Pôrod v novembri 2013
Pre všetky budúce novembrové mamy v roku 2013.
@andy09
@matrix87
@trish31 o baby ďakujem ja si nepamätám či som to mala aj v prvom tehu ale teraz som prezliekala posteľné predalo a tak ma pritom ťahala prava strana podbruska ze až a už sa mi to stalo viac krát.
Baby a k tej precitlivenosti ja som plakala ked sme boli v zoo ze aké je to pekne byť celá rodinka na výlete. V všetci na mňa cumeli jak puci ze prečo mi slzy tečú. 🙂 no čo už hormóny
@trish31 @andy09 ja ho este necitim tak poriadne, kedze mam placentu vpredu, ale uz viem priblizne, kedy sa ozve on a kedy creva, mi to je dakedy az smiesne, ked sa povrti tak citelne 🙂 ale viem ho najst stetoskopom (tym pristrojom ani vlastne srdce nepocujem :( ), ked pocujem svoj tep zrejme v pupocnej snure alebo kde a idem podla zvuku nadol, tak potom tak v dialke pocujem dietatko.... a teraz uz je asi dva dni stale za placentou aj so snurou, lebo nepocujem nic, len sum krvi... sa citim ako pri mori, ked ho hladam 🙂 keby vcera nekopol, tak ani neviem, ze je tam...
@andy09 mne to hned na prvej poradni pustil, mi az slza vysla... a som sa tak minule nad tym zamyslela, ze ake sme zvlastne stvorenia, ze manzelia museli mozno nase srdcia dobyjat a lasku nejako ziskat postupne, a staci jeden pohlad do nasho brucha a vidiet tu malicku omrvinku a pocut jej srdiecko a je to laska na cely zivot a spravili by sme pre nu vsetko (ako ja hovorim: vsetko, co mu na koži vidím 😀 )
provokacia: zmrzlinkaaaaaaaaaaaaaaa 😀
@trish31
@andy09
@matrix87 pozeram, ze sme sa dnes vsetky prezierali 🙂 Moji rodicia mali dnes hody, tak som tam bola na obede. Sice som toho zjedla ako mucha, ale aj tak mam stale pocit preplnenosti. Mamina robila svieckovu na smotane a kedze ja teraz mlieko nemozem, tak mi urobila zemiakovu kasu a fasirky - mnam 🙂 Teda zjedla som len dve ale uz som fucala - mam pocit, ze sa mi pocas tehotenstva nejako scvrkol zaludok, ved jem menej nez moja Karolinka 🙂
A inak tie nase pampusiky v brusku su este malicke, tak preto ich niekedy pri pohybe citime a inokedy zase nie. Treba vyckat este aspon 2 tyzdne a uz to budu poriadne kopance 🙂 Straaaasne sa na to tesim , i ked koncom predchadzajuceho tehotenstva to uz bolo dost bolestive.
@matrix87 skusala si ten Angel Sounds hned rano po prebudeni v posteli? Vtedy urcite budes pocut srdiecko. Ja vzdy pocuvam takto hned rano a mam pri tom pocit, ze pupacik je hned niekde pod kozou. Skus rano a budes pocut ten "cval kona" 🙂
@hrustik1 skusala som... ale myslim, ze sa nieco v nom poskodilo pri prevoze postou, lebo som skusala aj svoje srdce pocuvat, a nepocula som ho veru... a tam kde som stetoskopom pocula v bruchu svoj pulz, tak som ho tym onym nepocula... nemam to Angel Sounds, ale Summer z Brendona... teda od jednej zeny tu som to kupila, tak ak to nejako hodili cestou, tak sa tam mozno nieco poskodilo... este skusim neskor, ked bude vacsi svistik, ci nahodou nebudem pocut lepsie... ale zatial ho nepocut...
@andy09 ja si tiez pamatam ako ma Karolinka kopkala v brusku. Najprv som trpela tehotenskymi nevolnostami kvoli hormonom a potom kvoli tym kopancom. Pravidelne mi kopala do zaludka ☹
Ja som napriklad v prvom tehu pribrala len 7kg,takze som mala len velke brusko plne Karolinky a inak nic. A ked sa natahovala a kopala ku koncu, tak to bolo uz dost neprijemne a najma bolestive. Ale na druhej strane to stalo za to a vedela som aspon, ze sa mam dobre 🙂
@andy09 presne ked nas nieco boli zle je a ked neboli tiez.. Ja napr. som doteraz mala hroznu zapchu a teraz uz asi 4 dni chodim na wc aj 2x za den myslim na tu inu potrebu.. a uz rozmyslam ze preco chodim 2x za den ci je to o.k. a tak... no hrozne nieze by som bola rada ze nemam zapchu ale rozmyslam ako hlupa ...
@lenka83_43 jeej do frasa to som ja eevicka ale bola tu sestra a pod nou som pisala 😀
@trish31 aj mna tieto dva tri dni kopka male tak dufam ze nebude zase cez tyzden lenive a neda o sebe vediet.. ale dnes aj vcera uz hadam po 20-30 kopancekov dalo.... a potom ma bude stresovat ked sa teraz unavi.. 🙂 mna velmi kope ked stojim dlhsie. vtedy to citim najviac ked sedim tak menej o dost.
@trish31 ono je to uplne normálne a to neovplyvníš a zasa ked sa malinké narodí tak sa budeme strachovať nad každým zakašlaním, soplíkom a pod To je už udel matiek. Mne ked Miška v 2 mesiacoch prespala celu noc čo som mohla byť rada a spať v klude tak som presedela pri postielke že či dýcha a či jej niečo nie je.

@andy09 ale uz citim silnejsie tie kopanceky