe biele bodky.
Mna pri dojceni prsia boleli len prvy tyzden-dva vacsinou v noci, ked sa naliali, ze som si musela ist odstiekat aby sa maly mohol vobec prisat. Ked sa tvorba stabilizovala, tak uz nie. Bolia iba ked su preplnene. Ak pravidelne a casto dojcis, tak tomu predides a ziadne zapaly a "kamene" nebudu... aspon ja som to nezazila.
Kraaaaaaaaasne...praave som vyprevadila kontrolu zo socialky... 😀 takze chodia aj ked ste tehotneeeeee 😀
@zarica my sme mali 3D v 13. týždni a teraz idemem na morfo v 20. týždni, už bude isto vidieť čo to je, len aby sa neotočilo k nám riťkou 😀
Dnes zaciname 5. mesiaaaaaac - pekne nam to utekaaaa... 😅
@katyka11 ja ťa poteším, ja som plná energie už asi 3 týždne, ráno vstávam o 6.00, vychystám dcéru do školy, potom utekám na stavbu kuknúť chlapov, potom utekám do práce a medzitým ešte odbehnem kúpiť stavebný materiál ak nejaký treba. Vôbec sa necítim tehotno, nie je mi už ani zle, len som furt hladná. 😉 Takže môžem skonštatovať, že u mňa sa príval energie dostavil 😀
Tak a uz 5-ty mesiac...neako to letiiiiii 😉
@katyka11 ja ked som cakala Danka som ani netusila, co je to unava, bolest hlavy a ine teh.problemiky 😉 a teraz by som len spala a spalaaaaa a je jedno ci uz mam ukonceny 1.trimester ☹ tichucko zavidim @trish31 ¸@andy09 a vsetkym co su doma a nechodia do prace 😉 ..ja viem baby ze vy si to zase vytrpite s nervickami, ci je vsetko v poriadku..ale ten pripadny poobedny spanok...jojjojojojojoj 😉
@katyka11 ooo...vazne chodi kontrola?...aj ja som PN a bola som aj pred 3 rokmi, ked som cakala dcerku a ziadna kontrola nebola....tak to aby som poctivo sedela doma 🙂
@katyka11 https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/kedy-pocas-pn-chodi-kontrola-z-poistovne/ jasne ze chodia, a maju rozhodene siete, dostavaju tipy a revizni lekari tiez vedia robit problemy pre "neadekvatne" PNky, vela zalezi na lekarovi a ake s nim maju skusenosti
Baby mam dotaz.Obcas mi tak silno tlcie srdce.Nie rychlo,ale proste silno.Nemate taky problem,ze cim to moze byt?
k tym prsiam musim teda dodat, ze po porode prsia ako take nebolia, ale zato bradavky...mne az slzy tiekli niekedy bolestou a ked sa ti "postasti" zapal, tak s panom bohom :-b. Takze @trish31 moc sa netes, ono furt nieco boli, ci v tehu alebo po tehu 🙂 ale stoji to zato 🙂
inak aj ja zavidim poobedny spanok, aj ranny spanok aj kazdy spanok 🙂. V noci sa po mne stale caaape Max a vytlaca mna z postele, rano uz pred 6 buntosi, ze sak uz je svetlo treba vstavat a potom hura do prace. Ale uz len 78 krat do prace a som domaaaa :DDDD
@slniecko001 preco tak skoro?? nerobi sa to normalne az po 20 tom?? ci to bolo s tvojej vlastnej iniciativy, ze si si to vyziadala ako extra??
@matrix87 pozri si toto
http://www.mimibazar.sk/navod.php?strana=2&id=1252
http://www.mimibazar.cz/tisk_navodu.php?id=2938
aj ja som sa snazila podla toho,mám 1 ciapocku,no nieje taká pekná ale dá sa 🙂

@zigy urcite to nebude az take zle 😉